מעדכנים
מספרים
תפוזים ועוד

גם משתפת

אני כבר שלושה חודשים בתהליכי פתיחה בגלל דלקת סוררת שלא הניחה וכל פעם נתנה לי סימנים קלים שהיא עדיין שם...
כרגע אני בלי הגבלה ממשית (אכלתי צלחת שלמה של חמין ועוד נשאר מקום...) ועושה את כל המאמצים לא לעלות במשקל...
לפני שבועיים וחצי סגרתי חצי, ועכשיו מחכה ליום רביעי הבא כדי לסגור עוד רבע :)
לא חשבתי שאגיד את זה, אבל אני מתגעגעת להגבלה שלי!! (;

עדי1751

New member
שאלה לאיילה

מה את מסוגלת לאכול בהגבלה הקבועה? האם חמין למשל עובר?
דרך אגב איך נודע לך שיש לך דלקת? ואיך מתגברים עליה?

היי עדי

אני יכולה לאכול חמין גם עם הגבלה, פשוט הכמות קטנה יותר בהרבה (נגיד בערך 1/4 צלחת משביעה מאוד)
את הדלגת גיליתי כי פתאום הקאתי עם קצת דם, אני כמעט ולא מקיאה בכלל אז כנראה עצם העובדה שמשהו נתקע זה בגלל שהיה לושט קשה עם הדלקת. אחרי זה מידי פעם הרגשתי שמשהו לא בסדר, פתאום יותר קשה לאכול את הבסיסים הראשונים, פעם אחת היה לי ריפלוקס, אז כל פעם פתחתי בהדרגה (זה עדיך לדעתי על פתיחה אחת גדולה שעושה טראומה)
מתגברים על זה עם פתיחה מספקת של הטבעת וככה נותנים לושט לנוח, עד שמרגישים את ההבדל ושהכול בסדר, סוגרים קצת ורואים את התגובה. אצלי למשל סגרתי חצי, ואני מרגישה הבדל קל מאוד, אחרי חודש שבו אני אראה שהמצב יציב לגמרי בלי שום נעילה אני אסגור עוד רבע וכך הלאה עד להגבלה טובה שמאפשרת לאכול הכול בכמויות קטנות.

רומי 912

New member
איילה, אני מאמינה לך כשאת אומרת שאת מתגעגעת להגבלה. אגב בעבר גם לי היתה דלקת סוררת (מהקאות כנראה) ואומפרדקס חצי שעה לפני ארוחת בוקר עזרה להרפא מהדלקת.
כמובן שאומפרדקס צריך מרשם של רופא אבל אם תבקשי, הכדור מאד עוזר. היה לי בעברי הרחוק הליקובקטר בקיבה וגם אז קיבלתי את האומפרדקס שהוא טוב לדלקות למיניהן בקיבה. בכל אופן תתייעצי עם הרופא שלך, אני רק ממליצה.

היי רומי :)

תודה על העצה, אם אראה שזה לא מסתדר אז אתייעץ עם הרופא. אצלי הדלקת לא מהקאות בכלל, לא ברור לי מה הסיבה, אלא אם פשוט אחרי שנה הושט התעייפה לה... גם בהגבלה המעולה שהייתה לי אכלתי הכול אבל בכמויות מאוד קטנות, לא העמסתי ולא היו הקאות...

מימי1226

New member
שאלה לרומי 912, ובכלל מי שיכול לענות...

כתבת שהיה לך אליקופטר בקיבה למה התכוונת?

חברים, עברתי את הניתוח ב-1.11.13 אני בסגירה של 7. אחרי שאני אוכלת או שותה יש לי רעשים חזקים בקיבה, מעין גרפסים פנמיים מרעישים מאוד.
אני חייבת לציין, שניסיתי כל מיני אפשרויות כמו לאכול לאט וללעוס טוב טוב את האוכל בפה סגור כדי לא לבלוע אוויר וכד'.
בכל זאת הרעשים מטרידים אותי מאחר ואני עובדת עם אנשים בתנאים שקטים והרעש היחיד שיכול להיות זה הרעשים של הקיבה שלי לאחר אוכל או שתיה.
זה בלתי צפוי ולא ניתן להתאפק, זה פשוט מרעיש.

אני מתוכננת למסגרת של כל 3 שעות לאכול, ועד היום אני נהנית ואין לי בעיה עם הטבעת, אין הקאות ואין בעיות, מאוד נזהרת, עד היום ירדתי 8 ק"ג ב-53 ימים. ומאוד מרוצה.
הרעשים גורמים לי לבטל ארוחות עד סוף יום העבודה...
מה עושים???

רומי 912

New member
היי מימי, הליקובקטר זה חיידק שנמצא בקיבה ולא קשור להשמנת יתר או לניתוחים שעברנו.
הוא גורם לכאבי בטן, לכיב קיבה (אולקוס) ולכיב תריסריון.
לוקחים 3 סוגי כדורים כדי "לחסל"אותו, אחד מהם כפי שציינתי הוא אומפרדקס. .
בקשר לרעשים שציינת אכן רובנו הרגשנו את זה ונראה לי שזה קשור לבליעת אויר (לי היו רעשים כמו שבכיור כשיורדים המים) אך יותר מומחים ממני כמו אופירה וקובי בטוח ידעו לענות לך על זה.
כשזה קורה לי לפעמים, הסובבים אותי כבר מכירים ויודעים ואנחנו יחד צוחקים על הקיבה המנגנת שלי, אני מתלוצצת רבות על זה, כמו לשלוח אותה לX פקטור או הכוכב הבא. אבל אופירה בודאי תדע לענות לך לזה בצורה יותר רצינית ויעילה.

אופירA

New member
מנהל
תשובות

הליקובקטר זה חיידק והוא מצוי בקיבה אצל כ-80% מהאוכלוסיה.
אם הוא סתם חי לו בשקט, אין סיבה להרוג אותו. אם הוא עושה דלקת, נלחמים בו באמצעות כמה סוגי אנטיביוטיקה + אומפרדקס.

לגבי הרעשים - קודם כל תעשי בדיקה עם קרובי משפחה, עד כמה הם נשמעים. לפעמים אנו שומעים את עצמנו חזק, אבל הסובבים אותנו שומעים בקושי.
דבר שני, נסי לשתות שתייה רק באמצעות קש, וכן תבדקי אם כלכלה רכה (גבינה, מעדנים) גם גורמת לזה, או לחילופין דווקא מאכלים קשים כמו לחם, או מאכלים פריכים כמו קרקרים ופריכיות. יתכן שיש אפשרות שיהיו מאכלים או צורת אכילה שגורמת לרעשים פחותים, שכמעט לא נשמעים בסביבה. תצטרכי לנסות.
ובכלל, תקחי את הנושא פחות קשה. אפשר ללמוד לעשות מזה פחות עניין ולהיות יותר רגוע. ממילא הרגיעה גם היא תעשה את ההשקטה של העניינים.

דווחי מה קורה.

גברת ע

New member
קררררררר מאודדדדד

אני סובלת מאוד החורף הזה מקור, אני לא זוכרת ששנה שעברה (שכבר הייתי אחרי הניתוח ואחרי כמות נכבדה של משקל ושומן שירדו) שסבלתי ככה וגם היה קר.
חוצמזה הכל בסדר, נרשמתי למירוץ ת"א מעין סגירת מעגל על המירוץ הראשון שרצתי בו לפני שנה, החזרה לריצה (שלושה חודשיים אחרי ניתוח פלסטי) קשה לי, יותר מפחד, אבל לאט לאט מתגברים על זה ואני בטוחה שיהיה טוב.

עליזה59

New member
כמעט 4 חודשים אחרי ניתוח

ירידה של 18 קילו , מאוד מרוצה , התחלתי לראות את הדברים מזווית שונה, תודה לאל סגורה על 7 לא מקיאה , אוכלת הכל בכמויות קטנות , לפעמים עדיין כשמכינה אוכל מתכננת לאכול כמות גדולה אבל לא מצליחה ה switch עדיין לא עובד בכל המקרים אבל משתדלת תמיד להזכיר עצמי שאני צריכה להקפיד על הכללים כך שאגיע למשקל היעד

וואו נשמע מעולה!

כל הכבוד!! השינוי בראש יגיע ככל שתעבדי על זה, לא סתם אומרים ששמן זה קודם כל בראש. בהצלחה ותמשיכי לעדכן!

delma

New member
לקחת את ההמלצה

עם גרגיר של מלח. כרגע אין שום עדויות מחקריות שכך הוא. מה שכן ידוע הוא שהפרי מכיל כמות גדולה של ויטמין C בדומה לפירות וירקות אחרים.

וואו איזה מרגש לשמוע!

נראה לי שעברנו את הניתוח בערך באותו זמן לא? ספרי לנו קצת על הדרך ומה עשית כדי לרדת כל כך יפה... ולגבי חוסר הפירגון, תמיד יהיו אנשים צרי עין, אבל זה לא צריך לעניין אותך בכלל... שיעבור לידך, לכל אחד יש מה להגיד, אז שיגיד ואת תחייכי ותביני שקצת מקנאים בך וזה טבעי :)

אופירA

New member
מנהל
פשוט מאוד - תביני אותם

יש לאנשים דעות, והם משמיעים אותן.
הרבה אנשים מרגישים שכאשר שמן מורבידי הגיע ל-BMI25 זה משנה לו את הפנים יותר מידי לטעמם, והם חושבים שעדיף לו קצת יותר שומן בפנים.
זה עניין של טעם, מותר שיהיה לאנשים טעם שונה משלי, ואנשים רגילים לדבר על מראה חיצוני ועל שמן/רזה, אז אי אפשר לבוא בטענות שהם עושים דבר חריג ולא מקובל.
לפעמים הם יגידו את רזה מידי, כי הם לא יודעים להגיד "השינוי הקיצוני מטריד אותי, אני לא מרגיש איתו נוח". תסתכלי עליהם כמו ילדים, שלא יודעים לתאר את הרגשות שלהם במילים מדויקות.

לא כדאי לכעוס עליהם. מהסיבות הנ"ל. אבל לא כדאי לפתח איתם שיחה בנושא, אלא לא להגיב, כדי שיבינו שאת לא מסכימה איתם ולא רוצה לדון בנושא. תשמעי, תכבדי ותתעלמי, אפשרי בתוספת חיוך נחמד (כי אדם שמדבר איתך על המראה שלך רוצה את טובתך, לשיטתו, ואפשר להיות נחמד אליו).
אם הוא מטריד בחוסר טקט, אפשר לומר לו סיימנו לדון בנושא. אבל אני לא חושבת שבאנשים כאלה מדובר.

ועוד הצעה יש לי: כשאת אומרת "כששמנים מעירים לנו, אבל גם כשרזים", ודעתך אינך נוחה מכך, תחשבי לעומק מה מפריע לך. איפה הם מטרידים אותך כשהם מעירים לך על יתר שומן, ואיפה כשהם מעירים לך על רזון.
אדם שמן שמעירים לו על השומן, מפריע לו שדנים בחולשות שלו. הוא מרגיש שההשמנה היא חולשה ולכן ההערות מטרידות את נשמתו. אם הוא היה מרוצה ושלם עם מראהו, הוא לא היה מוטרד מההערות וגם לא היו מעירים לו כל כך.
תחשבי למה מפריע לך שמדברים איתך על ההרזיה. את מרגישה צורך באישור של הסביבה, וכאשר מגיע היפך האישור זה מאכזב אותך? אולי תתפסי את האמירות האלה כסוג של אישור, פשוט תשני את הפרשנות שלך לגביהן?

למעלה