מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

מיכאל ג

New member
ואכן קראתי את psion קודם

מרגישים את ההבדל ביניהם - יש הרבה יותר סייבר-זה וסייבר-ההוא בספר הזה שיצא אחרי גל הסייברפאנק מאשר בראשון שיצא לפניו.

Lhuna1

New member
מנסה את "הלהב עצמו"

יש לי הרגשה שאני לא אשרוד איתו הרבה.
קניתי אותו כי על הכריכה האחורית יש הבטחה שהוא לא עוד פנטזיה נוסחתית קלישאתית ומשעממת, אבל מהעמודים הראשונים הוא עושה רושם כדווקא כן

avivs

New member
באמת?

העודים הראשונים הרגישו לי מאוד שונה.
מציע להמשיך לנסות:)

kenny66

New member
מניסיוני

אם כך אתה מרגיש בהתחלה, זה רק ילך ויחמיר. בעיניי הוא היה קלישאי ודי משעמם, וגרוע מכל זו אקספוזיציה של חמש מאות ומשהו עמודים. הסיפור מתחיל, ככל הנראה, רק בספר הבא. לי אין כוונה לקרוא את הספר הבא.

בערך מה שאני חשבתי, חוץ מהחלק הקלישאי. יכול להיות שאם האקספוזיציה הזו היתה באורך של אקספוזיציה, ולא חמש מאות עמודים של ייאוש, הייתי זוכה לקרוא את הסדרה המהוללת והכביכול מקורית.

Lhuna1

New member
תודה, ח'ברה, אני די השתכנעתי לנטוש

סורי avivs
אבל למעשה גם ההודעה שלך שכנעה אותי שאין לי טעם להמשיך, כי אתה מצאת בה משהו שונה כבר בהתחלה, אז אם אני עוד לא מצאתי אותו אין סיבה לחשוב שבהמשך אמצא...

ובטח אין לי כוח לאקספוזיציה כל כך ארוכה, בלי סיבה לחשוב שמחכה לי משהו כזה טוב אחריה.

אוף, כמה זה נהיה לי קשה למצוא ספר מעניין

subatoi

New member
"המדריך לימים הקרובים"

השבוע הוא יסתיים. ורק אז אגבש דעה סופית, כי קשה לדעת כרגע איך זה עומד להתקדם.

כמו שכבר ציינתי באמצע השבוע, הוא מורכב יותר ורציני יותר מ"מצרפי המקרים", מכמה בחינות. הדמויות, העלילה, האופקים הרחבים. יש בו קטעים ממש מגניבים שאסור לספיילר. זה קצת מאתגר לקרוא ספר בלי לדעת על מה הוא, כי הכריכה האחורית לא כ"כ עוזרת מהבחינה הזו*. ומציגה רק את נקודת ההתחלה של הספר. לסיפור לוקח קצת זמן לתפוס תאוצה, אבל לא יותר מדי. וכשזה קורה, זה טוב.

הוא בערך באותה דרגת ריאליזם (או פנטזיה, תלוי מאיזה צד של הסקאלה מביטים) של "מצרפי המקרים", אבל בסגנון אחר לגמרי. רציני יותר. הוא די זורם, כמו מצרפי המקרים. יש בו כמה משפטים גאוניים שאני יודע שאקח איתי, כמו ממצרפי המקרים.

* אם יש ביקוש, אני יכול לתאר בכלליות כמה דברים בסיסיים, שלא יהרסו יותר מדי לסקרנים (אם כי לדעתי עדיין כדאי לזרום עם הספר כמו שהוא, בלי לדעת יותר מדי).

זהו. נראה לי.

MonicaF

New member
איזה קטע קיבלתי אותו ליומולדת

עכשיו אני מסוקרת.
לא ידעתי שהוא ז'אנרי.

אני ממליץ להמתין קמעא עד שיצטברו עוד כמה

אלפי עמודים על מדף הספרים של הסדרה הזאת.

avivs

New member
The Crown of Stones: Magic-Price

ספר פנטזיה יחסית חדש.
יש גזע של אנשים בעלי יכולת לעשות קסמים, אבל במשך 500 שנה מונעים מהם להשתמש בכוחות שלהם. בכל פעם שהם מבצעים קסם הם שואבים את החיים מכל מי שבסביבה.

הגיבור הוא אחד שניתנה לו האפשרות להשתמש בקסמים, כדי להגן על ממלכה. הסיפור מתחיל בקרב גדול שבמהלכו הוא מבין שהצד שלו הולך להפסיד, ומתוך ניסיון לעזור ללוחמים, מבצע קסם ששואב את החיים מכל מי שנמצא באזור.

הגיבור מוגדר כ"אנטי גיבור", אבל בתכלס הוא מאלה שיש להם לב טוב, ורק רוצים לעזור, אבל הנסיבות מסביבם הפכו אותם להיות ה"איש הרע". לא נראה לי שהולכים שם מספיק עם הקטע של האנטי, וזה קצת חבל.

בכל זאת, זורם מאוד וזה כתוב בגוף ראשון. הרבה זמן לא קראתי ספר פנטזיה חדש בגוף ראשון.

גם הכריכה יפה

http://www.amazon.com/Crown-Stones-...P62_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1392536610&sr=1-2

D O 7

New member
נשמע מעניין

מראה לי שאתה אולי היחיד ששמע על זה

למעלה