שלום, ותשובות
אני לא יודעת איפה הטעות שלך. אבל אם את שוקלת 97 קילו וגובה 1.55 יש לך BMI40, ולכן לא משנה בכלל איזה מחלות יש לך. את זכאית לכל ניתוח לקיצור קיבה שתבחרי.
ואם הטעות היא במשקל, וה-BMI נכון, אז לא מספיק 32 גם עם המחלה שלך. מ-35 תהיה אפשרות לנסות להישען על המחלה. אבל פחות מזה לא. רק לחולי סכרת קשה.
כמו כן, אני לא יודעת איפה קראת על הניתוחים, כי השאלות שאת שואלת לא מעידות על ידע בניתוח הטבעת.
מה פירוש "מסתבכים עם הפתיחה"? מה פירוש "שליטה עצמאית"?
למעשה, אין כל כך הרבה שליטה. יש כיוונון של הטבעת שבתוך הגוף ע"י הזרקה מבחוץ (ע"י רופא מנתח), לאחר הניתוח. והכיוונון נעשה לפי כללים מסוימים, כאשר המנותח יוזם את הפגישות עם המנתח.
אנשים לא מסתבכים עם פתיחה. מסתבכים אולי עם סגירה, ואת זה אפשר למנוע אם נרשמים לפורום הזה, וקוראים בו באופן קבוע לפני ואחרי הניתוח עד שנהיים מומחים. וגם אחרי כן מתייעצים כל פעם שיש איזו פעולה שלא לגמרי בטוחים לגביה ומכירים אותה. כי גם כאשר סומכים על הרופא המנתח מסתבכים לפעמים. אבל כשסומכים על הייעוץ שלי בטלפון או בפורום לא מסתבכים.
האם ניתוח הטבעת פחות טוב מהניתוחים האחרים שמוצעים? זו שאלה שאני לא יודעת איך עונים עליה.
זה כמו לשאול האם פיאט 127 פחות טובה ממכוניות אחרות, או האם אדם בגובה 1.70 פחות עדיף על אנשים בגובה אחר. אני לא יודעת איך עונים על שאלות כאלה.
ניתוח הטבעת יש לו מאפייניו שלו, יתרונותיו וחסרונותיו שלו. ניתוחים אחרים - כל ניתוח יש לו מאפיינים שלו, יתרונות וחסרונות שונים לגמרי ואינדיבידואליים לו.
לכן רק את יכולה לענות על השאלה איזה ניתוח יותר טוב ואיזה פחות טוב, בהתאמה לצרכים ולנתונים שלך.
אני 6 שנים עם הטבעת, ו-7 שנים בפורום זה. ניסיוני מלמד שכל הניתוחים נותנים חלון הזדמנויות טוב להורדה מסיבית במשקל (כל אחד באופן אחר, כמובן), וכעבור 2-3 שנים כבר אי אפשר להיעזר בניתוח באותה יעילות כמו בשנה הראשונה, אלא הוא מהווה רק עזרה נוספת לאמצעי השמירה על המשקל השמרניים.
כלומר אף ניתוח לא חוסך לך את העבודה לכל החיים באמצעי השמירה על המשקל הידועים - תכנון אכילה, ידע בתזונה ופעילות גופנית - אלא נותן לך את הפוש הנדרש כדי להוריד עשרות ק"ג, משימה שלא כל כך אפשר לעמוד בה ללא ניתוח.