מה קראנו/שמענו השבוע?

ניימן3

New member
City of Stairs

ממשיך אותו אחרי הפסקה ארוכה.

כבר הגעתי לחצי ספר. לא מאד קל להסביר על מהו (כובשים ודת ופנטזיה וקסמים וכו'), אבל מה שכן בטוח הוא:
א. ספר מאד מיוחד (אפילו אם נשמע שהחומרים שמרכיבים אותו לא - זה שקר. הוא *מאד* מיוחד).
ב. אני ממש נהנה מכל שנית קריאה.

מיכאל ג

New member
אהבתי אותתו אבל הוא לא *כזה* מיוחד

יש בו דמיון מסוים גם לסדרת מטרופוליטן של וולטר ג'ון וויליאמס וגם לסדרת ה- craft של מקס גלדסטון.

avivs

New member
הוספתי לרשימת הקריאה.

יש עליו הרבה ביקורות טובות, והסופר של "PROMISE OF BLOOD" אמר שהוא הספר הכי טוב שקרא בשנה האחרונה.

ניימן3

New member
עכשיו סיימתי אותו - ממש ספר פנטסטי.

ה"טענה" היחידה אליו זה שהוא לא קריאה קצרה. אבל כן קריאה כיפית.

clouds11

New member
חולצות אדומות מאת סקאלאזי

סדרת מדע בידיונית אשר משודרת ב-2012 הופכת למציאות בשנת 2546 ומה שקורה בסדרה הופך למציאות בעתיד
סקאלזי ממחיש לנו את הלבטים והבעיות של תסריטאי (הוא עצמו היה התסריטאי הראשי של "מסע בין כוכבים") התסריטאי נקשר לדמויות שלו אבל המפיק רוצה אקשן
סכנות ודם ולכן יש לחץ על התסריטאי להרוג כמה דמויות משנה (ואף פעם לא את הדמויות הראשיות כמו הקפטן הסגן שלו ושאר הקצינים הבכירים)
מסתבר שבמציאות של המאה ה-25 המאורעות קורים בדיוק כמו בסדרה אבל זה קורה במציאות ואנשים חיים מתים ולכן במציאות של המאה ה-25 הם מחליטים לחזור אחורה בזמן ולהפסיק את הסדרה
סקאלאזי מגלה לנו (כמעט) את כל הסודות הקשורות לעבודה כתסרטיאי על סדרת מדע בידיוני ואת הלחצים המופעלים על התסריטאי כאשר הוא גם חווה מעצור ביכולת היצירה
בחלק האחרון משתף סקאלאזי את הקוראים בחויות ובבעיות בין השאר הוא מראה
מה היה קורה אם בבלוג הוא היה פונה לקוראים ומבקש דעיונות להמשך הסדרה
(ודרך אגב הוא צוחק על תגובות הקוראים אשר ניתן "להאכיל" אותם בשטויות)
ספר מיוחד לענין המדע הבידיוני והסדרות של מדע בידיוני

subatoi

New member
א. תודה על הספוילר. ב. סקאלזי לא כתב מעולם למב"כ, ובטח לא

"היה התסריטאי הראשי"

מיכאל ג

New member
זה בסדר,

הוא גם לא ממש הבין מה קורה בספר אז הספוילר רחוק מלהיות מדויק.

annefan

New member
זה בסדר

הספר כל כך מעפן, שלא שווה לקרוא אותו עם או בלי ספויילרים
(לדעתי, לדעתי, רק לדעתי...)

clouds11

New member
אתה קוטל ואחר כך משחק את כיפה אדומה (מלשון חולצות אדומות)

למלאך מיכאל
האסטרטגיה שלי באתר היא להגיב רק בתגובות חיוביות
אם יש לך משהו קונקרטי להגיד על ההבנה העמוקה שלך וחוסר ההבנה שלי
אז תגיב לענין...
להגיד "הוא לא הבין" זו סתם פרובוקציה שמגלמת איזו טינה נסתרת וילדותית
הספר של סקאלזי קשה לקריאה וצריך לפענח אותו ולזה דרוש זמן מיותר (מצרך שאינו בנמצא) ישנם סופרים אשר משאירים את הפרשנות לספרים שלהם לקוראים
וכל אחד מוצא בספר מסויים את מה שהוא מבין ומזדהה

מיכאל ג

New member
אפרט (ספוילרים)

האמת שקלאוד צודק, מה שקרה שם לא ממש מאה אחוז ברור, אבל בגדול, זה לא שהם בעתיד והם מגלים שבעבר מישהו כתב סדרה שמה שקורה בה זה החיים שלהם, אלא שהם בעצם *בתוך* הסדרה - הם ליטרלי דמויות דמיוניות שחיות ביקום שנוצר על ידי כותב הסידרה (ללא ידיעתו). רק שהיות שהיקום הדמיוני הזה הוא לכאורה העתיד שלנו, אז הם עדיין יכולים לבדוק את ההיסטוריה "שלהם" ולגלות בעבר עדויות לקיום סדרה הנ"ל. ואז הם מצליחים לצאת מעולם הסדרה לעולם המציאות, because of reasons.
זה לא נשמע מאוד שונה מהפרוש של קלאודס11, אבל זה משנה את התמונה - כי זה היה יכול להיות יותר מעניין אם זה אכן היה מתרחש בעתיד ה"אמיתי" והיה איזה הסבר מדע בדיוני על איך סדרה בזמננו יכולה להשפיע על העתיד (חייזרים עשו את זה? מישהו זרק את הבוקס סט של הסדרה לתוך מחולל קוונטי? משהו כזה). לצערי סקאלזי בחר באופציה העצלנית של "הם דמויות בדיוניות, זה ככה וזהו".

clouds11

New member
אינפורמציה חדשה לגבי סקאלאזי

בחולצות אדומות סקאלאזי מדבר על פיתול בזמן שמאפשר את התופעה
וכנראה הוא מסתמך על העקרון הקוונטי האומר שאם מסתכלים על התופעה הקוונטית היא הופכת למציאות (הסדרה מסתכלת על העתיד וקובעת אותו)
ולכן הדמויות של העתיד הן אמיתיות (אמיתיות ומתות או נפצעות קשה באמת)
לגבי סקאלאזי
הוא חתם חוזה עם הוצאת ספרים וקיבל 3.4 מליון דולר תמורת כתיבת 13 ספרים ב-10 שנים

clouds11

New member
לפעמים צריך להכניס ספוילר

הספר חולצות אדומות הוא קשה לקריאה והספוילר נועד להקל
לגבי "מעולם סקאלזי לא היה תסריטאי ראשי.." בחלק השלישי של הספר
(החלק שבו סקאלזי מדבר ישירות לקורא) סקאלזי מספר שהוא היה תסריטאי ראשי
(בויקפדיה כתוב שהוא היה יועץ קריאטיבי בסדרה סטארגייט יוניברס)
מכיוון שמסע בין כוכבים כולל בתוכו מלא סדרות שירבתי "מסע בין כוכבים"
הענין באיזו סדרה הוא היה תסריטאי ראשי אינה רלוונטית לנושא
איך כותבים גדולי האומה "אם זו הבעיה שהטרידה אותך אז אני לוקח אחריות מלאה על השגיאה הנוראית וכ"ו וכ"ו וכ"ו..)
יש תחושה כאשר קוראים את הספר שיש שם משהו חבוי ומענין אבל בשביל לגלות את המשהו צריך להתאמץ ובאובך והחום זה קשה
יהיה מענין לשמוע דעות של אחרים

subatoi

New member
כמעט לא הבנתי כלום, אבל בכל מקרה, במב"כ הוא לא כתב.

"סטארגייט יוניברס" זה לא "מסע בין כוכבים", זה "סטארגייט יוניברס".

וגם פה שמת ספוילר, אחלה תרבות דיון.

Y. Welis

New member
היה סרט עם עלילה כמעט זהה - גאלאקסי קווסט. מקוה שניתן קרדיט.

ניימן3

New member
וואי, באמת עפת עם הספויילרים

כאילו, תנסה להימנע להבא מלחשוף כל כך הרבה.

is00

New member
סיימתי את "ארמון חצות" של קרלוס רואיס סאפון.

נתחיל מכך שנדגיש שמדובר בספר נוער מתברר. לא היה לי מושג, כי זה היה באותו מקום שהספרים למבוגרים של סאפון נמצאים בספריה משמע מדור המבוגרים.
מה יש לי להגיד עליו? החצי הראשון של הספר היה הרבה יותר טוב מהחצי השני החצי השני שלו היה פשוט הזוי ו...מגוחך,
מהחלק הראשון שלו לא הצלחתי לעשות קשר לספרות נוער. בכנות מההתרשמות שלי היה מדובר ברומאן פנטסטי לכל דבר. החלק השני בהחלט שינה את זה והראה למה זה ספר נוער.
&nbsp
השורה התחתונה - לא התרשמתי לטובה.

זה אכן ספר גרוע

למיטב הבנתי ידידנו קרלוס נהג לכתוב דברים גרועים בצעירותו, ואחרי שהוא התפרסם בעזרת צילה של הרוח ושות' החליטו לפרסם גם את הדברים הגרועים האלה במחשבה שאנשים יקראו אותם בכל מקרה שזה קרלוס: ואכן רבים וטובים ואפילו חתולים נפלו בפח הזה.
אבל זה לא ספר נוער בגלל שהוא גרוע! זה ספר נוער בגלל שהגיבורים הם נוער ואין בספר תכנים שבאופן מובהק לא מתאימים לבני נוער (כמו למשל סצינות סקס או אלימות מפורטות). להגיד שמשהו הוא ספר נוער בגלל שהוא גרוע זה כמו להגיד שמשהו הוא בננה בגלל שהוא לא תפוז. דברים שהם לא תפוזים יכולים להיות בננות ויכולים להיות לא-בננות, אבל עובדת היותם בננות לא נובעת מעובדת היותם לא-תפוזים. ואני אישית קראתי הרבה יותר ספרי נוער טובים מספרי מבוגרים טובים.
just for the record.

למעלה