מה בפורום

אירובי!!

למי שאוהב לרקוד, זה פשוט מחייה את הנפש :)
ואפשר להתמיד בספורט רק אם נהנים.....

שונאת ספורט! שונאת הליכה!

אוהבת לרבוץ......
נקודות הפתיחה שלי גרועות מאד.
ולכן בקושי פעם בשבוע אני גוררת רגליים להליכה
עושה טובה לאנושות.
הלוואי שהייתי עושה יותר
אבל ממליצה בכל פה.
זה אולי לא תמיד תורם לירידה במשקל
אבל מחטב את הגוף יופי.

קוביd1

New member
חמישית נסיכה

גם אני בעניין הרביצה ,גם פעם בשבוע אני לא גורר רגליים , לא נראה לי שיהיה כל שינוי בגילי המופלג 65

קובי

אופירA

New member
מנהל
שחייה מאוד עוזרת לי בתהליך הירידה במשקל

אבל אני לא שוחה בכלל, אז אין תהליך ירידה במשקל...
אני מתעצלת ללכת לבריכה, כי לא כיף לי שם, ואני שונאת להיות במקום שאני רק מחכה שהזמן יעבור, אוף כזה.
זה גם דורש אינסוף התארגנות לפני ואחרי, ולהתאים את עצמי לשעה של הבריכה ולתחבורה ולמצוא בריכה מתאימה בגובה נורמלי עם מחיר נורמלי ושעות נורמליות לנשים בלבד ושיהיה סגור לגמרי ולא פתוח לשכנים, ועם תחבורה נורמלית לשם ולא שעתיים נסיעה באוטובוס שלא זז בפקקים, ועוד ועוד...
שאני אבין, למי יש חשק ללכת ככה לבריכה, ועוד לבד?
לים עוד יותר גרוע - להוסיף לכל הנ"ל את החול שנדבק שצריך לשטוף ולטאטא ואת ההימור אם יהיה דגל אדום או לבן ואת הטינופת והשקיות ניילון במים...

הליכה - אין לי שום מוטיבציה. רק אם מישהי מזיזה אותי בכוח, וגם עושה את זה מעניין (ואין אחת כזו, אולי פעם ביובל).
פעם הלכתי עם חברה והתינוקת שלה בעגלה (זה כמו הליכון...) מבני ברק עד בילינסון, 3/4 שעה, וחזור, והיה מקסים. נשארה לי בזיכרון חווייה של הנאה. וזהו, עבר לנו אחרי פעם אחת.
כשניסיתי ללכת לבד, נצרבה לי בזיכרון רק חוויה שלילית של "אין לי חשק, מתי הסיוט הזה ייגמר, אני רק רוצה הביתה".
נהיה לי רע בנשמה, וממש ההיפך ממה שאומרים בכל הכתבות, שספורט מוציא מדיכאון כי משתחררים כאלו אנדורפינים ונוצר דופמין ואדרנלין. שום דבר לא נוצר אצלי בהליכה, רק תסכול ורצון אימתני לחזור הביתה ולשחק סודוקו במחשב.
ניסיתי ללכת עם סודוקו ביד. הבעיה שזה רק גורם להיעצר וההליכה נמשכת פי 3 זמן. אז זה גם לא אפקטיבי לספורט וגם יותר מידי זמן. (וגם נראה לא הכי טוב...).

שורה תחתונה - גדול בכמה מספרים על המוטיבציה שלי, הנושא של פעילות גופנית.
רק ריקודים, וגם זה לא תמיד עם אנרגיות מספיק טובות כדי להזיע ולהשתולל (=לשרוף קלוריות באמת. ריקודים בהפסקות זה פחות שריפת אנרגיה מהליכה מתמדת).

אופירA

New member
מנהל
קריינא דאיגרתא....

קַרְיָינָא דְּאִיגַּרְתָּא אִיהוּ לֶיהֱוֵי פַּרְוַנְקָא

[קורא האיגרת הוא שיהיה שליח הביצוע].

אני לא מאמינה בלבוא לאנשים ולומר להם: הלו, מה קורה איתכם?
אני מאמינה רק בלעשות בעצמי. מה שאני יכולה. מה שאני לא יכולה, אני לא מבקשת ממישהו אחר.
ואם אני כן רוצה לבקש ממישהו משהו, אני צריכה לפנות לילד בשמו, במסר אישי, עם משימה קונקרטית.
מלזרוק קריאות באוויר לכל מאן דבעי לא ייצא כלום.

אם היה לי כוח, הייתי עושה רשימה של ניקים מהחודשים האחרונים, ופונה לכל אחד במסר אישי, לשאול מה שלומו, ולבקש שיכתוב את התשובה בפורום.
יש לך כוח לזה? תעשה את זה. זה דורש מאמץ.
לא חסרים רעיונות, הנה, העלית רעיון מצוין, וגם הבנות העלו רעיונות טובים. אבל חסרה מוטיבציה לעשות, אנרגיה. ובעניין זה אפשר לבוא בדרישה רק לעצמי ולא לאף אחד אחר.

קוביd1

New member
אופירה מסכים איתך בחלק מהדברים

פורום לא בנוי על 2-3 אנשים ,פורום בנוי על חברים שנעזרים בו ,וגם עוזרים מהניסיון שלהם ,לא נכנסים שיש להם בעיה או שאלה ,אבל שלמשהו אחר יש בעיה הם לא מנסים לעזור ,ככה אני רואה את זה ,זה לא קשור לדברים שמי שאמור לנהל את הפורום עושה או לא עושה ,יש הרבה שאלות שרק מנותחים חדשים יחסית יודעים את התשובה ,לי אין מושג בהרבה דברים שקורים בזמן האחרון ,את עונה באריכות על שאלות ,וזהו אין יותר תגובות ,אין יותר התייחסות למה שאת כותבת ,העצה שלך עזרה לא עזרה ,אולי העצות שלך עצות אחיתופל ,שום פידבק ,לזאת הכוונה שלי ,פורום זה דו שיח לא חד שיח
תחשבי על מה שכתבתי ,בטח יש לך התייחסות ארוכה ,אני מבטיח לשבת ולקרוא את הכל

קובי

קובי ואופירה היקרים מאד!

ראשית יישר כח גדול על ניהול הפורום בהתמדה
התשובות שלכם תמיד לעניין
ושלך אופירה מאלפות ומחכימות.
אני מנותחת למעלה מארבע שנים
ואודה ולא אבוש שהיום הפורום בכלל
והטבעת בפרט הם לא כל עולמי.
רזיתי כמה שיכולתי. אני נראית טוב
לא רזה מידי לא שמנה מידי . מקום טוב באמצע.
וזהו!!
לא מתעסקת בזה יותר.
כבר אוכלת את הדברים הקבועים. נופלת בדברים הקבועים.
ולכן
אני כבר לא ממש זקוקה לפורום
והחיים מטבע הדברים ממשיכים הלאה
לאתגרים חדשים. לניסיונות חדשים.
אבל
כדי לא להיות כפויית טובה למקום הזה
ששתיתי ממנו בתחילת דרכי הרבה הרבה מים טהורים וזכים
והחיה אותי עם תשובות מחכימות ואחכ גם טלפונים פרטיים מאופירה
אני משתדלת מידי פעם להיכנס, לענות משהו למישהו,
ולהשתתף בסקרים או שאלונים.

בכל אופן אני מצדיעה לכם על ההתמדה והנחישות
זה לא תמיד קל
במיוחד כשמתחילים לאבד עניין.....
עלו והצליחו
ונשתדל להמשיך לעודד.

קוביd1

New member
חמישית נסיכה

ברור שאחרי 4 שנים הפורום לא כל עולמך ,והחיים ממשיכים הלאה ,גם לי אחרי 13 וחצי שנה הפורום לא כל עולמי ויש לי עוד דברים בחיים ,אני בטוח שכל אחד במסגרת הזיפזוף היומי באינטרנט ימצא זמן לכתוב .
שמח לשמוע שאת במקום טוב באמצע ,תשמרי על המקום הזה

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
וזו בעצם התשובה לדברים שענית לי

לכולנו יש חיים שמעסיקים אותנו - גם לרועי, גם לך, גם לי, גם לאחרים. אפילו לקפה על הבוקר.
פורום תוסס דורש יוזמות שדורשות אנרגיות ונתונים שאין לכולנו - גם לרועי, גם לך, גם לי, גם לאחרים. אפילו לקפה על הבוקר.
אף אחד לא רוצה להתחייב לפעילות, מעבר למענה לתשובות לפי הצורך העולה - לא רועי, לא אתה, לא אני, לא אחרים. ואפילו לא קפה על הבוקר.

אין פה בעיה של לעזור לאחרים. יש פה תשובות ועזרה.
הבעיה היא להכניס תוכן שיעניין אנשים - ואין לאף אחד כוח לזה. גם לך אין.

אז להגיד מדי פעם: נו-נו-נו, לא יפה שאתם שותקים ולא עוזרים לאחרים כל הזמן; ואפילו להזכיר כמה זה באמת לא הגון שלא חוזרים אפילו לעדכן ולתת משוב על תשובה שקיבלו - זה לא מה שישנה את הפורום.
וגם להגיד כל הזמן מה צריך להיות, לא ישנה את הפורום

ובכלל, זו לא שיטה שיכולה להניע אנשים. תשאל את ההורים שלי - הם כל החיים ניסו להגיד לי מה לא בסדר אצלי, כדי שאשתנה. אבל לא קיבלתי מזה שום יכולת להשתנות, גם מפני שלא ידעתי מה כן בסדר וכן טוב, גם מפני שזו גישה שרק ייאשה אותי וגרמה לי להבין שהכל אצלי לא בסדר, וגם מפני שכל מה שהבנתי מהדברים זה שהם לא אוהבים אותי ולא מרוצים ממני, ולא שום דבר אחר.

מה כן יכול להזיז דברים? מה שאני לא יכולה כי אין לי חשק (וגם אתה לא, ולא אדרוש זאת מאחרים!) -
1. לפנות לאדם חדש במסר, ולהגיד לו: אתה חסר בפורום, אנא, תן תשובות לשאלות על פרוצדורה וכד'. אפילו כל פעם שיש שאלה כזו לפנות במסרים לחדשים שייכנסו.
2. להעלות תכנים, לתת פוסט שמתאר את הגישה שלי לתוכן הזה, ואז לפנות לאנשים במסרים אחד אחד, ולבקש שייכנסו ויגיבו (אחרת זה לא קורה. זה מה שעושים המנהלים בפורומים אחרים).
3. לארגן אירוחים, מבצעים, פרסומים בפורומים אחרים, סקרים, פרויקטים שמייצרים פעילות, מפגשים, תפקידים...
4. לעשות כל כמה ימים צעקות סחבקיות, לקרוא לאנשים בשמות מפורשים שייכנסו ויגידו בדיוק מה שאתה רוצה שהם יגידו, להתחבר באופן אישי עם מנותחים ולעשות איתם שיחות פרטיות סחבק (כי זה מושך אנשים אחרים שחושבים שיש פה איזה אקשן גדול). לספר קורות חיים, למשל קורות חיי האומללים בשומרי משקל או קורות תיבת הדואר/המחסן שלי שבה אני מאחסנת אויבים טעימים שלא צריכים להיות בבית - ועוד ועוד.
כלומר להכניס את האנשים בחיובי ולהראות דוגמה אישית איך ומה לעשות, בבחינת נחשון בן עמינדב או "אחרי לצנחנים!", לא בשלילי ואיך לא צריך להיות.

הפורום יבש? סגירה חזקה מדי !!!

נא לפתוח רבע ושישתה ארבע כוסות אחרי......ראשונה ברצף !!

אופירA

New member
מנהל
זהו! בדיוק! נעשה כל שבוע חידון נושא פרסים

מי מצליח לצטט את התשובה שלי לכל מקרה ומקרה, בצורה הכי מדויקת מילה במילה
.
וגם את התשובות של קובי אפשר לדקלם, גם הן בד"כ אחידות.

קוביd1

New member
BMI תקין

בשביל מה לעבור ניתוח שהכל תקין מבחינת המשקל ניתוח קיצור/הגבלת קיבה מיועד למי שההשמנה שלו חולנית ,ניתוח קיצור /הגבלת קיבה זה פגיעה בקיבה בניתוח שרוול מורידים 75 אחוז מהקיבה ,אז סתם לעשות את זה ,ניתוח זה דבר מסוכן בניתוח אפשר למות ,מסיבוכים בהרדמה ,מסיבוכים בניתוח עצמו .שום רופא בשום הון שבעולם לא יעשה ניתוח שהBMI לא מתאים ,ואם כן הוא פושע ,ואני לא הייתי נותן לאחד כזה לטפל בי ולנתח אותי
זאת התשובה שלי קצת ארוכה ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
לא, אין אופציה כזו

בדיוק כמו שאין שום אופציה רפואית לכריתת רגל תקינה ובריאה, או להמתת אדם חי, וכד'.
אפשר לשאול מה הסיבה לרצות דבר כזה?
(הסיבה לשאלה - מן הסתם הרצון לעשות פעולה תמוהה כזו נובע מהבנה לא נכונה של הפעולה. אשמח להבהיר מהי פעולת קיצור קיבה, באופן שלא תעלי שוב על דעתך לעשותה ללא צורך גדול מאוד).

keta88

New member
לקובי

דבר ראשון תודה, אני נמצאת כאן רק בגלל שחשבתי את כל הסיכונים מול השמנת יתר או ניתוח, העניין שהשיקול היחיד שמאוד מפריע לי להחליט בנוגע לניתוח זה עניין העור הרפוי לאחר הניתוח מעניין אותי לדעת האם יש כאן אנשים אחרי הניתוח שיודעים איך לעזור בנושא והאם ניתן למנוע את זה.. תודה מראש

anati43

New member
בנושא עודפי העור, מומלץ כמובן לעשות

ספורט בזמן תהליך הירידה במשקל. זו הדרך המומלצת ביותר. גם להקפיד להתמרח בקרם גוף יכול לעזור מעט. ככלל אין דרך לדעת מראש כמה עודף עור יהיה, ולמנןע אותו לחלוטין. ככל שצעירים יותר העור יותר אלסטי ויש פחות עודפים. אם יש לך להוריד רק 30 ק"ג, לא יהיו לך אותם עודפים כמו לזה שירד 50 ומעלה. במידה ויש עודפי עור גדולים, עושים ניתוח פלסטי להסרתם. זה ניתוח יקר (כ-60 אלף ש"ח), קופ"ח לא תמיד משתתפת.

למעלה