3.7.14 מילולי

yuval1252

New member
רגע! התבלבלתי..

מרקסיזם בכלל היה אצלי במילולי! שרלוק הולמס היה באנגלית.
אחת השאלות היה למה מתכוונים במילה "זכות זו" - והתשובה היתה "הזכות לחירות".
ועוד שאלה היתה משהו בסגנון " מה פגם בחירותם של מעמד הפועלים - התשובה היתה שהמעמד הגבוה שילם להם שכר נמוך בעבור תפוקה רבה.
היתה גם טענה בסוף שלמרות שכרגע הזכות לחירות ולבחירה חופשית לא שיפרה את איכות חייהם של המעמד הנמוך , עם הזמן הם ילמדו לנצל אותה לטובתם.. לא מוכר לך?

koral252

New member
היה לי:

אנגלית 2 פרקים : רופאים יוונים, המצאות מקריות, שעון, ושרלוק הולמס.
מילולי : 3 פרקים: איי הפסחא, החלטות רציונליות ואת השלישי אני לא זוכרת!!

yuval1252

New member
אנלוגיה מהבחינה - נפח: ברזל

מישהו זוכר אילו תשובות היו לשאלה הזאת? שכחתי מה עניתי..

Psycho14

New member
אקונומיקה

אוי ואבוי
את זוכרת את שאר האופציות באנלוגיה הזאת?

את יכולה בבקשה להתייחס לשרשור שאלות שפרסמתי בנושא חשיבה כמותית :)

לא ניגשתי לבחינה

מדובר באנלוגיה שהופיעה כמה פעמים בשנה האחרונה וממה ששמעתי מתלמידים שלי הופיעה פעם נוספת גם במועד הזה.

לא אוכל לענות על השאלות שהצגת בשרשור הכמותי שכן לא ראיתי את השאלות עצמן.

אוריggg

New member
שאלות

שאלות מחזק ומחליש על המחקרים היו מחזק א ומחליש ב' מחליש את שניהם מחזק את שניהם וכו'...
מה התשובות לשתי השאלות?

מעגל- 5 אנשים מסתדררים במעגל מה יכול להיות?

koral252

New member
לדעתי זה צורף זהב כי

נפח בעצם לוקח את הברזל (חומר גלם) ומשנה את צורותו לנגיד מעקה
צורף לוקח את הזהב(חומר גלם) ומשנה גם את צורתו לטבעת

גבן לוקח את החלב והופך אותו בכלל לגבינה- זה לא נשאר יותר נוזל - לכן לדעתי זה פחות מתאים

yuval1252

New member
יכול מאוד להיות שאת צודקת..

בכל מקרה, לדעתי זה פיילוט. רק לנו היה את האנלוגיה הזאת.
לפי מה שהבנתי, פרקי אמת מילולי: שרלוק הולמס ורציונליות. הפיילוט שלנו היה: אי הפסחא.

koral252

New member
נזכרתי בשאלה

היה משפט משהו על עיר נמל ואז 4 שאלות והיה צריך לבחור בשאלה המתאימה שהתשובה עליה היא המשפט עם ערי נמל... ניחשתי 1 מישהו זוכר??

yuval1252

New member
שאלות שנזכרתי בהן

נתנו 6 משפטים א' עד ו' - משהו שקשור במלכים והיינו צריכים לחשוב על הסדר ההגיוני ביותר. התשובה היתה ג'.
היה משפט על יצור ימי, נראה לי תמנון, שאלו, מה מבין הנתונים הבאים יכול להסביר למה העיניים שלו כל כך גדולות. תשובה ג'.
היתה שאלה על אנשים שנוסעים לעבודה בתחבורה ציבורית לעומת רכב פרטי והיחס ביניהם למחלות לב. שכחתי מה סימנתי.
היתה שאלה על מורה לחשבון שהחליף מורה לתנ"ך. "אי אפשר להכין מיץ תפוזים מאשכוליות!" - התשובה היתה 3. שהמורה לתנ"ך משול לאשכוליות.
היתה שאלה על סקר שעשו בקרב רופאים, שחשוב היה לעושה הסקר שיהיה מדובר באוכלוסייה בעלת מקצוע דומה,גיל דומה ומשכורת דומה. התשובה היתה 2 למיטב זיכרוני, שהוא יצא מנקודת הנחה שהמשכורת בקרב הרופאים היא דומה.
היה טקסט על המרקסיזם, על שוויון הפרט שבפועל לא פעל כראוי מכיוון שהשכבות החזקות עדיין שלטו על הכוח המייצר,בכך שגרמו להם לעבוד יותר ושילמו להם מעט. תעלו שאלות מי שזוכר מהקטע הזה.
והיה לי גם טקסט על עניין ההחלטה הרציונלית. חמור שעומד מול שני ערימות חציר זהות והוא חייב לבחור באחת מהן, לכאורה אין שום סיבה שהוא יעדיף אחת על האחרת. תנסו להיזכר איתי..

koral252

New member
נכוןן

היה לי עם התמנוןן ונראה לי סימנתי 4 - שהוא יורד עוד למעמקים לחפש חיות אחרות.
עם המחלות לב זאת היתה שאלה אחרונה לפני הטקסט-זכור לי ב או ג
אשכוליות - זה ג נכון :)

עם החמור הקפתי שהאופציה השלישית יותר גרועה מהראשונה והשניה ולכן לא משנה מה יבחר העיקר לא 3

הטקסט עם הרציונלית מוסרית זכור לי ממש טוב

אתה לא זוכר שאלה משהו כל עיר נמל?? שהיה צריך לבחור את השאלה הממתאימה לתשובה?

NurseMan

New member
לי לא היה בכלל שאלה על עיר נמל. שום דבר...

יכול להיות שזה הפיילוט?

yuval1252

New member
לא היה לי עיר נמל.

לגבי השאלה עם החמור כנראה טעיתי בה.. :( הבנתי לא נכון.
עם התמנון אני משוכנע שהתשובה הנכונה היתה 3.
היה גם טקסט על שרלוק הולמס..זיהוי של פושעים וכו'.

yuval1252

New member
לגבי הטקסט עם הרציונליות

בשאלה עם החמור אני לא בטוח שאופציה 3 היתה לגווע ברעב.
לפי מה שאני זוכר, הטקסט קבע שאם החמור יחליט לא לאכול מערימת חציר א' ולא מב' אז הוא ימות.
ואז היה כתוב שיש עוד אפשרות, והיא לבחור באקראי. בגלל זה סימנתי את תשובה 4.
אני לא בטוח עם אופציה 3 דיברה על בחירה באקראי או על אי בחירה בכלל.. את זוכרת משהו?

koral252

New member
אופציה שלוש דיברה על לא לבחור באף ערימה

אופציה שלוש בעצם לגווע ברעב לכן תמיד 2 האופציות האחרות עדיפות

koral252

New member
אוף כנסו לפה- הבנתי את הבלבול

הסיפור הלך ככה: חמור ששעמדו מ2 צדדיו 2 ערמות חציר זהות. ובגלל שלא היתה לא שום עדיפות הוא לא בחר באף אחד ולכן גווע ברעב. ואז מישהו אמר שהמשל הוא שברגע שהאופציה השלישית (למות ברעב) יותר גרועה מה2 האחרות, עדיף פשוט לבחור אחת מן השתיים. התשובה הנכונה היתה מספר 3

למעלה