מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
חכה...

מהספר הזה הסיפור רק משתפר ומשתפר.
השני הוא כבר קפיצה אדירה קדימה.

restored

New member
אם אתה ממש בהתחלה

ההצעה שלי לך היא להפסיק ולזרוק לפח.
מיותר.
החל מהספר השמיני מדובר בזבל טהור , חסר כל הגיון או רציפות עלילתית.
הסיום פשוט מגוחך.
שלא לדבר על אינסוף, ממש המון קווי עלילה שבאים ונעלמים ולא מוסברים.

והכל בהנחה שאתה מקבל תרבות רציפה של מאות אלפי שנים (שים לב, מאות אלפי שנים) שלא הצליחה לצאת מחרבות לעבר אלקטרוניקה וכו.

restored

New member
7 הספרים הראשונים

בהחלט טובים, אבל כל מה שנבנה בהם נהרס עד היסוד ב-3 הספרים האחרונים, במיוחד האחרון.
הספר העשירי פשוט גרוע.
גם כשלעצמו וגם לאור העובדה שהיה אמור לסגור את הסדרה.
בזיון מוחלט.

rsmb1

New member
קראתי רק

את הראשון, וגם זה היה לפני הרבה שנים, אבל נראה לי שעם רמת הקסם הגבוהה שאני זוכר אולי אפשר לסספנד את זה שלא התפתחה אלקטרוניקה.

avivs

New member
אני לא חושב שזה משהו שכל כך קשה לקבל.

יש קסם וכו', ומספיק מלחמות שהעסיקו את האנשים בין גילויים מדעיים אלה או אחרים.

restored

New member
כל המהפכה התעשייתית והבסיס הרחב לכל

הטכנולוגיות של היום באו בתקופה של פחות מ-50 שנה.
במאות אלפי שנים מתועדות בספרים (תיעוד כל כך מוגחך שכעבור 50000 שנה יודעים דרגה של פיקוד בינוני) לא מצאו את ה-50 שנים האלה של שקט ?
אני לא קונה את זה.

הזמן הרחב תמיד הפריע לי, עוד בתקופה שאהבתי את הספרים, אבל השלושה ספרים האחרונים הבהירו לי שבכלל הסופר לא ניסה לפתור ולהסביר דברים.
הויכוח כאן לא ממש עקרוני, אני יודע שכשיצא הספר העשירי כולם, אבל כולם נתנו לספר 10 מ-10, לדעתי אני היחיד בכל מקום שלא אוהב.
וזה מוזר לי.
כי במקום שאין ויכוח, אין גם דעות.

אממ... ניוטון חי ב50 השנים הללו? או שהתבלבלתי

ו3 החוקים שלו לא היוו בסיס מספיק רחב להתקדמות אותה אתה מתאר?

בכל מקרה, מסכים עם דעתך - הספרים מספרים רק סיפור אחד בתוך עולם רחב יותר, בהסתמך על היסטוריה עשירה שלא ידועה לקורא. זה לא רע, אבל יכל להיות טוב יותר. וכל זה לא מצדיק את חוסר ההתקדמות הטכנולוגית של בני אדם מחד, ואת ההתקדמות הפילוסופית המדהימה שלהם מאידך (כשהחברה המכשפה מחליטה לא לשחרר לעולם את המצאת המכונית, היא מנמקת זאת במה שנגרם בהווה שלנו כתוצאה מהתפתחות כלי התחבורה). לא אמין או משכנע, אבל כביקורת (גם אם שטחית) על מצבנו היום, זה אולי יכול לעבוד.

restored

New member
המהפכה התעשייתית זה הבסיס

כמובן שזה נשען על גילויים עתיקים יותר , אבל התנופה האמיתית החלה שם.
תעשייה.

ואני חשבתי שהתנופה האמיתית הייתה מלחמות

המיחשוב (או לייתר דיוק ענפים במתמטיקה שמתורגמים בקלות לאלגוריתמים ממוחשבים) קיבל את הזינוק האדיר במלחמת העולם השניה - פיצוח קודים.

פיסיקה גרעינית עם פצצת האטום.

הנדסת חומרים ומטלורגיה, כמו גם הנדסת מכונות - מטוסים ושריון, וכו'.

קראת את הערך? מלחמה

הכיבוש הקוליניאלי האירופי, המחלמות הימיות של הצי הבריטי - אלה היו הבסיס למהפיכה התעשייתית - היקף העבדות גדל כ"כ שכוח העבודה החופשי נהיה זול עד כדי עבדות, ואיפשר שימוש בבני אדם כמכונות - ל מה שקוראים בספרים של דיקנס, אנגליה של גוליבר (כפי שמתאר סוויפט) וכו'.

אני מקבל שהמפיכה התעשייתי היוותה ציון דרך, אך היא התאפשרה מחד, ואיפשרה מאידך, מהפיכות טכנולוגיות שהואצו בעקבות פיתוח מלחמתי.

טענת שבתוך 50 שנה הושגה כל ההתפתחות

טענתי שבפועל היו נחוצים לכך כ250 שנים - מהמאה ה18 עד אמצע המאה ה20, אפילו אם נקבל את הטענה השנויה במחלוקת שבמהלך ימי הביניים לא הושגה כל התפתחות, ורק אחריהם החלה התפתחות כמעט מאפס.

restored

New member
קרא שוב, אמרתי שהבסיס בא בתקופה של 50 שנה

הבסיס הרחב.
הפיזיקה המודרנית, החשמל, הרכבות.

איך אתה מגדיר בסיס?

פיסיקה מודרנית - הבסיס זה ניוטון, וקפלר ולייבניץ (שחי במחצית השניה של המאה ה17) ועוד מתימטיקאים ואסטרונומים שחיו הרבה לפני אותן 50 שנים.

הבסיס הרחב מאוד רחב. מה שקרא ב100 השנים עליהן אתה מדבר, התרחש כתוצאה מהבסיס שנצבר ב100 השנים שקדמו לכך, ועדיין היווה רק חלק קטן מכמות המידע וההתקדמות הטכנולוגית שקרו ב100 השנים שלאחר מכן.

ההתקדמות הטכנולוגית ב50 השנים האחרונות (משנות ה60 של המאה שעברה ועד ימינו) אין לה אח ורע בהיסטוריה, אבל לטעון שהיא התרחשה במנותק מהתרחשויות פוליטיות ואחרות של תקופתה, או מההיסטוריה שקדמה לה? מעט מוגזם.

restored

New member
בסדר לא משנה

אמרתי 4 פעמים בסיס, מעבר לזה נמאס לי מהויכוח הזה.

אז אמרת, לא הגדרת. כשאתה אומר בסיס

אתה מתכוון למשהו מאוד ספציפי, משהו שאולי לא מופיע במילונים?

הבסיס לטכנולוגיה המודרנית היו המתמטיקאים של המאה ה17. הבסיס לטכנולוגיות הייצור היה במהפיכה התעשייתית, שבתורה התבססה על תהליכים סוציו אקונומיים וגיאופוליטיים שקדמו לה - בין השאר גילוי וכיבוש אמריקה וחלקים מדרום מזרח אסיה על ידי אירופה.

אין לי מושג למה אתה מתכוון כשאתה אומר "בסיס", אבל אם לדעתך חזרה על המילה בלי הסבר אמור להסביר אותה - שוין.

restored

New member
אוקיי, רק לצורך הטיעון

אתה אומר מלחמות ? בעולם הזה היו אינספור מלחמות.
בצורה מטורפת, ועוד על פני תקופה כל כך ארוכה .
ודווקא יש עדויות לטכנולוגיה גבוהה כמו הטירות המעופפות, והשעון זמן של איקריוס וכל העיר ביבשת של הספר ה-6 (שכחתי את שמה).
כלומר לכל הפחות יש טכנולוגיה שניתן לשלב עם קסם.

אבל לא, יש שם שבט שזוכר סיפורים בני מאות אלפי שנים, אבל לא למד לבנות משהו חדש...
פאתטי.
בעיניי.

עם זה אנחנו מסכימים

איקריוס מצד אחד וקצרי הזנב מצד שני - שיא הטכנולוגיה קיים אצל החבר'ה הכי צמאי דם שאי פעם נוצרו בעולם הזה. חוץ מקרסא אורלונג שמבין טכנולוגיה היטב (לפחות לפי השיחות עם המכשפה), אבל נוטה להשמיד טכנולוגיות, לא ליצור חדשות.

למעלה