מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

agamkedem

New member
סיימתי (
ספוילרים ל"הבטחה של דם")

אהבתי מאוד את הספר. הוא לא ספר פנטזיה שגרתי, גם מבחינת העולם וגם מבחינת הדמויות והעלילה. השאלה הספקולטיבית של העלילה (לפחות כמו שאני הבנתי אותה), "מה אם המלך הצרפתי באמת היה נבחרו של האל? כיצד אלוהים היה מגיב להדחתו והוצאתו להורג?" היא לא פחות ממבריקה.

אהבתי גם את הקונפליקט בין המיוחסים (אני לא יודע איך הם נקראים במקור) והקסם הישן שלהם ובין הקסם המודרני של מגי האבקה. טמאס ואדמט הן דמויות נפלאות, במיוחד לPOV. את טניאל פחות אהבתי, גם בגלל הדמות וגם בגלל קו העלילה הנגרר. הנבלים קצת בעיתיים. ניקסלאוס (אני מקווה שאייתתי את שמו נכונה
) הוא דמות חד ממדית, כמוהו גם ז'ולן או צ'לרמונד. אגב, אם הארכיחשגן היה מודע להבטחתו של קרסימיר, למה הוא לא טרפד את ההפיכה של טמאס? אפילו אם הוא רצה להפיל את מנהוץ', הוא יכול היה לאחד את כוחותיו עם אלו של ווסטיבן ולהמליך את ג'ייקוב (ובכך למנוע מקרסימיר להשמיד הכל), או אפילו לפנות נגד טמאס אחרי שווסטיבן מוגר ולשלוט בעצמו.

אני היחידי שמצא את הספר רלוונטי לאקטואליה הישראלית? המנהרות של ז'ולן ומיוחסי קז, השיחה בין הדוכס ניקסלאוס וטמאס לגבי עם ששולט בעם אחר, המאבק בין אדרו המתועשת והקטנה מול בני קז שהם אומה פחות מפותחת אבל גדולה יותר, שיש לה יתרון מספרי גדול. אפילו הביקורת שמועברת כבדרך אגב על התקציבים הגבוהים שטמאס מעביר לצבאו.

avivs

New member
שמח שאהבת.

אני פחות זוכר את העלילה של הספר הראשון. היו שם הרבה פרטים קטנים.
מה שכן, גם הספר השני מעולה. ממליץ להמשיך אליו במהירות, כשהפרטים הקטנים עדיין חזקים בראש.

avivs

New member
מחכה לשמוע ביקורת בסוף.

חיבבתי מאוד את הספר שלו שמתרחש מתחת לים, אבל ספר ההמשך לא משך אותי (למרות שלא ממש ניסיתי).
&nbsp
אבל הבנאדם יודע לכתוב.

Yuli Gama

New member
Outlander , במקביל לסדרה בטלויזיה

בנתיים חמוד מאוד. לא בטוחה שבאמת ניתן להגדיר את זה כפנטזיה בנתיים, גם שיש מסע בזמן

דיאנה1

New member
ניסיתי לקרוא אותו בזמנו והשתעממתי

אבל ראיתי את הפרק הראשון של הסידרה (מסתבר שהוא ניתן לצפיה בחינם באתר הערוץ) והוא דווקא היה חמוד. נראה לי שאמשיך לצפות בסידרה כשהיא תהיה זמינה גם למי שאין מנוי בערוץ.

Yuli Gama

New member
אני בדרך כלל אוהבת סגנון כזה

איטי, שלוקח את הזמן אבל מספר תוך כדי. וזה דיי כיף לראות במקביל לספר.

Bookish

New member
נפילת הממלכות-מורגן רודס

ספר פנטזיה אפית (ממלכות-מלחמות-כשפים-אינטריגות!!1) שמוגדר כספר לנוער. למען האמת, ההגדרה המדויקת היא "משחקי הכס לנוער". למה דווקא משחקי הכס? כנראה כי יש כאן ממלכות במלחמה, רציחות ובחור שמאוהב באחותו. למה לנוער? האמת היא שאין לי מושג למה ספרים מלכתחילה מוגדרים כמיועדים לנוער. כי הדמויות הן בנות עשרה? הרבה מאד קלאסיקות על-זמניות הן עם דמות ראשית בגיל העשרה (אבל כנראה שזו הסיבה העיקרית). adult themes? אמנם נראה שההתייחסות למין בספר הזה היא די מתחסדת ואין בו ממש קללות, אבל שיסוף גרונות יש ויש! אני לא ממש מבינה משווקים. אני מעדיפה לא להתייחס להגדרות האלה.
בכל אופן, הספר בינתיים הוא חסר ערך מוסף, הדמויות פלקטיות (וכולם מהממים ביופיים ומפילים שדודים לרגליהם כל אדם שנקרה בדרכם) ובניית העולם שטחית וגובלת במטופשת.
אבל אני אפילו לא באמצע הספר, אז יכול להיות שיתברר שאני טועה.

Bookish

New member
איזה ספר מעצבן זה היה.

לצערי אני מבינה כרגע שאין לי שום דבר מהותי להוסיף על מה שכתבתי בערך בעמוד 120 של הספר. היה לי מוזר התיוג שלו כ"פנטזיה אפית--לנוער". פנטזיה אפית הרבה פעמים מכוונת את עצמה לקהל קוראים שכולל בתוכו בני נוער. כלומר, משר הטבעות ועד ברנדון סנדרסון, כל עוד אין תכנים מאד R ומעלה, אני ממש לא מבינה ת זה. מה שהסופרת כנראה חשבה זה שצריך לפשט את העלילה ולהתאים אותה לתבניות הכי שחוקות של הז'אנר. בניית העולם מנסה להיות מורכבת ומעניינת, עם דתות, מיתולוגיה ואגדות, אבל הדת עשויה באופן שטחי ולא מפורטת מספיק, האגדות לא מוסברות, הקסם לא מבוסס. מילא אם הדמויות היו מעניינות, אבל כל הדמויות, גם אלה עם הפוטנציאל, בקושי מגרדות את פני השטח. ושאני לא אתחיל אפילו לדבר על הנסיכה קליאו, אחת הדמויות הראשיות. אין לי בעיה עם זה שהיא תהיה חסרת הגנה ותסתממך על שומרים שיצילו אותה. זה עוד בגבולות האמינות. אבל היא כל כך טיפשה! ולא אכפת לי שזה משרת את העלילה, תמצאו סיבה טובה יותר לכך שהיא יוצאת למסע מסוכן בארץ עויינת, תוך שהיא מסכנת את הקרובים אליה ואת הממלכה כולה, כדי לחפש פריט מתוך אגדה שהיא אפילו לא מאמינה בה!! ואם כבר היא עושה מעשה כזה מטומטם, שהדמויות האחרות לא יגידו לעצמן: "היא סיכנה את כולנו בכך שהיא יצאה למסע, אבל הו! כמה שהיא נחושה ואמיצה!!11". ובאופן מעשי, אין דמות גברית שהיא פוגשת ולא מתאהבת בה עד מעל הראש! מה לעזאזל??? ואחת הדמויות אשכרה חושבת לעצמה משהו בסגנון "היא בכלל לא כפי שהוא דמיין לעצמו נסיכות! היא כה עקשנית ואמיצה!!!111". היא לא. היא טיפשה.
אוקיי. סיימתי להוציא עצבים לבינתיים. החלק שהכי חבל לי הוא שממש היו לי ציפיות מהספר הזה.
**(החלק הטוב-הוא עובר די מהר. והעטיפה מגניבה.)

avivs

New member
סופ״ש קומיקס.

קורא את east of west. קומיקס שמשלב מד״ב ומערבון. ארבעת פרשי האפוקליפסה במרכז הסיפור, אחרי שאחד מהם החליט ללכת בדרך שלו. הם התנקמו בו ועכשיו הוא מחפש נקמה.
מצויר מדהים. מאוד נהנה.
&nbsp
הבא בתור כנראה יהיה pretty deadly או saga. לשני הקומיקסים האלה יש ביקורות מעולות.
&nbsp
מי אמר שאייפד זה רק לאנגרי בירדס? הוא מושלם לקומיקס.

kenny66

New member
pretty deadly ו-saga שניהם מעולים

"פריטי דדלי" סגור - הסיפור הראשון, 5 חוברות, נגמר ועדיין לא התחיל הבא (למיטב ידיעתי). יתרון לקריאת סוף שבוע. אחד הדברים הטובים שקראתי בזמן האחרון, צריך קצת סבלנות כדי להבין מה קורה שם. אני גם *מאוד* אהבתי את הגרפיקה שלו.

סאגה הרבה יותר "ישיר" מבחינת הסיפור, אבל גם הוא מלא דמיון והסיפור טוב. הם הגיעו הרבה יותר רחוק, נכון לעכשיו בחוברת 21.

חפש גם את Lazrus שאני מאוד נהנה ממנו. ארה"ב פוסט אפוקליפטית שנשלטת ע"י משפחות שלהן בעלות על טכנולוגיה מתקדמת.

מתישהו אני אגיע ל-East of West.

avivs

New member
סיימתי את...

13 הגליונות של east of west, שהיו מצוינים. נראה לי שנשארו עוד שניים שאמורים לצאת בסדרה הזו.
&nbsp
סיימתי גם את הכרך הראשון של saga, שמכיל שישה גיליונות. סיפור מגניב ומשעשע. הרבה דמיון.

avivs

New member
המשכתי להתקדם...

הכרך השני של SAGA מאחוריי. היה מעולה! אני כל כך נהנה מהסיפור המטורף הזה.
נשאר עוד כרך אחד, אבל אחכה איתו טיפה.
&nbsp
אני עכשיו בגליון השני של LOCKE & KEY, הקומיקס של ג'ו היל. אמור להיות כבר סוף לסדרה הזו.
אני מאוד אוהב את הציורים, וגם הסיפור מתחיל נחמד.

שירת הגבישים

קריאה חוזרת. ספר חביב ומאוד קל לקריאה. אני במצוקת מד"ב וסורקת את הספריה שלי לקריאות חוזרות. קראתי שוב גם את 'שלום לנצח' השבוע.

ניימן3

New member
עסק המשפחתי - צ'רלס סטרוס

מחווה לאמבר של זילזני. זה נחמד, אבל זה לא אמבר של זילזני. יותר מרגיש כמו מותחן משפטי של ג'ון גרישם עם נגיעות פנטזיה. או אם להיות מדויק: מותחן כלכלי.

אחרי שני ספרים של סטרוס (אקסלרנדו וזה), אני יכול להבין שאני מבין ולא מבין באותו הזמן את ההתלהבות ממנו. הוא עשיר ברעיונות כרימון, וזה נורא מעניין. אבל הכל אצלו קשור לכלכלה, הגיבורה נאבקת ברעים בעזרת גליון אקסל ומחקרים אקדמאיים. האמת היא שזה נשמע עכשיו מגניב כשאני כותב את זה, אבל בתכל'ס אני קצת משועמם. חסר לו פלפל..

מיכאל ג

New member
אני די השתעממתי ממנו

הבנתי את הקטע של "מה היה קורה אם גיק אמיתי היה מגלה שהוא חלק ממשפחת מלוכה בין מימדית" וכולי. מרים בקשטיין, הנסיכה הלוחמת! נשמע אחלה, אבל באמת היה יבש למדי. הבנתי שזה משתפר בהמשכים אבל האמת היא שהספר הראשון לא עשה לי שום חשק להמשיך.
ובאמת כמעט הכל אצלו קשור לכלכלה. ספרי הלאונדרי היו די נטולי כלכלה עד עכשיו אבל באחרון כבר יש דמויות מעולם הפיננסים ואחד הדברים שמניע את העלילה זה שהגיבור חופר בבסיס נתונים (בגדול, עוד "גליון אקסל" שכזה) ומגלה משהו לא צפוי.

למעלה