קצרצרים וכל מיני

אופירA

New member
מנהל
אכלתי עכשיו סלט של חסה ועגבניה

היה טעים.
בחיים לא קילפתי עגבניה. תפוח אדמה ודלעת אני לא מקלפת, אז עגבניה ומלפפון?

יש לך מזל שהגעת לפורום הזה. פה נצבר המון המון ידע, ויש גם הדרכה טלפונית חשובה מאוד, חינם. בהדרכה מקבלים את כל המידע איך למנוע את כל הבעיות האפשריות, כולל הקאות, ואיך למקסם את תוצאות הניתוח.
וזאת בניגוד לרעיונות המוזרים שאינם-עומדים-כלל-במבחן-המציאות של הדוקטור המנתח.
חשוב מאוד לא לשמוע לו, לא להאמין לו, ולא להתרגש ממנו, רק לחייך אליו בנימוס ולהרים אלי טלפון בשביל הדרכה נכונה של התנהגות עם טבעת והרזיה בבריאות.

הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה, לכן הוא לא כואב. אחרי הניתוח יש אנשים שלא היו להם כאבים בכלל (רק תחושה של בוקס בבטן), ויש אנשים שהיו להם כאבים לא קלים, אבל הם עברו תוך כמה ימים, ועד שהם עברו הם לקחו משכך כאבים נוזלי ונחו וזהו.

לפני הניתוח החיים רגילים - לא עושים סעודות שחיתות כי-אח"כ-לא-נוכל, אלא ממשיכים כל החיים להשתדל לא להשמין.
אחרי הניתוח צריך להקפיד מאוד על הוראות דיאטת ההבראה המיוחדת לחודש הראשון, ולשאול כאן כל שאלה בנוגע אליה, ולספר על כל תחושה וספק.
אחרי החודש הראשון מתחילים להצר את הטבעת בתהליך הדרגתי, ומאוד מאוד מאוד חשוב לעבור הדרכה טלפונית שלי והתייעצות איתי לפני הסגירות, אם רוצים להבטיח מניעה של בעיות שגוררים נזקים בלתי הפיכים לטווח הקצר או לטווח הארוך - בעיקר לטווח הארוך, אז אנשים לא ממש מודעים לנזקים האלה.

ההתאוששות בממוצע שבוע. הכל לפי התגובה של הגוף של המנותח, ויש תגובות מכל הסוגים, אז אי אפשר לצפות את התגובה שלך.
מדיקל סנטר נחמד מאוד. אנשים אהבו להתנתח שם.

אין חוקים מה אסור/מותר לאכול אחרי ניתוח. כל גוף מגיב אחרת למאכלים במצבי סגירה שונים של הטבעת, וחייבת להיות למידה עצמית מאוד אינדיבידואלית.
כל מה ש"אומרים לך" - תעבירי כאן תחת ביקורת, אם זה נכון או שטויות, כי קשת השטויות שנשמעו פה לאורך השנים מאנשים וגם מרופאים, רחבה יותר מהיקף כדור הארץ ואולי הפלנטה כולה.

תעברי את התהליך שלב אחרי שלב, תתייעצי קבוע בכל שאלה, תקראי ותעצימי ידע (כי אם אין אני לי מי לי), והכל יהיה נחמד וטוב בע"ה.
לחץ - אז לדבר על זה.
עושים את זה בטלפון הזה, וגם מקבלים הדרכה פרטנית: 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

tzfat

New member
לא כתבת איפה תנתח

לניתוח שרוול לאחר טבעת קצת בעיה
אא״כ רופא מיומן לניתוח חוזר.
אני הייתי אחרי אבעת קבועה והתנתחתי למעקף
כך שאני אולי לא הכתובת הנכונה בשבילך.
מקימי מצפת

קוביd1

New member
סגירה

קורה לפעמים בגלל בצקת שנוצרה באזור ,מה שאני מציע לחכות עוד כמה שעות ואם זה לא יעזור לפתוח ב1/4
אולי תנסי שתייה חמה לאט לאט

קובי

קוביd1

New member
הסרת סינר יש בפורום כמה בנות שעשו פלסטיקה ,והן מרוצות מאוד
נמתין להן שיכנסו ויעזרו לך

קובי

קוביd1

New member
בוקר טוב גם לך

אין שום מניעה לעשות את הניתוח בגיל 18.5 עושים ניתוחים בגיל יותר צעיר ,איזה ניתוח אני רוצה לעשות ,רק דעי לך שהניתוח משמש כלי עזר לירידה במשקל ולא יעשה את העבודה בשבילך
את אמורה לעבור את הניתוח במדיקל סנטר ,וזה באופן פרטי ,מי המנתח שלך ,האם את עומדת בקריטריונים של BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות בהשמנת היתר כמו דום נשימה בשינה בעיות במפרקים ,במידה ויש סכרת לא מאוזנת עם טיפול תרופתי החישוב אחר
כמה זמן מחכים תלוי במנתח תלוי בועדה המאשרת ,תלוי מתי תקבעי תורים לבדיקות הדם ועוד בדיקות שהמנתח מבקש

בהצלחה !!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
אל תשגי באשליות

מסביבך אנשים עוברים ניתוחי שרוול כל הזמן, ומגיעים לתוצאות נהדרות. כמה שנים הם מנותחים? ולמה מנותחי השרוול בפורום זה, הוותיקים, של 4 ו-5 שנים, מספרים לנו שיכולת האכילה גדלה, הרעב מתגבר, ההשמנה מתחילה והמאמץ לשמור על המשקל ולמנוע השמנה הוא מאבק אינסופי?
מה תעשי את שנתיים וחצי אחרי השרוול?

מה שתעשי אז, תעשי עכשיו, שנתיים וחצי אחרי טבעת.
תתנהלי עם הטבעת כמו שוותיקי השרוול מתנהלים איתו לאחר שהתרחבה יכולת האכילה.
לא כמו שהתנהלת איתה בהריון (הגעת להתייבשות... ולא פלא שסירבו לסגור לך ולו במעט במהלך ההריון. הפלא הוא למה את רצית לסגור אחרי שהתייבשת...).
ולא כמו שהתנהלת איתה אחרי הלידה - לא מצליחה לשתות במשך היום, ומפתחת מיגרנות. תגידי תודה שרק מיגרנות ולא אי ספיקת כליות כמו שעברו כמה אנשים שלא שתו והתייבשו, והיום הם מחוברים טוב לדיאליזה 3 פעמים בשבוע... בטח עכשיו הם מאושרים מכך שהתעקשו לרזות במחיר של איבוד נוזלים...

לפעמים אני שואלת את עצמי - אנשים כל כך מוכנים להתאבד בשביל להיות רזים. להיות נכים, מושתלי כליה. לא עדיף לחתוך רגל או שתיים עד קצה הירכיים? הם יירדו חצי ממשקלם תוך פחות משעה, ויהיו רזים. לא זה מה שהם רצו? אז הנה דרך פשוטה ומהירה מאוד...

מערכת העיכול המוקפת בטבעת לא נשארת לנצח באותו מצב במשך השנים (מצב המעבר ו"התנהגות הטבעת" הם בעצם פונקציה של שינוי בשרירי הוושט, או תנודות של מילימטר בזווית של הטבעת, מעצם הלחץ של תנועת הוושט עליה. וככל שסוגרים יותר חזק, כך הלחץ גדול יותר, וחווים שינויי התנהגות גדולים יותר).
ההתנהלות של הטבעת לא משוגעת. את פשוט מצפה ממנה ציפיות משוגעות שהיא לא יכולה לתת לך, והיא לא נותנת לך אותן, אז את חושבת שהיא משוגעת.

ירדת ל-BMI30 - זה הישג גדול. בשביל עוד 10 קילו לא עושים ניתוח.
פשוט את צריכה לדאוג לטבעת פתוחה מספיק באופן המאפשר שתייה חופשית ואכילת ירקות מבושלים וחיים, ולהתרגל לאכול בצורה המזרזת חילוף חומרים, ומקטינה תכולה קלורית של כמות גדולה יותר ומשביעה יותר של מזון.
וגם להתרגל לפעילות גופנית.
וגם לשנות חשיבה מהמקום שמביא לשבירה.
וגם לקרוא קצת על תזונה, ולגלות שאם לא שותים לא יכולים לרדת במשקל, כי בתהליך שריפת שומנים צריך מים. הרבה מים.

את מוזמנת להתקשר כדי ללמוד איך לאכול יותר, אבל באופן שמונע השמנה, ואולי גם יעודד הרזיה בתוספת פעילות גופנית.
כמו כן - כל האינספור סיפורי כישלון של הטבעת גם מוזמנים להתקשר אלי, ולגלות שהטבעת לא נכשלה כלל וכלל, אלא הם לא יודעים לעבוד איתה. 90% מהם יקבלו את החיים שלהם בחזרה, ולא יבינו איפה הייתי עד היום. 10% שלא יצליחו - נו, זה כבר סביר, זה לא אינספור סיפורי כישלון...
03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

חזרתי עכשיו מפעילות גופנית, ואני הולכת להכין סלט גדול, שיהיה לי לכל היום מחר. מחרתיים ייגמר לי מרק הירקות הטעים-ללא-טיפת-שמן, אז כבר מחר אכין מרק חדש, שלא יהיה מצב שאין מרק ירקות במקרר.

אופירA

New member
מנהל
שמעתי על זה, למשל צום של 3 תפוחים

פעם בשבוע. יש גירסאות כאלה.
השיטה שאני לומדת לא גורסת ככה.
אבל ידוע לי שכל גוף יש משהו שעובד עליו טוב, ולא עובד טוב לגוף אחר.
כך שאני בעד ניסיון, התנסות בכל דעה מחקרית רפואית מקובלת בנוגע לתזונה - אולי זו הדרך שלך דווקא?
בשבילי זה גרוע - אני נהיית עצבנית ולא מאוזנת, ועלולה לעשות דברים מאוד רעים - שומר נפשו ירחק...

אופירA

New member
מנהל
המלצה זו היא עקב הסיכון להרחיב את הקיבה

עומס של אוכל + שתייה עלול להפעיל לחץ גדול מידי על השרוול, ולהרחיב אותו יותר ממה שממילא יתרחב עם השנים.
כמה הסיכון? כמה יתרחב? אף אחד לא יכול לדעת. לכן אומרים לך להפריד, וה' יעזור.
לא תמותי מזה, רק עלול להתרחב לך יותר מידי.
תשתי תמיד לפני האכילה, גם כשאת לא צמאה, כדי למנוע את הצמא בחצי השעה שלאחר האכילה. בשרוול הפרש של פחות מחצי שעה בין שתייה לאכילה פחות בעייתי יחסית להפרש קצר בין אכילה לשתייה.

קוביd1

New member
צום

צום עם שתייה הטבעת לא צריכה להיות שיקול בעד או נגד.
כל אחד יעשה כרצונו ,

קובי

קוביd1

New member
שלום שימא

אנשים חושבים שניתוח השרוול זה תרופת הפלא להשמנה ,את רואה מסביב הרבה אנשים שמצליחים בשרוול ,ומנגד זה שומעת שיש המון כישלונות בטבעת
אז אני אומר לך שיש המון הצלחות בטבעת ,יש גם כישלונות הרבה בגלל התנהלות לא נכונה של המנותח ,יש הצלחות בשרוול ,ויש גם כישלונות ,לא הכל ורוד במקרה הזה כמו כל דבר בחיים.
מעניין מה הסיבה שלא יכולת לשתות , האם יכולת לאכול ?
לא יודע מה הפרוצדורה של קופת החולים שלך ,בקשר לשרוול אחרי טבעת ,והאם חוסר הצלחה להגיע לBMI האידיאלי סיבה לאשר ניתוח נוסף
דעי לך שניתוח שרוול אחרי טבעת קשה יותר בגלל ההידבקויות וצריך לבחור מנתח טוב
מה שאני מציע לך ללכת לדיאטנית שמתמחה בניתוחים בריאטרים ולהתייעץ איתה, ורק אחרי זה לבדוק אופציה אחרת
אשמח לשמוע ממך

קובי

iLuvUBabyi

New member
..

אני עושה שרוול, וזה ברור מאליו שזה יעזור אך לא יעשה את הכל :)
הBMI 43+- וכבר עשיתי בדיקות דם, ויש לי כבר תורים לאולטרה סאונד וצילום ושט קיבה בעוד חודש בערך~ ותור אצל דר' סובחי בשבוע הבא :)

קוביd1

New member
ניתוח שרוול

אז אתה בכיוון הנכון ,ד"ר סובחי נחשב כאחד המובילים בתחום של ניתוחים בריאטרים ,אני נותחתי אצלו ניתוח טבעת לפני 12 וחצי שנים ,ותודה לאל הכל תקין.

קובי

קוביd1

New member
שלום שוקית 3

סגירה של 7 לגבי אנשים מסויימים וכנראה את שייכת לאותה קבוצה לא משפיעה על כמות האוכל והכל עובר אנשים מרגישים הגבלה ברמות סגירה הרבה הרבה יותר גבוהות .
מה שאני מציע להמשיך לסגור בעדינות עוד קצת ,לא במכה אחת ,אחרי הסגירה לשתות 3 כוסות מים ורק אז ללכת הביתה .
דבר שני אני מציע ללכת לדיאטנית ,אין לי כרגע שם של מישהי ,אולי יכנסו ויעזרו לך ,נראה לי שההתנהלות שלך לא נכונה ,וצריך איש מקצוע שיעזור
לגבי לחם אני אוכל לחם רק צנימים או את הקשה בלחם ,כי זה לא יורד ,שמעתי שגם אסור לאכול חסה ,לא יודע למה.
נפיחות בבטן אולי בגלל גזים ,לא נראה לי שזה קשור לטבעת

בהצלחה והרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
השפעה מזערית

רוב האנשים הרגישו כך אחרי 2 סגירות. נורמלי. ממשיכים לסגור בעקביות.
בפעם הבאה רק 1CC, כי אסור להכביד על הוושט יותר מידי (90% מאלו שסגרו מ-7 ל-9 כי הם היו שמנות ולא הרגישו שום הגבלה - הסתבכו). מ-7 סוגרים ל-8.
מ-8 כדאי מאוד להתייעץ כאן כמה לסגור. מאוד מאוד כדאי להתייעץ. אני יותר מייעצת לכאלו שסגרו מ-8 יותר מידי, והסתבכו, מאשר לאלו שלא סגרו ומתעניינים כמה כדאי...
מניעה של הסתבכות מונעת צרות בהמשך עם הוושט והטבעת, זה לא רק הסבל עד שהולכים לפתוח חלק מהסגירה.

שהרופאה תימנע מחסה ועלים ובצק. את תימנעי מהם רק אם הניסיון הפרטי שלך לימד שאת לא מסתדרת עם סוגי המאכל האלה. כל גוף מגיב אחרת, ויש כאלו שמסתדרים בעיקר עם חסה (אני) ועם לחם לבן (אני, אבל לא נוגעת בו, רק בלחם מלא עם סיבים תזונתיים). הכל מותר לך לאכול, אם עובר לך טוב. נקודה.

לא יודעת מה זו הנפיחות בבטן. באיזה קוטר הנפיחות?

tzfat

New member
הסרת עודפי עור את מוזמנת להתקשר אלי.
הייתי בלאומית ועברתי למכבי.
תלוי בקופה איך הניתוח להסרת עודפי עור בסל הבריאות כך שבכל קופה קצת שונה הקריטריונים.
אני מוכנה לדבר איתך.
מקימי מצפת
052-522-9372
אם אני לא עונה אז לכתוב לי טקסט ואחזור אליך.

אופירA

New member
מנהל
זה לא אמור לקרות -

אם עוקבים אחר המלצות פורום זה.
פורום זה שמע מניסיון רב המוני מנותחים שהתלוננו על אותה בעיה, והגיע למסקנה ברורה, שלא מסתפקים ב-2 כוסות מים בלבד אחרי הסגירה, אלא בהרבה יותר - 4, ואם לא מרגיש בטוח חלק אז אפילו 5.
יש להרגיש אם המים עוברים בקלות או לא הכי, ולא להסס לפתוח פתיחה חלקית על המקום אם אין מעבר חלק לגמרי לגמרי של המים.

כמו כן, רצוי מאוד להתייעץ לפני סגירה, כדי לוודא שהסגירה לא רבה מידי. היות שבטבעת התהליך הבריא והמומלץ ביותר הוא תהליך הדרגתי שאינו מהווה פעולה קיצונית עבור הקיבה. לכן קודם כל מנסים להבין איזו הגבלה יש ב-8 לאורך זמן, ואח"כ מחליטים כמה לסגור בפעם הנוכחית, כדי להעניק לטבעת תהליך הדרגתי ולא קיצוני.

איך את מתארת את ההגבלה שהיתה לך ב-8, שבגללה סגרת ל-9? בדרך כלל, בסגירה של 8 יסגרו 1CC שלם רק אם אין שום הגבלה כלל וכלל. ואני לא מאמינה שלא היתה לך שום הגבלה כלל וכלל בסגירה של 8, לפי מה שאת מתארת. כך שההיגיון אומר שהיית צריכה לסגור רק 1/2 או 1/4CC ולא 1.

אני הייתי הולכת לפתוח 1/4CC בכל מקרה, גם אם המצב יכול להסתדר לאחר שתייה חמה או באופן אחר, או בתוך כמה ימים.
הייתי פותחת רק משום שזו סגירה הדוקה מידי לפי הרושם שאני מקבלת.
את מוזמנת להתקשר אלי ולהתייעץ, על בסיס פרטים ונתונים מדויקים, שאז אוכל להבין בדיוק מה קורה ולא אצטרך רק לקבל רושם.

גם אני עם טבעת

ומחכה למעקף
הודיעו לי ששרוול לא בא בחשבון בגלל צלקות קיימות בקיבה מהניתוח הקודם
מוזר שלך אמר שרוול

למעלה