מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

subatoi

New member
"גארו" הסתיים, היה טוב.

די חבל לי שאני לא יכול להשוות לספר הקודם, גלנקיל, אבל קראתי אותו לפני שנה וחצי ואני לא זוכר מספיק כדי להשוות.

כמו שכבר כתבתי בשבועיים הקודמים, היה משעשע. הרבה זמן לא קראתי ספר שהעלה לי חיוכים ככה. נקודות המבט הכבשתיות והתמימות והילדותיות עושות את העבודה. גם קל להתחבר לדמויות של הכבשים (אגב, בהשוואה לרשימת הדמויות בספר הקודם מסתבר שנעלמו כמה כבשים... מעניין שלא מתייחסים לזה).
אני חושב שגם הסיפור עצמו הלך בסדר הפעם, וגם הסיום שלו היה בסדר.

הבעיה היחידה היא עודף הדמויות האנושיות. הכבשים הם הכוכבים הראשיים שזוכים לרוב זמן ה"מסך", ורוב הדמויות האנושיות מוזכרות מעט מאוד. והמעט מאוד הזה הוא מעט מדי, כשמנסים לבסס על הדמויות האנושיות סיפור של תעלומה. הדמויות שאינן ראשיות לא מצליחות להתבסס מספיק אצל הקורא, ולקורא לא ממש אכפת מה קורה איתן.

ועם זאת, היה כיף.

הספר הבא, הלא ז'אנרי לצערנו, "הזהו אדם" של פרימו לוי.

dingaleboom

New member
"המעבר" של ג'סטין קרונין

אני ב-12% והספר פשוט מעולה!!! תודה למי שהמליץ עליו. מזמן לא נשאבתי ככה לספר. מזכיר לי את חווית הקריאה הראשונה ב"עמדה" של קינג.

avivs

New member
הורדתי דוגמית.

קצת מדאיג אותי האורך שלו, אבל מקווה שיהיה בסדר.

dingaleboom

New member
גם לי קצת נמאס מכרכים של מאות עמודים

אבל במקרה הזה אני דווקא שמחה. באמת שהרבה זמן לא קראתי ספר שכל כך שאב אותי. אני גם מאוד נהנית מהתיאור של הדמויות (אחד הדברים שהכי אהבתי ב"עמדה" וב"זה"), עם כל הירידה לפרטים. מקווה שהוא ימשיך בכיוון.

avivs

New member
טוב, להשוות

ספר ל״עמדה״ ול״זה״ זו הדרך הטובה ביותר לגרום לי לקרוא אותו

pix37

New member
החצי השני של הספר - פחות טוב מהראשון

אבל הוא מניח את התשתית לספר השני - "12"

שהוא פשוט נפלא - כמעט לכל אורכו.

הוא לקח את מה שטוב בספר הראשון וזיקק אותו (קשה להגיד זיקק לספר של כ- 1,000 עמודים) והפך אותו להרבה יותר טוב בספר השני.

pix37

New member
אני חושב שהבנתי אותו

יש לו כמה סופים - שרובם הם התשתית לספר הבא

נסי לכוון אותי בפרטי למה שלא הבנת ואנסה להסביר.

אה, לא ידעתי שיש המשך

ספויילר

הספר מסתיים כשהם הרגו רק את בבקוק והם צריכים להרוג את כל השאר. לא הבנתי איך זה הסוף

ניימן3

New member
קצת אחרי אמצע הספר הרביעי של שאוש"ק

בינתיים הוא כתוב היטב, דיאלוגים פנטסטיים, דמויות אדירות (למרות השבלוניות שלהן) ואפס - באמת אפס - אירועים שעניינו אותי. זה כמו לצפות בעונה ה - 23 של אופרת סבון עשויה היטב.

Zarniwoop

New member
מסיים את House of Chains

די מאכזב אחרי ההתחלה הטובה. קוי העלילה שחשבתי שהולכים להיות מעניינים התבררו כשיבשים. הכל מרגיש קצת אנמי.
ובצד השני קיבלתי כאב ראש מכל הדיבורים על הוורנס של שאדו.
אני מקווה שהחמישי יזרום לי יותר למרות שהבנתי שרובו על הטיסטי אדור :S צריך להיות יותר מרוכז.

Zarniwoop

New member
אחרי שסיימתי.

לפחות הסוף היה טוב. כלומר לא טוב. הוא היה טרגי. לא ציפתי שככה יגמר הסיפור בין טאבור ואחותה

אבל אחלה סוף.

avivs

New member
מד״ב צבאי.

סיימתי את all you need is kill
ספר נחמד על חייל שמוצא את עצמו נהרג כל יום בקרב ואז מתעורר יום קודם. האויבים הם חייזרים שמנסים להשתלט על כדור הארץ.
לא מדהים ולא מרגש במיוחד. אבל זורם מאוד. קליל.

אני באמצע ספר שנקרא steel world.
בעתיד כדור הארץ מגלה שיש ״אימפריה גלקטית״. בשביל להתקבל אל האימפריה חייבים לתרום משהו מיוחד, שגזעים אחרים עושים פחות טוב. כדור הארץ תורם את החיילים שלו, שמשמשים כלוחמים עבור גזעים אחרים. אם כדור הארץ לא היה מוצא דרך לתרום, כנראה שהוא היה מושמד.
הבעיה שלי עם הספר היא לא הכתיבה ולא קצב העלילה. הבעיה היא שרעיון הבסיס מרגיש לי מטופש. כל האימפריה הגלקטית הזו נראית לי הזויה, וזה מפריע לי להתחבר יותר לסיפור.

avivs

New member
כן, שמעתי על זה.

לגמרי יהיה סרט יריות ופיצוצים.

הראשון

זה בדיוק כמו "לפני שאפול"! רק שבמקום להילחם בחייזרים כל פעם מחדש הגיבורה צריכה ללכת לתיכון כל פעם מחדש. ת'כלס זה הרבה יותר גרוע.
נ.ב
אם כבר אני מזכירה את הספר הזה. "לפני שאפול", ז"א. אז, כאילו, מתחיל עכשיו טרנד כזה של ספרי התאבדות לנוער, או שזאת רק אני? בגלל ש: יש את לפני שאפול. יש את "13 סיבות" שבדיוק תרגמו. אלה 2 ספרי התאבדות חדשים לנוער כנגד...אה, חמישה ספרי זיין-אותי-יצור-מיתולוגי-עתיק לנוער? שזה כאילו, שני ספרי התאבדות יותר מבחודש שעבר! הו, היתכן שלילדים וחתולים סוף-סוף נמאס מסיפורי אהבה דביקים, ומעכשיו כיתות ו' יתמלאו בילדות גותיות שטניות סטייל טיילור מומסן במקום בחובבות דמדומים טיפשות?

למעלה