בבקשה מתכון שלי, אולי יעזור לך
לגלידה חמאת בוטנים
כוס שמנת סויה (5%)
4 חלמונים
שליש כוס סוכר
כוס חמאת בוטנים איכותית רצוי עם שברי בוטנים
מיכל קצפת מתוקה צמחית פרווה (אפשר ריצ')
לגנאש שוקולד
חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו.
תהליך ההכנה:
להרתיח קלות את השמנת סויה בסיר, להוסיף חצי כוס חמאת בוטנים ולהניח בצד להתקרר קצת.
להקציף ביחד את החלמונים והסוכר לקצף יציב.
להוסיף בזרם דק ואיטי, שליש מכמות השמנת סויה וחמאת הבוטנים לתוך תערובת החלמונים. כאשר התערובת אחידה להוסיף את התערובת לתוך הסיר עם השמנת וחמאת הבוטנים.
לבשל על גבי סיר עם מים רותחים (בן מארי) מספר דקות עד שהתערובת מסמיכה קלות, לקרר מיד על קערת מי קרח.
להקציף ביחד חצי כוס חמאת בטונים עם מיכל קצפת צמחית.
לאחד את שתי התערובות, ולקרר היטב.
להכניס למכונת גלידה ביתית ולהפעיל. במידה ואין, להכניס לפריזר ולערבב היטב כל חצי שעה במשך שעתיים.
להכנת הגנאש:
להרתיח את הקצפת הצמחית ולהוסיף את השוקולד. כאשר התערובת אחידה לקרר בצד.
את הגנאש ניתן להוסיף לגלידה בסיבוב האחרון של המכונה או ידנית ליצור שכבות של גלידה וגנאש במיכל שבו שומרים את הגלידה בפריזר.
להוציא את הגלידה מהפריזר 10 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון ושנה טובה!