מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

pix37

New member
סוג של הצפה

שומע - ממשיך לשמוע את "the twelve" של ג'סטין קרונין - פשוט ספר נהדר - ספרות טובה במיטבה -עדיין לא התקלקל (כמו החצי השני של מעבר - אבל נראה לאן זה ילך. אזהרה אחת - הספר מדכא מאוד,לא קריאה קלילה לפני השינה אלא ספר מורכב מאוד ומעניין. שווה בהחלט את המאמץ.

קורא - מהומה רבה .... - טרי פראצ'ט- סה"כ אני נהנה - אני קורא את התרגום לעברית - ומרגיש ברקע את הדהוד הטקסט באנגלית. ספר לא רע גם בקריאה חוזרת. לא השיא של "משמר לילה" או THUD אבל עדיין ספר טוב.

קורא - ארץ לא נודעת - קוני ויליס - אחד המוקדמים שלה ולא מוצלח במיוחד - אני די נלחם לסיים את הסיפור הראשון. ללא ניצוץ ללא ברק ולא מאוד מעניין.

מקריא - מוריס המופלא ועכברושיו המלומדים - טרי פראצ'ט - בסדר - התרגום כאן פחות זורם מאשר במהומה רבה - מצד שני מעולם לא קראתי אותו באנגלית - אז אולי הבעיה במקור - סה"כ נחמד - ומעלה יופי של רעיונות לשיחת לפני השינה עם הגדול.

אהבתי את ה"מעבר". את ספר ההמשך

שלו נטשתי שכן שיעמם אותי.

מוריס המופלא קראתי בזמנו באנגלית. ספר חביב, אך אהבתי יותר את ספריו האחרים.

מיכאל ג

New member
סיפור אימה של צ'רלס סטרוס על חדי קרן

קצת נמאס לי מסטרוס בזמן האחרון אבל כאן הוא ממש הפתיע אותי לטובה עם זווית כל כך יחודית לגבי חדי קרן שעצם הקריאה של הסיפור הזה תהרוס לכם את כל עניין חדי הקרן לנצח - ראו הוזהרתם.
לא מומלץ לחולי לב ונשים בהריון (או גברים, אני לא מפלה)
http://www.tor.com/stories/2013/09/equoid

alphac

New member
הגל החמישי

גורם חיצוני פולש לעולם וגורם לכאוס.
הסיפור מתמקד בהתמודדות של נערה עם הפלישה.

בינתיים זורם, הרבה דברים נותרים באפילה (הגעתי לשליש), אולם יחסית איטי מבחינת התקדמות העלילה ופיתוח הדמויות.

avivs

New member
שמעתי שהוא טוב.

בתחום ספרי הנוער עם הנערה הלוחמת שכל כך פופולאריים בשנים האחרונות.

avivs

New member
משחקי הרעב.

וזהו לדעתי. אבל לא ממש ניסיתי.
אני לא מתחבר לז׳אנר הזה כי ספרות נוער פחות מדברת אליי, למרות שחלקם כבר ממש לא מתאימים להגדרה הזו.
אבל ברור לי שזה סגנון שהולך ונעשה יותר פופולארי.

alphac

New member
התחברתי מאוד לרעיון הזה

למעשה זה התחיל מ-The Host, ומשם המשכתי לסדרת hush hush שגם הייתה מצויינת.

ומשם הגעתי לגל החמישי, שדווקא לבינתיים הוא הפחות טוב מביניהם, אבל אולי בגלל ההתפתחות האיטית שלו.

J e n i e

New member
מקווה להתחיל את The wise man's fear

הקודם בסדרה היה מוצלח, מקווה שהספר הזה יסתיים באופן סגור, כי הספר השלישי בסדרה עוד לא יצא.

avivs

New member
Embers of galdrilene

ספר פנטזיה שבמרכזו הקשר בין קוסמים לדרקונים.
אני יחסית בהתחלה אבל הקצב מצוין והדמויות מעניינות.
הביקורות שקראתי היו בערך 100% חיוביות.

סיימתי את "מהומה רבה על לא דוור"

ומאד אהבתי. גם התרגום היה מוצלח בעיני. אעלה המלצה בימים הקרובים.

avivs

New member
החיים היו יותר קלים

אם היה לי את קצב הקריאה שלך.

אני עובד עכשיו על הגברת הקצב. יש אתר שמכניסים אליו טקסט כלשהו והוא מריץ לך את המילים מול העיניים בקצב שאתה קובע. בהתחלה עשיתי על 300 מילים לדקה ולא קלטתי כלום, אבל די מהר הראש מתרגל לקצב.

בעברית אני קוראת הרבה יותר מהר

מאשר באנגלית.

בשביל מה להגביר את הקצב? אנו קוראים בשביל ההנאה ככלות הכל.

למעלה