תרבות השקר בחברות השונות

600,000? חשבתי שאומרים

שזה היה "מעמד של מליונים"...

עכשיו זה 600,000 , בסדר.

משה בעצמו ראה את אללה? ומה בני ישראל ראו בדיוק?
600,000 עדים היו מספר די מועט כדי שיעלו ספק בכך שמשה לא ירד שוב מהר סיני? מתי הם היו עדים ? ואם היו עדים למה משה נאלץ לשבור את לוחות הברית לאחר שהפרו אמונים ובנו לעצמם עגל מזהב? אהרון גם היה עד? מה קרה לו?

ellale

New member
600,000 עדים היו למעמד הר סיני

נכון, הם גם חטאו בעגל, אבל זה לא סותר את מה שהם זכו להיות עדים לו. אם האיסלם מכיר בזה שה' נתן תורה לישראל בהר סיני, אז את אמורה להאמין בזה גם.
חשבתי שאמרת שגם למוחמד היו עדים, כמה הם היו?

האיסלאם מכיר בתורה ובמעמד

אבל לא מכיר בעובדה שבני ישראל היו עדים למעמד עצמו.
מוזכר שכשבני ישראל ביקשו להאמין למשה, הם ביקשו ממנו לראות את אלוהים, בתיווכו, אז היכתה בהם סופת ברקים.

( وواعدنا موسى ثلاثين ليلة وأتممناها بعشر فتم ميقات ربه أربعين ليلة وقال موسى لأخيه هارون اخلفني في قومي وأصلح ولا تتبع سبيل المفسدين )
והינו עם משה 30 יום והוספנו להם עוד 10, ולפני כך אמר משה לאחיו אהרון שמור על עמי ואל תלך בעקבות אלה אשר ינסו לחולל אחרת.

לא עדים לא לקול ולא לרמעים ולא ענן ולא כלום.

ellale

New member
אז הקוראן מסלף את התורה כרצונו

תכלס, בתורה כתוב על 600,000 איש שעדים למעמד הר סיני, כעבור 40 שנה הם נכנסים לארץ, ואז התורה כבר כתובה והפלא ופלא, מתוך 600,000 אף אחד לא קם וצועק שהתורה דיקרה ומעמד הר סיני לא היה.
ולא ענית לי, כמה עדים היו למוחמד?

אותם מספר העדים שהיו למשה.

הקוראן מתאר את בני ישראל כעם קשה עורף
כשהמקל היתה נהפכת להיות נחש אמרו על הנביא מכשף
כשהנילוס נצבע בדם אדום אדם מארמונו של פרעה ידע לעשות אותו דבר כשנביא דיבר בשם אלוהיו אמרו עליו פסיכי ומשוגע

משמעו שאם סימנים אלה ברובם נחשבים לשגרתיים ( כשמהם היו כמה דומים גם לנביאים אחרים) יש להבין שסימני זעזוע בשטח אמורים לגרום
למישהו התקף לב מידי אם הוא היה עד להם; ברקים, ענן ובתכלס קול של אלוהים,
אם ולאחר סימנים אלה היה קל לבני ישראל לשער שמשה מת ולבנות אל בצורת עגל- מה היה צריך כן להיות בשביל שישתכנעו שיש אלוהים - אותו אלוהים ששמעו והיו עדים לו- כדי שישתכנעו עוד יותר?

לא השתכנעו במעמד אלוהי שכזה- ישתכנעו בישוע ובשאר? לאלוהים לא היתה השפעה. אלוהים שמכרו בשניה ורבע.

למה משה לא נכנס לארץ? משה לא חטא. שיגעתם אותו. אלוהים העלים אותו מקשי עורף. בכל הדתות ידוע איפה נמצאים הנביאים שלהם- ישוע למעלה, יתרו במקאם נבי שעיב, מוחמד במכה.. רק משה לא.

אגב אלוהים אהב מאוד את משה בגלל שהוא היה מרבה להשתכבות
לפי מה שזכור לי גם בתורה וגם בברית הוזכרו שהיו משתכבים (אני צודקת?), למה יהודים לא משתכבים בתפילתם כיום?

ellale

New member
אז למוחמד היו 600,000 עדים?

יש לך ציטוט מהקוראן שתומך בזה?

כנראה שלא הבנת אותי

בדומה למספר העדים שהיו למשה= 0.
אף עם לא היה עד לאלוהים, או לקולו- לסימנים וקול היו עדים רק נביאים. משה שמע אותו. לנביאים אחרים יש סימנים אחרים. וכדי להוכיח שהם סיפורי אלף לילה ולילה הכי קל לדחוף את אמנון יצחק למסך שישאג:״מה אתה שולח נביאים בשושו! להיפך זה צריך להיות בפרהסיה מלאה״. גם תוכניות לבורא עולם.

כשמשה ביקש מאלוהים לראות אותו.. אלוהים סירב. לוהים הצביע לו על ההר.. ההר נהרס כליל.. משה השתכב מתוך פחד עז. משמעו שאם יראה יותר מזה עוד ימות מפחד. לפיכך;
איך אמור היה להרגיש עם שיראה ברקים, קול, ענן, וכו׳ בעוד משה במעמד הראשון שמע רק סימן אחד בלבד? אם משה האמין באלוהים פעם אחת - 600,000 העדים היו אמורים להאמין פי מליון. אבל המציאות והעובדה אומרת אחרת.

ellale

New member
בתורה מופיע המספר המפורש

שישים ריבוא, שזה שש מאות אלף, וזה רק הגברים הבוגרים שהיו עדים למעמד הר סיני, חוץ מהנשים והילדים. אז ברור שמי שרוצה לטעון שבא להחליף את התורה ואין לו אפשרות להוכיח, יטען שזה שקר, אבל עובדה שמתוך אותו דור, שקיבל את התורה, לא היה אחד שטען או ניסה להעביר לבניו שהתורה נותנת תיאור מסולף.
להיפך, סיפור יציאת מצרים ומתן תורה מסופרים כל שנה, מאז יציאת מצרים, מאב לבן, בליל הסדר.

עם כל זה

בני ישראל ביקשו ממשה לראות את אלוהים, כשמשה בעצמו לא ראה אותו כליל ולא זכה לכך.

סימן שגם מכת הברק לא עזרה, גם מעמד סיני לא עזר וה600,000 עדים לא עזרו, גם הטובות שקיבלתם מאלוהים על הניסים שליוו יציאת מצריים כגון קריעת ים סוף לא עזרו, ואחרי הכל...."מה מוכיח שישוע מוחמד ינוס ושאר החמולה הם אמת"...

כל עוד הרשימה שהזכרתי למעלה עמדה במהלך פרקי הזמן השונים כל פעם מחדש מול דבר כזה: ????????????????!!!!!!!!, למה יש להיות מופתעים כשלא מאמינים לסיפורי אלף לילה ולילה.

Manaf1

New member
בהר סיני לא היה מתן חומש (חומשי תורה)

מאסתי מלהתווכח עם שקרנים המתחמקים ועם מגדפנים חסרי כל יושר ואף לא כמלוא נימה, טועים כל שניה ורעותה ולא מודים בכך, مراوغين

בהר סיני לא ניתנה התורה, לא ה"חומש", ביהדות זה נחשב לאמונה יפה להמון הבער,
בני ישראל שמעו שני ציווים מעשרת הדברות ישירות מעם האל (לפי תורתם כן) אמרו למשה לא יכולים לשמוע יותר דבר אתה עימו, זהו שתי מצוות שתיהן "אני ה' אלוהיך", ו"לא תעשה לך אלוהים אחרים" (זה עיקרן אבל לא באלו המילים)

את שתי המצוות שהם שמעו מהאל יתעלה ישירות, ריסקו וניתצו כאילו לא היו השכימו עם שחר לעשות תועבה גילוי עריות ולעבוד עגל יציר כפותיהם לאמר לו "אלוהינו שהוציאנו ממצרים" אושרי בני העוולה באלוהיرם שביכרו על האל האחד יתעלה

משה ע"ש בפעם הראשונה כשהאל שלח אותו לבני ישראל אמר לו "מה אם ישאלו מי שלח אותך" אמר "אהיה אשר אהיה" תגיד להם שאני "אהיה" שלחתי אותך
לא מעמדים ברקים ולא בטיח שמוליד כפירה

בתורה יש פסוק שהאל פונה אל משה ואומר לו "נביא אקים להם מקרב אחיהם כמוך"
כל הפרשנים מחרישים ומסתתמים ושותקים אף לא הגה ולא אות,
"אחיהם" במקום אחר בתורה מציינת את "בני הדודים שלכם" בני ישמעאל וגם בניו של התאום של יעקב שנקרא עשו.

הרמב"ם אומר שבתורה לשון ההתגלות לבני ישמעאל ובני עשו הייתה בזמן עבר, אך בחבקוק (ספר שהלשון הגבוהה שלו מעידה על כך שהוא השתמר מהנביא חבקוק ישירות) מציין שם שהאל י ת ג ל ה בעתיד.

בסוף התורה כתוב "ולא קם עוד בישראל נביא כמשה"
משמע "נביא אקים להם מקרב אחיהם כ מ ו ך" מציין נבואה ברמת נבואת משה ע"ש ש ע ת י ד ה לבוא אצל בני דודיהם של הישראלים, אלה הישמעאלים (מוחמד) אך לא בניו של עשו (כיוון שישוע בן מרים ע"ש נחשב בן עשו והוא לא בא בתורה חדשה אלא להשלים את תורת משה)..

הם יודו בזה כאשר מלב של אבן תתפרץ דמעה. או כשאדמה מתה תיוולד צמחייה.

ellale

New member
מה קרה שהפסקת עם המסרים?

כי ראית שאין לך סיכוי?
אין לי עניין להוכיח לך שהיהדות היא גת האמת והאסלם זה בלוף, אבל למקרה שאנשים שקוראים פה יחשבו שאין תשובות לטענות שהעלת:
יש לך בעיה בהבנת הנקרא, אני לא אמרתי שקבלו את כל חומשי תורה כתובים במתן תורה. אמרתי שהדור שקיבל את חמדת החומשים הוא אותו הדור שהיה עד למתן תורה, ועדיין אף אחד מהם לא טען שזה שקר. וחוץ מזה, סיפור מתן תורה עבר מדור לדור בכל חג פסח וסופר מאבות לבנים, החל מדור המדבר.
אף אחד לא טען שבפעם הראשונה שמשה נשלח לישראל היה מעמד הר סיני, אתה שוב ממציא טענות ואז מגחך עליהן.
למה ספר חבקוק יותר אותנטי מהספרים האחרים? כי החלטתם שאולי הוא מרמז על מוחמד? יש כמה פירושים לפסוק הנ"ל, הפירושים מסבירים שחבקוק מדבר על נביאי שקר שיקומו מבין הגויים. במוחמד לא התקיים אפילו תנאי אחד שצריך להתקיים בנביא אמת, אז למה שיאמינו לו? הוא טען שנשלח עם דת חדשה, אבל לאף אחד אין הוכחה שהוא אכן דיבר עם אללה. ביהדות יש כללים מאוד ברורים מי הוא נביא שקר ומי הוא נביא אמת, בדיוק בשביל להתמודד עם נוכלים שבאים להמציא דתות חדשות.
בקשר לחטא העגל, נכון, ישראל חטאו, אבל המקור היחיד לכך זה התורה, אותה תורה שאתם טוענים שהיא מסולפת, אז פתאום בחטא העגל היא כן נצמדה לעובדות? קצת הגיון לא יזיק.

ellale

New member
ותשובה לעניין?

לא נמאס לך לצטט כל פעם מחדש ספר שאתה טוען שהוא מסולף? למה מעמד הר סיני ועקידת יצחק יותר מסולפים מחטא העגל ואבות אכלו בוסר? או שאתה מאמין שהספר מדייק, ואז תנסה להתמודד עם הטענות שלו, או שאתה לא מאמין, ואז מה הקטע לצטט ממנו חצאי פסוקים?

ellale

New member
אמר מי שכינה את הרמב"ם שקרן

ואז ניסה לסחוט תגובה מתלהמת בכך שכתב: גדפנית, אומרים לך רבותיך שקרנים וכאחלו כלום

ellale

New member
ממה התחמקתי?

צחקתי עליך שאתה מגדף ומתלונן על גידופים. אני לא הגבתי לך כשכתבת שהרמב"ם שיקר, היל"ת, כי לא ממש מזיז לי ולא לרמב"ם שאחד כמוך כותב עליו כאלה דברים. אבל אתה כתבת את זה והתלוננת שאני מגדפת.
קשוט עצמך.

למעלה