מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך
מקנאה בך בצורה רצחנית

(תקופת מבחנים=אי אפשר לקרוא, בית האדס עוד לא יצא בתרגום = אי אפשר לקרוא בית האדס בתרגום. עדיף כבר למות.)
מתי הוא יוצא, באמת, מישו יודע?

הופהופה!

בדיוק ביום הראשון של סמסטר ב'! עכשיו אני יודעת איזו מתנה לקנות לעצמי לכבוד תחילת הסמסטר וגם לוולנטיינס ובגלל שזאת רק מתנה אחת ישאר לי כסף כדי לקנות לעצמי עוד מתנה, סתם כי אני חמודה^^. (אולי את החדש של הרלן קובן. אני מתגעגעת למיירון בוליטר.)
תודה אכמו!

מיכאל ג

New member
עדיין עם הספר של האחים סטרוגצקי

Monday begins on saturday.
הרעין הבסיסי מעניין: מכו ןמחקר רוסי לא-יותר-מדי-סודי לקסם ועל טבעי. מחלק תארים מתקדמים בתאומטורגיה. כל מיני דמויות מיתולוגיות נמצאות בצוות המחקר. יש דרקון בחדר הדוודים וערפדים בתאים באגף השמור. מכונת זמן שלוקחת אותך לעתיד - אבל לא לזה האמיתי אלא לזה שתואר בספרים. דברים כאלו. והכל עובד לפי משוואות מתמטיות מדויקות (אחת מהמחלקות בודקת בצורה אמפירית את סיבת הקיום והסוד לאושר האנושי). הספר נכתב בשנות הששים אבל מזכיר ספרים כמו הארי פוטר, סדרת ה- laundry שלך סטרוס, ת'רסדיי נקסט ועוד כל מיני דברים פוסטמודרניים.
אז אחלה פרטי רקע, ורק בעיה אחת - אין שום עלילה בכלל. רוב הספר כולל שיטוט רנדומלי למדי בין מחלקות במוסד. אני אגיע לסוף כי הוא קצר אבל בכללי, אכזבה עצומה מהפוטנציאל המבוזבז.

ניימן3

New member
השלישי של Thursday Next

אתם יודעים, הסידרה הזאת על אנגליה של שנות השמונים, בה במקום מטוסים יש ספינות אוויר, סופרים הם כוכבי רוק, והכל אפשרי בערך, מערפדים ועד מסע בזמן.

שני הספרים החמודים היו חביבים. שילוב יחסית מאוזן של טירלול בריטי ועלילה. בספר השלישי בינתיים יש רק טירלול, אין טיפת עלילה, ועד כה זה מצב בו הסופר התאהב לחלוטין בעולם שברא, ובמקום לספר סיפור שהוא קורה בו, הוא פשוט מבזבז פרקים על גבי פרקים כדי לספר על העולם עצמו. מקווה שישתפר בהמשך.

pix37

New member
מה שמו של הספר השלישי ?

זה ההוא שמתחיל עם RESTART לעולם הספרים - כאשר כל הדמויות של החטא ועונשו מגיעים לבית של הגיבורה ומנסים להבין מי הוא מי ולמה ?
אם כן אז אחד הקטעים הגדולים

pix37

New member
אז זה כנראה הרביעי

עבר המון זמן מאז שקראתי / שמעתי את הסדרה ויש בה כמה פרקים שבהחלט משקפים את מה שכתבת
שהסופר התאהב ברעיון ושכח את העלילה.

אבל כאשר הרעיון כל כך טוב לרוב זה שווה.

subatoi

New member
"גן האלים", "המדריך לימים הקרובים"

"גן האלים" של ג'ראלד דארל הסתיים.

היום התחלתי את "המדריך לימים הקרובים" של יואב בלום. מאוד מסקרן בתור התחלה, זורם.

subatoi

New member
זה לא ספר המשך, אם זו השאלה.

אבל הוא בהחלט לא ריאליסטי. כשאתקדם עוד אוכל להחליט איפה בדיוק הוא נמצא על הסקאלה.

subatoi

New member
עברתי את האמצע!

בינתיים שווה ביותר. בהחלט מורכב יותר מהספר הראשון של בלום, מכמה בחינות. ויש בו קטעים ממש מגניבים. והוא די זורם, כמו הראשון.
הוא בערך באותה דרגת ריאליזם (או פנטזיה, תלוי מאיזה צד של הסקאלה מביטים) של "מצרפי המקרים", אבל בסגנון אחר לגמרי.

זה ספר עם עלילה שדי קשה לתאר, לפחות בנקודה הנוכחית.

המשך בדיווח הסופ"ש.

למעלה