מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

אני במחצית הספר השלישי בטרילוגיית

ties that bin. הוא פחות מוצלח מקודמיו, אך כעת מתחיל להשתפר.

סופ"ש נעים לכולם!

avivs

New member
אני גם באמצע שלו.

ומאוכזב. לא מבין איך הוא קשור לספרים הקודמים. זה כאילו משיכה של הסיפור מהספר הראשון, אבל בלי האקשן שהיה בו.
טרילוגיה אמורה להיות סיפור אחד גדול, והפעם זה מרגיש ש90% מהסיפור הסתיים בספר הראשון, שאר ה10% בספר השני, והספר השלישי הוא סתם אפילוג ארוך ולא נחוץ.
באסה

מסכימה עימך וההתחלה היתה משמימה ביותר.

הייתי נוטשת לולא הייתי סקרנית לראות איך הסופר יסיים את הטרילוגיה. לפחות מהאמצע יש קצת אקשן. נראה שלסופר לא היו רעיונות מוצלחים להמשך...

avivs

New member
ההמשך באמת משתפר.

חבל שהחצי הראשון פוגע כל כך ברמה של הסדרה.

נראה טוב. זהו ספר ראשון מסדרה, לא?

אולי אנסה את החדש של רולינג. עדיין לא החלטתי מה אקרא להבא.

מיכאל ג

New member
soon I will be invincible

הספר הראשון של אוסטין גרוסמן, וידויו של נבל-על במין עולם קומיקס שכזה. מתחיל טוב.

ניימן3

New member
צלחתי שני שליש שלו בחצי נשימה אתמול.

ספר פנטסטי (וגם מככב במועדון הקריאה בבלוג שלי בראשון לאוגוסט. כבודו מוזמן ;) )

milloarnon

New member
באמת?

אני עשיתי איתו הפסקה כדי לקרוא את החדש של סטורס - Neptune's brood, שלפי דעתי הרבה יותר מוצלח

ניימן3

New member
יכול להיות

לא קראתי אף פעם סטורס. למרות שלפי מה שהבנתי זה השוואה בין שני סוגי מד"ב שונים לגמרי, לא? אניווי, leviathan wakes אדיר לטעמי.

milloarnon

New member
זה לא שאני קוטל את הלוויתן

זה נכון שסטרוס כותב הרבה פעמים סוג אחר של ספרים (שילוב של אימה, קומדיה ומדע בדיוני) אבל במקרה הזה אני דווקא משייך את שני הספרים לאותו ז'אנר - אופרת חלל.
בכל מקרה אני לא משווה את העניין בעלילה או את בניית העולם אלא רק דבר אחד - כשרון הכתיבה. התחלתי את הלוויתן ואחרי כ-20% מהספר לא עמדתי בפיתוי והצצתי בספר של סטרוס, וזה הספיק לי לנטוש את הלוויתן (בינתיים - אחזור לזה אחר כך) ולעבור לספר של סטרוס.

ניימן3

New member
נכון ששניהם אופרת חלל

אבל זה עדיין לא אותו הז'אנר: סטרוס כותב מד"ב קשה, בעוד שהלוויתן הוא בשום פנים ואופן בצורה מאד מוצהרת לא מד"ב קשה. ההשוואה בעייתית.

בכל מקרה, לא קראתי את סטרוס אז יכול להיות שהוא פי שבע יותר מוכשר מהחבר'ה שכתבו את הלוויתן. הוא גם בריטי, אז בטח אוצר המילים שלו יותר רחב :p

הלוויתן הוא לא הביאה החדשה של כלום. לא ספר מקורי או משהו. אבל את מה שהוא עושה: אקשן בחלל, הוא עושה ממש ממש טוב. כמו לראות עונה מצוינת של סדרת טלוויזיה מד"בית.

D O 7

New member
שמעתי דברים מאוד טובים על הסדרה

מעניין אם דניאל אברהם ושותפו ימשיכו עוד לכתוב ביחד....

Zarniwoop

New member
התחלתי את מאלזן

אני עוד רק בהתחלה אבל זה מתחיל להיות מעניין. לא ממש מת על העריכה הזאת וקצת מרגיש שהתיאורים שלו לוקים בחסר; קורים דברים ממש גדולים, קרבות שבהם נטבחים אלפי אנשים אבל הוא לא מצליח להעביר את האימה למרות שהוא מנסה.

ומקביל עדיין תקוע בניצוץ.

למעלה