מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

pix37

New member
the womwn who dies alot - jaspper fforde - tn7

ועל זה נאמר wa wa wi wa איזה ספר.
כבר שנים לא נהנתי ככה מספר - התחיל קצת לאט אבל תוך פרק וחצי השתפר והפך לנפלא.

מעטים הספרים שהם ממש מקוריים - ובעיקר בשנים האחרונות - אבל העולם של ת'רסדי כל כך מקורי - מעניין ומצחיק שזה פשוט תענוק לקרוא.

הומור בריטי חד כמו סכין - סאטירה מטורפת על הכל, הדמויות שלו מתחילות להתעגל ולהיות פחות סטראוטיפיות ופשוט טרוף שנוזל מכל עמוד.

והפעם לא ממש צריך הכרות מעמיקה עם ספרות אנגלית קלאסית.

גם מי שלא עקב אחרי הסדרה עד עכשיו יכול להתחיל מהפרק הנוכחי ואני בטוח שהוא יעשה לו תאבון לדפדף אחורה בסדרה.

ד"א אני שומע את האודיו ממשהו שמצאתי ברשת (כבר קניתי נייר והוא בדרך) וההקראה נהדרת (חפשו בתוכנת שיתוף הקבצים הקרובה למקום מגוריכם)

דיאנה1

New member
הראשון בסידרה הוא אחד הספרים האהובים עלי ביותר

ואת השני נטשתי באמצע אז לאחרים כבר לא הגעתי.

pix37

New member
נסי לקפוץ לשביעי או לחמישי - אני מניח שתהני מהם יותר

אין צורך לקרוא את הסדרה לפי הסדר

מיכאל ג

New member
סיימתי את the rhesus chart

ספר חביב, מתחיל ממש טוב, מתחיל לסחוב לאט יותר בהמשך. לסטרוס יש בזמן האחרון בעיה של לחזור על עצמו -לא בין ספרים אלא להגיד את אותו דבר בתוך אותו ספר. למשל בספר הזה, אחרי הנקודה בה אחת הדמויות מספרת לגיבור מה בעצם קורה בעלילה (כלומר, הגילוי הגדול), הגיבור צריך לספר את זה לעוד שתי דמויות. במקום לכתוב "עידכנתי את X במתרחש" הוא מתאר כל סצינה במלואה, וכל דמות צריך לעדכן בנפרד, כך שהקורא צריך לקרוא את הגילוי הגדול עוד פעמיים. ואז הגיבור שהוא גם המספר בגוף ראשון מסכם את הכל בקיצור שוב לקורא. בקיצור ארבע פעמים לקרוא את אותו הדבר. מעצבן. זה לא ספר ארוך ונראה לי שזו שיטה לעבות אותו קצת.
בחזרה לעלילה, זה הספר החמישי בסדרת הלאונדרי ומי שלא קרא את הקודמים אין טעם שיתחיל כאן, אבל בגדול, קבוצת מתכנתים שעובדת על מסחר מניות אלגוריתמי רואה את הפרקטל הלא נכון והופכת לערפדים (כי ככה זה בעולם של סטרוס, מתמטיקה היא קסם). הערפדים של סטרוס הגיוניים במסגרת העולם שיצר, קצת שונים מערפדים רגילים אבל לא בהרבה. הכיף הוא מהשילוב של גיקים מתכנתים וערפדים - הם בודקים את הכוחות החדשים שלהם בצורה מתודית עם פגישות יומיות וטבלאות התקדמות. אבל זה רק בהתחלה של הספר ואח"כ הוא הופך לעלית מתח סטנדרטית יותר. ובגדול זה יקסום בעיקר למי שעובד בהייטק.

ניימן3

New member
יש מצב שהחזרה היא אמצעי ספרותי

של "להזכיר לקורא" (או, רחמנא ליצלן, לספר לקורא שלא היה מרוכז בעת קריאת השורות בפעם הראשונה). אני דווקא אוהב כשעושים את זה - וגם בהרצאות שלי בשנים האחרונות אני חוזר על הנקודות החשובות כמה וכמה פעמים רק כדי שהן ידבקו למאזין לראש.

Y. Welis

New member
כמו תוכניות התעודה ב'ערוץ ההיסטריה', שכל 7 דקות נקטעות עם

חזרה על מה שסופר עד כה. סיוט לראות ככה - כאילו שכל הצופים סובלים מ-ADHD (יתכן שרוב הצופים הפוטנציאליים כיום הם כאלה).
&nbsp
לדעתי סיפור טוב יהיה זכיר כמות שהוא.

ניימן3

New member
זה עניין של אופי

יש אנשים שבאמת קוראים ספר או רואים תוכנית בריכוז מלא ולא מפסידים אף פרט. בשבילם חזרות מעצבנות. אצלי תשומת הלב נודדת מדי פעם.

יש הרבה יתרונות בחזרה. אם נקח איזה מקרה קיצוני: לימוד שפה חדשה. ברור שרוב האנשים לא זוכרים מילה משמיעה ראשונה. צריך לחזור עליה הרבה פעמים. אז למה לצפות שהם יזכרו כל פרט בעלילה?

מה גם שהרבה אנשים (כולל אני) קוראים ספר עם הפסקות מאד ארוכות. לפעמים שבועות.

אחרי שבשבוע שעבר סימתי את המעגל השבוע אנע קורא את ספר ההמשך

האש שנת לימודים חדשה מתחילה בתיכון אנגלספורס, והעסקים כרגיל: מאבקי כוח, בעיות עם ההורים, מתיחות עם ההורים, לבבות שבורים ומעשי כשפים.חמש תלמידות כיתה י"א, שהן במקרה מכשפות וגיבורות-על בעל כורחן, לא בטוחות אם יצליחו לעבור את המבחן בכימיה, אבל עתיד העולם כולו תלוי בהן, והן לבדן יוכלו להציל אותו מחורבן מוחלט.במקביל משתלט על העיר ארגון דורסני מסתורי, שנקרא ´אנגלספורס חיובית´ אך כשמו לא כן הוא. העבר נשזר בעתיד, המתים פוגשים את החיים והספירה לאחור בעיצומה
נ.ב התמונה מגניבה מאיפה אתה מוצא את התמןנות האלה ?

תוכל לפרט לגבי הספר הראשון?

מזמן שקלתי לקרוא אותו (בלי ספוילרים כמובן: רק בגדר האם ממליץ, לאוהבי איזה סגנון ולמה)

הספר הוא פנטזיה ולא פנטזיה אפית הסיפר מתרחש בעולם שלנו

כך שמי שאוהב\ת ספרים עם מפות של עולם אחר לא י\תהנה מספר .
זה גם סיפור מרובה גבורים 6 נערות שמגלות שהם מכשפות ומטבע הדברים העלילה לא נעה בקו לינארי
אחד אלה בקווים מקבלים . שבספו של דבר נפגשים כמובן .
הסיפור מתמקד יותר בנערות ושיטוף פעולה בניהם מאשר בפנטזיה אז כך מי שאוהב\ת עלילה ומנימום פנטזיה זה ספר בשבילו .

Y. Welis

New member
יש רבים כאלה היום. היה לי כאן דיון לפני חודש עם חובבת כבדה

למעלה