מה בפורום

keta88

New member
התלבטות ..

אני בת 26 שוקלת 98 קילו גובה 1.63 אני 6 קילו מBMI 40, לאחרונה החלטתי שניתוח שרוול זה הפתרון בשבילי, אמא שלי מתנגדת לרעיון ( סיכונים , רוצה שאני אעשה את הירידה לבד) גם חבר שלי לא כל כך בעד ( חושב שאם אני אעשה אני חלשת אופי) אני במשך 10 שנים עושה דיאטות שונות ( אברהמסון, שומרי משקל, עצמאיות ) לא הולך לי. בארבע שנים האחרונות העלתי 30 קילו וזה לאחר שאיבדתי את אבי. אני בטוחה שישנן השפעות פסיכולוגיות להעליה הדרסטית במשקל אבל אני לא רואה את עצמי יורדת 30 קילו לבד ללא הניתוח. אשמח לשמוע על סיכונים בניתוח השרוול הקושי של אחרי,וחשוב לי מאוד נושא עור הרפוי אחרי הניתוח.

קוביd1

New member
חברים הפורום יבש

נא להתחיל לכתוב לא רק שאלות ,אשמח להשתתפות של כולם בכל שאלה שנשאלת יהיו כמה תשובות ועזרה למי ששאל ,לא רק תשובה מפורטת של אופירה ,
אשמח לשמוע מה קורה אתכם במיוחד עם החדשים מעניין לדעת .
כמו כן מי שיש לו רעיונות לפריחה של הפורום מוזמן לעזור ,אפילו במסרים אישיים ,הייתה לנו לפני איזה חצי שנה מישהי שהניק שלה היה קפה של בוקר אם אני לא טועה ,שהבטיחה לי בשיחה הרים וגבעות ,הזרימה חיים לפורום ונעלמה .

קובי

קוביd1

New member
פעילות ספורטיבית אחרי הניתוח

קיבלתי את ההצעה של טליוגם ושאלתי הם אתם עושים פעילות ספורטיבית אחרי הניתוח ,איזה סוג של פעילות ,חדר כושר ,ריצה הליכה שחייה ,האם זה עזר לכם בתהליך שך הירידה ,ומהניסיון שלכם מה אתם מציעים ,למנותחים החדשים ,

תודה על שיתוף הפעולה

קובי

קוביd1

New member
פרהיסטוריה של הפורום

במסגרת הפרהיסוטריה של הפורום אשמח לשמוע מה קורה עם שרה 16 ועם רוני מנהריה ,סתם מעניין האם אתם עוד קוראים מה שכותבים בפורום ,ומה מצבכם אחרי 13 שנה ,מאז ניכנסתם לפרורום בפעם הראשונה.

קובי

קוביd1

New member
למתלבטת

אני מבין את ההתלבטות שלך ,ניתוח הוא הכלי האחרון לירידה במשקל ,רק דעי לך שכל ניתוח משמש ככלי עזר ולא יעשה את העבודה בשבילך ,אפשר לרמות כל ניתוח באכילת מאכלים עתירי קלוריות ובנישנושים.
חסרים לך 6 ק"ג לBMI 40 הוועדה ימאשרת ניתוחים מBMI 40 או 35 עם מחלות נילוות אז לפני שאת עושה משהו תראי בכלל באם את זכאית לניתוח .
אני מבין את החשש של החבר או האמא בכל ניתוח יש סיכונים ,את עוד צעירה ובטח אין לך מחלות נילוות ,כמו שכתבתי בעבר ואני שוב חוזר שימי על כף המאזניים את הסיכון בניתוח ,לעומת הסיכון בהשמנת יתר מחלות כגון סכרת בעיות במפרקים שומנים בדם ,בעיות בפוריות ותראי לא הכף נוטה .
ניסית הרבה דיאטות ובכולם נכשלת ,תסיקי את המסקנות לבד .
ברור שבכל ניתוח עדיף עזרה של דיאטנית וגם עזרה פסיכולוגית במקרה שלך .
חברים בפורום מי שיכול לעזור ולהציע לעלמה הצעירה מוזמן ,גם דעתכם חשובה ,לא להתעצל .

קובי

למיטב ידיעתי אין אפשרות כזו

מדובר בתקנות שמשרד הבריאות קבע, הניתוח בסל הבריאות, אין אפשרות לבצע אותו פרטי בישראל אם לא עומדים בקריטריון של BMI40 או BMI35 עם מחלות נלוות הקשורות בהשמנה.

פעם כתבו כאן שאפשר לבצע ניתוח פרטי בשטחים, אבל לא נראה לי שזה רעיון טוב מכל כך הרבה סיבות......

וסתם שאלה, למה לבצע ניתוח ב-BMI תקין?

טליוגם

New member
צודק! האמת שאני נכנסת

כל יום ואם יש שאלה חדשה משתדלת להגיב, לדעתי הפורום יכול להכיל גם מתכונים, אולי אפילו תוכנית כושר, כל אחד יכול לשתף בפעילות הספורטיבית ולהמליץ על מתכוני בריאות בסופו של דבר למרות שזה פורום למידע אנחנו נשארים כאן גם ותוך כדי שינוי ההרגל לים

מרים 73

New member
צועדת וצועדת

אילו היה לי יותר פנאי הייתי נרשמת לחדר כושר.

tzfat

New member
את רוני הייתי בקשר והוא

קורא כי הוא היה בקשר איתי לא מזמן
הוא צלם רפואי בב״ח נהריה
מקימי מצפת

קוביd1

New member
כייף לשמוע

רוני מעמודי התווך של הפורום ,פגשתי אותו הרבה פעמים בעבר ,מזמן לא שמעתי ממנו.

קובי

גברת ע

New member
ספורט

אני אחלק את התשובה שלי למיד אחרי הניתוח/התקופה של החודשים הראשונים שאחרי ועכשיו

מיד אחרי הניתוח (יום למחרת) התחלתי ללכת, לאט, צעד צעד עם הרבה מנוחה באמצע, כל יום יצאתי להליכה לפעמים אפילו פעמיים ביום, זה לא חייב להיות הליכה ארוכה בהתחלה היה מדובר בהליכות של 10-15 דקותת מאוד איטיות, עם הזמן מתחזקים ומשתפרים ונהיה קל יותר.
ברגע שקיבלתי אישור מהמנתח (כחודשיים וחצי אחרי הניתוח) חזרתי לחדר כושר ועשיתי באיטיות תרגילי חיזוק, בלי עבודה על הבטן בהתחלה.
עם הזמן ככל שהחלמתי והתחזקתי ומעבר לכך הורדתי במשקל יכולתי להוסיף עצימות ולהשתפר.

היום אני מרימה משקולות, רצה, רוכבת , מתעסקת באיגרוף וקיקבוקסינג, משתתפת בתחרויות כמובן שהכל בזהירות בהדרגה בהדרכה ובצורה מסודרת.
אני לא יודעת אם זה מה שעזר לי לרדת אבל זה בטח לא הזיק, זה עזר להתחטב ולהראות ולהרגיש טוב יותר

קשר בין סוג ניתוח לפעילות ספורטיבית...

האם יש קשר בין סוג הניתוח לפעילות מותרת?
האם יש חשש לתנוחת הטבעת בשל פעילות מסויימת?

אופירA

New member
מנהל
אין שום קשר

כמו שבגלל תנוחת הכבד או הקיבה, אין שום פעילות גופנית אסורה. הטבעת נמצאת באותו עומק של הגוף שנמצא הכבד והקיבה, אז זה לא מפריע לשום פעילות גופנית.

רק "פעילות גופנית" נמרצת של הוושט או הקיבה (התכווצויות מהירות בגלל הקאות או דחיפת אוכל בלחץ) יכולות לפגוע בתנוחת הטבעת.

וכן, אם הילד מרביץ חזק חזק באיזור של הפורט, אז הפורט יכול להשתבש - להכאיב או לזוז או להסתובב. אבל זה לא הטבעת, זה הפורט.

ההבדל היחיד שיכול להיות בין שרוול או מעקף לבין טבעת זה אורך ההחלמה בימים הראשונים. ההחלמה בטבעת עשויה להיות קצת יותר מהירה, כי אין חתך בפנים הגוף, רק החתכים החיצוניים בעור. ולכן הפעילות הגופנית עשויה להיות אפשרית מוקדם יותר.

קוביd1

New member
שלום לך גברת ע

כמה פעילות ריצה ,רכיבה, איגרוף ,קיקבוקסינג, כל הכבוד .
ממעמקי כורסת הטלויזיה אני מעריך מאוד את מה שאת עושה ,
תתמידי הכל בזהירות בהדרכה נכונה .

קובי

גברת ע

New member
הכל נעשה תוך כדי הקשבה

לגוף וכמובן התייעצות עם מאמנים במיוחד במשקולות.

תודה

למעלה