קרין גורן מגיעה להתארח בפורום

לישראלה

תודה רבה! הכבוד והעונג שלי.
אני מעדיפה להכין הכל כשאני מארחת, ולהיערך מראש בעזרת המקפיא כדי לחלק את העבודה על פני שבוע. ככה זה אצלנו המרוקאים
לא מקובל להזמין ולבקש מהאורחים להביא דברים. אבל זה באמת עניין של הרגשה.
תחזיקי מעמד ובהצלחה באירוח הקרוב
קרין
 

nois24

New member
מצטרפת לשאלה ומוסיפה- האם ניתן להשתמש במיקסר?
אם כן, האם להשתמש במקצף בלון או בוו גיטרה?
תודה ושנה מתוקה :)
 
לאיירין

אין בעיה להפחית את כמות הסוכר עד 25%. פשוט תורידי חצי כוס מהסוכר. זו גם העוגה שאני הכי אוהבת לקשט.
 
קרין המליצה על זה באחת התוכניות כתחליף לקמח תופח
אני באופן אישי לא משתמשת בקמח תופח ....והעוגות יוצאות יפות

בקשר לשאלה אולי החום בתנור לא מספיק חם...זה בהנה שעשית בדיוק את מה שבמתכון
 
ללינור

בגדול כן - תבנית סיליקון מעבירה חום פחות טוב ממתכת, ולכן לוקח לעוגות יותר זמן להיאפות בה. תוסיפי אפילו עוד רבע שעה לזמן האפייה, ובמקביל תנמיכי ב-10 מעלות את חום התנור מתחילת האפייה, כדי שהעוגה לא תיראה אפויה מבחוץ כשהיא רטובה מבפנים כמו שקרה לך.
בהצלחה
קרין
 
למוטי הדרך הכי קלה היא לרמות - להוסיף כף שמן לכל 100 גרם שוקולד (אחרי שהשוקולד מומס מערבבים את השמן). זה נותן ברק לשוקולד ומשנה את המרקם שלו לעמיד יותר (כמו ציפוי של ארטיק).
טמפרור אמיתי הוא תהליך מורכב הרבה יותר...
יש לו כמה אופציות - והכי פשוטה היא להמיס שוקולד עד שהוא מאוד חם למגע. להוסיף עוד 30% מהכמות בשוקולד קצוץ דק ולערבב עד שהוא נמס פנימה (זה יקרר את השוקולד ואמור לטמפרר אותו).
כל הכבוד על האתגר
קרין
 
לשלומית 91 אם את לא מתעצלת עדיך לבשל את התפוחים לריכוך חלקי , לצן ואז למלא את החלה. אפשר אפילו לשים קוביות תפוחים בקערה עם מים וקצת סוכר ולהרתיח במיקרוגל 3-4 דקות (ואז לסנן ולקרר). העיקר שיתרככו קצת ויוציאו נוזלים לפני השילוב בחלה.
בהצלחה
קרין
 
עוד משהו קטן לשלומית

אפשר לחילופין להשרות את התפוחים המיובשים במים רותחים עד שהם מתנפחים וחוזר להם טעם טוב ומרקם עסיסי.לסנן, לצנן ואז להשתמש. כדאי להוסיף למים גם קינמון אם אוהבים אצלכם.
 
היי מהממת - שאלה בקשר לתפוח המקורמל

רציתי להכין סוכריות על מקל עם התפוח . בישלתי את הסודר והגלוקוזה והכל היה נראה מצויין ( חייבת לציין שעשיתי רבע מהמינון כי רציתי לנסות לראות אם אני אלופה כמוך ...הרגע ששמתי את הסיר התוך הסיר עם המי קרח הכל התגבש לגוש אחד

איפה טעיתי?
בהזדמנות זאת מאחלת שנה טובה ומתוקה
 
לnois24 אין בעיה להכין את העוגה בערבוב ידני, או במיקסר עם בלון הקצפה, אבל לא להקציף יותר מדי - רק בהתחלה את הדבש-שמן-ביצים-סוכר למשך דקה, ובהמשך במהירות מינימלית רק לאיחוד עם היבשים.
וזו הזדמנות טובה לבקש מתנה לחג מעבד מזון חדש

תגידי שאני אמרתי
 
קרין גורן מגיעה להתארח בפורום

הקונדיטורית ומפתחת המתכונים, האחת והיחידה קרין גורן

מגיעה להתארח בפורום סודות מתוקים

ביום חמישי ה- 13/09/12 בין השעות 15:00-16:00

קרין תשמח לענות על שאלותיכם ולספר על מתכונים וסודות מתוקים


אתם מוזמנים להתייעץ עם קרין לקראת ארוחות החגים ופינוקים לאורחים

אנא שרשרו את שאלותיכם להודעה זו


קישור לאתר סודות מתוקים:

http://reshet.tv/Shows/Sodot_Metukim/
 

nois24

New member
רעיון מצוין! כבר בטיפול...
תודה על המענה וחג שמח :)
 

alonaski

New member
הי קרין!! יש איזו עוגת דבש נחמדה ומקורית

ולא משהו מהעוגות הרגילות הבחושות? משהו יותר... מורכב ומיוחד?


ושאלה נוספת: למדתי ממך להכיר את אבקת הנוגט
. אני רוצה להכין אצבעות שוקולד שהבסיס הוא: ממרח נוגט, מעורב בשברי קרונפלקס ושברי פקאן סיני. בדקתי כמה מתכונים וראיתי שמערבבים את זה עם שוקולד מומס, אבל אני רוצה שהבסיס יהיה בעל טעם אגוזי נטו! לא רוצה שיהיה בטעם שוקולד אגוזים, אלא רק אגוזים.
יש לך הצעה איך לעשות את זה?
ניסיתי את זה לא מזמן וערבבתי רק קורנפלקס טחון יחד עם ממרח נוגט, הבאתי לאיחוד שני המרכיבים ככה שהשמן באבקת נוגט יהיה הגורם המאחד עם הקורנפלקס. האם אוכל להשען על המתכון הזה גם אלצבעות שוקולד? או שחייבים לערבב עוד איזה מרכיב (כמו שוקולד מומס או נוטלה) כדי לאחד את הכל? ואם כן - איזה מרכיב שאינו שוקולד יוכל לעשות את זה (כדי שטעם השוקולד לא ישתלט)?
ובהמשך לזה - איך אני דואגת שהבסיס לא יצא קשה כמו אבן? כי אח"כ - קשה לחתוך את האצבעות שוקולד לאצבעות... והקרם שוקולד שבא כשכבה שניה מעל - מתנתק ונופל מהשכבת בסיס הקראנצ'ית...

אשמח להמלצות ופתרון ושתהיה לך שנה מתוקה ושופעת מכל מה שתאחלי לעצמך !
 
הי אלונסקי (שכנה ליישוב?)

דווקא בעוגת דבש אני לא אוהבת לשחק, יש משהו בעוגה "בטעם של פעם" שכולם אוהבים. הנה המתכון שאני אכין השנה
http://www.carine.co.il/htmls/page_3279.aspx?c0=14908&bsp=13099&bss53=13070

אבקת נוגט זה באמת סם מסוכן
. בעיקרון שוקולד לבן ייתן לך את המענה לייצוב לא משתלט בטעמו (וגם לבסיס לא קשה מדי).
שנה מתוקה שתהיה
קרין
 
למעלה