מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

shirkhan

New member
טרילוגית הלהב עצמו - גרסת האודיו

אחד ההבדלים בין ספר נייר ואודיו הוא האופן והזמינות שבה אני "צורך" אותם. לספרי האודיו והפודקאסטים אני מקשיב בעיקר במכונית או כשאני מחכה בתור למשהו, אני חייב להפסיק להקשיב לא מתי כשנימאס לי אלא כשנגמרת לי הנסיעה. זו בעיה קשה בסידרה כל כך מוצלחת.
אין לי מה לומר מעבר לביקורות שכבר פורסמו על ידי קרן וגלי
ההקראה ומשחק הקול של סטיבן פייסי מעולה. הטובה ביותר ששמעתי EVER.
פנטזיה מודרנית מהטובות שנכתבו בעשור האחרון.
לטעמי טובה יותר ממשחקי הכס, בעיקר בגלל ההומור השחור, אה וגם בגלל שאברקרומבי סיים לכתוב אותה

טרילוגיית חובה לכל חובבי הפנטזיה.

avivs

New member
אחרי הספר הראשון שם

חשבתי שזה מתחרה בשיר של אש... אבל שני ההמשכים היו פושרים יחסית. טוב, גם משיר של אש... לא התלהבתי אחרי שלושה ספרים.

shirkhan

New member
לא מסכים. ההמשכים טובים כמו הראשון

ללא נפילת מתח, ל-אברקרומבי יש תוכנית סדורה והוא פורש אותה בפני הקוראים לאט ובבטחה.

rsmb1

New member
אי המטמון

אף פעם לא יצא לי לקרוא אותו כשהייתי פחות קשיש, ועכשיו כשהתחילה black sails (הדי טובה, בינתיים) שמהווה לו פריקוול החלטתי להשלים את החסר.

rsmb1

New member
אני רק בהתחלה (עמ' 60 - רק יוצאים להפלגה)

אבל בינתיים הוא די סבבה.
קצת פשטני וילדותי, אבל ידעתי שזה יהיה כך אז לא סבלתי מאכזבה גדולה.

subatoi

New member
קראתי אותו לפני כשנה והיה נחמד מאוד.

כמו שציינת, קצת פשטני אבל לא הורגש כאילו זה ממש ספר ילדים. ההרפתקאות טובות ואווירת שודדי הים היא תמיד כיפית. אני צריך למצוא עוד ספרים כאלה. מתישהו.

אני קראתי אותו אי-שם בילדות ולא זכרתי כמעט כלום.

ניימן3

New member
גם קראתי אותו בשנים האחרונות.

כיף. לא גדול, לא מדהים, אבל כיף.

rsmb1

New member
ספרים נוספים

קפטן בלאד של סבטיני.
הורנבלואר (סדרה שלמה).

את אחד משניהם קראתי (אולי את שניהם) - כנראה שאת קפטן בלאד, והוא היה טוב ופחות ילדותי.

יש גם את הספר של נעמי נוביק (דרקון הוד מלכותו). יותר מסעות ים, פחות פיארטים (אולי בכלל בלי). מאוד ילדותי (בלי סקס, ודמות ראשית שמסמיקה כשמדברים איתה על סקס למרות שהוא ימאי), אבל יש קרב דרקונים שכתוב בצורה סוחפת. מאוד.

הייזל

New member
בנתיים זה כייפי

מה שאני הכי אוהבת אצל אילונה אנדרוס [ואני יודעת שהם זוג אבל אצלי בראש הם בחורה] הוא שהיא לא ממחזרת עצמה. נכון, יש משפטים וביטויים שהיא מרבה להשתמש בהם אבל רעיונות ובניית עולם שונה בכל פעם.

Lhuna1

New member
סיימתי את "עשרה בדצמבר"

אוסף של עשרה סיפורים קצרים מאת ג'ורג' סונדרס.
(3-4 מתוכם הם מד"ביים)
הספר החזיר לי את האמון בפורמט הזה של סיפורים קצרים, שלא חשבתי שיש לו עוד מה להציע לי.
כתיבה מדהימה.

(כמה מהמבקרים על הכריכה האחורית כתבו "מצחיק" או "משעשע". אני לא מצאתי בו שמץ מזה; כל סיפור יותר כואב ומדכא מהשני. אבל כתוב מעולה.)

למעלה