מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

Lhuna1

New member
קראתי עכשיו את Fox 8 שלו בקינדל והתאכזבתי

מוזר איך אותו סופר יכול לכתוב גם סיפורים כל כך טובים וגם סיפור כזה חלש.
אם מישהו מכיר דברים אחרים שלו שהם ברמה של "עשרה בדצמבר" אני אשמח לשמוע.

Dam Right

New member
טוב אז

נטשתי את מחוננת אחרי סאגה מתמשכת של קריאה און & אוף. רוב הזמן הייתי OFF. צר לי, מחוננת יקרה (או יקר, כי אני פונה בעצם לספר), אולי לגרסת הסרט אתחבר יותר.

ובמעבר חד - אך לא מדי - התחלתי את בת העשן והעצם, שזכה לביקורות טובות פה בפורום (לפחות השתיים שאני קראתי XD). בינתיים זורם ונעים לקריאה. מתקבלת תחושה של משהו חדש\מוזר מהפרקים הראשונים, אבל זה לא מתיש אז זה כבר טוב.

אוו הידד!

ז"א, לא-הידד שנטשת את מחוננת. הוא ספר טוב, למרות שהתעלומה בו לא באמת תעלומתית כי אתה יודע את הפתרון מההתחלה בערך, אבל זה לא ספר בלשי, יותר ספר "איך להתגבר עם כוחות העל שלך על כוחות על של מישו אחר". כמו כן קטסה מגניבה.
אבל בת העשן והעצם מדהימדהימדהים! זה חדש ומוזר, נכון! זה בכלל לא דומה לכלום!

(ואתה יכול לקרוא לחתול בשמו, אתה יודע. משו בסגנון "בעקבות המלצתה הלוהטת של חתול המדהימה, שהטעם הנהדר שלה בספרים, סרטים ושימורי סלומון ידוע לכל" במקום "שתי ביקורות טובות בפורום", שזה יבש משו.)

אפילו יותר טוב, לדעתי

(למרות שמבחינת זה שהתקציר עושה לו עוול באמצעות נסיון לקרוץ לילדות קטנות מוכות הורמונים למרות שזה לא בהכרח הספר שהן היו רוצות לוולנטיינס, כן יש לו משו משותף עם מרוצי העקרב P: )
הוא מתחיל מנערה שמגודלת (בעולם שלנו) ע"י כימרות, שסוחרים במשאלות תמורת שיניים (של בני אדם וחיות) ושולחים אותה להביא שיניים מכלמיני מקומות ולבצע כלמיני עסקאות-שיניים מפוקפקות. אחר-כך מלאך רצחני מופיע משומקום ומנסה להרוג אותה, ומשם דברים מסתבכים ומסתבכים וזה בערך מה שאני יכולה להגיד בלי ספוילרים.
אני יכולה להגיד גם שאלמנטי הפנטזיה בספר מקוריים מאוד ויפים מאוד, והדמויות אמינות ומגניבות. הספר הראשון (בת העשן) הוא סוגשל אקספוזיציה לספר הבא (ימים של דם ואור כוכבים. סה"כ זאת תהיה טרילוגיה), אבל לא במובן של "לא קורה שם כלום והכל זה הסברים בשביל שתבין מה הולך בספר השני", אלא יותר...קורים מלא דברים, אבל אתה מבין מה באמת קרה רק בסוף ואז הספר נגמר

לפחות אם תתחיל אותו עכשיו לא תצטרך לחכות שנה לספר הבא כמו שאני חיכיתי^^.
ואם זה לא היה ברור - כן, אני לחלוטין ממליצה.

אה וגם

יש בו חלקים קטנים שדורשים השהיית-אמון. אז אם תקרא אותו ותגיע לחלקים מעצבנים כאלה, אל תנטוש אותו כי בסוף הכל נעשה הגיוני להפתיע^^
(ודאמרייט, כנ"ל לגבייך.)

avivs

New member
The emperore's blades

ספר פנטזיה של סופר חדש.
מסופר שם על שלושה אחים שהם ילדיו של הקיסר, שנרצח.
בניית עולם מאוד עשירה ומורכבת. דמויות טובות וכתיבה איכותית.
בינתיים נהנה.

D O 7

New member
שמעתי עליו דברים טובים, אבל בינתיים זאת רק

התחלת הטרילוגיה, אז נראה לי שאפשר להשאיר אותה בקטגוריה של סדרות שצריכות להסתיים, ובינתיים לקרוא סדרות סגורות.

אני מחכה לשמוע מה דעתך עליו.

avivs

New member
הדבר היחיד שמפריע לי בינתיים

זה שהדמויות טובות מדי. מעין ילדי צופים שיעשו הכול בשביל לצאת אמיתיים ושלמים עם עצמם.
בשנים האחרונות התחושה שלי הייתה שספרות הפנטזיה נעה לכיוון גיבורים אפלים יותר, פחות הארי פוטר.
כאן זה די צורם לי, אבל בכל זאת אני לא מצליח לעזוב את הספר לרגע.

אלו בהחלט שנים טובות בכל הנוגע לסופרי פנטזיה חדשים.

D O 7

New member
נראה ש-2014 תהיה שנה טובה לפנטזיה

יש לי גם הרגשה שאפילו בגזרת המד"ב יהיה שיפור השנה, ויהיו כמה ספרים מענינים.

avivs

New member
יש כבר שני ספרי המשך שאני מחכה לקרוא

הראשון הוא ההמשך של PROMISE OF BLOOD המדהים (2$ באמאזון!)

זה ההמשך. יוצא במאי:
http://www.amazon.com/Crimson-Campaign-Powder-Mage-Trilogy-ebook/dp/B00CO7FI36/ref=pd_sim_kstore_3

את הספר The Thousand Names חיבבתי, אבל היו לו בעיות. בכל מקרה אקרא את השני:

http://www.amazon.com/The-Shadow-Throne-Book-Campaigns-ebook/dp/B00G3L7U1C/ref=pd_sim_kstore_1

D O 7

New member
בדיוק כשהזכרת את סטייבלי חשבתי על שנייהם

לפי מה ששמעתי,כמו שמקללן ווקסלר היו התגליות של 2013, סטייבלי הולך להיות אחת התגליות של 2014.

למעלה