לפני ניתוח - שאלות, המלצות

אילנה600

New member
אני בהליכים של ניתוח שרוול ויש לי כמה שאלות שאשמח לתגובה

1. נאמר לי שאם אני עושה דרך קופת חולים התור שיקבע לי יהיה ביולי 2015. ואם אני אפנה דרך השר"פ זה פחות זמן. מישהו יודע להגיד לי מה העלות דרך השר"פ - יש לי כרטיס פלטינום.
והאם מנסיון של אחרים מה הזמן שקיבלו תור דרך השר"פ?
תודה
אילנה

קוב י d1

New member
שלום מרל

אני מבין את ההתלבטות שלך בן טבעת שזה ניתוח הפיך ,לבן שרוול שהוא ניתוח בלתי הפיך ובו כורתים 75% מהקיבה .
בכל סוג של ניתוח יש את הפלוסים והמינוסים שלו ,בטבעת יש את ההתעסקות לפחות הראשונית בסגירות של הטבעת עד שמגיעים לסגירה האופטימלית ,אני מציע לך גם להתייעץ עם מנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים,
אני מנותח טבעת אוטוטו 14 שנה ותודה לאל הכל בסדר ,יש הרבה הצלחות בטבעת ויש הרבה הצלחות גם בשרוול ,שבתקופה האחרונה צובר תאוצה ,אבל דעי לך שיש גם כישלונות בשני סוגי הניתוח ,
בהצלחה בבחירה .

מועדים לשמחה .

קובי

חמ סה

New member
תודה, לא הלכתי לאף מקום

היום עם שפעת...
חוצמזה - סבבה.
6 שנות מעקף יצויינו בשבוע הבא.
תענוג.

קוב י d1

New member
הפרעות אכילה
תבקשי מרופא המשפחה שלך לבדוק באם זה רשום , שאלה שנייה האם הוועדה מבקשת את התיק הרפואי שלך ,באם הם מקבלים את התיק הרפואי כדאי שתספרי על זה ,שלא יהיה מצב שיתפסו אותך בשקר.
לא צריךלנדב מידיי הרבה דברים שיכולים אולי להזיק ,

קובי

קוב י d1

New member
האחות גקי

הBMI שלך גבולי ביותר ,לא נראה לי שסכרת גבולית יתר לחץ דם ורמת שומנים גבוהה בדם ,הם מחלות נילוות .ולכן לא בטוח שהוועדה תאשר את הניתוח.
את לא יכולה להגיד שום דבר לועדה ,הם מבקשים חומר כתוב כמו בעיות אורטופודיות שנגרמות כתוצאה מעודף משקל ,בעיות פוריות ,ועוד.
מה שאני מציע לך ללכת למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים להתיעץ איתו גם לגבי סוג הניתוח גם בקשר לאישור הועדה ,וגם לבדיקות הנדרשות
מה שנשאר לי זה לאחל לך בהצלחה .

קובי

קוב י d1

New member
וועדה

לא נראה לי שתיהיה בעיה באישור לניתוח שרוול בBMI 43
איך להתנהל ,לא לנדב מידע שלא רשום בשום מקום ,להראות להם שזאת ההזדמנות שלך לרדת במשקל ,ושיש לך תמיכה ועזרה מהסובבים אותך
בהצלחה !!!
אשמח לשמוע ממך איך היה .

קובי

קוב י d1

New member
ליפית

איזה ניתוח את אמורה לעבור,אם זה טבעת האישפוז של יום אחד ,אם זה שרוול האישפוז ארוך יותר,אין משהו מיוחד להביא את הדברים הרגילים ,אולי מחשב נייד להעביר את הזמן
אני מבין שאת במתח לפני ,והייתי מודאג באם זה לא היה אחרת ,אני בטוח שבחורה אנרגטית לפי מה שאת מעידה ,תמצא להעביר את הזמן ולא לחשוב
ההחלמה שונה מאחד לשני יש כאלה שיש להם קצת כאבים ,יש כאלה שהם סמרטוטים בכאבים חזקים ,לא צריך לסבול יש משכחי כאבים
אשמח לשמוע ממך

בהצלחה שיעבור הכל בשלום והחלמה קלה ומהירה.

קובי

קוב י d1

New member
להיות באור

מסת הגוף שלך נמוכה כדי לקבל אישור מהוועדה לניתוח,מאשרים בBMI 40 או 35 עם מחלות נילוות ,נראה לי שבעיות פוריות יכולות לעזור ,לא בטוח עד כמה .
לא מומלץ להיכנס להריון בתקופה של הניתוח ואחרי זה ,כל דבר לחוד
מה שאני מציע לך לגשת למנתח שעושה את כל סוגי הניתוח ולהתייעץ איתו ולבדוק מה הסיכוי שלך לעבור את הוועדה ,אחרת זה פול גז בניוטרל וחבל לך על הזמן,
למה את לא מצליחה להרזות שאלת מיליון הדולר ,כל אחד והסיבות שלו .
נמתין לאופירה שבטח תיכנס ואני בטוח שתקבלי תשובה ארוכה מפורטת .
בהצלחה בשתי המשימות.

קובי

קוב י d1

New member
שלום אילנה

ברור שזמן ההמתנה לניתוח באופן פרטי קצר הרבה יותר .
צריך לברר במשרד המרפאה מי הרופאים המנתחים דרכם ,ומה סכום ההשתתפות העצמית
נוסף לזה אשמח להפנות אותך לפורום המשורוולים השכנים שלנו בפורום תפוז אולי שם יוכלו יותר לעזור לך.

קובי

אופירA

New member
מנהל
הפורום השכן מת לגמרי.

מאז המלחמה, הרופא שם ענה פעם בחודשיים... כנראה הוא עדיין במילואים...
כך שאני שם המומחית העיקרית. אבל איכילוב לא פירגנו לי על כך בלשון המעטה, לכן הם ממש לא בסדרי העדיפויות הראשונות שלי.
רואים בפורום עצמו את רמת הפעילות - שאלות, שאלות, וללא מענה.

BMI33 לא מזכה בניתוח. הניתוחים מיועדים להשמנה גדולה גדולה, מעל 40 (או מעל 35 אם כבר התחילו מחלות של השמנה. בעיית פוריות יכולה להיחשב מחלה, אבל לא ב-BMI33. זה לא מספיק).
לטווח הארוך, רוב המנותחים עולים במשקל ומגיעים בערך ל-BMI31-33, תלוי בנקודת הפתיחה האישית שלהם, כך שהניתוח אינו פיתרון לבעיה שלך. לכן הוא לא מאושר.
לטווח הקצר של שנתיים-שלוש - לא עושים ניתוח שמחבל במערכת העיכול קשות.

קודם כל, יש לדאוג למנוע עלייה במשקל ע"י כל האמצעים השמרניים (פעילות גופנית, הקטנת כמות פחמימות, סילוק הסוכר מהמזון, שתייה מרובה וכו'), אמצעים שגם המנותחים צריכים לנקוט בהם לאחר הניתוח, כדי לא לעלות בחזרה כל מה שירדו.
במשקלך את שמנה רגילה, לא גדולה מאוד, וכדאי להתמקד במטרה של ירידה קטנה במשקל, שהוא גם המצב של המנותחים בטווח הארוך - מלאים, שמנים רגילים - לא ענקיים. (המנותחים שנשארו רזים לאחר 7, 10 שנים ויותר הם אלו שעושים המון המון ספורט בקביעות).

יש לראות את ההשמנה בתפיסה נכונה, של מחלה אמיתית, מטבולית, ולכל החיים, שדורשת התמודדות מורכבת כל החיים, כשההצלחה היא הדרך. לא לחלום על רזון ודוגמנות בעזרת כלי אחד או שניים, כי זה לא עובד כך, וגם הניתוחים לא עושים את זה יותר משנה-שנתיים.
עם בעיה מורכבת מתמודדים עם כמה וכמה כלי עזרה, שכל אחד מהם עוזר רק קצת, וביחד זה הרבה.
לבדוק גם פעילות בלוטת התריס ולראות אם יש חוסר איזון ואם אפשר לאזן אותה.
לקבל כל החיים תמיכה של מסגרת שעוזרת להתקדם - כל אחד מה שעוזר לו (פעילות קבועה במכון כושר, הרגל הליכה קבוע, קבוצת דיאטה קבועה, דיאטנית קבועה).
מאוד עוזר להוסיף סיבים תזונתיים (פסיליום, פשתן טחון) למזון באופן קבוע, וכמובן שכל הקמח הלבן צריך להיות מוחלף בדגנים מלאים.
באחד השרשורים הקודמים יש דיון על תזונה חלבונית בלי פחמימות מורכבות, שיטת הפליאו, שכדאי שתבחני אותה. אם היא מתאימה לך היא יכולה לעשות נפלאות.

אופירA

New member
מנהל
שרוול אצל פרופ' רובין

להביא:
נעלי בית, לבנים להחלפה, מברשת ומשחת שיניים, סבון לרחצה (אם את אוהבת משהו אישי).
ספרים/עיתונים/תשבצים/מחשב נייד - לתעסוקה
טלפון, ארנק עם כסף קטן+תעודות ומסמכים.
תרופות שאת לוקחת (הגם ששם צריכים לספק לך, אבל אם חסר במלאי, שיהיה לך).
מצב רוח טוב, הומור, אופטימיות

להשאיר בבית ולא להביא:
ציפיות שפרופ' רובין יהיה נחמד וחביב ואמפתי ומכיל נפשית... - יש מצב שכן ויש מצב שלא.

להרגיע את המתח בשבוע שלפני הניתוח - אני אישית בעד שימוש חד פעמי בכדורי הרגעה או בטיפות רסקיו - מה שמשפיע עלייך. ואם יש צורך - גם בכדורי שינה. אין סיבה לסבול. השתמשות זמנית קצרה אינה ממכרת.
אני גם נוהגת לדבר הרבה על כל מה שאני מרגישה, עם מי שרק מוכן לשמוע... או לבטא בכתב - לבטא באיזו שהיא דרך, כי זה משחרר את העומס הרגשי.

התאוששות - הדרגתית, שבוע-שבועיים.
בפורום "משורוולים" השכן יש הודעות של משורוולים טריים, או יומני אשפוז של משורוולים. תקראי אותם היטב, ותקבלי מידע מניסיון של מנותחים.

קוב י d1

New member
לצודקת

אני לא מבין למה אסותא לא משחררת את תוצאות הפרוטוקול של הועדה ,מה זה סוד , לא נראה לי האם שוחחת עם ד"ר סביבק על הבעיה שנוצרה ,הוא בטח יוכל לעזור ,מה את רצה כבר לרופא אחר ,את צריכה לעשות אק ובדיקת מאמץ אז תעשי עד ל7 לחודש יש זמן ,תבדקי באיזה מקום אפשר לעשות את הבדיקות במהירות ולא חייב להיות ליד הבית
אולי כל הבעיה פתירה ,ולא צריך לחפש רופא אחר.

קובי

הצודקת11

Well-known member
לצערי בדקתי,אין תורים ליפני ה-5 ,12,תשובה של אקו לב

תוך חמישה עד שבוע ימים,יום שלישי אני אהיה שוב באסותה ואנסה שוב לקבל את הפרוטוקול.ספיבק לא מיתערב בעניינים האלה,אני בקשר עם המזכירה שלו,האם יש פה מישהו שנותח אצל ספיבק.?אני מבינה שלא שמעו על דוקטור חסן.

קוב י d1

New member
אל תוותרי

גם למזכירה של הרופא יש ניסיון בכל הבירוקרטיה , בעיניין האקו תבדקי בכל המקומות בארץ אולי יתפנה איזה תור ,באם לא תצליחי לעשות את האקו ,לפני אז תדחי את הניתוח ,לא צריך להחליף מנתח בגלל זה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
לפני יום שלישי - תהיי בקשר עם ליבי מהמשורוולים

ותסבירי לה את הנושא הזה.
ליבי מנהלת פורום "משורוולים" השכן.
את יכולה לדבר איתה גם בטלפון.
תלכי לאסותא מוכנה עם כל העזרה שהיא יכולה לתת לך בנושא זה.

אופירA

New member
מנהל
בוועדה יש כמה סוגי אנשים ששואלים אותך שאלות שונות

פשוט תעני על השאלות בכנות ובפשטות. אין מה להתכונן.

קובי - קוראים זה תסמונת מטבולית

ברור לי שה - BMI שלי הוא גבולי.
אבל כשיש את שלושת הגורמים שציינתי, מדובר בתסמונת מטבולית, שמהווה סיכון למחלת לב.
ובגיל 42, וודאי יתר לחץ דם, סוכרת, ושומנים בדם הם תוצאה נלוות של השמנה.
מה שנכון הוא שסיכויי בוועדה נמוכים בגלל ה BMI הגבולי.
ציטוט של ארגון רופאי המשפחה בישראל :
המועמדים לניתוח בריאטרי על פי הנחיות ה-NIH:
- חולים עם BMI גבוה מ-40
- חולים עם BMI גבוה מ-35 המלווה בתחלואה הקשורה להשמנה

קוב י d1

New member
לאחות גקי

ברור לי שהתסמינים שאת כותבת באים מהשמנת יתר ,ומהווים גורם רציני למחלת לב ,וחס וחלילה יתר לחץ דם יכול להביא לאירוע מוחי ,
לפי מייטב ידיעתי מחלות נילוות זה בעיה אורטופדית קשה בגלל עודף המשקל , בעיות בכניסה להריון ,דום נשימה בשינה , וסכרת חמורה שדורשת הזרקת אינסולין ,אשמח בא תתקני אותי ,
מי שהוועדה אישרה לו ניתוח בBMI 35 בגלל מחלות נילוות אחרות מוזמן להגיב ,אשמח ללמוד דברים חדשים .

קובי

למעלה