קצרצרים וכל מיני

אופירA

New member
מנהל
אם את לא במשקל מתאים, מה יועיל לך קיצור קיבה ובמה את מתעניינת בעצם?

מה שצריך לעניין אותך בהקשר המצב שלך, שקיצור קיבה אינו נס שמקצר תהליכים, אלא עוד כלי עזרה בתהליך המורכב של התמודדות עם משקל יתר (שכולל צורך בפעילות גופנית, סיגול הרגלי אכילה נכונים וצורך בתמיכה), וכלי זה מיועד למטרה של הורדת עשרות ק"ג, שהוא כמעט בלתי ניתן להשגה בלי העזרה הזו. משום שבמצב של עודף משקל גבוה במיוחד, הרעב של השמן גדול מאוד מאוד, והמטבוליזם שלו מחייב אכילה מאוד מועטת כדי להוריד במשקל.

בשביל להוריד את ה-10 או 20 ק"ג העודפים האחרונים, לא צריך קיצור קיבה. עדיף לעשות זאת עם קיבה בריאה ושמחה, ולא חולה ומסכנה.
קיצור קיבה מקצר לקיבה את החיים, והופך אותה לזקנה, מקומטת ועצובה. הוא נצרך רק אם הוא האלטרנטיבה היחידה הקיימת לחיים עצמם.

לכן כל מי שלא עושה את התהליך המסורתי התמידי, בנוסף לקיצור הקיבה, לא יורד את העודפים הסופיים במקרה הטוב, ומשמין בסופו של דבר חלק גדול מהמשקל שירד, אם לא כולו, עקב העובדה שקיצור קיבה אינו כלי יעיל לכל החיים, אלא רק לשנים מספר, במטרה לעזור לנו להתרגל להרגלים בריאים שיחזיקו את בריאותנו בעתיד, כשאפקט הקיצור יחדל.

כל מי שיש לו עודף משקל, ובעיקר שמן מורבידי שנאלץ להיעזר בקיצור - חייב להבין שיש לו מחלה, שככל שהיא מתגברת, כך היא יותר מתגברת... הוא צריך לתפוס עצמו כחולה סוכרת, שחייב לסגל לעצמו חיים של משמעת עצמית של דיאטה בריאותית (ללא סוכר, פיזור ארוחות קטנות ורבות - בדיוק כמו סוכרתיים) כי יש לו מוטיבציה גבוהה לא לגמור את החיים בגיל מוקדם בלי להכיר יותר מידי את הנכדים שלו, וללכת לקבר בחלקים - קודם האצבע, אח"כ כף הרגל, אח"כ מתקדמים במעלה הרגל...

ומי שאינו מורבידי צריך לדעת שעליו לעשות הכל כדי לא להגיע למקום של ההשמנה הענקית, כיוון שתכונתה היא שככל שאתה משמין יותר, כך גדל ועולה פוטנציאל ההשמנה שלך. כלומר ל-200 ק"ג מגיעים הרבה יותר מהר מאשר ל-100, ומ-200 עד 500 הדרך מאוד מאוד קצרה ומהירה.

תהליך ההתבגרות הרגשית הנצרך מכל מי שאוכל אכילת יתר - אינו ניתן לדילוג. חיוני לעבור אותו בין אם ע"י עזרה מקצועית ובין אם בעבודה עצמית של העצמת ידע והפנמתו.
לצורך למידת כיוון התזונה הנכונה והכלים שיכולים לעזור לך במשימת ההתמודדות עם משקל היתר (שעדיין לא מתאים, כדברייך, לקיצור קיבה, וטוב שכך), את מוזמנת להתקשר לייעוץ טלפוני חינמי.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירA

New member
מנהל
חוברת של ד"ר אבינוח: טלפונים בכל המרפאות לא אמרתי לך - תיכנסי גם לאתר "טבעת" שבחתימה שלי, ותלמדי את כל הנושאים שמובאים שם. זה מידע חשוב להכיר לפני הניתוח.

זה הליך לא הפיך שלא תתעי ותחשבי שזו תרופת פלא
זה הליך כירורגי ולא מדובר בסיליקון בחזה שאפשר להוציא
מדובר בהליך לא פשוט לקיבה ויש לו השלכות לדרך חיים חדשה ומחשבה בונה חדשה לגמרי מזו שהכרת
לעשות ניתוח כדי להוריד 10-15 קילו (כמו שאופיר כתבה לך ) זה מיותר
יש סיבה שהציבור רף של BMI גבוה

אופירA

New member
מנהל
אני כלל לא ממליצה על ניתוח בלי השתתפות קופ"ח ואין לי ידע על עלויות. עם זאת, בטלפון אחד למזכירת המנתח, מגלים את העלויות.
בניתוח טבעת אני ממליצה רק על השיטה הניתוחית של ד"ר אבינוח. הוא המיומן ביותר יחסית למנתחים האחרים, והשירות לאחר הניתוח הרבה יותר רצוי ובריא בעיני.

עם זאת, גישתו התזונתית גרועה והזויה להפליא, וחשוב מאוד להתעלם ממנה לחלוטין ולא להקשיב כלל לדבריו ולדברי רופאי הצוות שלו. המלצותיהם לגבי קצב סגירת הטבעת הזויות ומביאות לצרות רבות למנותחים, ואני ממליצה לא לשמוע להמלצות אלו ולא לסבול ולהסתבך, אלא לעבוד בשיטה של חברי הפורום - סגירה הדרגתית ומושכלת, שמאפשרת שתייה חופשית ואכילת ירקות. מתוך הבנה שניתוח הטבעת אינו מיועד להשגת רזון ע"י צום והרס הבריאות, אלא כלי להפחתת הרעב, ותוספת עזרה להרזיה באמצעות תכנון אכילה שמרני.

בנוגע לניתוח פרטי - אין שום סיבה לעשות אותו, היות והניתוח ניתן בסל הבריאות למי שעומד בקריטריונים של המשקל. ומי שאינו עומד בקריטריונים אלא רחוק מהם - מוטב לו שלא יעשה ניתוח טבעת אלא ימשיך להשתדל לרדת באמצעים שמרניים של אכילה נכונה ופעילות גופנית, היות והניתוח מיועד להתמודד עם משקלים גדולים במיוחד בלבד, והוא מחבל היטב במערכת העיכול של האדם (כמו גם שאר ניתוחי קיצור הקיבה), ואינו חוסך את החובה להתמיד במאמצי התנהגות נכונה.

מי שקרוב לקריטריונים, כגון שחסר לו 1-2 בדרגות ה-BMI, ולכן נדחה ע"י הוועדה, מוטב לו לפנות שנית לוועדה, כאשר הוא מצויד בהרבה מים ששתה לפני השקילה, ובמשקלות שונים בבגדיו, כגון מטבעות של שקל, משקולות זעירים שקונים בחנויות לספורט, אבנים כבדות, שקיות חול וכאלו, שמטמינים בבגדים העשויים מבדים כבדים במיוחד. כל אלו מוסיפים כ-4-5 ק"ג שחסרים לו כדי לעמוד בקריטריונים. זה עדיף על תשלום פרטי של עשרות אלפי שקלים לניתוח פרטי.

קוביd1

New member
ניתוח פרטי אפשר לעשות את הניתוח באופן פרטי בבית חולים פרטי בהשתתפות קטנה באם יש לך ביטח מושלם או משהו דומה ,או ביטוח בריאות באחת מחברות הביטוח הפרטיות ניתוח טבעת עדיף ד"ר אבינוח
באם הBMI שלך נמוך שום רופא לא ינתח אותך גם בפרטי, קחי את זה בחשבון

קובי

עדי1751

New member
עדי

רציתי לשאול 3 שאלות חשובות לפני ניתוח טבעת:
1.האם יש מצב להיות עם טבעת בלי להקיא? אם כן איך?
2/האם אפשר לאבול לחם עם טבעת?
3.האם מרגישים שובע אחרי ארוחה או רעב תמידי?

DaniB666

New member
שלום לכולם, אשמח למעט תמיכה וייעוץ.

שמי דני,
אני עומדת לעבור ניתוח טבעת.
מעולם לא עברתי שום ניתוח, ושום הליך רפואי מסוג זה.
אני ממש חוששת, ומלאה שאלות.
האם הניתוח כואב?! אנא ספרו לי כיצד הניתוח מתבצע.
מה אסור לאכול אחרי הניתוח?! שמעתי שאסור לאכול קליפה של מלפפון ועגבנייה. זה נכון?!
מה אוכלים לפני, ואחרי?
מה משך זמן ההתאוששות?
אני אמורה להיות מנותחת במדיקל קליניק-פרטי- בהרצליה.
מישהו מכיר? מומלץ?
מה עושים כדי למנוע הקאות?

אשמח לתשובות!!!
אוי, הלחץ.

דני.

רר64

New member
age 64 two weeks to operation

Please reply in Hebrew. I am having the sleeve operation after the band failed and had to be taken out. I am really scared because of my age, like to talk to anyone of my age who has gone through a second op.

SHIRAI123

New member
דחוף בבקשה

עשיתי אתמול סגירה של 1 מ- 8 ל-9 .... כשיצאתי מהסגירה שתיתי שתי כוסות והלכתי כשהכל בסדר ... בבית גם שתיתי מים והיה בסדר ..
היום בבוקר ב6 וחצי בקושי רב שתיתי רבע כוס מים ועכשיו כבר כמעט 9 בבוקר ואחרי לגימה אחת המים נתקעו לי .... זה אמור לקרות ? זה בגלל שזו סגירה טריה ?

רומי 912

New member
יש לי שאלה בקשר ל"הסרת סינר" עודפי עור באיזור הבטן וביחוד הבטן התחתונה. האם יש מישהו בפורום שעבר/ה ניתוח כזה והאם אפשר לקבל אינפורמציה. הבנתי שהניתוח נמצא בסל הבריאות.
שאלתי:
1. מנתח/ת ממולץ - שמעתי על מנתחת שעשתה ניתוחי הסרת עור עודף מוצלחים מאד ומרוצים ממנה מאד.
2. מה הפרוצדורה לעבור את הניתוח במסגרת קופת חולים - אני בקופת חולים הכללית ומבוטחת בביטוח
פלטינום שהוא המכסימלי. אודה למי שיוכל להדריך אותי איך מקבלים אישורים לניתוח כזה בתוקף סל הבריאות
ולמי עלי לפנות. תודה על תשובתכם ועזרתכם, רומי.

שוקית3

New member
עדכון מצב

הרבה זמן לא עדכנתי ועלו כל מיני דילמות כך שאני רוצה לשתף ברשותכם ואשמח לתגובות...
עברו חודשיים וקצת מאז הניתוח טבעת שעשיתי אצל אבינוח. עד היום ירדתי 6-7 ק'.. זה כל הזמן מתנדנד ביניהם.. מה שכן את הירידה עשיתי בשלושה שבועות הראשונים שאחרי הניתוח ומאז אני תקועה על זה. אני שמחה שלפחות אני מצליחה לא לעלות ולשמור על הירידה שהייתה, אבל אני חייבת להודות שציפיתי להיות במקום קצת יותר טוב.
מבחינת סגירות.. סגרתי פעמיים. אני סגורה כעת על 7 (סגירה ראשונה 5, סגירה שנייה 2) ואני כמעט לא מרגישה שום השפעה מבחינת יכולת אכילה. האם זה נורמלי? אני יכולה לאכול הכול ובלי עין הרע כמו שאומרים.. רק לעיתים כשאני לא שמה לב ואוכלת מהר פתאום נהיה לי מין כאב כזה בחזה ואני מרגישה את האוכל עובר. במקרה כזה אני מפסיקה לאכול ונותנת לזה לעבור ורק אח"כ ממשיכה ויותר לאט.
אני משתדלת לשמור ולעשות בחירות נכונות באוכל, ואני גם עושה ספורט באופן קבוע החל מלפני חודש, אבל אני מרגישה שאני מתחילה להתקשות בעניין התזונה. (גם מאז שאני עושה ספורט אני יותר רעבה ואוכלת יותר).
כמה שאלות:
1. האם זה בסדר שאין השפעה בסגירה של 7? זה קורה לעוד אנשים?
2. אני מרגישה שאני קצת מאבדת את הדרך בעניין של תזונה נכונה, האם יש למישהו המלצה לדיאטנית באזור המרכז שמתמחה בנושא? או האם מישהו מכיר את טיב השירות שנותן המרכז הבריאטרי של מכבי?
3. הרופאה של ד"ר אבינוח אמרה לי בסגירה השנייה שאני צריכה להימנע מחסה ועלים וכל בצק (לחם וכאלה) כי זה יכול להידבק לטבעת. האם זה נכון? אכן צריך להימנע מהמאכלים הללו?
4. דבר אחרון, שאלה קצת מוזרה אני יודעת).. מאז הניתוח יש לי מעין נפיחות בבטן, כאילו ששמנתי באזור הבטן מה שלא היה לי באופן הזה לפני כן.. בבטן העליונה.. האם זה מוכר למישהו? זה קשור לטבעת?

זהו בגדול, תודה על הסבלנות ואשמח לתובנות מהותיקים פה

iLuvUBabyi

New member
יש הגבלת גיל? וכמה זמן מחכים?

בוקר טוב לכולם :)
רציתי לשאול האם יש הגבלת גיל בשביל לעבור ת'ניתוח (בת 18.5)?
וכמה זמן מחכים מהרגע שמתחילים ת'בדיקות עד שעוברים ת'ניתוח? (יש לי כללית מושלם ועוברת ניתוח במדיקל)

שגימא

New member
יש לי אופציה במצבי לניתוח שרוול?

שלום רב,
עשיתי לפני שנתיים וחצי ניתוח טבעת. לאחר הניתוח מצאתי סגירה שהתאימה לי מעולה ונכנסתי לשגרה של ירידה טובה במשקל תוך אכילה מבוקרת והקפדה על שתיה.
נכנסתי להריון מאד לא צפוי מס' חודשים לאחר הניתוח שמיד בתחילת הניתוח פתחו לי את הטבעת מעט עקב התייבשות אך למרות שלתחושתי לא הייתה סגירה כלל סרבו לסגור לי ולו במעט במהלך ההיריון.
כמובן שעליתי במשקל המהלך ההיריון ואחריו. כשהתחלתי שוב לסגור לאחר הלידה לא הצלחתי למצוא את נקודת סגירה שמתאימה לי. או שמדי פתוח לי או שאני לא מצליחה לשתות כלל במהלך היום ומפתחת מיגרנות. אפילו שניסנו בסגירות קטנטנות, גם אם בימים הראשונים נדמה שזה בסדר זה היה משתנה ושוב נאלצתי לסגור או לפתוח.
בתקופות שבהן התאמצתי וסגרתי רבע או שמינית יותר ירדתי במשקל, לאט... אבל סבלתי ממיגרנות איומות עקב חוסר שתיה.
בתקופות שבהן אני כבר נשברת כמו עכשיו אני אומנם לא עולה במשקל אבל לא יורדת.
בקיצור, אני תקועה.
מסביבי אנשים עוברים ניתוחי שרוול כל הזמן ומגיעים לתוצאות נהדרות, במקביל אני שומעת אינספור סיפורי כישלון של הטבעת...
אני מתחרטת שהלכתי על האופציה הזו ורוצה לדעת אם למרות שה-BMI שלי לא מתאים יש מצב שיאשרו לי שרוול עקב אי הצלחה/אי התאמה או הקאות מרובות וכו...
ה-BMI שלי לפני הניתוח היה בסביבות 38-39 ובמרפאה "עיגלו" לי ל-40. היום אני סביבות 30.5.
אני לא מצפה להיות דוגמנית. אני לגמרי ריאלית. אני נואשת להגיע למשקל תקין ולא רואה את זה קורה עם ההתנהלות המשוגעת של הטבעת שלי.
מה הפרוצדורה לניתוח שרוול אחרי ניתוח טבעת? האם זה אותם תנאים כמו בתחילה?
תודה מראש לעונים.

ortal30050

New member
מה דעתכם על צום

קראתי בכמה מאמרים שזה בריא לעשות פעם בשבוע או שבועיים צום ליום אחד, שזה מפחית סוכר בדם ושורף שומנים ועושה ניקוי כללי לגוף, הצום הוא כמובן רק של אוכל והם ממליצים לשתות הרבה מים ומיצים טבעיים.
מה דעתכם על זה?
האם כדאי לעשות את זה עם טבעת?

lizard

New member
שלום לכולם. אני מחפש פסיכולוג ודיאטן המתמחים

במקוצרי קיבה באיזור המרכז.
עדיפות לכאלו שעובדים עם הכללית.

תודה
מיכה

|אקשן|
באים לסרט מגודלים 2!

גרים בצפון? מתחשק לכם לראות סרט קורע? פנו לכם את הערב, הכינו את הבייביסיטר ובואו לסרט שכולו הנאה אחת גדולה.
|שמש|
באווירת חופשת הקיץ אנו מזמינים אתכם להקרנה של הסרט "מגודלים 2" סרט ההמשך ללהיט הגדול!
|אקשן|
לני (אדם סנדלר) ומשפחתו חוזרים לעיר הקטנה שבה הוא וחבריו גדלו. הפעם, המבוגרים הם אלה שלומדים לקח מהילדים, ביום הידוע לשמצה בכל ההפתעות שהוא מביא אתו: היום האחרון של בית הספר. לפרטים והרשמה

היי

יש לי שאלה. ניתוח שרוול לפני 5 חודשים. ירדתי 30 קילו. מרגישה מצוין. אז אמרו שאסור לשתות ולאכול ביחד. חייב חצי שעה בין לבין. זה לתמיד???. אם החום הזה לפעמים אני לא יכולה לחכות חצי שעה. ושותה. מאוד רע?? תודה.

|*|
נפתח פורום לסדרה "פצועים בראש"

יוצרי הסדרה האהובה, עספור, חוזרים בסדרה חדשה שבמרכזה עומדים יקי וסער, שני חברים שאירוע מעברם מעמיד אותם במסלול התנגשות מסוכן אחד מול השני. אתם מוזמנים לפורום הסדרה פצועים בראש לדבר על הסדרה שהולכת לרתק אתכם למסך בקיץ הקרוב http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2362

|שי|
חוגגים עשור לבלוגיה
|בלון|

חוגגים עשור לבלוגיה בהקרנה חגיגית של הלהיט הגדול של הקיץ "לצוד פילים" בנוכחות במאי הסרט, יוצר הבורר, רשף לוי
|כתר|
|אקשן|
שלושה זקנים וילד, מוצאים עצמם תקועים ביחד בבית אבות בירושלים, ולמרות השוני בינהם, יש דבר אחד שבכל זאת מאחד אותם - הם רוצים לשדוד בנק ביחד. הם רוצים לנקום בממסד שלא משלם פיצויים לילד על מות אביו, רק כי ככה כתוב באותיות הקטנות. והם רוצים את הכסף כדי להגשים חלום אחד אחרון של כל אחד מהם. אם אתם בעלי בלוג בתפוז, אתם מוזמנים לבוא לחגוג איתנו בהקרנה מיוחדת וחגיגית. לפרטים והרשמה

אופירA

New member
מנהל
אין תשובות מדויקות. יש תשובות בגדול

וודאי שאין צורך להקיא עם הטבעת. סוגרים בשכל, לאחר הדרכה מושכלת ומפורטת.
תתקשרי להדרכה טלפונית ללא תשלום - אופירה 03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.
ההדרכה המושכלת אינה ניתנת ע"י המנתחים או הצוות שלהם, ולא במרפאות הבריאטריות, ולא ע"י הדיאטניות הבריאטריות. הם פשוט לא מבינים שום דבר בנושא זה.

לחם אפשר לאכול, כעיקרון. יש רבים שמעדיפים לא להתמודד. התגובה ללחם ולכל מאכל היא אינדיבידואלית לכל אדם בנפרד, ואי אפשר לצפות מראש מה היא תהיה.
כדי לאכול לחם דואגים לא לסגור יותר מידי את הטבעת. אוכלים לחם בכמות קטנה מאוד, ובצורות הכנה שונות, בהתאם לתגובה הפיזית.

כעיקרון, מרגישים שובע לא רק אחרי ארוחה, אלא כל הזמן - כאשר הטבעת סגורה מאוד. אבל הרגשה זה דבר אינדיבידואלי, וטבעת סגורה מידי לא בריאה לבריאות, ולא שווה את חוסר הרעב שהיא מעניקה.

והתשובה הכי חשובה לשאלה שלא נשאלה:
ניתוח טבעת אינו פותר את כל בעיית ההשמנה, כפי שרוצה הרופא המנתח להציג זאת. הדברים אינם מושלמים. בשום ניתוח אין פיתרון מושלם לבעיה.
הניתוח מיועד לעזור לנו לרדת במשקל, כאשר איננו מצליחים לרדת למרות שאנו מקפידים על אכילה בריאה ונכונה ודלת קלוריות.
הוא לא יעזור לנו לרדת במשקל בבריאות, אם לא נרצה להקפיד בכל מקרה על אכילה בריאה ונכונה ודלת קלוריות.
לסגור את הטבעת באופן שרק שוקולד ובמבה נכנסים פנימה (או רק שתיה) - זו אשליה שמתפוצצת בפרצוף תמיד, ובזמן קצר ביותר.
אם אנו אוכלים אכילה בריאה ובוגרת, נקבל עזרה משמעותית מהטבעת בהפחתת הרעב לכמויות גדולות.
כדאי מאוד לקבל ידע בתזונה נכונה שמתאימה לבעיית ההשמנה המורבידית, שתגרום להרזיה בבריאות ובמסגרת היכולות הפיזיות והרגשיות של המנותח. הכוונה בסיסית ניתנת גם כן על ידי בטלפון.

למעלה