מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

Y. Welis

New member
כנראה למד מדונאלדסון...

שמיד על ההתחלה פוגם בגיבורים שלו (אחד אונס; אחרת נאנסת), רק כדי לרכך את זה בהמשך. טכניקה קיטשית.

ניימן3

New member
ואכן לא הצלחתי לסיים את דונאלדסון

בדיוק מאותה הסיבה. (לא הגעתי לחלקים שהם מתרככים)

סטיבן ר. דונלדסון. השמועה אומרת שאי שם במעמקי הארכיון

של הפורום מקננת אינו קטילה שלי אותו, אבל למי אכפת.

minimalman

New member
אני מציע שתקרא קודם

אחרי זה תספר כמה ״קיטשי״ זה הרגיש לך .
לורנס אגב, סתם , רק כדי להניח את דעתך , הצביע על אלכס מ״התפוז המכני״ (בורגס) כדמות שעליה הוא ביסס את הגיבור ואם אתה מכיר את הספר/סרט אז כבר אתה אמור להבין שקיטש זה לא בדיוק הדבר הראשון (ולא השני או השלישי) שקופץ לך לראש בסוף הספר.
אה , אף אחד גם לא ״מתרכך״ בסוף

Y. Welis

New member
לא קשור - הטכניקה היא כזו

וטכניקה לעיתים חשובה לסופר יותר מהעלילה, כי היא זו שמבטיחה את העניין.
&nbsp
קח למשל את 'פשר הלילה' המיוחד, שנפתח ברצח שהגיבור מבצע - למרות שהמעשה מנוגד לחלוטין לכל מה שהדמות שלו אמורה להיות, כפי שהספר בונה אותה. גם הצורך ברצח לא משכנע, ועורך טוב היה יכול לסלק אותו.
&nbsp
יתכן שגם במקרים האחרים עריכה טובה יותר היתה יכולה להפיק תוצאה מאוזנת יותר (מצד שני אף עורך מודרני לא היה מאפשר לספר להיפתח עם 3 'מאמרים' על הוביטים, כמו ששרה"ט מתחיל, והכנסת הנאזגול רק אחרי 100 עמ').
&nbsp
קורא עם נסיון ידע לזהות מניפולציה פשטנית. זה נפוץ וזה מוכר. השאלה כמה זה עוזר לספר.
&nbsp
אגב 'התפוז המכני' עמוס בקיטש. מהם הרחמים העצמיים של אלכס אחרי שנתפס, ומגלה שאין לו לאן לחזור? כמובן שזה נתון בתוך מסגרת מרשימה של עשיה קולנועית, שמספקת משמעות מיוחדת והפוכה לקיטש.

minimalman

New member
נו באמת

אתה מסיק מסקנות בלי שקראת את הספר(!).
איך אפשר לנהל דיון כשלצד אחד רק נדמה שהוא יודע במה מדובר?

הספר אגב, גם לא נוקט בטכניקה שתיארת אז בכלל , אין פה אפילו מצע תיאורטי לדיון כלשהו.

את נושא ה״עמוס בקיטש״ נמשיך ברשותך מחר..

Y. Welis

New member
יש הרבה קיטש. זו הסיבה שנטשתי את 'אנדר' הראשון

היחסים בין אנדר לאחיו היו תמצית הקיטש. זה חיוני? לא; אבל זה מביא קהל. הז'אנר אינו מתוחכם במיוחד (לכן לא צריך להתחיל מהספרים ה'קלים').
&nbsp
מעריך שזה אחד השיעורים בסנדאות הכתיבה, שאחראיות לחלק גדול מהסופרים המוכרים כיום.
&nbsp

minimalman

New member
לגבי ה"תפוז המכני" והקיטשיות לכאורה

עכשיו שאני פחות עייף אני שם לב שבעצם ענית במקומי - "מסגרת מרשימה של עשיה קולנועית, שמספקת משמעות מיוחדת והפוכה לקיטש".
כלומר לא כל מניפולציה רגשית על הקורא/צופה היא אוטומטית קיטש אלא תלויה בקונטקסט בה היא נעשית (ולא שאני הולך לפתוח דיון על גבולות הקיטש).
תשמע, אני באמת חייב להודות שזה פעם ראשונה שאני רואה את הביטוי "עמוס בקיטש" וה"תפוז המכני" באותו משפט..אמירה בהחלט תמוהה.
תרשה לי גם לא להתייחס ל"אנדר" כדוגמא למשהו ,מבחינתי הוא לא יותר מספר נחמד שקראתי פעם..

ואם נחזור ללורנס, קרא את הספרים, דבר איתי אח"כ. תאמין לי , גם אצלי חיישני הקיטש וגלאי הקלישאות עובדים שעות נוספות, והמקרים שספר או סרט מצליחים להפתיע אותי הולכים ומתמעטים עם השנים. אבל וואלה, הספר הזה (King of Thorns ) עשה לי את זה ועל זה יש לי המון רספקט ללורנס.

דיאנה1

New member
הנוכחי שלי לא ז'אנרי וגם לא כל כך מעניין

(Rainwater של סנדרה בראון)
אבל אני יודעת מה יהיה הספר הבא שלי - יצא Ancillary Sword ההמשך של Ancillary Justice!

דיאנה1

New member
כן, יצא לפני כמה ימים!

לא הרבה ביקורות בינתיים אבל כולן 5 כוכבים http://www.amazon.com/Ancillary-Sword-Imperial-Radch-Book-ebook/dp/B00I8289A0
ובסוף החודש יוצא השלישי בסידרת kingkiller (שם הרוח). לא אהבת עד כמה שאני זוכרת, אבל אני מחכים לו בקוצר רוח.

NomadSoul

New member
סיימתי את Magic Dreams, נובלה בעולם של קייט דניאלס

זו היתה הפעם הראשונה שקראתי בפורמט אלקטרוני, ומסתבר שסתם היו לי דעות קדומות וזה סופר נוח. בתנאי שנמצאים קרוב למקור חשמל. אבל היי, אם הטאבלט העלוב שלי החזיק במשך שתי לילות קמפינג עם שארית, כנראה שאני מסודרת לעתיד הקרוב.

אז מיד רכשתי והתחלתי לקרוא עוד אחד של אילונה אנדרוז - silent blade. דמויות חדשות, עולם חדש, אותה כתיבה אבל זה לא דבר רע

Y. Welis

New member
כדאי לקנות סוללה מטעינה. 99 בדואר ופחות ברשת.

תספק יממה או 2 נוספות

למעלה