שינוי שם הפורום

שינוי שם הפורום

פעם, כשהפורום רק נפתח, השימוש במילה "הומולסבית" לתיאור הקהילה הגאה היה מאוד נפוץ. מפה לשם עברו כבר כמה וכמה שנים - הפורום חגג הקיץ עשור לקיומו! ובזמן הזה המילה להט"ב העברית (כמו LGBT בלעז) הפכה להיות מקובלת יותר בשפה היומיומית שלנו.

בזמן הזה גם קהילת ההורים הגאים השתנתה. אם פעם נדיר היה למצוא ילדים שנולדו לתוך משפחה של אמהות לסביות או אבות הומואים, ובכלל לא היה מה לדבר על הורים טרנסים, לאט לאט (למרות שלי זה מרגיש די מהר) הכמות והמגוון הולכים וגדלים. המילה "הומולסבית" אינה מייצגת יותר באופן מיטבי.

חוץ מזה לאורך השנים היו כאן דיונים על שם הפורום מזווית אחרת - שההורות אינה הומולסבית, אלא ההורים. וכאן יש דעות לכאן ולכאן - האם הלהט"ביות שלנו הופכת אותנו להורים קצת שונים, או שהיא פשוט עוד עובדה ביוגרפית מבין רבות. את כל זה הייתי רוצה ששם הפורום ישקף.

איזה שם יוכל לייצג את הפורום ואת משתתפותיו טוב יותר?
על מה עוד צריך לחשוב בדרך לדעתכם?

Apikachu L

New member
הממ...

מה עם הורות גאה? הורים גאים?
אני אוהבת את זה שהגאווה היא שם כללי לכל הקהילה, בלי צורך להכניס ולהוציא אותיות.

יו איפה

New member
אני שמחה שהנושא הזה עולה שוב, זה חשוב

אחרי לא מעט דיונים שראיתי שהיו כאן בשנים הקודמות אני אשמח אם סוף סוף יהיה שינוי בשם הפורום ושלא ירגיש מדיר רק מעצם שמו.

ואני שמחה לראות את הפורום, לא נכנסתי לכאן מזמן :)

een ogenblik

New member
נזכרתי היום בשאלתך

לא, כמובן שאין לי תשובה, הרי איני חיה בישראל, ואיני חלק מן הקהילה, אז קשה לי לחשוב על תשובות רלוונטיות. אז למה אני נדחפת?
כי עברתי היום בערך שש פעמים בצמת שם דגל הגאווה מתנופף על בית פנתע. למען האמת, אני כלכך רגילה לדגל, שאיני רואה אותו באמת. הפעם הסעתי את כאוס וחברתה, השמש האירה בעוז וגשם ירד כמעט באותו עוז, ואמרתי להן לחפש קשת בענן. כשהגענו לצמת, כאוס קראה שהיא רואה קשת, והצביעה על הדגל. לשם שנוי, הבטתי גם על הבניין מעליו מתנוסס הדגל. היה כתוב על השלט "HOLEBHUIS", שהתרגום הטוב ביותר שאני יכולה לחשוב עליו הוא "הבית ההומולסבי".

בדרך חזרה מבית החברה, ליד הדגל שוב, כאוס הסבירה שהיא תרצה להתחתן עם meisje (ילדה), וזו תהיה החברה אותה הסענו. אחר כך היא שינתה דעתה, וזה יהיה הילד הישראלי בכיתה שלה. הבטחתי לה שהיא תוכל להחליט מתי שתרצה, כולל ההחלטה לא להתחתן כלל. אני מתארת לעצמי שגם ממרומי גיל שש ו(כמעט) חצי, עדין ישאר די זמן עד לשלב בו חתונה תעלה על הפרק באופן מעשי יותר, אז לא נדרשתי לבחור בין המונח הומולסבי ללהט"ב.

אבא גאה

New member
לעיניין הדיון

מצד אחד יש את הרצון שהשם יבטא באופן הכי פתוח ומקבל את הקהילה שלנו ולכן שמות כמו "הורות של להטבקטקים" (כל האותיות במקור) הם שמות טובים
מצד שני הרצון הוא שמי שמתלבט, שמי שחושב על זה, שמי שרוצה להתעניין....שתהיה דרך קלה למצוא את הפורום באינטרנט. ושהשם של הפורום יבטא בצורה בהירה על מה הוא מדבר.

אני מניח ששם כמו "להטב"ק" לא יהיה ברור מספיק לכולם. "הומולסבית" ברור יותר אבל מדיר יותר מיני א/נשים.

אולי באמת הורות גאה, או "הורות עליזה" או משהו כזה...לא יודע. מתי הדיון?

colourful

New member
חושבת שהורות גאה (או הורים גאים) עונה

על כל הצרכים. ופשוט וקל, בלי להסתבך.

אבא גאה

New member
הורות גאה או הורים גאים

אמנם פשוט וקל ועונה על הכל....אבל קצת אנמי...
אני הייתי שמח לראות את המילים הומו, לסבית וטראנס בשם הפורום
אבל אולי זה באמת פחות פרקטי.

colourful

New member
אתה יכול להכניס כמה מילים שאתה רוצה,

בנאום של ההסבר על הפורום.
שם של פורום (בעיני לפחות) צריך להיות קצר קליט וקולע.
שם ארוך עשוי לעשות הרבה צרות ולהיות גם מגוחך נוסף לכל.
וגם, תמיד יכול לבוא מישהו ולהגיד שעדיין למרות כל השם הארוך, הוא מרגיש שאפחת מההגדרות לא מתאימה לו.
ופשוט לא נצא מזה.
הורות גאה באמת אמור להכיל את כולם. (או הורים גאים - אפילו מועדף מבחינתי)

גם אני חושבת

ששם ארוך זה לא לעניין. תמיד זה יהיה לא ממצה. מאידך גם הורות גאה, לא לעניין. מכניס אותנו לארון ובנוסף זה גם לא נראה לי מילת החיפוש שמישהו ישים בגוגל כדי להגיע לפה.

שבליבי

New member
כל ההורים גאים, לא ככה?

הורות גאה זה נשמע כמו הורים הגאים בילדיהם.
לדעתי זה מטשטש את המכנה המשותף של המשתתפים פה (הומואים, לסביות, טראנסים)
בשבילי, חלק מהמטרות של קיומו של הפורום הזה, זו הנראות
הורים גאים, זה מרגיש לי פרווה בקטע של הנראות.

שבליבי

New member
אולי פורום הורות של הומואים, לסביות טראנסג'נד

אני לא בעניין קיצורים להט"ב וכו'
מעדיפה שם ארוך שלא יחביא בתוכו בר"ת את היותנו הומואים לסביות וטראנסים.

בעניין אם אנחנו הורים שונים או כמו כולם
אני מניחה שאנחנו שונים כמו כולם
אם כי אני חושבת שכקהילה, יש לנו כמה חוויות קולקטיביות שהן שונות משל שאר האוכלוסיה - כמו, הצורך לדברר ולשגרר את המשפחה שלנו לפני ימי משפחה, ימי הולדת, אסיפות הורים בגן חדש... הצורך לעבור תהליך אימוץ וכו'

מסכימה מאוד

להגיד את המילים המפורשות ולא להתחבא.
הורות של לסביות, הומואים, טראנסג'נדרס

אבא גאה

New member
וזהו? או צריך להוסיף נגיד דו מיניים

ואה מיניים ופוליאמורים ו.....

לש שיש לי בעיה להוסיף הכל, כן?

לדעתי לא

אם אני מבינה נכון, מה שמשנה פה בעיקר זה ההורות, לא הנטיה המינית של ההורים.
אז מה פה דו מינית? ההורות?

חייבת פעם אחת להבין מה העניין עם הדו מיניים

מה הם רוצים בעצם?
אם הם בוחרים לחיות עם בן/בת זוג מאותו מין, אז בעצם המאבקים שלהם זהים למאבקים של הומואים או לסביות.
ואם אם הם חיים עם בני זוג מהמין השני, הם כמו סטרייטים לצורך העניין.
אז מה העניין פה?

למעלה