מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

מיכאל ג

New member
Crooked Little Vein של וורן אליס

לא שהייתי ממש מופתע (בכל זאת, היוצר של טרנסמטרופוליטן) אבל הספר הזה הוא WTF אחד ענק, בערך ברמה של "ג'ון מת בסוף" אם לא יותר, ובנוסף אין בו עמוד בלי תיאור של איזה פטיש מיני בלתי סביר בעליל. הוא גם ככל הנראה הספר עם הכי הרבה מופעים של המלה "בוקאקה". (הרבה פעמים בסמיכות קרובה למלה "גודזילה". אתם לא רוצים לדעת.)

ניימן3

New member
אני מאד מא דמעריך את וורן אליס

ועם זאת לא מסוגל לקרוא שום דבר שהוא כותב. ניסיתי, אבל זה לא הולך..

מסכים

נראה לי שאני צריך לקרוא את זה שוב, אבל בגדול ההרגשה שלי הייתה שהוא בעיקר מרוכז בלייצר את מגוון הWTF מאשר לדאוג לעלילה או לדמויות (שחורגות מהשבלונות שהוא אוהב להשתמש בהן). ואני כותב את זה בתור מישהו שמאד אוהב את Warren Ellis.

אכמו

New member
קוראת אותו עכשיו

(כן, אני מתעצלת לבחור ספרים לקרוא, ופשוט עוקבת אחרי ההודעות שלך וקוראת לפי מה שאתה קורא או ממליץ, זה הרבה יותר רגוע ככה, גם אם קצת סטוקרי)

ממש נהנית ממנו בינתיים. WTF זה סבבה. לא חושבת שקראתי אי פעם משהו של וורן אליס, וחבל, מתברר.

מיכאל ג

New member
מתישהו אני מתכוון לעשות משהו דומה

ולקרוא על פי המלצתך את swordpoint של אלן קושנר (חברה טובה של רוזמרי קירסטין, אגב)

Dam Right

New member
מחוננת

החלטתי להתחיל את הסדרה סוף סוף. באופן מוזר למדי - לא זורם לי ממש. אני מרגיש שאני גורר את עצמי מעמוד לעמוד. יותר מדי מידע והסברים מתישים. מקווה שישתפר בהמשך.

תמר 0

New member
אני לא כל כך אהבתי את מחוננת

אומנם הפרק הראשון הוא אקשני ומגניב, אבל שאר הספר הופך להיות סיפור מסע מנקודה א לנקודה ב, ואז מנקודה ב לנקודה ג. קצת מתיש.
לפחות הספר עומד בפני עצמו. אם אני לא טועה, ההמשכים מתרחשים באותו עולם אבל לא מתמקדים באותם דמויות.

Dam Right

New member
האמת

שזו בדיוק התחושה שאני מקבל כרגע מהספר. ובאתי אליו עם ציפיות גבוהות.

אני דוקא מייעצת להמשיך

נכון, האקשן מגיע בעיקר לקראת הסוף, אבל אם אתה לא רק בעניין של ספרי-אקשן אלא גם של ספרי-דמויות, אתה דוקא תאהב אותו. כאילו, קטסה ופו וביטרבלו (אוו, ביטרבלו! אם הייתי רוצה שתהיה לי ילדה, ככה הייתי רוצה אותה!) מגניבים, ובניגוד לסיפורי אהבה סטנדרטיים ודוחים היחסים בין קטסה ופו דוקא מקוריים ואמינים יחסית, ולקרוא על ההתפתחות שלהם די מעניין.
אבל אני מסכימה שאש, ההמשך (האכן לא קשור) הוא הרבה יותר טוב.

Dam Right

New member
בינתיים אני ממשיך

בתקווה להשתפרות :) תמיד מבאס אותי לעצור ספר באמצע ולעבור לאחר...
האמת שחטאתי קצת בקריאת העמודים הראשונים של ביטרבלו ומשהו שם משך אותי יותר. לא יודע על מה לשים את האצבע בינתיים.

אה, נו

העמודים הראשונים של ביטרבלו הם פצצה.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
אבא-מתעלל-על-טבעי זה תמיד פצצה.
אבל ספיילרת לעצמך את כל מחוננת עם מה שעשית, זה ברור לך.

Dam Right

New member
מאזין ל- London Grammer המעולים!

וגם ל The Charity of Night של ברוס קוקברון, וזה הודות לאורסון סקוט קארד

ובכללי, המון אינדי פולק מכל הבא לאוזן :)

ממשיך בקובץ הספרים של אנדרה נורטון

עברתי קצת בריפרוף ומאוכזב מTHE PEOPLE OF THE GRATER מן מסע לעולם מקביל שנכתב בשנות הארבעים ולדעתי איבד משיבותו...ממשיך עם THE GIFTS OF THE VESTI....

Yuli Gama

New member
אם תמצא את הסיפורים

1. על אנשים שחיים בעצי ענק עם איזה סמביונט ירוק ואז מגיעים אנשים מהחלל
2. על עולם עם יער ענק שגורם לאנשים לעבור מוטציה ולהשתנות למישהו שחי בתוך היער
אשמח לשמות.
נדמה לי שזה שלה אבל לא מצליחה לאתר

dingaleboom

New member
כמעט מסיימת את BLOOD SONG

ספר מעולה! מזמן לא קראתי ספר שכל כך אהבתי את הדמות הראשית בו. הכתיבה גם כן מצויינת. קצב העלילה איטי, לוקח זמן לסיפור להיבנות, אבל שווה כל רגע. עכשיו אני מבינה למה הספר זכה לביקורות חיוביות רבות כל כך, וני לא חושבת שזה קשור רק למחיר הזול של גירסת הקינדל. אני מחכה בקוצר רוח ליציאת ההמשך.
במקביל התחלתי לקרוא את "פרחים לאג'רנון".

subatoi

New member
"פרלוד לאפוקליפטיקה" הסתיים.

אין לי הרבה ניסיון עם סיפורים קצרים. מהמעט שיש לי, בד"כ נשאר לי טעם של עוד וחסרה לי קצת פואנטה. אני מניח שזו התאמה מסוימת שאני צריך לעשות ביני לבין עצמי.

בכל מקרה, הרבה דמיון, קצת פראצ'טיזם (נראה לי, לא קראתי ממנו כמעט כלום) וכמה סיפורים שבהחלט הייתי שמח לקרוא עוד הרבה על העולם שהם מתרחשים בו.

ניימן3

New member
A Shadow in Summer של דניאל אברהמס

הראשון בסידרה The Long Price Quartet.

אני אישית מאד מסוקרן לגבי אברהמס מאז שעפתי לחלוטין על Levithan Wakes (שם הוא היה אחד מצמד הכותבים). גם מבקרת הספרים האהובה עלי, ג'ו וולטון, כללה את The Long Price Quartet ברשימת 'שמונה ספרי הפנטזיה מהעשור האחרון שהלהיבו אותי', אז שלא אקרא?

בינתיים, אחרי שמינית ספר, זה קצת מבולגן. הרבה דמויות, עולם מקורי אבל גם מעט מאד עלילה ואני לא יודע סביב מה מתרחש הסיפור. וולטון אמרה שהסידרה משתפרת עם הזמן, אז אני מקווה לטוב.

dingaleboom

New member
הסדרה בתכנון אצלי

בשל שפע הביקורות הטובות עליה, אשמח לשמוע מה דעתך כשתסיים.

למעלה