מה קראנו/שמענו השבוע?

is00

New member
לא אמרתי שהוא היה גרוע בגלל שהוא ספר נוער.

גם לא כתבתי שכל ספר נוער הוא ספר גרוע. גם לי יצא לקרוא ספרי נוער מוצלחים יותר מ...רומאנים למבוגרים.
&nbsp
הוא לא היה מוצלח במיוחד בלי שום קשר לכך שמדובר בספר נוער.

מיכאל ג

New member
התחלתי את ההמשך של the 3 body problem

ולצערי הוא... לא טוב. משהו ממש לא עובד שם. דיאלוגים איומים, כתיבה סנטימנטלית מדי, המוווון הסברים שנשמעים כמו מישהו שעובר על עץ הטכנולוגיות במשחק Sid Meier's Alpha Centauri או משהו דומה... די מאכזב. אני עדיין בשליש הראשון אז עוד לא איבדתי תקווה שישתפר.

מיכאל ג

New member
יש מצב. לגמרי.

היו לא מעט מקומות שהרגשתי שמשהו נאבד בתרגום. היה גם שימוש במונח בפיזיקה שלא שמעתי עליו קודם - third cosmic velocity. מההקשר הצלחתי להבין אותו נכון אפילו בלי לגגל (מהירות בריחה ממערכת השמש) אבל זה מוזר לשים אותו בספר בלי הסבר (לפחות באודיובוק, אולי יש הסבר בגרסה המודפסת). לא הצלחתי למצוא את המקור שלו בגוגל, אבל יש לי הרגשה שזה ביטוי שנפוץ יותר בעולם הקומוניסטי, הם אהבו להכניס את הקוסמוס לביטויים שקשורים לחלל.

ניימן3

New member
ראית מי זכה בנבולה האחרון?!

Annihilation של ג'ף ונדרמיר. מהמעט שקראתי מכל אחד מהספרים (ההתחלה בלבד), זה של ונדרמיר עושה לי רושם מעיק למדי, בעוד שבעית שלושת הגופים נראה כמו מד"ב רעיונות קלאסי עם תבלין סיני.

מיכאל ג

New member
קראתי את annihilation

רק את הראשון. אכן מעיק. מילא זה שאין שמות, אבל בקושי יש דמויות, ורוב הספר הגיבורה פשוט הולכת וחוקרת את אזור X בנראטיב שנשמע כמו תיאור של משחק מחשב. איפה שהיא לא הולכת היא מוצאת רמזים לדברים שקרו, כולל לאסוף יומנים של אנשים, ונשקים. כמעט ציפיתי שהיא תמצא medkit ואולי איזה רובה BFG.

Y. Welis

New member
הרבה סרטים היום נראים כמו משחקי מחשב. 'סאן אנדריאס' האחרון

נראה לגמרי כמו משחק - לנווט את המסוק בין בניינים מתרסקים; למצוא דרך להציל את הגיבורים מחדרים שמוצפים במים...

בזמנו הזכרתי (בביקורת בפורום תפוז ב-2011) אלמנטים קווסטיים חזקים ב'פשר הלילה' של קוקס (ספר חביב אגב). אפשר היה להפוך אותו בקלות למשחק טוב.

קשה לומר אם הם באמת שם, או שאולי המשחקים היום נעשו כ"כ ריאליסטיים ומתוחכמים, שמי שמשחק בהם מתחיל למצוא דמיון ליצירות אחרות... אבל אני מעריך שיש השפעה (ובטח על סרטים שרוצים להמשיך כמשחקים, ולעיתים מעבירים את הדאטהבייס הגראפי שלהם לטובת המשחק).

מעריך שיותר מתמיד, יותר סופרים צעירים היום הם גם גיימרים של משחקי מחשב.
אבל גם הדור הקודם לא טמן ידו בצלחת - וולטר ג'ון וויליאמס סיפר בזמנו על ימיו האחרונים של זילאזני, שהוא וזילאזני, שגר קרוב אליו באלבקירקי, היו נפגשים יחד עם בנות זוגם למשחק-תפקידים שולחני.

ניימן3

New member
צלחת אותו?

באמת ריספקט.

אני מבין את ההתלהבות מוונדרמיר בקטע שהאדם מקורי וכו'. אבל שני הספרים שלו שקראתי כל כך מעיקים, ששום מקוריות בעולם לא תפצה על זה.

kenny66

New member
קיג' ג'ונסון זכתה 3 פעמים בנבולה

היא בלתי קריאה בעליל.

לכל פרס יש שנים טובות ורעות. השנה הייתה רעה במיוחד להוגו בגלל שהמועמדות של יצירות הכלבלבים דחקה מהמועמדות הרבה יצירות טובות.

מיכאל ג

New member
ברור לך שכשאתה אומר דבר כזה

זה רק יגרום לי לנסות אותה, כן?
מסתבר שיש לה כל מיני סיפורים קצרים באתר לקריאה או שמיעה חינם, ואחד מהם ממש עורר את סקרנותי -
http://www.kijjohnson.com/26_monkeys.htm
לא סיימתי אבל ההתחלה תפסה אותי על המשפט הראשון, אז יש לה לפחות משפט אחד קריא ביותר.

kenny66

New member
:)

היא סנסציונית לשם הסנסציה, "מעמיקה" לכאורה ללא עומק אמתי, כותבת בצורה מגושמת בכוונה (לדעתי), מלאה מטפורות שלא באמת מייצגות או אומרות משהו ובסך הכול משעממת.

מיכאל ג

New member
טוב, אבל את הסיפור הספציפי הזה אהבתי

הוא לא עמוק ולא אומר הרבה (או אולי כן והחמצתי) אבל די מגניב במוזרותו ובאווירה שלו. ויש בו הרבה קופים. 26 מהם. שתים עשרה קופים היה טוב? כאן יש יותר מכפול קופים! זה חייב להיות מעולה

kenny66

New member
לא זוכר אותו

בשביל הסקירות שלי לנבולה / הוגו קראתי את Spar, Ponies, הסיפור עם העררפל ועוד כמה, והיא יצאה לי מכל החורים. ראיתי שהוא היה מועמד למשהו אבל יכול להיות שבכלל לא התחלתי אותו בשלב זה.

למעלה