שרשור בנושא טבעת

רומי 9121

New member
הרבה זמן לא כתבתי כאן בפורום
אם כי אני נכנסת כמעט כל יום. לא היה לי מה לחדש עד היום אך היום קרה לי דבר לא נעים עם הטבעת. יש לי טבעת כבר 3 שנים , ירדתי ס"כ 30 קילו ואני שומרת על הירידה הזו, כלומר לא עולה ולא יורדת - במשקל יציב.
לאחרונה הרגשתי כאילו הטבעת ננעלה לי, והתחלתי להקיא כמה פעמים ביום. התחלתי גם לסבול מעצירות קשה מאד, ואז מכאבי בטן וגרון. בקיצור הרופאה שלי הפנתה אותי למיון בתל-השומר ושם עשו לי בדיקות וצילומים, וראו שיש לי ושט מורחבת
והפורט מאד מנופח כך שיש בושט אוכל שלא עבר. הקאתי דם קרוש והרופאה הכירורגית במיון פתחה לי את הטבעת ב 3 וחצי CC. כעת אני סגורה על 4 CC . נתנו לי במיון גם אינפוזיה של נוזלים עם חומר סותר חומצה, ורשמו לי אומפרדקס למשך כשבוע. בינתיים קבעתי עם ד"ר אבינוח לשבוע הבא.
האם יש עוד מישהו שקרה לו את מה שקרה לי עם התרחבות הושט, הקאות וכל מה שתיארתי? אשמח לקבל תגובות וכמה זמן עובר עד שכל זה עובר.
כעת אני פוחדת להשמין כי אני לא יודעת כמה זמן יקח לסגור לפחות 3 CC ולהרגיש את ההגבלה.
בינתיים גמר חתימה טובה לכולם.

אופירA

New member
מנהל
טוב, להתבטא "הפורט מאוד מנופח" זה מגוחך להפליא.
לא יודעת מי התבטא כך, כי אם זו הרופאה ש"מבינה בטבעת" אז זה מצחיק, כי בפירוש היא התכוונה לכך שהטבעת סגורה יותר מידי. הצמיג של הטבעת מנופח יותר מידי. מה הקשר לפורט שהוא אמצעי טכני?
מישהו לא הבין מישהו, אבל שורה תחתונה ברור שהרופאה התכוונה לטבעת.

כאבי בטן איומים עקב עצירות מחייבים טיפול אגרסיבי יותר מנורמלקס. למה הרופאה לא נתנה לך משלשל?
אם זה לא מהעצירות ולא מאפנדציט, מה הסיבה לכאבי הבטן האיומים?
כאבי בטן איומים ועצירות לא נובעים מוושט מורחב ומתוכן של הקיבה שנמצא בוושט. במפורש לא!
כאבי בטן איומים לא נגרמים מהצטברות בוושט של אוכל שלא ירד ולא התעכל.
זה שהיית מקיאה הרבה מעיד כאלף עדים על טבעת סגורה מידי, ולא צריך בשביל זה צילומים, ומפליא אותי שלא פתחת קצת אלא נתת לזה להחמיר ולהחמיר.
ברור שהדם הקרוש הוא פונקציה של הקאות מרובות עד פציעת הרירית. זה קרה להרבה מאוד אנשים. הדם הקרוש אינו עקב דלקת. אבל מה שקורה לך בוושט זה דלקת בגלל טבעת סגורה מידי. זה מעיד על מצב חמור...
אין לי בעיה עם 3.5CC במצב כזה. ברור שיש סכנה לא מוצלחת בעליל, לדלקת ריאות לא סימפטית.
יש לי בעיה עם להגיע למצב כזה, במקום לפתוח 1/2CC בשלב הרבה יותר מוקדם.

תביאי לאבינוח את הצילום מתל השומר (צריך לתבוע מהם את הדיסק), כדי שייראה את הוושט המורחבת (ובטח יגיד לך שזה לא מורחב מאוד). כי זו בטוח לא הסיבה לעצירות או להקאות או לכאבי בטן איומים.

הסיבה לעצירות ולכאבי הבטן נשארה עלומה עדיין. האם העצירות והכאבים חלפו לגמרי מיד עם פתיחת הטבעת?

קוב י d1

New member
רומי
דרך הפורט מנפחים את הטבעת זה נכון ,וכנראה לזה הרופאה התכוונה .
כייף לשמוע שהסכרת נעלמה ואת לא צריכה טיפול תרופתי תשמרי על ההשגים .

קובי

ויכוח שהיה לי אתמול עםפ כירורג בקופ"ח

היי לכולם,
סתם משתפת לגבי הדברים המטופשים שנוכחתי אתמול כמה שהם עדיין קיימים...
הייתי אצל כירורג לבדיקה שלא קשורה לענייננו, ראה במחשב שעברתי ניתוח לקיצור קיבה. שאל כמובן איך השרוול מסדתר (אני עדיין מלאה) וכמה זמן אני אחרי. כשעניתי שאני מנותחת טבעת, מיד שאל "אה אז זה ניתוח ישן? כן הטבעת נכשלה..."
בשלב הזה הסברתי לו מה זה לחיות נכון עם טבעת, ולא, הטבעת שלי לא נכשלה אם אני 42 ק"ג פחות, חיה מצויין, לא עשיתי דיאטה יום אחד בשנתיים האלו, וכן, אני אוכלת רגיל ולכן שומרת על המשקל כבר שנה בלי לעלות או לרדת.
כמובן שהוא הטיח בי שיש לי עוד לפחות 20 ק"ג לרדת, ושעם שרוול זה לא היה קורה.?!
אני לא מזלזלת לרגע בניתוח השרוול, פשוט הניתוחים הם שונים והוא לא הצליח להבין את זה - ניסיתי להסביר לו שבשרוול הירידה מהירה יחסית והקושי הוא אח"כ בשמירה (שאצלי זו הייתה הסיבה שבחרתי בטבעת), בטבעת הירידה מתונה ובמידה ולא הורסים את הטבעת עם סגירות מטורפות, אפשר להישאר כמוני, עם טבעת כמעט פתוחה, עם הגבלה מינימלית שעוזרת לשמור על המשקל (מבחינת כמויות בלבד, כמובן שתוכן התזונה תלוי רק בי וכאן זה לא משנה שרוול או טבעת).
משגעת אותי בורות של אנשים, כירורג בישראל שהתעסק בניתוחים בריאטריים ובאמת לא מבין את הבסיס...

הוצאת הטבעת

שלום,
אני מנותחת טבעת מזה כארבע שנים, אחרי ירידה של כ30 ק"ג. בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול רבות מהטבעת, עשיתי מס' בדיקות וכרגע הטבעת פתוחה לגמרי ועדיין יש לי ימים של סבל רב שאני מרגישה כאב עז ואפילו לפעמים תחושת מחנק. מה גם שהיא לא סגורה כך שהירידה, אם מתרחשת, היא במאמץ רב. לאור העובדות, אני שוקלת ברצינות לעבור ניתוח להוצאת הטבעת. זו מחשבה שעלתה לי אחרי הרבה ימים של סבל וניסיון לברר מדוע אני סובלת ללא מענה (גם כתבתי פה בעבר ועשיתי כמו שהמליצו לי אך הכאב חלף לתקופה ושוב חזר). אני כבר כמה ימים קוראת ברשת ובפרט בפורומים פה חומר בנושא ועל אף שכל הירידה שלי בתקופה האחרונה היא אודות לתזונה מוקפדת מאוד (עם טבעת פתוחה) וחדר כושר כמעט כל יום אני עדיין מפחדת מאוד להוציא את הטבעת. הבנתי שיש אפשרות לבצע את הניתוח וכן שיש אפשרות לבצע ניתוח חלופי.
אז, אני אשמח לשמוע דעתכם בעניין. וגם אם יש סיכוי בכלל שיאשרו לי ניתוח נוסף כאשר הBMI שלי כיום הוא 33
תודה לעונים ולעונות

meytalilan

New member
הריון עם טבעת

שלום,

אשמח לשמוע מנשים שהיו בהריון עם טבעת, האם יש בעיות מיוחדות לעבור הריון עם טבעת?
יש משהו שאני צריכה להתכונן אליו?
האם מומלץ לפתוח את הטבעת וללכת לדיאטנית לצורך מעקב?
יש איזושהי סכנה בתהליך?
תודה,

eti97

New member
רעשים

שלום, אני שנתיים לאחר ניתוח טבעת עם ירידה של 40 קג וכעת נמצאת במשקל יציב. סגורה על 8.5 . יש לי בעיה שמטרידה אותי ושהחמירה בזמן האחרון וזה שיש לי רעשים של בועות היוצאות ממני והנשמעות לסובבים אותי. ניסיתי שתיה חמה וזה לא ממש עוזר. צריכה את עזרתכם. תודה.

idoz40

New member
טבעת דולפת

ד"ר סובחי שלום רב,
אני עברתי ניתוח טבעת לפני כ8 שנים וירדתי יפה במשקל ללא בעיות בחודשים האחרונים הרגשתי שהאוכל עובר לי חלק וללא בעיות, ועליתי במשקל כ10 ק"ג בשלושה חודשים דבר מאוד קיצוני כי שמרתי היטב על המשקל כל השנים. נגשתי למרפאה וסגרתי כמה פעמים 3CC נוספים ב3 ביקורים אך ללא תוצאות הרופא שלי ד"ר אובנת החליט שהיא דולפת ואין מה לעשות ולא נראה לו שיאשרו לי ניתוח שרוול כי ה נצן שלי כרגע 29 השאלה שלי היא האם לא ניתן לתקן או להחליף את הטבעת מבלי שאצטרך לעלות שוב במשקל למשקלי הישן זה ממש סיוט
תודה על העזרה

solirig

New member
שלום קובי
בהתחלה ( לפני ניתוח התיקון) במשך כשנתיים שלוש הטבעת עבדה מצויין והתרגלתי למגבלות שהיא יצרה לי
ואכן ירדתי יפה במשקל
לאחר שתיקנו את הנתק כמו שכתבת , לא הצלחתי להסתדר עם כל ניפוח ולו הקטן ביותר.
בזמנו ( לאחר שביקשתי לרוקן את הטבעת ) דיברתי עם המנתחת בתל השומר ושאלתי אותה לאפשרות שהטבעת זזה או שינתה את מיקומה ולא קיבלתי תשובה ברורה .
אחרי מספר ניסונות לנפח את הטבעת היה לי "נוח" מאד לוותר ולנסות לשמור "לבד"

נכון להיום הטבעת מגבילה אותי לפעמים רק בהתחלת האכילה ואחרי שה"מערכת" פעילה ( הביס הראשון יורד ) אני בעצם לא מוגבל ויכול לאכול הכל
כנראה שבעקבות האכילה הטבעת משנה את הזווית שלה ומכיוון שהיא פתוחה המעבר של האוכל קל יותר .
נשמע הגיוני ?
האם שמעת על מקרים כאילו ?

אני חושב שאקח את עצתך ואנסה ליצור קשר עם ד"ר אבינוח או ד"ר סובחי

תודה

דניאל1136

New member
עובר ניתוח טבעת בשבוע הבא... וקצת חושש

שלום לכולם,
אני משתמש פסיבי בפורום מזה מספר שבועות ומנסה לאסוף כמה שיותר מידע על הניתוח (כאמור, טבעת) ובעיקר על החיים שלאחר הניתוח.

אני נשוי, בן 30, ללא ילדים, BMI 41.
עשיתי הרבה דיאטות בחיי עד שהחלטתי לפני מספר חודשים שאני חייב לעשות משהו אחר, והחלטתי לעשות ניתוח בריאטרי.
הגעתי להתייעצות אצל ד"ר אבינוח אשר המליץ לי על ניתוח טבעת על פני שרוול.

ד"ר אבינוח הציג בפני בפרוטרוט את תפיסת העולם שלו והסביר לי למה עדיף לי לעשות טבעת ולא שרוול, ולמען האמת הצליח לשכנע אותי, למרות שאני הגעתי 'נעול' על שרוול'.

בוועדה הבריאטרית הרגשתי שכל פעם שאני אומר שאני עובר ניתוח טבעת, הם מנסים לשכנע אותי שעדיף לי לעשות שרוול. כאילו אני אמור לעבור ניתוח ארכאי שכבר לא מבצעים אותו יותר, לעומת ניתוח הקסם החדש - השרוול.
אחרי הועדה נטעו בי ספקות בנוגע להחלטה לעבור טבעת ולא שרוול.
לאחר הוועדה שוחחתי עם כירורגית כללית (לא מהתחום הבריאטרי) אשר הרגיעה אותי מאוד ואמרה לי שגם לדעתה עדיף לי באופן אישי לעשות טבעת ולא שרוול (לא אפרט את הסיבות, חלקן אינדיבידואליות אלי).

בגדול, אני לא חושב שאשנה את דעתי ואעשה שרוול... אבל... וזה האבל הגדול, אני מאוד מאוד מאוד חושש מהחיים עם הטבעת.

מקריאת רוב השרשורים כאן אני מבין כי זה מאוד אינדיבידואלי ושאני לא יכול לדעת מה יהיה איתי.
אבל קראתי פה הרבה דברים מפחידים על 'תקיעה' של אוכל בטבעת, כאבי בטן, רפלוקסים וכו', ואני מאוד חושש שאני אפול לאחד מהמקרים האלה.

אני מבין שהחיים עם הטבעת לא פשוטים, ושצריך להסתגל להרבה דברים.
לאכול כל 3 שעות, לשתות לפני האוכל, לא לשתות במהלך האוכל, להיות עירני למה עובר ומה לא עובר ובאיזו כמות...

אשמח אם תוכלו להרגיע אותי (או לחילופין להפחיד אותי ולגרום לי לשנות את דעתי)
אבל הכי חשוב - אני מאוד אשמח לקבל את הטיפים החשובים ביותר לחיים עם הטבעת בחודשים הראשונים איתה. הבנתי שביומיים הראשונים רק שותים, ואז עוברים ליוגורט וכיוב'.... אבל אשמח לדברים נוספים - מה לעשות, מה לא לעשות? מה עושים אם משהו 'נתקע'? למי פונים במקרה חירום? כמה לפתוח ואיך? איך להמנע מסיבוכים?

מתנצל על האורך... אני פשוט באמת אשמח לכמה שיותר מידע שיאפשר לי לחיות בשלום עם הטבעת - ולרדת במשקל כמובן בלי לפגוע משמעותית באיכות חיי.

המון תודה,

קוב י d1

New member
נשים תעזרו

למי שיכולה/יכול לעזור מתבקש לעשות את זה ,לא נחכה עד הלידה ,נשאלה שאלה ואין שום סיבה לא לעזור.
תודה.!!!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
לא הבנתי - למה יש בוושט אוכל שלא עבר?
מה זה קשור לפורט? הפורט זה התקן תת עורי שבכלל לא נמצא בוושט. הפורט זה כפתור, זה לא יכול להתנפח. מה זה "פורט מנופח"?

כמה זמן שהטבעת ננעלה והתחלת להקיא? למה לא התקשרת מיד אחרי שזה קרה? כמה זמן מאז שהתחלת לסבול מעצירות?
אם יש לך בעיה במערכת העיכול, ויש לך טבעת, למה את פונה רק לרופא משפחה ולא פונה למנתח או אלינו, כדי לקבל ייעוץ ועזרה שמקדימה בעיות?
וושט מורחבת יש לכל מנותח טבעת. השאלה כמה, ואת זה הייתי נותנת רק לאבינוח לבדוק, ולא לתל השומר.

את מתארת מצב של דלקת חריפה, שלא מתפתח בכמה ימים אלא בתקופה מספיק ארוכה כדי שאפשר היה למנוע אותה... חבל שלא ניסית למנוע את הבעיות רק כשהם התחילו... אז גם לא היית צריכה לפתוח 3.5, אלא מספיק היה לפתוח 1/2 CC ולתת לזה להחלים.
בקיצור, זה קורה לכולם כשמזניחים מצב שבו נהיית הגבלה ביכולת האכילה ומתפתחות הקאות, רפלוקס וכאבים בבליעה.

כרגע אי אפשר לחשוב בכלל על השמנה וסגירה. כרגע יש מצב אקוטי שצריך להחלים, ולא חשוב מה יהיה המחיר.
להבא כדאי למנוע את המצב האקוטי הזה מראש, ואז מונעים גם השמנה.

רומי 9121

New member
קיבלתי מהרופאה בתל-השומר
לקסדין, לפעילות מעיים, ואכן זה עוזר. הכאבים כמעט שעברו - לא לגמרי, נשארו כאבים די נסבלים בבטן.
לא קיבלתי את הדיסק של הצילום בתל-השומר, אצור איתם קשר לאחר כיפור - אגש לשם ואבקש את הדיסק.
אני מבינה שד"ר אבינוח לא יעשה לי באסותא צילום (אני בכללית) כך שאת צודקת, אדרוש את הדיסק. אגב יתכן שלא הגדרתי נכון את מה שאמרה הרופאה בתל-השומר - כמובן שהתכוונה שהטבעת סגורה מדי ולא הפורט בכל אופן יש לי הקלה לאחר הפתיחה, ואני חזרתי לתזונה ודיאטה כמו לאחר הסגירה הראשונה בסורוקה.
כלומר מזון רך, נוזלי ואני מקווה שלא יצטרכו להוציא לי את הטבעת.

קוב י d1

New member
כירורג דביל

זה מה שיש לי להגיד לרופא שלא מבין כלום ,חוצפה מצידו להגיד לך שאת צריכה לרדת עוד 20 קילו מה זה עיניינו , כנראה שאת בחוה עדינה ,משהו אחר היה מכניס לו באבי אביו מראה לו מאיפה הדג משתין ,שידחוף את האף שלו למקומות אחרים.
את מבסוטה מהטבעת שלך ירידה של 42 ק"ג ירידה נהדרת ,אל תסתכלי מה שבאופנה עכשיו ,תעשי מה שטוב לך
הרבה בריאות !!1

קובי

אופירA

New member
מנהל
יש סיבה לכאבים, וצריך למצוא אותה

אם הכאבים נובעים מכך שהטבעת לא במקום, אז צריך להזיז אותה למקום. זה עדיף על להוציא אותה לגמרי ולעשות ניתוח רביזיה.

בדיוק כמו שעדיף, אם כואבת הברך, לעשות פיזיותרפיה ומדרס מתאים, ולא לכרות אותה ולהרכיב תותבת...
ובדיוק כמו שכדאי להרוג זבוב במחבט, ולא בתותח (הגם שמובטח שהתותח אכן יהרוג את הזבוב...).

יתכן שהכאבים נובעים מכך שיש שם פצע, ואז צריך להוציא את הטבעת ואי אפשר במשך חצי שנה לעשות ניתוח רביזיה.
אבל מצב כזה צריך לראות בשיקוף.

לשם כך צריך לדעת איזה בדיקות נעשו, איזה רופא פענח אותן, מה הוא אומר שהסיבות לכאבים, מה עזר לך בעבר לתקופה זמנית.
ואז קודם להבין את הסיבה לכאבים, ומה הפיתרון המתאים, לפני שהולכים על פעולה כל כך דרסטית כמו הוצאת טבעת.
יש עוד הרבה מה לעשות לפני שהולכים לרביזיה, שהיא סכנת חיים הרבה יותר גדולה מאשר ניתוח טבעת פשוט.

יש לי ניסיון רב מאוד עם בעיות מסוג זה, כך שתוכלי להיעזר בי בטיפול הנחוץ למציאת הסיבה לכאבים. תסבירי לי בטלפון כל מה שנעשה, ונבין מה הבעיה, והאם קיבלת את כל המענה הרפואי הנחוץ עד כה (מניסיוני, רוב האנשים שיש להם בעיות פשוט לא פנו לרופא הנכון עם הבדיקות הנכונות, ואינם יודעים מה הבעיה שלהם ומדוע היא קורית).
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירA

New member
מנהל
מה שדיווחו לנו הנשים שהרו עם טבעת במשך השנים -

לא לפתוח את הטבעת ללא סיבה.
עוקבים אחר תחושת יכולת האכילה, ופותחים בקפיצות קטנות בהתאם לצורך לפי הפחתת יכולת האכילה המתרחשת.
רוב הסיכויים שיהיה צורך לפתוח במשהו.
כדאי להתקשר אלי ולהתייעץ בכל מקרה אם לפתוח רבע, חצי, 1 וכד'. חשוב מאוד לא לפתוח יותר מידי וגם לא לפתוח פחות מידי, כדי לשמור על האיזון של הקיבה והטבעת ולמנוע בעיות בהמשך. לא לקבל את חוות הדעת של הכירורג הפותח, כי יש להם שיקולים לא נכונים וגם זרים מלבד הבריאות שלך. כמו כן, חשוב מאוד לא להגיע למצב חירום בגלל עיכוב הפתיחה הנחוצה, שאז פותחים לך יותר מידי בבת אחת, ועלול להזמין בעיות בהמשך.

ביום/כמה ימים לפני הלידה - יש כירורגים האומרים שצריך לפתוח את כל הטבעת, כדי שלא תהיה תזוזה בזמן הלחץ של הלידה, ויש שאומרים שלא צריך לנגוע בה. אינני יודעת מה נכון במקרה כזה. היו נשים שדיווחו על לידות ללא בעיה וללא פתיחה של הטבעת, והיו מעט נשים שכן דיווחו על תזוזת טבעת בעייתית עקב הלחץ של הלידה. אני לא יודעת למדוד את הסיכון ולא יודעת מה יותר נכון לעשות.
זה צריך להיות שיקול שלך ושל הרופאים שלך.

בהצלחה רבה.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת.

קוב י d1

New member
רעשים של בועות

האם הרעשים הם קרקורי בטן ,או שהרעש מבועות היוצאות מהפה

קובי

קוב י d1

New member
שלום IDOZ40

זה לא הפורום של בית חולים איכילוב שבעבר היה מנהל אותו ד"ר סובחי ,זה פורום קיצורי קיבה שבו חברים שעברו ניתוחים ועוזרים מניסיונם,,
יש מקרים שיש דליפה בטבעת ואז יש אפשרות לטפל בבעיה לא צריך BMI 40 ,בשביל מה לעשות שרוול הטבעת מליאה את תפקידה עד עכשיו
מה שאני מציע להזמין תור לד"ר אבינוח יש לו הרבה נסיון בטבעות ובניתוחים חוזרים ,תתיעצי איתו ,או עם ד"ר סובחי מהמובילים בתחום הבריאטרי
בהצלחה

אשמח לשמוע ממך מה תוצאות ההתיעצות עם אחד מהמנתחים.

קובי

קוב י d1

New member
שלום לך
שמעתי על מקרים כאלה ,בלי צילום ושט קיבה שום רופא לא יוכל לעזור לך ,צריך לבדוק מה מצב האינסטילציה במערכת ,ולפי זה להחליט שני הרופאים האלה מהמובילים בתחום
אפשר לבקש רופא המשפחה הפנייה לעשיית הצילום ,ולהגיע ישר למנתח עם הדיסק של הצילום ,לא חייב פיענוח.

בהצלחה!!!

קובי

למעלה