מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

ניימן3

New member
אני עוד צריך לקרוא את השני

מאד אהבתי את magicians. מאד מאד. אבל גם הוא גם דיכא לי את הצורה באותו הזמן, ואני צריך למצוא את המצב הנפשי הנכון כדי להתחיל את השני.

מיכאל ג

New member
הוא פחות מדכא

ויש בו חלקים שהרגו אותי מצחוק (חכה לרפרנס של הטלטאביז...)

avivs

New member

באמת שלא הבנתי את ההתלהבות סביבו (למרות שהיו גם הרבה שלא אהבו).
עולם לא מעניין, דמות ראשית מיותרת וגם דמויות משנה שהרגישו סתמיות.

מיכאל ג

New member
max gladstone - three parts dead

זה נשמע כמו משהו על ערפדים או זומבים, איזה חיקוי של סוקי סטאקהאוז או משהו, אבל זה ממש לא.
זה ספר ראשון בסדרת פנטזיה שמתרחשת בעולם בדיוני (אם כי קצת דומה לכדור הארץ), חמישים שנה אחרי המלחמה בין האלים לבני האדם - בה בני האדם ניצחו. בעולם של הספר קסם משמש לכל דבר כולל טיסות טרנסאטלנטיות (על ענן) ומלחמה בפשע (יש אלה שאחראית על המשטרה) ואפילו מעליות בגורדי שחקים. הקסם בעולם הזה כולל חוזים עם יצורים על טבעיים ואלים ולכן קוסמים הם סוג של עורכי דין והם מתעופפים להם בשמיים כשהם לבושים בחליפה ומחלקים כרטיסי ביקור ומחזירים מתים לחיים. הגיבורה של הספר נזרקה מבית הספר לקסם (קצת בעיה כשהוא מעופף קילומטרים באוויר) אחרי שקיבלה את התואר. לא הרבה זמן אחר כך היא מקבלת ג'וב במשרד הנקרומנסים קלתרס-אלברט-או, וישר נזרקת לחקירת מוות - של אל.
אני די בהתחלה אבל עד עכשיו - ממש ממש מגניב ושונה.

Bookish

New member
סיימתי את Eleanor&Park

של Rainbow Rowell. ספר YA לא מהז'אנר. הוא סומן כבערך-יורש של "אשמת הכוכבים" (וקיבל ביקורת נלהבת מג'ון גרין), אז מאד הסתקרנתי. במיוחד כשראיתי שהביקורות עליו או מהללות או "לא-הבנתי-את-הקטע". הספר מתאר סיפור אהבה בערך רומיאו-ויוליה-אי בין שני תלמידי תיכון באמריקה של שנות השמונים על רקע ספרי קומיקס ומוזיקה. אני שייכת לקטגוריית המהללים (אך בהסתייגויות קלות). ובכל זאת, אני לא חושבת שהייתי ממליצה על הספר הזה לכל אחד.
מתחילה עכשיו את Perdido Street Station של China Mieville (ככה כותבים את השם שלו? אין לי כח לבדוק) שכבר כמה שנים מחכה לי על המדף. הוא נשמע מאד מסקרן, אבל אני לא בטוחה שיש לי כח אליו כרגע, במיוחד כי הבנתי שהוא די מדכא.

avivs

New member
אני מאלה

שלא התחברו לפרדיסו, למרות שיש שם הרבה דברים טובים.
הגיבורה הראשית שם היא העיר, והדמויות עצמן סתם מרגיזות.
אבל אני לגמרי מבין את מי שכן אהב מאוד את הספר. הוא פשוט לא התאים לי.

ניימן3

New member
לקסיקון - מקס בארי

בהמלצתו של מיכאל. עשירית ספר מאחורי, והוא טוב. כלומר, הוא כתוב מעולה, והרעיון (היחסית מופרך, כמו הרבה רעיונות מד"ב) מועבר בצורה אמינה. אין תלונות.

avivs

New member
גם אני קורא אותו.

יחסית בהתחלה, אבל אני נהנה.
קצב מצוין.

אני במוד של ספר קליל. נראה לי שאתחיל

את The Wedding Bee של שרה-קייט לינץ'. אולי אחריו אעבור ל- לקסיקון - מקס בארי או three parts dead.
&nbsp
סופ"ש נעים ושקט!

nimrodds

New member
אני בהתחלה של שני ספרים:

קצת מעבר להתחלה אמנם, בספר אחד, הרביעי של פאוליני
הספר השני הוא הראשון בסיפורי האוטורי, התחלתיו ממש הרגע

למעלה