מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

Y. Welis

New member
ישו אגב מופיע גם אצל בארקר

באימאג'יקה + ב-everville. ללא מעט קתולים (או מי שחונכו בבית ספר דתי) יש תסביך איתו.

Y. Welis

New member
בארקר אגב מספיילר קשות את everville בהקדמה שלו למהדורת 1995

של האימאג'יקה (המהד' הראשונה ב-2 כרכים ובפונט נורמלי) - שיצאה שנה אחר הספר הנ"ל. בעיה איתם. מזכיר גם שם את ישו ותפקידו.

Bookish

New member
the first fifteen lives of Harry August

ספר שקיבל המון ביקורות טובות, אז מיהרתי לנסות. הארי אוגוסט נולד בתחילת המאה ה20, ובכל פעם שהוא מת, הוא מוצא את עצמו נולד מחדש עם זיכרון מושלם של כל מה שקרה לו לפני כן.
אז ישר חשבתי על "חיים ועוד חיים" כמובן. גם כי זה אותו הקונספט, וגם הספר מתרחש באותה תקופת זמן. אך בעוד חיים ועוד חיים הוא יותר רומן היסטורי, עם יותר דגש על התקופה, ולאורסולה יש רק תחושות דז'ה-וו וזיכרונות עמומים מהחיים הקודמים שלה, פה הארי קודם כל, זוכר הכל במדויק והעלילה היא יותר מותחן. התקופה וכל מה שמתרחש בה נמצאים ברקע.
עוד הבדל משמעותי הוא שבעוד שאורסולה של חיים ועוד חיים נמצאת לבדה עם החזרה הזו שוב ושוב לחיים, הארי מגלה בשלב מסוים שיש עוד הרבה כמוהו, ויש להם ארגון מיוחד, מועדון כרונוס, שדואג לחבריו לאיכות חיים, כסף ותמיכה. הספר נפתח כשהארי גוסס וילדה קטנה מעבירה לו הודעה, שהועברה מילד לזקן במורד הדורות, שהעולם עומד להיחרב, והסוף הולך ומתקרב.
ואז עובר עוד חצי ספר בערך עד שמגיעים לאקשן (וגם אז האקשן, או יותר נכון-מעשיות הריגול, לא מאד מסעירות). עד אז יש תיאור של משכי החיים של הארי, הקשר שלו למשפחתו הביולוגית והמאמצת, התוודעותו לכרונוס קלאב, ועוד דברים כאלה. הפרקים קצרים וקופצים בין חיים שונים של הארי, אבל זה לא נעשה באופן מבלבל.
הבעיה העיקרית שלי עם הספר הסך הכל נחמד הזה, היא שלא התחברתי להארי בשום צורה. הספר אמנם נכתב בגוף ראשון, אבל הטון היה מרוחק ולא היה לי אכפת במיוחד מהארי. היו גם הרבה קטעים מתים, הרבה מידע לא חשוב ולא מעניין, אבל רובו כן היה מעניין. ומצאתי את עצמי מעדיפה דווקא את האנקדוטות מהחיים השונים של הארי יותר מאשר את ה"עלילה המרכזית" כביכול, בה הארי מנסה להבין מה גורם להתקרבותו של סוף העולם.
אז סך הכל, ספר טוב אבל ציפיתי ליותר.

תמר עדי

New member
שוליית הרוצח - סוף סוף הגעתי לזה

כפי שהעדתי בעבר, אני די חדשה בתחום ורק עכשיו התפניתי לספר הזה.
אז ככה, בהתחלה היה לי קצת משעמם ולא הבנתי את כל ההתלהבות פה מהספר (אבל חשבתי שאולי בגלל שאני פחות מנוסה בתחום) ופתאום זה תפס אותי ככה, בלי אזהרה ובלעתי את כל הספר בלגימה אחת.
מיד הזמנתי את המשך הטרילוגיה והוא בדרכו אלי.
הבנתי שיש עוד שתי טרילוגיות - "טרילוגית סוחרי הספינות" וטרילוגית "האיש הזהוב". אם אמשיך אז אני אוותר על סוחרי הספינות ואמשיך עם האיש הזהוב.
ועכשיו נכתבת טרילוגיה חדשה על פיץ. אבל עוד חזון למועד....

avivs

New member
אני זוכר שלפני שנים,

לקחתי את הספר הראשון מהספריה והתחלתי אותו בציפייה די גדולה. השתעממתי קשות ואפילו כתבתי בפורום הזה הודעה של "האם כדאי לי להמשיך?". לא זוכר מתי זה היה, כנראה מתישהו בין ההתחלה לאמצע, אבל נשאבתי כל כך חזק פנימה עד שלא האמנתי שאני עדיין באותו הספר.
רצתי לספרייה ותוך שבוע וחצי סיימתי את כל הטרילוגיה.
&nbsp
טרילוגיית ההמשך, של הספינות, משעממת לדעתי (אבל הרבה כן אהבו). היא גם לא הכרחית לגמרי בשביל קריאת הטרילוגיה השלישית. "האיש הזהוב" מתרחש 15 שנה אחרי הסוף של "הרואים למרחק", ואומנם לא מדובר על אותה רמה, אבל זו בכל זאת טרילוגיה טובה.
&nbsp
לאחרונה יצא ספר ראשון בטרילוגיה חדשה, שבאה אחרי הטרילוגיה של "האיש הזהוב". לצערי הספר הראשון היה אחד הדברים המרוחים שיצא לי לקרוא. מתוך 700 עמודים היו שם אולי 200 עמודים של עלילה. אני מקווה ששני הספרים הבאים יהיו טובים יותר.

למעלה