מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

minimalman

New member
סיימתי את Promise of Blood

בגדול נהנתי, אבל וואלה, מודה שקשה לי להתחבר לפוסטים האובר-מתלהבים פה.. בסופו של דבר מדובר בלא יותר מעוד פנטזיית אקשן לא רעה. שום דבר מעבר.
מעבר לרעות החולות הרגילות של הז'אנר (כתיבה בינונית, דמויות לא לגמרי משכנעות) העלילה הרגישה גם קצת מבולגנת, כאילו הסופר עצמו לא היה סגור לגמרי לאן הוא רוצה לקחת את הדברים ומכניס פיתולים וטוויסטים תוך כדי ריצה, סתם שיהיה.היו מקומות שדווקא אהבתי את הגישה המחופפת הזאת היו מקומות שפחות.
גם דמויות שהוזכרו בהתחלה נעלמו כמעט לגמרי כל הספר רק כדי להגיח ב -20 עמודים האחרונים. כולל ולורה, האקסית הבוגדנית של טניאל, שחוץ מ"סלח לי" לא זוכה ליותר מדי דקות מסך..
אבל למה לחפור ? היה נחמד. נקרא את ההמשך מתישהו.

dingaleboom

New member
מאוד מסכימה עם מה שכתבת

לא מבינה את ההתלהבות. עצרתי ב75% ולא נראה לי שאמשיך. ספר בינוני בקושי. עברתי לטרילוגיה השניה של תומס קובננט. לפחות שם הסופר יודע לכתוב.

avivs

New member
חשבתי,

ואני חושב, שהסופר כותב מצוין. אקשן טוב עם דמויות עגולות. כן, יש עומס ונראה לפעמים שיש בלגן, אבל היה לי ברור שהוא יודע מה הוא עושה. גם ספר ההמשך הוכיח לי שיש פה כשרון גדול.
&nbsp
טוב, טעם וריח

minimalman

New member
תראה

אני לא איזה מבקר ספרות אבל אפשר להיכנס ולנסות לנתח את איכות הכתיבה בקריטריונים של שפה, דימויים, מבנה תחבירי וכאלה.
אפשר גם לדבר על העומק וההתפתחות של הדמויות .אבל זה לא משנה, כי אני חושב שההבדלים נמצאים באמת במה שכ"א מאיתנו מחפש בספר שהוא לוקח ליד ( להלן, טעם וריח). וככה, מהמעט שהכרתי פה,יש הבדלים. במיוחד במשקל שכ"א מאיתנו נותן למרכיבים השונים של היצירה.

לגבי העלילה, תשמע, יש מצב שבספר השני הוא סוגר חלק מהקצוות אבל כספר Stand-Alone זה באמת הרגיש מרושל ,כאילו אין תכנון מוקדם חוץ מהמסגרת העלילתית הרחבה. אפילו זהות הבוגד שמתגלה בסוף, נדמה שנבחרה באופן אקראי (אלא אם כן פספסתי משהו לפני זה).
אבל כמו שאמרתי, סה"כ חיבבתי את הספר ובכל מה שקשור לסצינות האקשן לדעתי הוא עשה ברוב המקרים עבודה מעולה (במיוחד אהבתי את הקטע של המצור).

הייזל

New member
התחלתי את סדרת Iron Druid Chronicles

חוץ מדרזדן לא קראתי הרבה סדרת פנטסיה אורבנית עם גיבורים ממין זכר אז התחלתי את הסדרה בזהירות ובנתיים זה נחמד.

למעלה