מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

ניימן3

New member
סיפורי ארץ הגוועת - ג'ק ואנס

האוסף הראשון (של שישה סיפורים).

זה נחשב ספר קלאסי שהתחיל ז'אנר חדש של מד"ב (ז'אנר ה- dying earth). הסיפורים, המאד קצרים, הם כמו אגדות מוזרות. מאד מאד מוזרות. אין המון עומק לדמויות ותשעים אחוז מהעולם לא ברור. הכל מופלא ומוזר כזה, עם ייצורים מקוריים וכו' וגו'.

אישית, אני מעדיף עלילה ודמויות מעניינות בספרים שלי, אז זה קצת משעמם. מצד שני, הכתיבה איכותית ומושחזת, והסיפורים קצרים, אז הספר מסתיים מהר.

Yuli Gama

New member
עדיין עם Dragonfly in Amber , by Diana Gabaldon

לקראת סוף ספר שני ועדיין לא מצליחה לגבש דעה כל הסדרה הזאת

avivs

New member
לא עומדים להרוג אותו?

קראתי איזה משהו על גליון שבו הוא מת.
&nbsp
&nbsp

nimrodds

New member
אתה יודע מה? (תובנות עם הצתה מאוחרת)

בטוח וולברין יקום לתחייה

Bookish

New member
the girl with all the gifts

של m.r carey. הוא קיבל המון ביקורות מעולות ולמרות שיש לי בבית ספרים לקרוא עד הפנסיה בערך, הייתי חייבת לקנות אותו כשראיתי אותו בחנות..אני אמנם ממש בעמודים הראשונים, אבל נהנית מאד בינתיים.
חוץ מזה היה שבוע פורה (יחסית). בנוסף לearth girl משבוע שעבר (טוב מינוס) סיימתי שני ספרים נוספים-poison study של מריה סניידר, על אישה צעירה שמואשמת ברצח ומקבלת הזדמנות, במקום להישלח לעמוד התליה, להיות טועמת המזון של מפקד הצבא. בין לבין מתגלים כוחות קסם ומאבקי כח שהיא מוצאת את עצמה מעורבת בהם. ספר סוחף ונחמד מאד.
עוד ספר שסיימתי-fangirl של ריינבו רואל. סיפור התבגרות על קאת', נערה קצת חרדתית שמתמודדת עם מעבר לקולג' וניתוק מאחותה התאומה. קשר ז'אנרי קלוש: קאת' היא כותבת סלאש פאנפיקשן נלהבת של "סיימון סנואו" (גרסת הספר להארי פוטר, מן הסתם. למרות שבאופן די מבלבל, הארי פוטר קיים גם ביקום של הספר). עוד ספר נחמד מאד. לא קורה בו הרבה, אבל הדמויות נהדרות ובסופו של דבר נהניתי ממנו מאד.

ושאלה לסיום-אחרי שהנחתי את perdido street station קצת בצד, חזרתי אליו, התקדמתי לעמוד 250 בערך ואני תוהה מה לעשות. אני לא ממש נהנית מהקריאה. העלילה לא מעניינת מספיק, הדמויות מרגישות מרוחקות ולא אמיתיות ובעיקר-השפה והכתיבה שלו די מעצבנים אותי. אבל חיבבתי את Kraken של הסופר (למרות הרבה הסתייגויות) ורציתי לדעת, ממי שקרא את הספר: בשלב הזה, אם אני לא אוהבת את הספר, לגיטימי להפסיק? או שמשהו ממש מעניין עוד הולך להתרחש בהמשך?

אכמו

New member
לגבי פרדידו

אני חושבת שאם עד עמוד 250 לא נהנית מהכתיבה, מהעולם ומהדמויות, ההתרחשויות העלילתיות שעוד עומדות לקרות לא יעזרו (ואני אומרת את זה כמישהי שזה אחד הספרים האהובים עליה).

avivs

New member
מסכים.

הספר השאיר אותי אדיש. לא הפריע לי לקרוא אותו, כי היו שם דברים מעניינים, אבל הבנתי שפשוט לא אכפת לי מהדמויות והעלילה.

ניימן3

New member
זה לא ישתפר\ישתנה.

(ואני אומר את זה בתור מישהו שלא אהב את הספר, אבל כן אהב ספרים אחרים של מיאוויל)

dingaleboom

New member
Mirror Empire

ספר פנטזיה מהיותר מקוריים שיצא לי להיתקל בהם. עולם שבו נשים הן המין החזק, אבל אין לספר הרגשה של אג'נדה מגדרית. הסופרת מצליחה לגרום לנתון הזה להיות חלק אורגני של העולם. העולם עצמו מאוד מעניין, ולא דומה לשום פנטזיה אחרת שלי יצא לקרוא. אני ב30% ומאוד נהנית.

D O 7

New member
שמעתי עליו דברים טובים

אני אשמח לשמוע מה את חושבת עליו כשתסיימי :)

מו"ד מהדורה 5 ( איך הם הגיעו למספר הזה !?)

בינתיים חשה שיפור לעומת מו"ד 3, אבל מצד שני, יש עוד כמה עמודים וזה חדש, אז אולי זה משחק לטובתו.

cordilio

New member
מדריך הטרמפיסט לגלקסיה

הגיע הזמן לא?
קראתי את הראשון לפני הרבה מאוד שנים, והחלטתי שהגיע הזמן לקרוא את כל הסדרה.
מתחיל בהתרעננות עם הראשון ובהמשך נתפנה למסעדה ושאר ההמשכים.

למעלה