מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

מיכאל ג

New member
כוס הקפה שגרמה לי להתאהב - מדע פופולרי

ספר על EMBODIED COGNITION - ההשפעה שיש על העולם החיצוני הפיזי על הרגשות ותהליכי המחשבה שלנו.
הסופרת היא מדענית ישראלית, תלמה ליבל.
היו השוואות לספרים של דן אריאלי בביקורות אבל לצערי הספר לא כתוב מעניין ונראה לי שאפסיק אותו.

Y. Welis

New member
נסי את כהנמן - Thinking, Fast and Slow

לא סתם ברשימת הנון פיקשן של NYT כבר שנה.

מיכאל ג

New member
רוצה משהו במקום?

packing for mars מאת מרי רואץ', ספר מדע פופולרי על הצד האנושי/ביולוגי של מדע החלל - כוחות ג'י, אכילה ושתיה, שינה, פסיכולוגיה של החיים בחלל וכמובן - סקס ו, אהמממ, פעולות מעיים שונות. ספר שכתוב בצורה מרתקת, שמשלבת קלילות הומוריסטית עם המון ידע אמיתי, כולל אנקדוטות הזויות מההיסטוריה של נאסא וסוכנות החלל הרוסית.
מזכיר לי שאני צריך לבדוק מה עוד היא כתבה. מבחינתי הנושא פחות חשוב כל עוד הוא מובא בצורה מעניינת ורואץ' כותבת מדע פופולרי מעולה.

דיאנה1

New member
תמיד שמחה לקבל המלצות על מד"פ טוב. נשמע מדליק

חוץ מה... פעילות מעיים, לא נושא הקריאה האהוב עלי

חיפשתי אותה בספריה וראיתי שהיא כתבה עוד כמה ספרים, בנושאים די ביזאריים, כמו ספר על גופות...
אבל כמו שאתה אומר הכי חשוב זה לדעת לכתוב, לא חשוב באיזה נושא.
המלצה משלי על אחד מסופרי המד"פ האהובים עלי, אם לא הכרתם: מלקולם גלדוול. בעיני כותב מרתק. הכי אהבתי את outliers אבל גם האחרים טובים.

Y. Welis

New member
גם בעד גלאדוול. קורא עכשיו את האחרון שלו

'דויד וגוליית'. מרתק.
&nbsp
הקודם שהזכרת (נקרא בארץ 'מצויינים') כלל כמה תובנות מרשימות שהיה מעניין אילו נחקרו לעומק בספרים משלהם (כמו התורשה התרבותית).
&nbsp
גם בחדש הוא עוסק בביה"ס וחוסר ההגיון שבחלק מהמורים...

הייזל

New member
בהתלבטות

ביום שלישי יוצא הספר השביעי של קייט דניאלס ואני מתלבטת:
לקרוא בפעם השלושמאות את הסדרה מהתחלה? [בדיוק סיימתי לקרוא אותה אז לקרוא שוב?]
להמשיך את סדרת Weather Warden שמביאה לי את הקריזה עם כל תיאורי הבגדים ומזג האוויר
או
להתחיל את ציידת הלילה?

רעיונות? הצעות? עצות?

Yuli Gama

New member
אני קראתי את הסדרה מחדש

התחלתי את הראשון, אמרתי "לא נראה לי, אני זוכרת את זה טוב מדי" ואז מצאתי את עצמי מסיימת מחדש את השישי...
ממש כבר מחכה לחדש

הייזל

New member
את אשמה בזה!

את המלצת לי על הסדרה הזו.

איך מצאת אותה?

נ.ב.
שמתי בתיקיה את כל הסדרה פלוס הסיפורים הקצרים פלוס סדר הקריאה.

Yuli Gama

New member
אני? חשבתי שאת המלצת לי...

תודה על הסדר, זה כל הסיפורים הקצרים? כי יש כמה שעוד לא יצא לי לקרוא

הייזל

New member
לדעתי כן

אחד הסיפורים הקצרים נמצא בתוך הספר השישי. לא מצאתי אותו בנפרד.
אה, והספר 0.5 נמצא בmagic grave ומתחיל בעמ' 70 אם אני לא טועה. magic grave הוא אסופה של סיפורים קצרים.

Bookish

New member
The Thief

של Megan Whalen Turner. ספר YA (אני חושבת שכך הוא מוגדר) שמסתמן בינתיים כנחמד מאד. הגעתי אליו דרך goodreads ובעקבות ביקורות נלהבות בבלוגים. יש לציין שדווקא הספר הזה נחשב ל"טוב" בלבד, בעוד שלביקורות הנלהבות באמת זוכים ההמשכים שלו. הספר נכתב בגוף ראשון מנקודת מבטו של יוג'נדיס (ג'ן בקיצור) גנב רברבן עם פה גדול, מה שמכניס אותו לכלא של המלך. הוא מקבל את ההזדמנות לצאת משם כאשר המאגוס נותן לו משימה-לגנוב חפץ מיתי ממדינה זרה. כרגע אני איפשהו באמצע ולא קורה יותר מדי. בעיקר מסעות של החבורה (המאגוס, ג'ן, חייל ושני עוזרי המאגוס) ששזורים בהם קטעי מיתולוגיה על האלים העתיקים של הממלכה. נקודת המבט של ג'ן חביבה ומשעשעת, העולם חביב גם הוא ואני נהנית לשהות בו, אבל בינתיים לא נסחפתי, מה שקצת מאכזב. הזהירו בביקורות שההתחלה די איטית, אבל אני חושבת שכבר עברתי את ההתחלה...

Bookish

New member
אז סיימתי את הספר...

האקשן התחיל קצת אחרי האמצע, וגם המוטיבים הפנטסטיים. הקצב נהיה מעט מהיר יותר, אבל עדיין, כמו בהתחלה, היה נראה שיש התעכבות על פרטים לא מאד חשובים (ולא תמיד מאד מעניינים). ובכל זאת, הספר היה מהנה ומוצלח מאד לדעתי והסיום שלו חימם לי את הלב. אני בהחלט אמשיך לספר הבא בסדרה (שזה טוב מאד, כי כבר קניתי אותו מראש..). אבל קודם אני קוראת את the circle של דייב אגרס, על איזשהו תאגיד ענק, מה שאומר שהוא כנראה בערך-ז'אנרי. העמודים הראשונים זורמים וחביבים, אבל ראיתי שרוב הביקורות לא נלהבות במיוחד.

מנסה למשוך עם דרך המלכים של סנדרסון

בינתיים, בקושי בחצי של הראשון

מעיק, כבד, מתחכם ומנסה להיות מיוחג' בכל מחיר, מקווה שזה ישתפר בהמשך.

avivs

New member
וויתרתי על

Retribution Falls / Chris Wooding. הרגיש כמו פרק של פיירפלאי. הרבה אקשן שלא האמת מרגש. בטוח שאחרים ייהנו יותר.

אני עכשיו עם ההמשך של the red knight.
The fell sword מתחיל מבולבל כמו שהראשון התחיל. המון דמויות, חלקן משוגעות לגמרי, באזורים שונים של העולם. כיף גדול.

למעלה