מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

ניימן3

New member
libriomancer - ג'ים היינס

הראשון בסדרת Paranormal Fantasy על ספרן שהוא גם קוסם. היכולת הקסומה שלי היא להוציא חפצים מתוך ספרים. נגיד, *ה*טבעת מתוך שר הטבעות.

יש גם ערפדים (המון) ושאר ייצורי פנטזיה אחרים. הכל מתרחש ב - Mid West האמריקאי. כתוב היטב, שנון וכו', אבל כמו שאר ספרי הז'אנר, די משעמם אותי בתכל'ס. לא יודע למה אני עוד ממשיך לנסות.. (טוב, כן יודע - למען התקווה שאמצא יצירה שתסחוף אותי:))

מיכאל ג

New member
גם מנסה להמשיך עם זה. לא יודע למה.

אני לא רואה את השנינות, האמת. הכתיבה די טכנית בינתיים (אני בערך בשליש ספר). נראה שהסופר אוהב את העכביש המחורבן הרבה יותר מאת הגיבורים שלו כי "מה סמאדג' עושה עכשיו" תופס בערך רבע מכמות הטקסט בספר. אני קורא משהו כמו חמישה עמודים ביום לפני שנמאס לי, אבל לא מצאתי שום דבר חדש שיעניין אותי לאחרונה חוץ מסיפורים קצרים מהרשת אז זה מה שאני קורא תוך כדי שאני מחכה לכמה ספרים שהולכים לצאת בקרוב, בתקווה שהמגניבות תגיע איפה שהוא בהמשך.

ניימן3

New member
זה רק מתדרדר מרגע לדודלי.

אל תפתח ציפיות.

מה שכן, גם אני אוהב את העכביש שלו יותר מאשר את כל שאר הדמויות.

MonicaF

New member
חזרתי לסטריינג' ונורל

הכוונה לכרך השני, אחרי הפסקה של שני ספרים אחרים.
אני כל כך אוהבת את הספר הזה! אבא שלי עדיין לא החל לקרוא את העותק שלו, אני אוודא בסופ"ש זה שיתחיל.

אכמו

New member
רוצים לשמוע חוויות

ותיקי מלאזאן כאן בפורום צמאים לכל טיפת דיון, עכשיו כשכבר אין לנו ספרי מאלאזן נוספים לקרוא. רחמים על אחים בקריז!

annefan

New member
תקשיבי, תראי
מחמת הספק

א. אני סובל מהתרגום. נורא. חבל לי על 6$ אז אני לא קונה את הגרסה האנגלית לקינדל, אבל זה קשה.
ב. תלתל זה עתה מת (ככה זה נראה, אין לי שום מושג אם הוא חוזר בהמשך).
ג. קשה לי לחוות דעה רצינית. יש המון דמויות, המון רמזים, המון קשרים והמון חוסר קשר. אז אני כבר יודע שבן הזריז היה כהן של בית חשכה. למה הוא עזב? מה קרה?
ד. היחס בין אלים, גזעים אחרים, בני תמותה, אנשים. הכל ממש בהתחלה.

אכמו

New member
"תלתל". אוי ואבוי.

לקח לי כמה רגעים להבין מי זה. טוב, החדשות הטובות הן שאם תמשיך לספרים הבאים לא תצטרך לסבול מהתרגום

בלבול זה גם טוב. זה חלק מתבקש מההיקף האדיר של היצירה. דברים מתבהרים אט אט, זאת הבטחה.

annefan

New member
Yep

איך אתם הייתם מתרגמים את השם (בהנחה שהייתם מתרגמים את השם)?
יש בספר המון שמות שהם למעשה שמות עצם (צער, חיוורון, חשיכה\אפלה, מזל (החרב)).
האם צריך לתרגם אותם? או רק לטרנסלטרט אותם?
(היה לי פעם דיון דומה עם המתרגמת של קובננט לגבי תרגום שמות הענקים)

אכמו

New member
אני ממש לא מזלזלת בכובד המשימה

זאת התלבטות תרגומית עצומה, כשכל הספר מלא בשמות שיש להם גם מצלול וגם משמעות, ואני חושבת ששתי הבחירות לגיטימיות. ואולי פיתרון משולב, של תרגום של השמות שהם כינויים, ותעתוק של אלה שלא (דרך אגב, אני בטוחה שאנומנדר רייק נשאר אנומנדר רייק ולא הפך לאנומנדר מגרפה, נכון? ככה שגם כאן לא הכול תורגם). אף אחד מהפתרונות לא יהיה מושלם, זה בטוח. אבל אם נבחר הפיתרון של תרגום, ברור שיהיו דיונים על הבחירות התרגומיות. תלתל נשמע כמו דמות של דיסני, וגם מחמיץ את הדמיון ל-warlock של המקור. האם יש לי פיתרון טוב יותר? לא מהשרוול, לא.

dingaleboom

New member
אנומנדר מגרפה

נהדר.
מסכימה עם מה שכתבת. זו אכן משימה קשה מאוד. לא עולה בדעתי דרך טובה יותר לתרגם את השם, זה באמת נשמע כמו דמות מדיסני. איך תרגמו את TATTERSAIL? מפרש קרוע?

annefan

New member
מפרשית

רייק נשאר רייק.
האמת היא שחשבתי שהתרגום של lock זה מחלפה (יחיד של מחלפות) או צמה וכיוון שהדמות היא זכר התרגום התאים לי.
(אגב, כמות הטעויות של זכר\נקבה מדהימה)

annefan

New member
אוקיי, סיימתי. וואו

מסתובב לי הראש. לגמרי.
צריך לקרוא את הספר הזה עם פנקס, כדי לזכור מי נגד מי, כמה ולמה.
הסוף מרשים ותחושת הריקנות שיש בי מצביעה על זה שנסחפתי לגמרי לתוך הספר.

עכשיו, מה הלאה?
אפשרות ראשונה: להמשיך ישר לספר השני (8$ באמאזון)
אפשרות שניה: לסיים את The Last Policeman שאני באמצעו, אבל עוד לא מתלהב.
אפשרות שלישית: להתחיל לקרוא את Ancillary Justice שקניתי ביום ששי בשני דולר.
אפשרות רביעית: להתחיל את parasitology שגם קניתי ביום שישי בשני דולר.

בכל מקרה: יש אתרים מומלצים על סדרת מאלאזן? עדיף שמחולקים לפי ספרים בלי ספויילרים.

אכמו

New member
או עם קינדל

זה מאוד עזר לי. אני לא חושבת שהיה איזשהו ספר שניצלתי בו את אפשרויות החיפוש של הקינדל כמו בסדרה הזאת.

אני עשיתי נופש עם ספר או שניים אחרים בין כל שני ספרי מאלאזן. קצת לעכל, לתת לדברים לשקוע, ואז להמשיך. לגבי אתרים, צריך באמת מאוד להיזהר עם הספוילרים. נדמה לי שיש אתר כלשהו שעשה סיכומים מאוד מפורטים של הספרים הראשונים בלי ספויילרים, אבל לא זוכרת איפה, לא השתמשתי בו. אולי אביב יזכור.

תתרגל לתחושת הריקנות. אם תמשיך עם הסדרה, היא תלווה אותך לתמיד, לולז. עד כמה שהסדרה הזאת נדמית אינסופית בהתחלה, היא נגמרת ואז אין יותר
(למרות שעכשיו אנחנו באמצע סדרת פריקוולים, אז עדיין לא נגמר לגמרי...)

הספר השני, דרך אגב, הוא הספר שאני הכי אוהבת בסדרה (אולי כתף אל כתף לצד החמישי). אז יש למה לחכות.

למעלה