נושאי דיון

סיכונים

הסיכון או הסיבוך המשמעותי בניתוח שרוול הוא דלף מקו התפר - זה סיבוך נדיר מאד אך כשהוא קורה הוא סיבוך רציני מצריך איבחון וטיפול מידיים לרוב מצריך עוד ניתוח וכן יכול גם לגרום לדלקת ראות אם אינו מאובחן ומטופל בזמן

הרגעה

בהחלט - הסיכון שלך בחיים עם עודף המשקל והתיסמונת המטאבולית הנלווית הוא לעין ארוך יותר גדול מהסיכון הניתוחי - בסדרה שלנו שכוללת מעל 1000 ניתוחים אחוז הסיבוכים נמוך מאד - אנחנו שני רופאים ד בכירים העובדים יחדיו וזה יתרון גדול

דיאטה

כפי שכבר ציינתי - הניתוח הוא הזדנות - להתחיל אורח חיים חדש ובריא מי שחוזר להרגליו הקודמים גורם לעליה במשקל התרחבות השרוול וכאילו לא עבר ניתוח - אנשים צריכים להגמל - כמו מסיגריות - שהרי לא נולדנום קיבה ענקית - הרחבנו אותה בהדרגה

בלון

הבלון אינו בשימוש מספיק זמן כדי שנוכל להסיק מסקנות - הדיווחים המעטים מצביעים על קושי ניכר להיות איתו כאשר יצטברו עוד נתונים יהיה אפשר להחליט למי ומתי מתאים

צלקות

שלום גילה
הצלקות הן קטנות מאד - עד 2סמ לכל היותר - הרוב הן 1 סמ
לאחר הירידה במשקל לעיתים צריך להוריד את עודף העור - אנשים צעירים שעושים ספורט - העור מתכווץ מעצמו - אך גם אם צריך לנתח את עודפי העור זה מאד משפר את המראה

ניתוח בריאטרי

שלום דורון
לפי החוק במדינה - וגם בעולם - מומלץ ניתוח בריאטרי לבעלי BMI 40 או 35 עם לפחות שתי מחלות מטאבוליות נלוות - כך שאתה לא מתאים

סיכונים

הניתוח מבוצע בהרדמה כללית - נמשך כשעה וחצי וברור שחולי לב או מחלות אחרות הם אוכלוסיה בסיכון גבוה יותר מבחינת ההרדמה - יחד עם זאת עודף משקל ותיסמונת מטאבולית מהווים סיכון הרבה יותר מהותי לחולי לב - אנחנו מבצעים המון בדיקות מכינות ובצוות יש מרדים צבכיר מאד הנפגש ובודק המועמד לניתוח לפני הניתוח, ניטור אינטנסיבי בזמן הניתוח ולאחריו

החלמה

כמו אחרי כל ניתוח ההחלמה מאד אינדיבידואלית - מומלץ לנוח כשבועיים כי מדובר בניתוח יחסית גדול למרות שהוא מבוצע ב5 חורים קטנים - לגבי עבודה - תלוי בסוג העבודה - עבודה משרדית אפשר אחרי כשבועיים. חזרה לפעילות גופנית לאחר כ3 שבועות ובהדרגה כדי שהמנותח יוכל לשתות מספיק ולא יתיבש. לגבי טיסות אין מגבלה

הצלחה

הניתוח מאפשר התחלה חדשה - זה אינו קסם שפועל מעצמו- פעילות גופנית, אכילה מידתית ואורח חיים חדש ובריא מצליחים תמיד - גדם הקיבה יכול להתרחב שנית (לא נולדנו עם קיבה ענקית) באם דוחסים לתוכו - ללא ספורט הגוף לא יוכל להתפטר מעודפי השומן ולכן הירידה במשקל תכלול בעיקר איבוד שריר - תופעה מאד לא רצויה

קוביd1

New member
שינוי נפשי בעקבות הירידה

האם משהו יוכל לספר עם השינוי הנפשי שחל בו בעקבות הניתוח והירידה במשקל ,
וכי למה אני כותב את זה יש לי לחבר בעבודה שירד אחרי ניתוח 60 ק"ג מבסוט מהירידה ונראה סבבה..
אבל ופה האבל ....הבחור אומר שלפני הניתוח ובמשקלו הקודם היה שמן שמח ואני יכול להעיד על זה ,ועכשיו הא רזה ממש עצוב .תקופות של בכי ימים שלמים של אי תפקוד בגלל מצב רוח רע ,אני הסברתי לו שהבעיות האלו היו לפני הניתוח ,אבל לכל הבעיות הוא מצא הקלה באוכל שהיה מרכז חייו ,עכשיו אין לו במה להשקיע את יגונו. היפנתי אותו לפסיכולוג שיעזר לו .
האם למשהו קרה כזה דבר או שהוא מכיר מקרה כזה.

קובי

אירוח בנושא ניתוחים בריאטריים

מהו הטיפול הניתוחי בהשמנת יתר? מתי כדאי לבצע ניתוח? למי זה מתאים?
ביום א' ה- 29.06 בין השעות 18:30-20:30, יתארח כאן בפורום פרופ' פנחס שכטר, מומחה בכירורגיה כללית ואנדוקרינית, בבית חולים אסותא, ראשל"צ.
פרופ' שכטר יענה על כל שאלותיכם בנושא ניתוחי הרזיה וקיצור קיבה.

השמנת יתר היא לא רק בעיה אסתטית, היא גורמת לבעיות רפואיות קשות ביניהן סוכרת, יתר לחץ דם, אי פריון, מחלות לב, כאבי גב, כאבי ברכיים ועוד.
המרכז להשמנת יתר באסותא נותן מענה כולל ומקיף, לפני ואחרי ניתוח לטיפול בהשמנת יתר חולנית.
הטיפול במרכז, הנו רב תחומי וכולל הרצאת מבוא בנושא השמנה חולנית, הערכה טרום ניתוחית, ביצוע הניתוח וליווי ותמיכה פוסט ניתוחיים.

לפרטים נוספים: לחצו כאן

אופירA

New member
מנהל
אירוח פרופ' פנחס שכטר מאסותא

כולם מוזמנים להוסיף משלהם, ולנהל דיון על הסוגיות שהועלו בשרשור.

אופירA

New member
מנהל
אני מאוד יכולה לספר על עצמי

היום הפקידה במרפאת קופ"ח והעובדת הסוציאלית שאני זקוקה לעזרתה - שתיהן ירדו עלי קשה מאוד והאשימו אותי בכל מיני דברים שלא עשיתי, כשהן מסרבות להניח לי ליישב את אי ההבנות.
השינוי הנפשי שחל בי היה קיצוני. מאדם בטוח בעצמו, מלא אמון בזולת ואוהב אדם, הפכתי באותו רגע לאדם מבוהל וחרד, שמאמין שהוא בעייתי וחסר תקווה, חסר אונים שלא יכול להיחלץ ממצבי אי הבנה, ומושפל מאוד מאוד. לאחר שהן סיימו את ירידתן עלי (בעקבותיה פרצתי בבכי עצוב מבוהל ומיואש), העבירו אותי במפתיע לדבר עם מנהלת העזרה הסוציאלית, והיא היתה מאוד מובנת, מבינה, תומכת ומחזקת, וגרמה לי לעלייה עצומה בגישה שלה, והתרחש בי שינוי נפשי קל לטובה.
עם זאת, האירוע שיבש לי את כל היום, ועד לרגע זה אני מותשת וחסרת אנרגיות להניע את החיים שלי כסדרם.

בעצם, לא לירידה הזו התכוונת.
התכוונת לירידה במשקל.
אז כיוון שעליתי במשקל, אינני יכולה כרגע לדבר על ירידה במשקל.
בכל אופן, כיוון שבטבעת הירידה שלי במשקל לפני 5 שנים היתה מאוד מאוד מאוד הדרגתית, השינוי הנפשי היה רק לטובה, שמחה גדולה, סיפוק ואמונה גדולה ביכולותי, שלא הושפעו לרעה כלל מדיבוריהם המשונים של כל מיני אנשים שמשום מה חשבו שאני צריכה לרדת הרבה יותר מהר.

ולבחור שלך תגיד כך: עכשיו הוא רזה ועצוב. בעוד שנה הוא יהיה קצת יותר מלא ושמח. שיחכה בסבלנות שהגוף שלו יעבור את המשבר הפיזי הקיצוני, והנפש - את המשבר הקיצוני הנפשי המקביל. הגוף והנפש צריכים להתאושש מהשינוי הדרסטי שנכפה עליהם. הנפש רוצה להגן על עצמה מפני הטראומה שהיא חווה יחד עם הגוף, ולכן נחה באמצעות חוסר תפקוד ומצב רוח רע שמגן עליה מנזקים. וכמובן - ההסבר שלך קובי, שאין לה מספיק אוכל שינחם אותה.
אבל בעוד שנה יהיה לה הרבה יותר אוכל, והיא תתנחם ותתאושש ותירגע. אז שיאמין שזה יעבור, ובינתיים יעזור לעצמו בהרבה מנוחה, הרגעה עצמית שלא יפחד, סבלנות ואמונה בכוחותיו הנפשיים, צ'ופרים של הנאות (מוסיקה, נופש, כל הדברים הקטנים שהוא נהנה מהם), דיבורים מעודדים ומבטיחים - אתה וחבריך יכולים להירתם לכך, ועוד כלי עזרה למצב הזמני הזה. אפשר גם טיפול פסיכולוגי ותרופה נגד דיכאון לחצי שנה - אם זה עוזר.

למה לא מציעים למועמדים לניתוח תזונה קטוגנית?

אני מניח שכולם מבינים שצריך לעשות ניתוח רק ששום דבר אחר לא עוזר. אני בטוח גם שרבים ממועמדים לא שמע על תזונה קטוגנית. וגם אם שמע, אזי הוא לא חשב שדווקא תזונה קטוגנית עתירת שומן (שעתיר בקלוריות) ודלה בפחמימות יכולה להוביל להורדה דרמטית במשקל וליתרונות בריאותיים אחרים.

אולם מסתבר שתזונה קטוגנית היא תזונה פלאית, עם יתרונות בריאותיים בלתי נתפסים להורדה במשקל, לסוכרת 2, מחלות לב, לאלצהימר, לסרטן ולעוד. הנה מאמר מדעי שמסביר על כך
http://www.nature.com/ejcn/journal/v67/n8/pdf/ejcn2013116a.pdf

המנגנון כיצד התזונה הקטוגנית עוזרת לרידה במשקל שנוי במחלוקת. העמדה הרפואית הקלאסית, היא שכניסה למצב קטוזיס בתזונה קטוגנית גורם לאיבוד רעב ולכן אוכלים פחות. התפיסה ההורמונלית להשמנה תטען כי מה שגורם להשמנה זה אינסולין גבוה בדם. שכן אינסולין הוא הורמון אגירת השומן בגוף. לא ניתן לאגור שומן בגוף ללא רמות גבוהות של אינסולין. לכן, החלפת הפחמימות בתפריט בשומן, גורם לרמות נמוכות של אינסולין (כי שומן לא גורם לעליה באינסולין) ולהרזיה חזקה.

זה בכלל לא משנה המנגנון. אין מחלוקת שתזונה קטוגנית גורמת לירדה בתחושת הרעב והיא מצוינת לירידה במשקל. יתרה מכך, שאוכלים שומן במקום פחמימות מתגלה שיפור מדהים בטריגלצרידים (יש כאלו שהטריגלצרידים יורדים מתחת ל-50) וה-HDL עולה. אז למה לא להציע את זה למועמדים לניתוח?.

נ.ב תזונה קטוגנית היא תזונה מעולה גם לאלו שעברו ניתוח.
זה מפחית לחלוטין את תחושת הרעב.
התזונה עשויה לעזור לאלו שנתקעו והפסיקו לרדת ולשמר את ההישגים.

פלפלית79

New member
גרוע ביותר

אתמול פתחתי רבע ואני חוששת שזה לא מספיק ואצטרך לפתוח עוד קצת....

גם אצלי היא התהדקה מעט

עדיין לא במצב שמצריך פתיחה, אבל אם ככה זה ימשיך, לא יהיה מנוס....

אלישבע24

New member
קובי אצלי אין השפעה,

המצב רוח הכללי רע עם
כל ההרוגים הצעירים,אבל לא
מתקשר לי לאוכל.

למעלה