מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
יצא לו ספר חדש

בעולם הזה. הבנתי שהוא האחרון בסדרה הנלוות למאלאזן.
אני מתלבט אם לנסות אותו. עד עכשיו שמעתי ביקורות די פושרות על הסופר.

Y. Welis

New member
מעניין אם המחבר צאצא של גנרל מקלילן

אחד הגנרלים של הצפון במלחמת האזרחים. אולי מקור השראה.
&nbsp
אגב קרימזון - מה עם ה'קרימזון קינג'? הבטחה של סטיבן קינג ב'אינסומניה' שלא מומשה.

Serf SaN

New member
ראיתי את המחזמר Wicked בלונדון לפני כמה ימים.

פשוט מדהים מדהים מדהים.
ממש לא מה שציפיתי שיהיה סיפורה של המכשפה המרשעת מהמערב.
חובה לכל מי שאוהב פנטזיה ואת הסיפור המקורי של הקוסם מארץ עוץ!
&nbsp
הבנתי שהספר שעליו המחזמר מבוסס קצת שונה.
מישהו במקרה שונה?
אשמח לספוילרים לגבי מה השוני ביניהם.

דיאנה1

New member
Wicked
המחזמר האהוב עלי!!

ראית עם קרי אליס בתפקיד אלפבה? הבנתי שהיא משחקת עכשיו בלונדון. שיחוק אדיר! האלפבה הטובה ביותר חוץ מהאלפבה המקורית אידינה מנזל. היא עשתה כמה דברים איכותיים לפני פרוזן
(ויש שחולקים עלי וטוענים שהיא הטובה ביותר)
קראתי את הספר ואהבתי אותו מאד, אבל הוא מאד מאד שונה מהמחזמר. יוצרי המחזמר לקחו את הספר ויצרו תסריט שמתבסס עליו, לא יותר מזה. הספר מאד אפל וגם הרבה יותר מורכב. פחות הפרדה סטרילית בין טובים ורעים. אלפבה היא אכן מרשעת לפעמים בספר. והיא גם לא מי יודע מה מוכשרת בכשפים. לא רוצה לפרט יותר מדי כי אני חושבת שהספר באמת מעולה ומאד שווה לקרוא אותו ובגלל שהוא כל כך שונה הספוילרים שהמחזמר עשה הם די מינוריים.

Serf SaN

New member
ואוו! תודה רבה על התגובה

יש לי ידידה שיש לה את הספר. יש מצב טוב שאני אשאיל ממנה אותו! נשמע שווה ומעניין בהחלט.
וכן! ראיתי עם קרי אליס. קראתי רק אחרי המופע שהיא בעצם האלפבה המקורית של אנגליה והיא חזרה לגלם את הדמות רק ל12 שבועות. ממש התמזל לי! רואים עליה שהיא מופלאה בצורה יוצאת דופן, אבל לא העלה על דעתי שהיא המקורית.
אני עדיין ממש אוהב את הסאונדטראק המקורי עם אידינה וקריסטין, היכולות הווקאליות שלהן מטורפות. וכמובן שהכרתי את אידינה לפני פרוזן!
לצערי הדמות של אלזה בפורזן ממש מזכירה את אלפבה.. ואני אומר לצערי כי הסרט דיי לא מוצלח.
&nbsp

avivs

New member
תמיד רציתי לראות את זה.

השירים ששמעתי היו מדהימים.

דיאנה1

New member
סיימתי את 2001 אודיסאה בחלל והגעתי

למסקנה, אחרי שני ספרים, שארתור סי קלארק הוא לא כוס התה שלי. גם יצא לי החשק לתת צ'אנס נוסף לסרט.
לא יודעת עוד עם מה להמשיך, מתאים לי עכשיו משהו קליל ומהנה, אז אולי אתחיל עם סידרת קייט דניאלס.

דיאנה1

New member
טוב שהזכרת לי, אולי אקרא דווקא אותו.

מתחשק לי עכשיו משהו ממש קליל שלא צריך לחשוב בו יותר מדי ונראה לי שהוא יותר איכותי מזה וראוי לזמן שיש לי כוח להתרכז.

דיאנה1

New member
אתה שואל אותי? כי אולי זה הזכרון הבעייתי שלי

אבל אין לי מושג במה מדובר.
בסוף הספר שתפס אותי הוא לא ז'אנרי אבל עד כה הוא מצויין. Mean Streak. לא יכולה לעזוב אותו.

מיכאל ג

New member
סיימתי אותו. אני מאוכזב

אני אפילו לא יכול לסכם בדיוק את העלילה. אני לא ממש בטוח מה אם בכלל קרה שם. כל הספר הרגיש חצי אפוי. ממש לא נהניתי ממנו.

לקסיקון!

וואו, הוא היה ממש טוב, עד לפרק הכה-מבחיל האחרון. אני חושבת ששנאתי אותו אפילו יותר מאשר את האפילוג של ההארי פוטרים. למה אנשים *עושים* את זה לספרים שלהם?

אכמו

New member
אוי, בדיוק התחלתי אותו

עכשיו אני קצת מפחדת להגיע לסוף

למעלה