וזו בעצם התשובה לדברים שענית לי
לכולנו יש חיים שמעסיקים אותנו - גם לרועי, גם לך, גם לי, גם לאחרים. אפילו לקפה על הבוקר.
פורום תוסס דורש יוזמות שדורשות אנרגיות ונתונים שאין לכולנו - גם לרועי, גם לך, גם לי, גם לאחרים. אפילו לקפה על הבוקר.
אף אחד לא רוצה להתחייב לפעילות, מעבר למענה לתשובות לפי הצורך העולה - לא רועי, לא אתה, לא אני, לא אחרים. ואפילו לא קפה על הבוקר.
אין פה בעיה של לעזור לאחרים. יש פה תשובות ועזרה.
הבעיה היא להכניס תוכן שיעניין אנשים - ואין לאף אחד כוח לזה. גם לך אין.
אז להגיד מדי פעם: נו-נו-נו, לא יפה שאתם שותקים ולא עוזרים לאחרים כל הזמן; ואפילו להזכיר כמה זה באמת לא הגון שלא חוזרים אפילו לעדכן ולתת משוב על תשובה שקיבלו - זה לא מה שישנה את הפורום.
וגם להגיד כל הזמן מה צריך להיות, לא ישנה את הפורום
ובכלל, זו לא שיטה שיכולה להניע אנשים. תשאל את ההורים שלי - הם כל החיים ניסו להגיד לי מה לא בסדר אצלי, כדי שאשתנה. אבל לא קיבלתי מזה שום יכולת להשתנות, גם מפני שלא ידעתי מה כן בסדר וכן טוב, גם מפני שזו גישה שרק ייאשה אותי וגרמה לי להבין שהכל אצלי לא בסדר, וגם מפני שכל מה שהבנתי מהדברים זה שהם לא אוהבים אותי ולא מרוצים ממני, ולא שום דבר אחר.
מה כן יכול להזיז דברים? מה שאני לא יכולה כי אין לי חשק (וגם אתה לא, ולא אדרוש זאת מאחרים!) -
1. לפנות לאדם חדש במסר, ולהגיד לו: אתה חסר בפורום, אנא, תן תשובות לשאלות על פרוצדורה וכד'. אפילו כל פעם שיש שאלה כזו לפנות במסרים לחדשים שייכנסו.
2. להעלות תכנים, לתת פוסט שמתאר את הגישה שלי לתוכן הזה, ואז לפנות לאנשים במסרים אחד אחד, ולבקש שייכנסו ויגיבו (אחרת זה לא קורה. זה מה שעושים המנהלים בפורומים אחרים).
3. לארגן אירוחים, מבצעים, פרסומים בפורומים אחרים, סקרים, פרויקטים שמייצרים פעילות, מפגשים, תפקידים...
4. לעשות כל כמה ימים צעקות סחבקיות, לקרוא לאנשים בשמות מפורשים שייכנסו ויגידו בדיוק מה שאתה רוצה שהם יגידו, להתחבר באופן אישי עם מנותחים ולעשות איתם שיחות פרטיות סחבק (כי זה מושך אנשים אחרים שחושבים שיש פה איזה אקשן גדול). לספר קורות חיים, למשל קורות חיי האומללים בשומרי משקל או קורות תיבת הדואר/המחסן שלי שבה אני מאחסנת אויבים טעימים שלא צריכים להיות בבית - ועוד ועוד.
כלומר להכניס את האנשים בחיובי ולהראות דוגמה אישית איך ומה לעשות, בבחינת נחשון בן עמינדב או "אחרי לצנחנים!", לא בשלילי ואיך לא צריך להיות.