שרשור בנושא טבעת

קוב י d1

New member
שלום דניאל

אהבתי את הביטוי משתמש פס לצערי יש הרבה כאלה בפורום , עדיף שהיו יותר משתתפים אקטיביים שיוכלו לעזור לכולם ,זה היה רגע של התבכיינות יומית מצידי,לא קשור אליך....
עכשיו לעניין שלך אני מנותח 14 שנה זה יום ההולדתת 14 היה לפני 3 ימים.
אני מבין את החששות שלך מהניתוח עצמו וההתנהלות שלך עם הטבעת אחרי הניתוח ,וזה דבר טבעי והייתי מודאג באם זה לא היה ככה.
כתבתה "כאילו אני אמור לעבור ניתוח ארכאי שכבר לא מבצעים אותו יותר, לעומת ניתוח הקסם החדש - השרוול" ידידי הצעיר הצחקתה אותי אין קסמים בעולם הניתוחים הבריאטרים ,הניתוח ידידי הוא אך ורק כלי עזר לירידה במשקל ואפשר לרמות כל ניתוח באכילת מאכלים עתירי קלוריות ולנשנש.
ד"ר אבינוח דוגל בניתוחי טובעת ,ומי שממליץ לך על שרוול ,לא עושה את זה מטעמים רפואיים גרידא,בטבעת בתקופה הראשונה יש את הבעיה של סגירות עד שמגיעים לסגירה הטובה ביותר ,ורופאים לא רוצים להתעסק בזה ,הם עושים ניתוח שרוול כורתים 80% מהקיבה שלך ,מקבלים את חלקם המכובד ,במידה ואתה עושה פרטי ,ושלום על ישראל.
ניתוח השרוול קיבל תאוצה בשנים האחרונות יש המון הצלחות של מנותחים ,הנותחת הותיקה 6 שנים היא מנהלת פורום המשורוולים ,אבל יש הרבה מאוד כישלונות שלא כותבים בפורום על הכישלון שלהם ,לכן אני אומר שכל אחד צריך לחשוב הרבה פעמים ,כי ההצלחה או הכישלון יהיו אך ורק שלך ,אמרו לך שניתוח טבעת מתאים לך יותר מבחינה אישית ואתה ממש ממש לא חייב לפרט ,תבדוק מה הסיבות והאם הן נכונות ,יש בעיות בטבעת ואומר לך מניסיון של 14 שנה שאני פה בפורום שחלק גדול בגלל המנותח ,בגלל התנהלות לא נכונה בגלל סגירות מהירות ,בגלל רצון להרזות בצורה מהירה ,עודף משקל של עשרות שנים לא מורידים בחודש ,ומי שחושב שיעלה על שולחן הניתוח ,פיל לא יירד בובת ברבי ,זה רק באגדות ,צריך להשקיע ולעבוד ,אותו גבר בניתוח שרוול ,שהירידה בתקופה הראשונה מהירה ואחרי זה נעצרת,ואם לא שומרים עולים המשקל הקיבה היא שריר שמתרחב באם אוכלים בצורה מופרזת ,אתה קורה בפורום על תקיעות אל רפלוקס אל כאבי בטן ,חס וחלילה על החלקת הטבעת או חס וחלילה על דליפה זה יכול לקרות ,זה שקורה לך זה בשבילך 100% ,אלה מקרים בודדים ,אני לא מנסה לשכנע אותך מה לעשות ,רק דע לך שיש הרבה הצלחות בטבעת ,פה בפורום אתה שומע בעיקר על בעיות וזה דבר טיבעי בשביל זה הפורום קיים ,מנסים לעזור אנחנו לא רופאים ,לפעמים ניסיון אישי עדיף,עכשיו מה אוכלים אחרי ניתוח ,תקבל מד"ר אבינוח איזו שהיא דיאטה לתקופה הראשונה ,בהתחלה דיטאת נוזלים ואחרי זה תוספות שונות כמו גבינות ודברים רכים ,מה שאני מצע לך יש לאופירה השותפה שלי פה בתפוז שנעלמה לי בימים האחרונים אתה שהיא פתחה למטובעים ,תלחץ על השם שלה ושם תמצא ,כמו כן תמצא דיאטנית שמתמצאת בניתוחים בריאטרים ותתיעץ איתה ,אומר לך בכנות ד"ר אבינוח נקרא שר הטבעות ,הוא מנתח מעולה ,אבל המדיניות שלו וההצעות שלו לסגור את הטבעת ולא לאכול לא מוצאות חן בעיני ,בלשון המעטה ,הרופא מנתח מעולה , בנושא הדיאטות קבל עצות של מי שלמד כדי לעזור.דבר נוסף תוכל להתקשר טלפונית לאופירה ,מספר הטלפוןשלה כתוב פה בפורום והיא תשמח לעזור ,מילה שלי
אוייש כתבתי הרבה מידיי כנראה נדבקתי מאופירה
בהצלחה אנחנו פה .

קובי

קוב י d1

New member
דניאל

אופירה שומרת שבת במידה ואתה רוצה להתקשר אליה רק בימי חול .

קובי

דניאל1136

New member
תודה קובי! ועוד קצת שאלות לגבי הטבעת

קודם כל, המון תודה על ההתייחסות המפורטת. שמח מאוד שכתבת הרבה. כל שביב מידע מסייע לי.

ברור שהתייחסתי לשרוול כניתוח קסם מעט בציניות כי ברור לי שאין דבר כזה, אך יחד עם זאת, זו ההרגשה שקיבלתי בוועדה...

ברור לי שאצטרך לשנות את אורחות חיי, אין פה שאלה. אבל כשקראתי את התגובה שלך לא יכולתי שלא לחשוב - אם השינוי באורח החיים הוא כזה דרסטי, באותה המידה כבר אפשר לעשות דיאטה רגילה?
הרי בכל מקרה מדובר על שינויים מאוד משמעותיים והרבה משמעת הקשורה לאוכל... אם כך למה לעשות בכלל טבעת ולהסתכן בכל הסיבוכים הכרוכים בניתוח ובחיים עם הטבעת?
אני עושה את הטבעת כדי לרדת במשקל, זה ברור. אם הייתה לי משמעת מוחלטת בכל הקשור לאוכל כנראה שלא הייתי זקוק לה מתלכתחילה אלא הייתי מצליח לעשות דיאטות.

ושוב תודה

קוב י d1

New member
דניאל

בטח ניסיתה הרבה דיאטות בחיים ולא הצלחתה ,זאת עובדה ,הטבעת תעזור לך לאכול נכון ,ברגע שתגזים אתה תקיא ,אין חוכמות ,ברור שיש שינוי באורח החיים בוא ואספר לך שלפני הניתוח הייתי "דופק" 2 לאפות עם שווארמה בלי להניד עפעף, זה נגמר ,נגמרו הסטייקים ,נגמרה החגיגה של ניגוב חומוס ב 3 פיתות ,השינוי צריך להעשות בראש וזה מה שחשוב.
אני אוכל רגיל בבוקר סלט ירקות גבינה לבנה טחינה ביצה קשה וקפה בצהריים מרק שניצל כמה שנכנס לפעמים פילפל ממולא ,קצת חומוס ,סלט בערב דברי חלב גבינה מעדן איזה שהוא סלט חצילים או משהו דומה ,אני לא משתגע לא סגרתי את הטבעת 12 שנה ,נכון שאני חוטא במתוקים בעייתי ,בגיל 65 לא רוצה להיות דוגמן
ברור שאם אתה אוהב מתוקים זאת בעיה , גלידות מוסים ודברים טובים יורדים יופי בטבעת
תראה אתה צעיר ודע לך שההשמנה גורמת להרבה בעיות בריאותיות ועדיף שתרד במשקל ויפה שעה אחת קודם .

קובי

אופירA

New member
מנהל
מי שמסוגל לעשות דיאטה כל חייו - לא זכאי לניתוח

מי שמסוגל בדיאטה להוריד 40 ו-50 ק"ג ולשמור על התוצאה ללא מניעה - לא זכאי לניתוח גם אם הוא שמן.
העניין הוא שבד"כ אף אחד לא מסוגל להצליח בזה.
השמן המורבידי רעב מידי מכדי לעמוד בדיאטה כל החיים, ומכדי להפחית כל כך הרבה מסת משקל מגופו.
הניתוחים הבריאטריים מושיטים לו עזרה בהקטנת הרעב, ובסילוק הרצון לאכול הרבה והפחתת יכולת האכילה.
עזרה זו מאפשרת לו לרדת עשרות ק"ג, ותעזור לו להשתדל לשמור על דיאטה כל החיים, או לפחות תקל עליו את המאמץ באופן חלקי.
כמובן שללא פעילות גופנית התוצאה תהיה פחות טובה, אך עדיין תהיה כדאית. למעשה, כל עזרה וכל שיפור במצב הוא לטובת השמן המורבידי.
כך שהעזרה של הניתוחים חיונית, למרות שאין ניתוח קסם שמסוגל לבטל את הצורך מהאדם להשגיח תמידית על תזונתו ואורח חייו.

כיוון שלא היתה לך משמעת מוחלטת בנוגע לאוכל, אלא רק חלקית, אתה זקוק לעזרה נוספת. הטבעת די "מענישה" אותך אם אתה חורג מהכללים, וזה מוציא לך את החשק לחרוג להבא.
אבל שכל, רצון ומשמעת חייבים להיות לך כדי לרזות, כי אפשר למצוא דרכים איך לחרוג מהכללים והטבעת לא תעניש. ואז יש מניעה לרזות ו/או לשמור.
כלומר, יש כאן שיתוף פעולה משופר ומיטיב, בע"ה.

שבות2

New member
ערב טוב דניאל. לדעתי בחרת בדבר הנכון.

גם אני עברתי נתוח טבעת לפני7 וחצי שנים. ירדתי יפה ואני מאוד מרוצה. לאחר הניתוח נבהלתי כשאמרו לי שאני צריכה לשמור ולשנות הרגלים, ואמרתי לעצמי אם כך בשביל מה הניתוח? אבל אז ראיתי שהטבעת עוצרת אותי ואני יורדת יפה. מילת המפתח היא סבלנות. למצות כל שלב בטבעת עד תום. מאוד מאוד כדאי תוך כדי לנסות לרכוש הרגלים חדשים, הן בתזונה והן בפעילות גופנית.
לצערי אני לא ממש הצלחתי ואני עדיין עובדת על זה. אל בזכות הניתוח זה ממקום של אישה רזה וזה הכיף הגדול.
בהצלחה רבה

אופירA

New member
מנהל
למידה רחבה של התנהגות נכונה עם הטבעת מונעת את רוב התקלות

בדוק ומוכח מניסיון של רבים מאוד במשך שנים רבות.
פורום זה של בעלי הניסיון, קיים מעל 14 שנה!

עיקר הלמידה, פרט לרכישת הידע מהאתר שלי ("טבעת") וכל ההשכלה הכללית שניתנת לך כאן בפורום - הוא למידה אישית ולשאול את בעלי הניסיון בכל מצב לא מוכר. לא להימנע משום שאלה, לא להתבייש ולא להתעצל. לשאול ולשאול ולשאול, עד שתכיר את כל המצבים האפשריים, ובעיקר את המצבים אצלך ואת הדרך הנכונה בשבילך.
תמיד אני ממליצה, להיות איתי בקשר טלפוני בשנה הראשונה לפחות, כדי ללמוד את כל המצבים, וכמובן בכל שאלה חריגה גם בשנים הבאות.
יש גם ייעוץ של אוסנת, שעובדת אצל ד"ר אבינוח. הייעוץ שלנו מאוד דומה, וגם הידע.
שמור לך תמיד את הטלפון שלי ואת הטלפון של אוסנת במקום בטוח, ותתקשר בכל עניין, ותשאיר הודעות. תמיד יחזרו אליך אחרי השארת הודעה.

לא להתבייש. זו העבודה של אוסנת וזו הזכות שלי לעזור למנותחים למנוע את ההסתבכויות. כל הסיבוכים בטבעת יכולים להימנע בהתנהגות נכונה מקדימה, או בטיפול נכון בבעיה ברגע שנוצרה. אם מחכים עם בעיה ולא שואלים, היא מחמירה ומסתבכת, ואח"כ הפתרונות הם כבר בדיעבד, ועלולים להיות להם מחירים של סיבוכים אחרים. לא כדאי. כדאי לשאול, ואחרי שנה תהיה מומחה בכל המצבים ותוכל גם לעזור לאחרים.

כמה לסגור וכמה לפתוח זו אומנות חשובה, ואין להסתמך על המלצות הרופאים המנתחים, אלא על השיעורים המקובלים כאן בפורום, שאני מדריכה אותם, כיוון שהניסיון לימד שככל שמתנהגים בעדינות עם הטבעת, כך היא עובדת בצורה נוחה יותר ונמנעים סיבוכים. המנתחים לא רואים את הקשר בין פתיחות וסגירות גדולות מידי לבין כל התקלות שקורות אח"כ.
לכן רצוי להתייעץ בפורום או בטלפון איתי כמה לסגור בכל סגירה בשנה הראשונה, ובהמשך השנים, כשצריך לפתוח בגלל קושי באכילה שמתפתח - להתייעץ איתי כמה לפתוח בכל מקרה.

חשוב לדעת לשתות אחרי כל סגירה 4 כוסות מים, ולא 2 כפי שמציע הרופא המנתח, ולוודא שכל המים עברו בלי בעיות. אם יש בעיה קלה במעבר המים, הניסיון מלמד שאין מצב שהיא תסתדר מעצמה. מי שלא יפתח קצת על המקום - יחזור הביתה ויגלה שהוא נעול לגמרי ולא יכול להכניס מים.
כמו כן, חשוב לא לשמוע בקול הרופאים, המציעים לסגור כל שבועיים. אנו ממליצים לסגור כל 4 שבועות, ורק במקרים מאוד מאוד מיוחדים - אחרי 3 שבועות. שבועיים זה לא זמן מספיק לגוף להתרגל לשינוי בטבעת!

אנו מלמדים איך לאכול כדי להימנע מהקאות, ומסבירים את הנזק והסיכון הגדול שבהקאות קבועות.
הקאות אקראיות אינן בעייתיות. תמיד יהיו כאלה.
יש הרבה מנותחי טבעת מרוצים, ואני מאחלת לך להיות ביניהם.
התפריט בחודש הראשון מפורט באתר טבעת, ואם יש או יהיו שאלות - אתה מוזמן לשאול הכל.
בהצלחה

דניאל1136

New member
תודה רבה!

אופירה תודה...
&nbsp
אשמח לעמוד איתך בקשר ולהתייעץ לאחר ביצוע הניתוח.
&nbsp
משמח לראות שיש אנשים שמקדישים זמן כה רב מחיהם לעזרה לזולתם מבלי לקבל תמורה

אופירA

New member
מנהל
לא קיבלת תשובה ברורה מהמנתחת, כי היא לא יודעת את התשובה
כשמנתח מנסה להגיד "אני לא יודע" - בד"כ יוצא לו מהפה דיבור מאוד לא ברור...
איכשהו, בשבע שנות לימודי הרפואה ובשנות ההתמחות והעבודה הרבות, נפגמת ללא תקנה אצל רוב הרופאים היכולת הקוגניטיבית להגיד "אני לא יודע"... (וסליחה על הציניות).

מה שהניסיון שלנו מלמד, שכל גוף מגיב שונה מאוד לטבעת במצבי השונים, ויש מצבים שהגוף מגיב רע כגון צרבות, בחילות וריר. זה נובע ממבנה הגוף, מהזווית שבה מונחת עליו הטבעת, משינויים במנח שקורים במשך השנים, משינויים ברקמת הקיבה והוושט במשך השנים עקב מאמץ העיכול באופן חריג ולא טבעי עקב הטבעת. כמובן כשיש ניתוח תיקון כזה, סביר שקמים ממנו במצב שונה מאשר לפני שנגעו בטבעת.
לפיכך בתחילה היתה לך תגובה טובה לטבעת, ואחרי התיקון משהו זז טיפה או לוחץ טיפה, והתגובה שלך גרועה - צרבות, חוסר איזון, קיצוניות.

השאלה היא האם הניפוח הקטן ביותר היה רבע או שמינית CC, או שהניפוח הקטן ביותר היה גדול מזה. זה מאוד משמעותי.
תראה איך רבע או שמינית CC יכולים להשפיע המון על תגובת הגוף לטבעת. משמע שסביר שהזזה קלה בזמן ניתוח התיקון אפילו פחות מחצי מילימטר, במנח של הטבעת, יצרה בעיה וקיצוניות בתגובת הגוף.

הטבעת מגבילה אותך מעט מאוד, משום שההגבלה תלויה גם בתנועתיות הוושט. לכן בתחילת האכילה יש הגבלה, היות שהוושט עדיין לא דוחף את האוכל מספיק חזק. בהמשך, ההתכווצות הגלית של מערכת העיכול מתחזקת, ולכן יש יותר כוח שמופעל על הפאוצ', והאוכל עובר בקלות.

תל השומר אינו כתובת היום לניתוחי טבעת ולתמיכה במנותחים. לצערי, כל 10 שנים הבריאטריה משנה את דעתה בנוגע ל"ניתוח הנכון", וכרגע דעתה שהטבעת נכשלה ולכן אין לתת למנותחי טבעת בעבר מענה, אלא להסיר את טבעתם ולהמיר את הקיבה לשרוול, לא משנה כמה מנותחים ימותו בניתוח המסוכן הזה.
יש מנתחים שחושבים שכן צריך לתת שירות למנותחי הטבעת גם היום, וכל השנים. ביניהם ד"ר אבינוח, ועוד מנתחים (שמניסיוני, השירות שלהם היום לא יעיל, השיטות שבהן הם עובדים לא מוצלחות וגורמות לדעתי לבעיות למנותחים). אני סומכת לצערי רק על השירות שניתן במרפאותיו של ד"ר אבינוח - כלומר ניפוח ללא שיקוף, בהתאם לשיקול הדעת של המנותח (שלומד פה בפורום מניסיוננו הרב ומניסיונו שלו, את שיקול הדעת הנכון, יען כי מניסיוני שיקול הדעת של אבינוח ומנתחיו כמה לנפח אינו נכון ואינו יעיל).
כמו כן, כדאי לעשות שיקוף ולתת לד"ר אבינוח בעצמו (הוא ולא אחר...) לפענח אותו ולומר אם הטבעת במקום ואם יש מקום לתיקון. רוב הסיכויים שלא יהיה מקום לתיקון, למרות שהתרחש שינוי בעקבות ניתוח התיקון. משום שברמות כאלה של שינויים אין למנתחים יכולת לדעת איזה שינוי ייטיב עם כל מנותח. רק כשהטבעת זזה לגמרי (מה שבד"כ גורם לכאבים קשים), יש סיבה להחזירה למקומה.

אופירA

New member
מנהל
שלום - אני לא ד"ר סובחי, והוא בכלל לא נמצא פה

וגם לא בפורום אחר בתפוז. הוא מזמן עזב, ובפורום שהוא היה עונה, ענה כמה זמן מנתח אחר מאיכילוב, והיום הפורום שלהם דומם, ואין מנתח שעונה שם. כאן זה פורום אחר, פורום המנותחים. אין פה מנתחים ולא רופאים.

רוב הסיכויים שהטבעת אכן ננקבה והנוזל דלף, לפי הסימנים שתיארת.
התשובה של ד"ר אובנת (אם אכן זו תשובתו) מגוחכת. מה פתאום שרוול? מה פתאום ניתוח חוזר מסוכן? צריך להחליף את הטבעת לחדשה ותקינה, בניתוח של 20 דקות.
את זכאית לתיקון הזה מטעם קופ"ח, גם אם את רזה, היות שהטבעת התקלקלה.
פני מיידית לד"ר אבינוח (באתר שלו יש כל הטלפונים), ובמקביל בררי בקופה איך לקבל אישור, טופס 17.
אם אומרים לך בקופה שאת לא זכאית, אז מי שענה לא יודע מה הזכויות או שלא מבין מה ששאלת. אל תקבלי תשובה כזו, היא לא נכונה. פני לגורם אחראי יותר.

eti97

New member
רעשים

היי קובי, תודה על התייחסותך.
הרעשים הם מהוושט ויוצאים כלפי מעלה.

תודה

קוב י d1

New member
רעשים

נראה לי שזה ריפלוקס ,לפי דעתי צריך טיפה לפתוח את הטבעת,

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני משערת שיש גם התרבות של ריר (קצף)

אחרי שנתיים, ובעיקר כשיש בעיה שמחמירה, כדאי לפתוח ברבע CC את הטבעת קודם כל.
הבעיה הזו היא סימן למאמץ של שריר הוושט, וצריך להקל עליו.
זה לא ריפלוקס, אבל זה מצריך פתיחה קטנה. לא צריך 1/2CC, אפשר רק רבע. אם זה לא יספיק, אפשר אחרי כמה זמן לפתוח עוד רבע. עדיף ככה, בשלבים.

meytalilan

New member
תודה, שאלה נוספת

הרופא נשים שהייתי אצלו לא ליווה בעבר הריון של נשים שהיו עם טבעת, האם זו יכולה להיות בעיה?

האם הריון עם טבעת שונה מהריון רגיל?

האם כדאי לחפש רופא נשים שליווה בעברו הריון של אישה עם טבעת?

תודה ושבת שלום,

מיטל

אופירA

New member
מנהל
גם רופא נשים שהיתה לו פציינטית מנותחת טבעת

אין לו שמץ של מושג לגבי הטבעת.
בנוגע לטבעת המנותחת עצמה צריכה לדעת מה לעשות, וזאת אפשר ללמוד אך ורק בפורום הזה, מבעלות הניסיון.

ההריון כלל לא שונה בגלל שיש טבעת על הקיבה. אלא שבגלל שההריון גורם ללחץ על האיברים הפנימיים כולל כל אברי מערכת העיכול, וכמו כן הוא גורם לשינויים הורמונליים בגוף האשה, יש לנשים תופעות כגון בחילות, צרבות - כל אשה וכל הריון והתופעות שלו.
לקיבה המטובעת הלחץ של הרחם הגדל גורם לירידת יכולת האכילה באופן הדרגתי, לכן האשה צריכה להרגיש זאת, ולפתוח בהדרגה את הטבעת בהתאם לירידה. עדיף מאוד שהפתיחות יהיו קטנות ובהדרגה, כמה פתיחות לאורך ההריון לפי הצורך. יש נשים שלא מרגישות שום ירידה ביכולת האכילה, והן לא צריכות לפתוח בכלל.
אם האשה לא יודעת כמה ומתי נכון לפתוח, שתתייעץ פה או שתתקשר אלי.

anati43

New member
באמת רופא טיפש. לא כל מנותחי השרוול מגיעים למשקל אופטימלי.

ירידה של 60% מהמשקל העודף נחשבת הצלחה בניתוח, ויש לך את זה.

אופירA

New member
מנהל
קצב אידיוט

מה אנחנו רוצים מהקצבים האלה? העיקר שהם חותכים טוב.
הם מבינים בגופות של אנשים ישנים, לא מבינים באנשים ערים עם נשמה.
אני לא נוהגת להתווכח עם קצבים צרי מוח. מחכה שיגמרו לחתוך, משלמת והולכת.

בחודש האחרון הייתי אצל אורטופד בכיר. הברכיים שלי התקלקלו למהדרין, ובאתי לראות מה קרה להן ומה אפשר לעשות למענן.
האורטופד שלח לצילומים מיוחדים, ואמר שהברכיים שחוקות, ואין מה לעשות. שום דבר לא יעזור - לא פיזיותרפיה, לא רפואה משלימה. כלום.
ושאפסיק לרקוד, כי קפיצות וריצה הורסים לי את הברכיים, וזה כבר לא לגיל שלי (עם עודף המשקל שלי בנוסף). ונגד הכאבים יש לו תרופה להציע.
(מזל שהלכתי מהר... להגיד לי להפסיק לרקוד? אם הייתי מאפשרת לו להמשיך, בטח הוא היה לוקח את, חופר בור ויורה בי...).

כמובן שלא התווכחתי איתו, מהסיבות הנ"ל. על דלתו יש שלט: אורטופד מנתח.
נו, מה אנחנו רוצים ממנתח? שיחתוך גופות אנשים ישנים, ולא ייעץ לאנשים ערים וחיים בנוגע לחיים שלהם.

פודיאטרית (שזה מקצוע פארארפואי) הפנתה אותי לאתר של אפוסטרפיה, וחשפה אותי לטיפול המתאים.
נו, ברור היה לי שיש עוד מה לעשות.

את יודעת מה מזכיר לי המשפט השגור על פי הרופאים: "אה, ניתוח הטבעת נכשל..."?
את המשפט השגור על פי חרדים רבים: "חתולים לא עלולים לגרום למחלות?"
או זה השגור על פי ה"עמך" הכללי: "סכיזופרניה זה לא פיצול אישיות?"
כאלו דברים - אנשים שמדקלמים מה ששמעו בנושא שהם לא מכירים, בלי לחשוב, בלי לקלוט שהם יוצאים די דבילים כשהם פולטים מנטרות מול אדם בעל ידע רב מהם בתחום...

ומשום מה, הסיפור הזה גם מזכיר לי סיפור מצחיק ששמעתי פעם:
עולה מאתיופיה, צעירה מאדיס אבבה הבירה, הגיעה לארץ בעלייה הגדולה מאתיופיה. עובדי מרכז הקליטה קידמו את פניה כמו את כולם, הראו לה את החדר שלה, ואיך לוחצים על מתג החשמל ופותחים את ברז המים, ומפעילים את המכשירים הטכנולוגיים, שכלל לא מוכרים לתושבי הכפרים באתיופיה.
היא הקשיבה והנהנה בנימוס. בסיום ההדרכה, שאלו אותה אם יש עוד משהו שהיא צריכה.
אז היא ענתה שהיא צריכה ממיר ערוצים. כי באדיס אבבה היא הופיעה בתוכניות ילדים בטלוויזיה, ויש איתה קלטות שלה, אבל כיוון שבאדיס אבבה הטכנולוגיה יותר מפותחת מישראל, בטלוויזיה שלהם יש הרבה ערוצים (בתקופה שבארץ היו רק ערוץ אחד או שניים), וצריך רכיב אלקטרוני ממיר ערוצים, שיתאים את הטכנולוגיה של הקלטות שלה לטלוויזיה בארץ...

יש רק הבדל אחד בין הסיפורים - עובדי משרד הקליטה הבינו מיידית כמה הם יצאו אהבלים. ואילו הכירורג ממשיך להאמין שהוא חכם...

אופירA

New member
מנהל
לקסעדין ודומיו זו תשובה מתאימה לעצירות קשה כפי שתיארת
הכאבים לא חלפו - זה לא טוב.
אל תשכחי שלא ניתן עדיין כלל מענה מדוע הכאבים. מה שהרופאה בתל השומר אמרה לא מסביר כלל כאבי בטן - נסבלים או לא נסבלים.
צריך לברר אם זה בגלל העצירות ואם יש בעיה במעיים, או אם הטבעת זזה, או אבנים בכליות/בכיס המרה, או כל סיבה אחרת. והבירור הזה לא נעשה, או שכן, אך בכל אופן לא קיבל מענה עדיין.

גם העצירות הקשה והפתאומית לא קשורה כלל לעובדה שהטבעת נסגרה והוושט התרחב. יש להבין מדוע היא קרתה, מה היה המצב לפני כן, ועוד.

למעלה