קצרים, שונים ומשונים...

פלפלית79

New member
אנסה להסביר

המצב הבטחוני מאד מלחיץ אותי.
יש לי הרבה קרובים שמגוייסים ונלחמים והאזעקות והנפילות לא מסייעות.

ביום ראשון שעבר, אחרי יומיים ללא שתיה והרגשה של התייבשות, פניתי למיון של מעייני ישועה, וביקשתי שיפתחו לי רבע CC ואכן כך פתחו.
שתיתי והרגשתי טוב.

אלא שהלחצים התגברו וכבר למחרת הרגשתי שהמעבר לא חלק ושממשיכה חסימה.
ביום שישי הלכתי לאסותא ופתחתי עוד חצי CC (בהמלצת הרופאה). המעבר עדיין היה קשה ולכן אחרי שלא הצלחתי לשתות "חלק" בו במקום פתחתי עוד רבע CC (שוב, בהמלצת הרופאה).

מאז הרגשתי טוב יותר
בהתחלה הייתה הגבלה, אך מאז נראה שהטבעת פתוחה לגמרי ואני מרגישה שאין לי הגבלה בכלל (עד כדי כך שאני מצליחה לאכול לחם, פסטה ואת יתר הדברים "הרעים"...).

בדיעבד, אולי באמת לא הייתי צריכה לפתוח את הרבע הנוסף.
ומפה ההתלבטות.
לאחר עצתך, אופריה, אני מבינה שסגירה כעת עלולה לגרום לבעיה, ולכן אמתין עוד קצת.
השאלה היא, לאור נסיונך, כמה זמן כדאי להמתין - שבוע נוסף, שבועיים, חודש?

תודה מראש

אופירA

New member
מנהל
נראה לפי ההסבר, שהפתיחות היו חיוניות.

תשאירי את המצב כמות שהוא לפחות חודש, וגם יותר אם המלחמה תימשך והשגרה לא תחזור לנפשך.
כמו שאת רואה, שינויים עשויים לקרות כל רגע.

את הפסטה תעיפי מהבית. מי שרעב - שיאכל קנולה וכוסמת... אורז מלא אם הוא נורא מתעקש.
אם הילדים חייבים פסטה מקמח לבן דווקא, תבשלי מה שצריך לאותה ארוחה, ושיגמרו הכל. או שמישהו אחר יהיה אחראי על בישול והאכלת הפסטה.
לחם תאכלי לחם שיפון מלא. תשתי הרבה מאוד, כל הזמן, תסתובבי עם בקבוק צמוד, גם להרגעה וגם להפחתת העיסוק באוכל.
תדאגי להעיף כל פירור סוכר מהתזונה שלך.

אפשרית

New member
צום ט באב

האם מותר לצום
אם יש מניעה לצום,האם להתייעץ עם רופא או רב?

(אני נוהגת לאכול כל שעתיים וחצי)

אופירA

New member
מנהל
למה הכוונה "איך צמים"? אשמח אם השאלות יהיו ברורות יותר...

קוביd1

New member
שלום ליהלומית

לא יודע מה אמרו לך בעל פה מה שקובע זה מה שכתוב בפוליסה ,לפניקס שאני מבוטח אצלם יש הרבה סוגי ביטוחים, לשמחתי אני מבוטח דרך מקום העבודה בביטוח קולקטיבי ,שבביטוח הזה לא בודקים כל אחד איזה מחלות יש לפני עשיית הביטוח.
מה שאני מציע לך לבדוק את הפוליסה ובמיוחד את האותיות הקטנות ,ואם כתוב שניתוח כזה בריאטרי לא כתוב אז אין מה לעשות

קובי

אופירA

New member
מנהל
זה בא ללמדנו, שיש לקרוא כל מילה שחותמים עליה

אפילו במסמכים סטנדרטיים לחלוטין. כל שכן במסמכי חוזי ביטוח.

אם לא קראת כל מילה לפני שחתמת, תקראי עכשיו. וכך תדעי אם לרדת מהעניין או לא.
אם אין החרגה כזו בטקסט הכתוב, תילחמי עד כלות.

לכי לפוליסה, וראי מה כתוב ב-4.17, וספרי לנו.
אם כתוב ניתוח בריאטרי אינו כלול, שאלי בחב' הביטוח למה החריגו ניתוח זה בפוליסה רפואית. האם החריגו רק לך, או לכל המבוטחים, ולמה?

אם כתוב שניתוח קוסמטי לא כלול (וחברת הביטוח טוענת שבריאטרי הוא קוסמטי...) - תילחמי. זו המצאה של חברות הביטוח, שנופלת מיד כמו קש. הניתוח כלול בסל הבריאות חינם לכל חולה, ולכן אינו קוסמטי אלא רפואי פרופר.

אופירA

New member
מנהל
במקרה פגשתי כרגע סוכן של הפניקס

ואכן, כמו שחשבתי, אם הניתוח הוא קוסמטי לא מכסים אותו.
כיוון שרופא כתב לך הפניה (גם המנתח וגם רופא המשפחה) שהניתוח הוא לצורך בריאותי - עלייך להגיש מסמכים אלה לסוכן הביטוח שלך ולהסביר לו שהניתוח בגלל סכנת חיים ולכן רפואי.
אין מצב שיידחו אותך. אפילו מלחמה לא צריך, רק לתת את הנתונים.

כל זה, כמובן, אם כאשר עשית את הביטוח, לא אמרו לך שבגלל שיש לך משקל יתר גבוה, מחריגים לך מראש בפוליסה שלך ניתוח להורדה במשקל.
בקיצור - פני לסוכן או למי שמטפל בך בחברה. הכל בסדר.

קוביd1

New member
אחלה של ירידה

ירידה טובה ובריאה כמויות מופחתות ,חמין בשבת תמשיכי להנות .

קובי

למעלה