אחרי החגים

אני והטבעת

כבר הרבה זמן שאני רוצה לעשות את זה..
אני בת 28, מנותחת טבעת שנה ו10 חודשים. מראש סליחה על החפירה
הפורום הזה עזר לי יותר ממה שאתם יכולים לתאר לעצמכם. אני קוראת סמויה, אף פעם לא חשבתי לעומק למה סמויה אולי כי הרגשתי שאין לי איך להועיל לקבוצה. הרבה פעמים שהרגשתי מפוחדת , שחשבתי משהו לא בסדר, שנתקע או חיפשתי עידוד או עצה נכנסתי לפה חיפשתי אנשים במצב דומה. החלטתי לכתוב עכשיו כי אני כיום בנאדם חדש, עדין עוברת תהליך עם עצמי וחושבת שאולי יש שם עוד אנשים כמוני שהסיפור שלי יחזק אותם ויגרום להם לא להתייאש.
ניתוח הטבעת לא בא לי בקלות, אף פעם לא הייתי רזה תמיד הייתי טיפה מלאה ועוד מילדות אני זוכרת בעיות של דימוי עצמי אם זה היה עם אמא שכל הזמן דאגה למה אני מלאה, או אחים שהנשק היחיד שהכירו זה היה לקרוא לי שמנה וידעו שזה יפגע בדיוק במטרה. מראית עין מי שדיבר איתי והכיר אותי חשב שמדובר בבנאדם מלא ביטחון עצמי אבל הכל תמיד היה מסכות.
אחרי פרידה קשה מבן זוג שכללה בגידה ומכוערת עליתי במשקל באופן משמעותי (30 -40 קילו) . כל מה שניסיתי לעשות כדי להוריד לא הצליח, נכנסתי למעגל קסמים שהתחלתי לאכול אכילה רגשית כי ככה ידעתי להתמודד עם בעיות שבלב  ואז הייתי רואה איך אני עולה במשקל ונכנסת לעוד יותר דכאון מה שזרק אותי לאכול עוד.. ככה במשך 7 שנים מגיל 21 לא הצלחתי לשקם את הגוף והנפש ולא ידעתי עד כמה המצב חמור, לא הייתה לי מודעות עד כמה ענקית הפכתי להיות.
חבר שהחליט שהוא הולך לעשות את הניתוח נתן לי את הדרייב , הלכנו ביחד לפגישת ייעוץ חטפתי רגלים קרות נבהלתי ברמות קשות ולמרות שנקבע תאריך לניתוח כמובן שלא הלכתי. ידיד שלי שלעומתי היה מספיק אמיץ עשה את הניתוח ותוך חצי שנה הוריד כ35 קילו. נדהמתי. קנאתי (קנאה טובה כמובן) , החלטתי לעשות מעשה ולעשות את הניתוח.באופן מפתיע אחים של וההורים שלי לא תמכו בכלל שבאופן אבסורד כל חיי הטיפו לי על המשקל (שלא היה כזה עודף לאורך ילדותי). למרות זאת החלטתי שזהו חייבת לקחת אחריות והגיע הזמן להודות שלבד אני לא מצליחה וצריכה עזרה.
הגעתי לניתוח מפוחדת ומבוהלת. (למרות שקראתי פה המון על התהליך וההחלמה) אני זוכרת שרציתי לברוח וידיד שלי שעבר את הניתוח הרגיעה אותי וחיזק אותי. ההחלמה לא הייתה קלה בכלל, שבוע שלם של כאבים מטורפים גם בחזה איפה שהמפרט נמצא (כאב ומוזרות שפה לא קראתי עליה ) לאט לאט התאוששתי והחלמתי בשבוע הראשון הורדתי 6 קילו.
התחלתי בסגירות ובתהליך לאט ובזהירות, כל הזמן שכנעתי את עצמי שזה תהליך וזה לוקח זמן אבל בואו נודה על האמת חשבתי שאני אתעורר אחרי חצי שנה רזה, מה שלא קרה. בשנה הראשונה ירדתי 9 קילו. הייתי בטוחה שהטבעת מקולקלת, שהיא החליקה, שהגוף שלי עקשן מדי ובקיצור שהעולם נגדי ושלא נועדתי להיות רזה. ויחד עם זאת על הדרך מתמודדים עם הפעם הראשונה שאוכל נתקע (פחד אלוהים וגם כואב), לומדים לאט לאט לחיות עם הטבעת ולמרות הירידה הקטנטנה לא הצטערתי לרגע.
פחדתי לספר לאנשים על הניתוח, כדי שלא יגידו משהו שלא יחשבו שלמרות הניתוח לא ירדתי ש"בחרתי בדרך הקלה" (שכולנו יודעים שהיא ממש ממש ממש לא קלה) וכו וכו ואז יום אחד גם עם זה המודדתי שאיזה גבר בחדר כושר חפר חפר וחפר על תזונה ומה אני צריכה לעשות ואז אמרתי לו שיש לי טבעת ושירד ממני, כשהוא ראה אותי אחרי 4 חודשים הוא אמר לי בצורה הכי בוטא שיש "חשבתי שעכשיו אני כבר אראה אותך חצי" . כן נשמות טובות ומחזקות שאנחנו פוגשים בעולם..
אחרי שנה + שהייתי כבר סגורה 11 (המוןןן ומודה שכבר הייתי מיואשת) משהו קרה, הגוף שלי התהליך לקבל את התהליך. לפי התזונאית שלי כנראה שהנפש לא הייתה מוכנה עדין להיפרד מהשומנים, מהחומות שצברתי לאורך השנים כדי להגן על הלב. פתאום התחלתי לרדת, לראות שינוי לחזור להרגיש כמו בנאדם נורמלי אם זה להיכנס לחנות ולא לקבל מבט של "למה נכנסת לפה" ובאמת למצוא בגדים שעולים או לעלות לאוטובוס ולא לראות את המבטים המפוחדים של הנוסעים "שרק לא תשב לידי", לצאת לפאב למועדון ואפילו לחדר כושר ולגלות שאשכרה מסתכלים עליך ולא על חברות שלך (תחושה שלא הכרתי ב10 שנים האחרונות).
עכשיו אחרי 35 קילו פחות אני מתחילה להתאהב בעצמי, משהו שלא הרגשתי באף אחת משנות חיי. לא נגעלת ומתבאסת להתלבש, לא מבטלת דברים כי עדיף להישאר בבית משאר שיראו אותי בחוץ. חסר לי עוד 12 קילו כדי להגיע למשקל לפי הטבלאות המחורבנות אבל האמת שגם אם הם לא יגיעו אני ממש ממש בסדר איתי גם ככה  ממשיכה להנות מהתהלי, להיות אופטימית וללמוד לאט לאט מה זה לאהוב את עצמך.
אז מי שסמוי או לא, בתחילת התהליך או כבר באמצע, אל תתיאשו, תהיו חזקים, לא להתחרט לרגע, לצעוד קדימה ולזכור שכל אחד יש לו את הקצב שלו. לא לפחד אם זה לא קורה מיד, לא פחד מאנשים טיפשים שנתקלים בהם בדרך, לנסות להנות מהדרך ולא להרגיש בעונש והכי חשוב להקיף את עצמכם במערכת תמיכה חיובית וכיפית.
שיהיה בהצלחה למצטרפים חדשים, למתלבטים, למפחדים, לאלה שכבר הגיעו לפסגה ולכל האנשים המדהימים שפה שתמוכים, מייעצים ותמיד כאן לכל דבר מפחיד או משמח שקורה בדרך, אתם מדהימים! תודה על הכל  

tzfat

New member
מי עוד קרא את הספר ״מסע כבד״?

הספר בעברית (אנגלית שפת האם שלי) ואני רק בחצי הספר
אבל מה זה מזדהה עם הסיפור האמיתי!
מקימי מצפת

שרשרור טיפים שעזרו לירידה במשקל

היי לכולם,

אז אני כותבת בגלל שאני מחפשת טיפים לשינוי התזונה שלי כדי לרדת במשקל.

מה שעזר לי עד עכשיו זה לא לחשב כמויות, ולהרגיש שאני לא בדיאטה. בזכות זה אכלתי בריא ובכמויות רגילות שירדו עם התגברות ההגבלה. כמובן שכן שמתי דגש על אכילה בריאה, לשלב דגנים מלאים, בלי קמח לבן (גם באפייה) אבל מתוך חשיבה בריאה וממש לא מתוך דיאטה. בעזרת הטבעת יש שליטה מעולה בכמויות, כך שהמשקל ירד.

איזה כייף זה לא לספור קלוריות, לא לנהל יומן אכילה, ופשוט להרגיש רגילה לשם שינוי.....

אני 40 ק"ג פחות (מינוס כמה גרמים), שנה וחצי אחרי ניתוח טבעת.

עכשיו אני תקועה במשקל, ואפילו עליתי כמה קילוגרמים בעקבות משבר אישי וטבעת פתוחה. מחפשת שינוי בתזונה שלי כדי להמשיך ירידה בלי לסגור את הטבעת ובטוח שיש כאן המון טיפים טובים שאני לא חשבתי עליהם או שלא יישמתי ועכשיו הגיע הזמן ליישם.

יאללה תרשמו טיפים שעזרו לכם לעשות שינוי כשנתקעתם עם הירידה, כולנו נרוויח מזה!!

ortal30050

New member
טבעולדת שנה!!!!

אז בדיוק היום לפני שנה עברתי את הניתוח ששינה לי את החיים!!
אני אחרי ירידה של 32 קילו ומאושרת עד הגג!!!
נשאר לי עוד 6 קילו להגיע ליעד ואני בטוחה שממש עוד קצת ואני שם.
אני בדרך כלל לא משתפת וכותבת פה אבל נכנסת מידי פעם להתעדכן..
רק רציתי להגיד לכל האנשים שמתלבטים וחוששים להיכנס לתהליך שאני ממליצה בחום והייתי עושה זאת שוב בלי לחשוב פעמיים!!
רציתי להודות לאופירה המקסימה (
) שאומנם רק דיברנו פעם אחת בטלפון זה היה לפי חצי שנה כשהיה לי איזה רגע של משבר והפסקתי לרדת לאיזה תקופה והיא חיזקה אותי מאוד ונתנה לי כלים להתגבר ולהמשיך הלאה בתהליך הזה!!
אז תודה לכל הפורום הזה וכל האנשים פה שעוזרים ונותנים מענה מידי אתם לא יודעים לכמה אנשים אתם עוזרים!!

|*|
פורומים חדשים בתפוז
|*|

|קדימה|
מנהגים רבים, מאכלים ומוזיקה הן רק חלק מהדברים המיוחדים שתמצאו בתרבות התימנית. הנכם מוזמנים להיכנס בצעד תימני לפורום תרבות תימן. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?forumid=1693
|קדימה|
יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא, אתם מוזמנים לשתף ולחוות טעמים בפורום מבשלים כשר. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?forumid=2390
|קדימה|
פורום הומואים דתיים נועד לתת בית עבור כל מי שמתעניין או חלק מדת והומוסקסואליות, בואו לכתוב על כל מה שעל ליבכם. http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1190

simchush

New member
מאושרת עם הטבעת שלי!

היי חבר'ה..
את המסע שלי התחלתי לפני כ3 שנים לבד,ללא חברים כי לא רציתי שידעו וללא תמיכת רוב המשפחה שהייתה נגד כל ההתעניינות שלי והרעיון המטורף.
אחרי קרוב לשנה וחצי של מעקב יום יומי בפורום הנוכחי ובפורום משורוולים החלטתי שהגיע הרגע להחליט.לאחר שנים רבות של דיאטות עוד מילדות החלטתי שדי,שמגיע לי לחיות,לחיות טוב!
ינקתי בשקיקה כל פיסת מידע של החברים פה החל בתחילת הפרוצדורה וכלה בהתנהלות והתארגנות ב-real life.
לאחר לבטים רבים וקשים החלטתי להפקיד את קיבתי בידיו של שר הטבעות הלא הוא ד"ר אבינוח.
ב-1/6/2012 נכנסתי לניתוח במדיקל סנטר ובאותו יום חל השינוי בחיי.
ההתחלה לא הייתה פשוטה כלל,כאב לי נורא,המשפחה לא הבינה,לא נראתה ירידה שבעזרתה כביכול הייתי יכולה לומר למשפחה הנה ההוכחה שזה אכן עובד.
אגיע לעיקר ואומר,היום אחרי כשנה ותשעה חודשים אני מינוס 40 ק"ג,אני אדם שונה מכל הבחינות.
יש שיאמרו נו נו בסדר מינוס 40 ק"ג,אז מבחינתי אלה 40 ק"ג שהפכו את איכות החיים שלי,את החשיבה שלי,ההתנהלות שלי ועוד.

תודתי נתונה לכל אחד ואחד מכם!
ולך אופירה-תתגמדנה המילים ותקצר היריעה להביע לך מילות הערכה.
על הליווי, התמיכה, ההכוונה, העזרה, החיבוק והעידוד לכל אורך הדרך!!!

קוביd1

New member
ראש חודש ניסן

עוד שבועיים נחגוג את חג הפסח ,לכבוד זה נעשה סבב של הכותבים גם הקוראים הסמויים.
1.אשמח לשמוע מה קרה אתכם בתקופה האחרונה ,והשינוי שחל בכם
2.האם אתם מארחים /מתארחים בליל הסדר.
3.מה המאכלים שאתם מכינים לפסח לליל הסדר וחול המועד.
4.מה קורה עם אכילת מצות ,האם הטבעת מפריעה לזה.
מחכה להשתתפות כיאה לחג החירות

קובי

ליבי3617

New member
פסח בפתח, מה נשתנה?
משהו בשבילכם....

פסח בפתח, מה נשתנה?
ערב לפני חג הפסח מקיימים את מצוות ביעור חמץ, מנקים את סביבתנו מהחמץ.
אתמול בקבוצה ביצענו גם אנחנו ביעור חמץ.
ביקשתי מכל חבר בקבוצה לציין את ההרגלים המגונים שהיה רוצה לבער. אל תדאגו, לא שרפנו כלום ... כל אחד לקח כוס מים ושפך לתוך קערה גדולה תוך ציון ההרגלים שהיה רוצה לבער לקראת החג.
עלו נושאים כמו הפסקת ספורט, נשנושים, אכילת מתוקים, אכילת לילה ועוד..
גם אתם יכולים לבער את ה"חמץ" שברשותכם. קחו דף, כתבו עליו את ההרגלים שתרצו להיפטר מהם, וקרעו אותו או שרפו אותו בחוץ.
יש משהו בתנועה שהגוף מבצע שגורמת לנו להתחבר לתוכן וכך לזכור אותו טוב יותר.
זכרו טוב טוב את אותם הרגלים שבאו לפגוש אתכם או שאתם מפחדים לפגוש. ציינו אותם לעצמכם ודברו על זה.

בערב ליל הסדר נקרא בהגדה.
"כולנו חכמים, כולנו נבונים וכולנו יודעים את התורה" – נכתב ובצדק.
מי מאיתנו לא מכיר את כל החוקים? אנחנו יודעים את ה"תורה" כולה. מה צריך לאכול, כמה צריך לשתות, שצריך לעשות ספורט. המון דיאטות ידענו בחיים שלנו. ועדיין.. האם אנחנו מבצעים מה שצריך?

ובתוך כך מדובר על ארבעה בנים.

החכם – שואל שאלות ענייניות. ואני קוראת לחכם "מודע". כשאנחנו מודעים אנחנו בוחרים אחרת וגם אם נתקלים פה ושם, עדיין המעידות האלה קטנות ולא מפריעות לתהליך שלנו. לחכם עונים בתשובות חכמות. הוא שואל שאלות מעמיקות ומקבל תשובות בהתאם.
מיהו חכם? הרואה את הנולד. מ-ת-ו-כ-נ-ן. נכין את עצמנו מראש למצבים מסויימים ונראה שההתמודדות הרבה יותר קלה.

הרשע – מה העבודה הזאת לכם. לכם ולא לו". לשמור? מה זה שייך אליי. אחרי החג, בעוד שבוע, מחר. העבודה הזאת לכם, עבודה
זה דבר כבד... דבר שלא מעוניינים לעשות אותו. צריך לזכור ששמירה היא עבודה לכל החיים. ברגע שנתייחס אליה כאורח חיים ולא ככורח חיים, נוכל לעמוד בזה יותר בקלות. כדי להעלות קילוגרם אחד יש לצרוך 7,000 קלוריות עודפות. זה המון! אל תקחו את החג כמובן מאליו. עלייה גדולה תצריך מאמץ הרבה יותר גדול מצידכם. חבל.

תם – מכירים את אלה שמסתכלים עליכם בעיני עגל ושואלים :"מה, באמת?". לא יודעים, שוכחים, לא מעמיקים. ידע הוא כוח. ואתם יודעים מה לעשות.. אין כמו להעמיד פני תם ולהגיד "לא ידעתי". אבל לאורך זמן זה לא לוקח אף אחד למקום טוב.

שאינו יודע לשאול – העלו בקבוצה שני רעיונות. האחד, שהוא ביישן והשני, שהוא בהכחשה. מכל מקום אותו בן לא ישאל ולא יתעניין. ואני חושבת שיכול להיות שהוא חושש מהתגובות. יש אנשים שדיברו איתי ואמרו לי שהתביישו לספר את האמת לאנשי המקצוע. פחדו מהטפות, פחדו מחוסר הבנה. ואני אומרת, "את פתח לו".. ברכות, בלי שיפוט. תרגישו בנוח. אין כמו תמיכה במקום שאתם מרגישים הכי בטוח להיות אתם בפתיחות ובכנות.

ולסיום חברים יקרים,
זכרו שפסח הוא רק שבעה ימים. מעבר לזה שאין לחם יש ירקות, פירות, מוצרי חלב, דגים, בשר, שתייה וכו'. תהיו פעילים, תתכננו, ומה שתבחרו לאכול – הכל בפרופורציות.
לכל חג יש מוצאי חג וכולנו נצטרך להתמודד עם תוצאות החג הזה.

לכן כדאי שנקפיד כמה שיותר בחג המצות כדי לא לאכול מרורים אחריו.

shir2810

New member
תמיכה

שלום חברים.
נפתחת קבוצת תמיכה למטובעים ולמשורוולים.
בקבוצה נדבר על מה מותר לנו לאכול ומה אסור...נישקל כדי להיות במסגרת
והכי חשוב נדבר...נתמוך וניתן טיפים לחיים ללא הקאות וסבל מיותר.
אז מי מכם שרוצה לבוא מוזמן להתקשר אלי
0545551313 לשירלי ואתן לו את כל הפרטים.
אשמח לראות אתכם.

אופירA

New member
מנהל
הייתי כמה ימים בלי אינטרנט!

בימים האחרונים כתבתי בפורום רק כשהייתי בחוץ והיה אינטרנט אלחוטי חינם.
ודקה לפני שהתאבדתי מרוב יאוש, הצליחו היום בערב לפתור את הבעיה.

אתמול והיום הייתי כל הזמן בטלפון - באינסוף חיוגים לבעלים של היוזר (תפוז - ואף אחד לא עונה שם בשום שלוחה!), ואחר כך לספק האינטרנט כי לא הצלחתי להתחבר (ברור, כי אני מנסה לחייג למודם הקודם של בזק, כאשר כבר שנה יש לי מודם אלחוטי - ראוטר...). וגם היתה שרשרת תקלות בלהשיג טלפן מהתמיכה העסקית אצל הספק. מזל שלטלפנית שהושגה סוף סוף היתה הרבה סבלנות והיא ידעה לשאול את השאלות הנכונות.

הצוואר שלי עקום, והראש הולך הצידה מרוב שהם היו צמודים לטלפון, כי הידיים היו עסוקות בלנקות את התנור...
ואני גם חולה כמה שבועות, אז הייתי צריכה לשבת אצל הרופאה (אחרי שגמרו עם האינטרנט).
וגם הטלפון השתגע קצת, ובבזק בדקו את הקו מכל הכיוונים והאפשרויות, ואמרו שהקו בסדר, אז צריך לבדוק את המכשיר.
והכל, כמובן, שבוע לפני פסח...

ועוד תכננתי היום ללכת פעם ראשונה לשומרי משקל, ולראות איך זה...
מזל שגם מחר בבוקר יש קבוצה.

קוביd1

New member
תרבחו ותסעדו

לכל החברים שחוגגים את החג תיהנו מהחג מהמאכלים הטובים והטעימים.

קובי

anati43

New member
לא שמעתי על הספר, אני אקרא אותו. מסתבר שיש

עוד ;ספר שכתב אדם שעבר ניתוח קיצור קיבה, "בקיצור קיבה" של אייל גפן.

טליוגם

New member
לדאוג לאכול

שמתי לב שכשאני אוכלת כל 3-4 שעות הירידה ממשיכה ובתקופה שאני מזייפת ולא מקפידה הירידה נעצרת . לאכול- אפילו יוגורט או פרי אני לפעמים מסתפקת ב 3-4 חצאי אגוזי מלך

וואו איזה כייף לשמוע!!

מאחלת לך לרדת את המעט שנשאר בכייף וכמובן לשמור על ההישג!!

קוביd1

New member
חג ההפסח

אצלי זה חג הפסח הי"ג עם הטבעת מתארח בליל הסדר ,אין לי בעיה לאכול גיפילטע פיש ,מרק עם קניידעלך מקמח מצה
מצות לא אהבתי אף פעם ,היום יש לחמניות מקמח מצה ,ואין בעיה להינות מהם ולא להתענות מהמצות ,עם כל מה שמסביב .

מאחל לכולם חג שמח.

למעלה