3.7.14 מילולי

yuval1252

New member
זאת שאלה מכשילה..

מכיוון ולפי ההקשר שאני עשיתי חמשיר הוא סוג מסוים של שיר. הוא בעל 5 שורות וחרוזים. מצד שני, הוא גם שיר קצר.
בכל מקרה, גם שטיחון עונה על ההקשר שעשית, זה שטיח קצר.
את זוכרת אם שטיחון וגשרון הופיעו בצד ימין? זה היה רשום ככה - גשרון : גשר , שטיחון : שטיח? או שאולי אחד מהם היה בצד השני בשביל להטעות..

yuval1252

New member
למה את חושבת שסיכוי גדול שזה פיילוט?

לגבי נפח : ברזל ו- מגינת לב : נחמה פורתא יש לך ניחוש אם אחד מהם פיילוט?

koral252

New member
תקשיב

היה לי 3 פרקים אם נזכר בטקסטים נדע מה פיילו. הטקסט היחיד הזכור לי הוא החלטות רציונליות.
2 האנלוגיותת האלה היו לי, נפח ברזל התושבה היתה משהו עם צורף??

yuval1252

New member
כנסי

זה לא טוב אם היה לך את שלושת האנלוגיות..סימן שהם היו בפרקי האמת. לגבי סיפורים היו לי: אי הפסחא - אנשים שהחריבו את עצמם.
רציונאליות..וההמצאות במקרה.

koral252

New member
ההתשובה של האנלוגיה היתה צורף זהב?

נכון היה לי את הטקסט הזה שמהעצים הכינו את החבלת... אבל מה הטקסט ה3?

yuval1252

New member
לגבי האנלוגיה

נפח : ברזל התשובה היתה גבן : חלב
לגבי הסיפור השלישי כתבתי, ההמצאות המקריות.. זה שמתחיל בכך שרוב המוצרים שיש לנו במטבח הומצאו במקרה

yuval1252

New member
בעצם שרלוק הולמס היה הסיפור השלישי!

מה מבין הסיפורים הופיעו לך בבחינה? שרלוק הולמס והשיטות שהתפתחו נגד פושעים , הרציונליות או אי הפסחא?

koral252

New member
אי הפסחא והחלטות רציונליות היה לי..

שרלוק הולמס והמצאות מקריות זה אנגלית

koral252

New member
אתה זוכר שאלות מהטקסטים?

מאיי פסחא אני זוכרת ששאלו מה הם עשו מהעצים וסימנתי יצרו חבלים.
וגם שאלו תן כותרת לטסט אז סימנתי משהו איך התושבים גרמו להחרבת האי.

yuval1252

New member
כן צדקת בזה

אגב הטקסט הזה רוב הסיכויים פיילוט.
אני זוכר שתי תשובות שלי:
היכחדות עצי ה*******. (לא זוכר את שמם)
והשאלה שמוצגת בשורות 7-8.(שאלו על מה עונה המידע בשורה 23..משהו כזה)

koral252

New member
עצי הטורמנטו משהו כזה

אז מה הפרקי אמת? אני לא זוכרת שאלות של טקסטים.
ו

yuval1252

New member
פרקי אמת

מילולי: שרלוק הולמס ורציונאליות.
אנגלית : השעון(grandfather clocks), המצאות מקריות, הרופאים היוונים, דרכי התקשורת של הקופים , המרקסיזם והבעיה שבשלטון מעמד האצולה על החלשים, הנבואה - סיפור על מישהו שכתב ספר על אירועים שהוא חושב שיתרחשו בעתיד.
אני חושב שהקופים היה פיילוט..מה מהם היה לך?

koral252

New member
קופים לא היה בוודאות

לי לא היה פיילוט. רופאים המצאות ושעון היה בוודאות. חסר לי עוד אחד תזכיר לי קצת יותר על המרקסיזם והנבואה

yuval1252

New member
סבבה

המרקסיזם מתחיל ברעיון שכל בני האדם ראויים לחירות ולבחירה חופשית. אחר כך מתואר מצב שלמרות שלמעמד הנמוך היה חופש בחירה, הוא עדיין היה נתון תחת שליטת המעמד הגבוה שסיפק להם עבודה. והמעמד הגבוה ניצל אותם בכך שהוא שילם להם שכר נמוך בעבור הרבה שעות עבודה.
הנבואה עסקה בשאלה האם היכולת לחזות דברים היא אמיתית. סופר על אדם שחלק חשבו שהוא שקרן וחלק האמינו לו. הוא כתב ספר, מחולק לקטעים של 4 שורות ובו הוא כותב במעורפל אירועים שיתרחשו בעתיד. הוא באמת הצליח לחזות אירועים כמו מלחמות העולם ופיגוע התאומים. בתגובה בסוף, מדענים טענו שאלו אירועים שתמיד התרחשו לאורך ההיסטוריה וקל "לחזות אותם".

yuval1252

New member
לא יכול להיות..

אולי היה לך את הקופים.זה היה על זן מיוחד של קופים, שבחרו לחקור את היכולת שלהם לתקשר אחד עם השני. ואז גילו שהם משמיעים קולות בכל פעם שחיה מסוכנת מתקרבת. לא מוכר לך?

koral252

New member
קופים ונבואה בטוח לא!

מרקסיזם נשמע מעט מוכר.. אתה זוכר שאלה מהטקסט?

למעלה