מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
הוא יצא במהדורת קינדל

רק בינואר השנה, ויש לו 7 ביקורות באמאזון. אבל כולן חיוביות בינתיים.

אסור ל

New member
אלו בטח כבר חדשות ישנות בפורום הזה, אבל

קראתי את הגולם והג'יני שתורגם לאחרונה. האמת היא שקצת התאכזבתי. לדעתי הסופרת השקיעה יותר מדי מאמץ בפרטים הפחות חשובים ופחות מעניינים, והתרחקה מהאלמנטים ה"נפיצים" יותר בסיפור.
כלומר מה שאותי באמת עניין לקרוא זה איך הגולם והג'יני חיים בניו יורק, איך הם משפיעים אחד על השני, וכמובן איזה קונפליקט נוצר בעקבות ההבדלים ביניהם - ויש המוווון כאלה שיכלו לשמש בסיס טוב לפיתוח קונפליקט - גבר/אשה, צעיר/זקן, התרבות היהודית מול התרבות המוסלמית...
כן, הסופרת נוגעת בנושאים הללו, ולפעמים בצורה יפה ומעניינת, אבל לפעמים זה פשוט לא מספק. לההיבט של היהדות מול האיסלם אין בכלל איזכור.
אולי זה לא מתאים לתקופה שבה הספר מתרחש, אבל בעקבות הקריאה על הספר ובעקבות מה שכתוב בכריכה האחורית, הייתה לי ציפייה שהספר יעסוק גם בזה, ובסופו של דבר התאכזבתי כשזה לא קרה.
לעומת זאת הרגשתי שכל העבר של הדמויות מפורט הרבה יותר מדי, לפחות חצי ספר הוקדש לפלשבקים ולסיפור של "איך הם הגיעו הנה בעצם" ו"מה הקשר הסודי שיש כאן", וזה היה די משעמם בעיניי. כלומר, אם הייתי רוצה לקנות ספר פנטזיה שעוסק בכשפי עבר, הייתי קונה כזה. אבל שוב, הציפייה הייתה לפנטזיה אורבנית, ואת זה קיבלתי רק ב- 50% בערך מהספר.

morashty

New member
סיימתי את Wise Man's Fear

שהיה כיפי למדי, לפעמים בגלל, לפעמים למרות קוותה.
התעלומה הגדולה שמאחורי הסיפור היא עדיין החלק הכי מעניין בו, ולמרות שחלק מהקטעים נמרחים, במיוחד שקוותה לומד משהו חדש (והוא לומד המון), יש לא מעט קטעים אחרים נחמדים שמפצים על זה כמו סיפורי האגדות שמפוזרים לאורך הספר או אחת הווריאציות הכי מוצלחות לעץ הדעת שיצא לי להיתקל בהן.
ציטוט נבחר:
"If there’s one thing I’m well-versed in it’s my own good qualities.”

המשכתי ל"רסיסים של כבוד" (אחרי שנים של התעלמות) ואני ממש נהנה ממנו, מסתבר שהתגעגעתי לאופרות חלל הרבה יותר ממה שחשבתי.

תמר עדי

New member
סיימתי את הטרילוגיה של הערפילאים

מאוד אהבתי, אמנם היו חלקים שקצת נסחבו בחלק השני וקצת בשלישי, אבל בסה"כ היה מעניין וסוחף.

שרפתי הרבה פיוטר כדי לסיים את כל הטרילוגיה בשבוע וקצת (קצת כבוד, קרוב ל-2000 עמודים) ועוד בדפים מנייר, גוד סייב מי (כמו שאני אוהבת)

יש כמה ספרים שמחכים על המדף, אבל זה לסופ"ש הבא.

avivs

New member
בהחלט הספק מרשים.

אני חושב שגם "אלנטריס" שלו אמור להיות טוב.

למעלה