מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

אני אהבתי את כל ספריו של פראצ'ט

וקראתי את רובם מלבד האחרונים.

עדיין לא התחלתי את הספר, אך אדווח כשאסיימו.

pix37

New member
הוא לא רע (בהסתייגות מתרגום השמות)

אני לא בטוח שהוא שונה מהותית מהספרים האחרים בסדרה. והסגנון הוא אותו סגנון.
אז אם לא אהבת את האחרים יש סיכוי שלא תתחברי גם לספר הזה.

אבל אם אהבת את טיפני - נסי לאתר את מוריס המופלא ועכברושיו המלומדים. גם הוא יצא החודש בתרגום לעברית והוא מאוד מזכיר מעט את טיפני - ועל פי סדר פרסומו נראה שהוא שימש כסוג של טיוטא לסדרה של טיפני (כמו גם מעשי כשפים)

morashty

New member
הוא מצוין.

פראצ'ט הוא סופר שהשתפר עם הזמן, רוב הספרים שלו שתורגמו לעברית הם מתחילת הקריירה שלו בהם הייתה לו נטייה להתפזר לכל מיני מקומות ולשכוח קצת מהעלילה. "מהומה רבה" (או 'מאבדים מיקוד' כפי שקראו לו בפורום טרי פראצ'ט בזמנו) כמו הסדרה של טיפאני אייקין או 'מוריס והחולדות' הם מתקופה הרבה יותר מאוחרת בהם הן העלילה, הן הסאטירה והן הדמויות מושחזות ומדויקות הרבה יותר.

shirkhan

New member
הפודקאסטים חוגגים האלווין

באיסקיפ-פוד יש סיפור אימה חדש שמתרחש על מאדים. הקראה מצויינת, האימה בשממה המאדמית מעולם לא נשמעה טוב יותר. ובתור בונוס יש גם דמויות מענינות.
מתכתב יפה עם רשימות מן המאדים ומתובל במעט מד"ב קשה.
http://escapepod.org/2013/09/27/ep415-nightmare-lights-mars/

בפודקאסט המקביל התפרסמה קלאסיקה של ושינגטון אירווינג.
אירווינג נחשב לאחד מעמודי התווך של הסיפרות האמריקאית (ובצדק). היו לו חיים מענינים וכעת יש לו דף וויקי משעמם למדי.

קצת חששתי מסיפור אימה שנכתב לפני קרוב למאתים שנה, אך הוא עומד יפה במבחן הזמן. גם מבחינת השפה וגם מבחינת העלילה והתמות המאוד ליברליות יחסית לתקופה שבה נכתב הסיפור.
הגשה טובה.
http://podcastle.org/2013/10/02/podcastle-280-the-devil-and-tom-walker/

בתסכית הקודם שלהם הם נגישו סיפור לא חדש של הסופרת מרתה וולס. "קוצים" שילוב מהנה של דאונטון אבי וסטוריברוק.
http://podcastle.org/2013/09/25/podcastle-279-thorns/

clouds11

New member
תזכורת מונרו זו שקיבלה פרס נובל כתבה מד"ב

אף פעם לא קראתי את המד"ב שלה שעוסק באקולוגיה משום שלא התחברתי אל הכתיבה שלה
אבל טוב לדעת שהיא כתבה מד"ב והיא חובבת מד"ב מוצהרת

clouds11

New member
אוף..התבלבלתי בינה לבין מרגרט אטווד

אטווד היא הסופרת האקלוגית מד"בית ולא מונרו
אטווד גם אנטי ישראלית כך שאין סיכוי שאקרא מספריה
שתיהן סופרות קנדיות שנולדו באותה שנה 1939

מיכאל ג

New member
ancillary justice

מדע בדיוני בעתיד רחוק, בתרבות מוזרה שמצד אחד היא מלחמתית מאוד ועסוקה בכיבוש גלקטי בעזרת צי ספינות חלל עם בינות מלאכותיות (ועם חיילים "זומבים" שנלקחים מכוחות האויב, מוחם נמחק והם נשלטים על ידי הבינות המלאכותיות), ומצד שני, היא מתוראת כחברה מאוד "תרבותית" ומלאת טקסים אסתטיים, חברה שיוויונית אין בה שום משמעת למגדר ואפילו השפה לא ממוגדרת בכלל. והחלק הכי מבלבל הוא שהיות שהספר מסופר מנקודת ראות של דמות מהתרבות הזו והכתיבה מתייחסת לכל יתר הדמויות בלשון נקבה, בלי קשר למינן ה"אמיתי", שאת חלקם לומדים במהלך הספר וחלקן לא. לתאר את העלילה עצמה יהיה מסובך וספוילרי, אז אני אוותר מראש. הספר טוב סה"כ, תיאור העולם מקורי, דמויות מעניינות, הזכיר לי את "השתנות" משום מה, למרות שטכנית הוא מד"ב פוסט-אנושי בסגנון ספרי התרבות של איאן בנקס.

avivs

New member
התחלתי גם לקרוא אותו.

אני ברבע בערך. נהנה בינתיים. המון זמן שלא קראתי מד״ב.

דרך אגב, החדש של ריינולדס יצא. ספר המשך לזה שיצא קודם ולא הצלחתי לסיים.

מיכאל ג

New member
*משיכת כתפיים*

ריינולדס מיצה את עצמו מזמן. והוא אפילו לא כתב כל כך הרבה זמן סך הכל...

The Jabberwock

New member
קורא (ומקריא) את ארץ עוץ המופלאה. פשוט מקסים!

ספר חמוד ביותר. משעשע. תרגום נהדר. שפה גבוהה. תענוג.

גמרתי את THRONE OF THE CRESCENT MOON

בהתחלה לא התלהבתי, אבל מצאתי את עצמי קורא בשקיקה עד הסוף...
מצטרף להמלצות...
ממשיך עם ENGRAVE IN THE EYE של אותו מחבר שזה בעצם הספר הראשון שלו, לפחות על אותם נושאים. אוסף של סיפורים נחמד על אותם מוטיבים של גולמים וציידיהם...
קורא בו זמנית את CURSED, אבל מתקשה להשלים... כך שאין ממש טעם לדווח...

עוד לא גמרתי

יש שם כמה סיפורים ברמה לא אחידה.
סיפור אחד על המפגש הראשון בין הדוקטור לתלמידו, מה"כתר" =לא רוצה ממש לפרט כדי לשמור על המתח -
סיפור אחר על רופא שמגיע לכפר נידח ומגלה שם תופעה מוזרה - שוב לא רוצה לפרט...
עוד סיפור על דרווישים...
סך הכל ממה שקראתי זה אותה אווירה פחות או יותר של "כתר הסהר הפורה..." אבל הרמה קצת פחות טובה מבחינת כתיבה ולא תמיד הסיפורים שוטפים... אם כי הדמויות לדעתי מפצות על המחסור...

משום מה היה נדמה לי שהמלצת עליו

הספר מתנהל באווירה של דמשק של ימי הביניים שזה כבר שינוי מרענן... הדמויות שם מקוריות ומעניינות וגם התיאור של המפלצות השונות מקורי למדי... ולא על פי השטאנצים הידועים.
מה שכן לא ידעתי איך לקרוא בעברית לGHUL, לדעתי זה גולם....
נקודה שאולי תפריע לחלק מהקוראים הוא הגודש של פסוקים מהקוראן.. אבל זה חלק מהספר ואפשר כל פעם לדלג על המשפטים בלי להתעמק...
מי שמתמצא בספרות חז"ל בטח ימצא עניין בהשוואות בין הפסוקים....

ניימן3

New member
הא! ב - 1 לפברואר במועדון הקריאה

של הבלוג שלי! (כן, גם אותי ההמלצות קנו, וגם קראתי את עשרת האחוזים הראשונים שלו ואהבתי)

אגב לגבי ENGRAVE

לא כל הסיפורים מתרחשים באווירה של ימי הביניים בדמשק, חלקם בתקופה מודרנית. לא כל הסיפורים אחדים, אבל הדמויות והסטים מאוד מקוריים.

למעלה