מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

nimrodds

New member
אני מתכוון להתחיל את בריסינגר

למי שלא יודע או יודעת, זה הספר השלישי בעלילות אראגון - סדרת הירושה, של כריסטופר פאוליני

דיאנה1

New member
אני עם Inamorata. מסתבר שכל חודש

מנויי אמאזון פריים יכולים לבחור לקבל בחינם ספר אחד מתוך ארבעה לפני שהוא יוצא לאור וניתן לרכישה על ידי כולם. בחרתי בספר הזה. רומן היסטורי משולב באלמנט פרנורמל כלשהו שעדיין לא ידוע מהו, למרות שיש לי ניחושים. מתרחש במאה ה 19 בונציה. אח ואחות נמלטים מניו יורק, לא ברור ממה ולמה, ומנסים לפתוח שם בחיים חדשים. עדיין מדשדשת בהתחלה ולא יכולה לגבש דעה.

avivs

New member
למנויי פריים

נראה לי שיש גם אפשרות לקבל אלבום מוזיקה בחינם.
ממליץ על beth hart - bang bang boom boom. חושב שראיתי אותו בחינם.

דיאנה1

New member
אכן הוא נכלל ב prime music

הוספתי אותו לרשימת האלבומים שלי ואנסה לקשיב לו בקרוב. תודה על ההמלצה!

Y. Welis

New member
ממליץ לבדוק את האתר המקומי של 88FM

ובעיקר התוכניות של בועז [ה]כהן, אולי הטוב שבעורכים המוזיקליים כיום ברדיו הציבורי.

הוא משדר כל בוקר את 'רוקר טוב', אבל שומר את המיטב ל-'פרוגרסיב וחיות אחרות', ימי ראשון ב-11 בלילה (זמן מקומי; יש באתר שלהם הקלטות של 3 התוכניות האחרונות + פייס' לתוכנית + ישנות יותר באייקאסט).

כמעט כל דבר בפלייליסט שלו (בפייס' של התוכנית ובלוחות השידורים באתר) שווה שמיעה. דברים מרתקים אחד-אחד. פקח את אוזניי. כולל גם קלאסי וג'אז.

דיאנה1

New member
יש שם פרסומות? לא יכולה לסבול לשמוע

רדיו עם פרסומות. יש לי מנוי ברדיו לווייני ואני בדרך כלל שומעת דרך האינטרנט את הערוצים שלהם שאין בהם פרסומות.

Y. Welis

New member
כן, אבל אפשר לדלג עם הסמן בתוכניות המוקלטות

אני עורך עם mp3 Direct Cut ומסלק את הפירסומות, ומשאר רק את התוכנית (לנגן MP3 נייד).

מסכים שזו מגבלה, אבל אם המטרה לבדוק את הפלייליסט במקביל, זה פחות קריטי.

דיאנה1

New member
בשמחה, רק שבינתיים נטשתי אותו

לטובת the reality dysfunction של פיטר פ. המילטון שהגיע אלי מהספריה. הספר הראשון בטרילוגיית night's dawn. אחזור אליו לאחר מכן.

Y. Welis

New member
הוא מתחיל דק ונעשה עבה

ובהמשכים כבר 900 עמ' מינימום (פאנדורה; ג'ודאס אנצ'יינד).

דיאנה1

New member
קראתי כבר את פנדורה וג'ודאס ואת טרילוגיית

ההמשך - VOID. והתאהבתי
כמה שיותר, יותר טוב!
אחר כך קראתי את האחרון שלו The Great North Road שהיה אפילו עוד יותר מהנה.
מקווה שטרילוגיית ה night's dawn הישנה יותר לא תאכזב, אם כי נראה לי ממה שקראתי שהוא משתבח עם הזמן, אז אולי הספרים הישנים שלו לא יעמדו בסטנדרטים של החדשים.

קריאת הקוקיה (
)

אוקיי, אז הספר מותח. ולא ניחשתי את הפתרון מראש (חשדתי בטוני ובאליסון).
אבל לגבי כל השאר - WTF, רולינג?
למה שבנאדם ירצח מישהו, יצא מזה בשלום ואז ישכור בלש פרטי שיחקור את הרצח, שהוגדר כהתאבדות ונסגר מזמן? מה, כאילו, רצון פסיכופתי כזה להשוויץ? אבל ג'ון לא פסיכופת - הוא שקרן גרוע, ועצם זה שהוא לא מקסים מיידית את כל מי שפוגש בו שולל את אחת התכונות המרכזיות של פסיכופתים - כריזמה על-טבעית (ראו ערך "פסיכופת" בויקי).
אז כן, קורמורן אומר שג'ון "מטורף על כל הראש". סתם צורת ביטוי, לדעתי. שום התנהגות שלו לא העידה על דבר מלבד קור רוח, תכנון ושיקולים הגיוניים. זה לא כאילו שהוא איבד את זה ורצח אנשים. או שהוא רצח בשביל הכיף. לא, פשוט כסף ותשומי היו חשובים לו יותר מחיים של אנשים. אז, WTF?
כמו כן: הספר גולש מדי פעם לתיאורים מיותרים בכלל ותיאורים מיותרים מתייפייפים בפרט. כל מיני אזכורים לדברים שאני לא מכירה ומילים כמו "אוביסיות" (אני מניחה שהכוונה להשמנת יתר?) התרגום הנוראי לא עוזר: מסיבה לא ברורה 'כוס' נכתב בספר עם ק' (קוס) וכמו כן מופיע יותר מפעם אחת הפועל פפפף (כן, פועל, לא הצליל שמשמיע חתול כשהוא בז למישהו). בד"כ בהקשר של עישון: "הוא פפפף סיגריה" וכד'. אני תרגמתי את זה ל"עישן" וזה יצא הגיוני למדי. לא ברור למה המתרגם לא חשב כמוני.
ואם נשווה נניח עם ספרי מתח אחרים שאני אוהבת (לא מאוהבת בהם כמו בספרים של טאנה פרנץ', סתם אוהבת אהבה אפלטונית כזאת) - נניח סדרת מיירון בוליטר של הרלן קובן? שם יש לנו:
א. קצב הרבה יותר מהיר של אירועים
ב. דמויות הרבה יותר כיפיות (כן, חיבבתי את קורמורן ורובין, אבל כאילו, אי אפשר להשוות אותם עם ההומור היהודי של מיירון או הפסיכיות החביבה של ווין או סינדי הגדולה, זורה ואספרנזה).
ג. פתרון הגיוני (אם כי לפעמים צפוי) לתעלומה. אבל אולי אני מעדיפה צפוי על לא-הגיוני.
אז, נו, בחייך, רולינג!

נ.ב
זאת תהיה סדרה, נכון? יש המשך? אני אקרא את ההמשך. אני אקרא כל דבר שרולינג תכתוב עד יום מותה, ולו בגלל שהיא זאת שכתבה את ה"פ. וגם, טוב, נו, נקשרתי לקורמורן ורובין ואני רוצה לדעת מה יהיה איתם^^

נ.ב2
למה TF הספר נקרא קריאת הקוקיה? מה לקוקיה ולאי מה ממה שמתרחש בספר?

מיכאל ג

New member
את כל כך צודקת (גם כן ספוילרים)

הרעיון שג'ון הוא הרוצח עלה בדעתי בתחילת הקריאה כי, נו, זה מין טוויסט די ידוע כזה אז חייבים לשקול את האפשרות. וניסיתי לחפש לזה מניע לאורך הספר, ולא היה. אז פסלתי אותו. וגם אחרי הגילוי לא מצאתי שום סיבה הגיונית לזה. זה פשוט סיום טפשי ויותר גרוע, נראה כמו סיום טפשי של מישהי שכתבה ספר מתח בלי לקרוא מספיק ספרי מתח (או לראות מספיק פרקים של סדרות מתח) לפני זה. זה פשוט אחד הספרים שבהם אני חושב "הסופרת טעתה, זה לא באמת הרוצח".

לגבי הקוקיה, היא מטילה ביצים בקיני זרים והגוזל שלה משתלט על הקן ומפיל את הגוזלים האמיתיים של הציפור שמאכילה אותו. אפשר להגיד שפתרון התעלומה נרמז בכותרת הספר.

ופרט טריוויה קטן, המשרד של סטרייק נמצא במרחק הליכה קצר מסמטת דיאגון (היות שאין לנו מספרי רחוב זה יכול להיות אפילו בית ליד), ולא רחוק מתחנת קינג'ס קרוס ומהבית קפה בו הארי והחברה נלחמו באוכלי המוות בספר השביעי. אני תוהה מה יש לרולינג מהאזור הזה של לונדון.

באמת!

כמה מגניב. זה מזכיר לי את זה שבמשפחת קיין יש סצינה שבה איימוס, נדמה לי, מסתכל לכיוון האמפייר סטייט ואומר משהו כמו, "אה, יש שם אלים אחרים, בעיות אחרות". שזה ממש מצחיק כי משפחת קיין היא סדרה של ריק ריירדן על אלים מצריים, ופרסי ג'קסון היא סדרה של ריק ריירדן על אלים יווניים, והם אכן שוכנים באמפייר סטייט! אז לאנשים שמכירים את שתיהן זו מן בדיחה פרטית חביבה^^.
בספרים הבאים אני מתכוונת לפקוח עין על אזכורים של ילדים עם צלקות מוזרות ותנשמות לבנות בכלובים P: (*יהיו* ספרים הבאים, כן? הספר שגלי התחילה לקרוא, למשל, הוא המשך, לא משהו חדש לגמרי?)

הספר שהתחלתי וכבר סיימתי הוא אכן

ההמשך וצפויים ספרים נוספים בסדרה. הספר השני טוב בהרבה מהראשון בעיני והעלתי עליו המלצה בבלוג שלי.

agamkedem

New member
המלכה הלבנה

התחלתי אותו לא מזמן ועזבתי אותו בגלל התחלה די משעממת, לפני כמה ימים חזרתי אליו והוא השתפר מאוד.

אחר כך הלהב עצמו.

למעלה