לך ולפלפלית - אני מרגישה חובה לספר
אני מתקשה להכיל את התודות. באמת. גם מתקשה עדיין להרגיש שאכן העזרה כל כך מועילה.
אני יודעת בשכל שהיא מצילה חיים. אני מאמינה לכל מילה של הערכה שאומרים לי, אבל לא מצליחה להרגיש שזה כך באמת...
אני יודעת שהמון המון קוראים ולא ידועים לנו, אבל לא מרגישה שהתועלת כל כך גדולה.
ולכן אני צינית, מנסחת דברים בקור, "מגזימה" בתיאורים קודרים, מטיחה אמת בפרצוף, ולא הכי ידידותית למשתמש...
פשוט אני לא מספיק מאמינה בעצמי. זה פשוט עדיין לא מתרפא.
ולכן האתר לא זז. וקבוצות תמיכה לא מוקמות, וחוברת לא נכתבת ומופצת במגזר החרדי כמו שתכננתי.
וכל התוכניות והפרויקטים שיש לי בראש לא מתחילים להיות מוגשמים, וכל הכישרונות האדירים שיש לי שבכלל לא מכירים פה, לא ממומשים כלל וכלל.
אני לא מתפקדת כמו שהייתי רוצה. למרות שאני עושה דברים באמת טובים ומוצלחים.
אני מתוסכלת מאוד מאוד. לא מרגישה מוצלחת.
הפסיכיאטרית שאני מתעקשת לבקר אצלה, כי אני מתעקשת להגיע למיצוי עצמי ואושר מלא, מסבירה לי שהתחושה של החמצה נגרמת כתוצאה מהעובדה שאני לא מרגישה את ההצלחות שלי. היא דורשת ממני לדבר עליהן, לתאר אותן, להבין מה כבר נעשה, מה אני מצליחה, ולהתחיל להרגיש טוב עם מה שקורה. רק זה יכול לפתוח בי את הנינוחות מתסכול הדרושה כדי למצוא את הכוחות שיאפשרו יותר יכולות.
אני שמחה עד השמיים על כל הודעה כזו, כמו שלך ושל פלפלית, אבל מרגישה רגשות מעורבים. מאמינה, אבל לא מרגישה שזו אמת... ממשיכה להרגיש תסכול, החמצה...
אבל אני עקשנית, נחושה. שכרתי בתשלום חברה שבאה אלי פעם בשבוע, על מנת שאתרגל לצייר שעה אחת כל שבוע לפחות, בנוכחותה. והיא תצטרך לשמוע את סיפורי ההצלחה שלי, ולדבר איתי עליהם. היא אמורה לעזור לי לתכנן את כל הפרויקטים, לראות מה יותר מידי, מה ריאלי, איך לבנות לוח זמנים, איך להצליח לעמוד בו, איך להרגיש שזה אפשרי.
אני כבר 3 שנים לא בדיכאון, מרגישה שמחת חיים, הנאה וסיפוק. אבל הקושי לתפקד במרץ וביעילות נותר על כנו, והוא צריך טיפול התנהגותי מסוג זה. אין מוטיבציה לעשייה, אין חשק לעשות, יש כל הזמן מלחמה ברצון לשחק במחשב או לפתור תשבצים, להעביר את הזמן לא בצורה יצרנית. תסכול גבוה מאוד. ניסיונות מתישים לעודד את עצמי ולהתקדם, אבל מצליחה רק לבטוש במקום...
ברור שצריך זמן גם לבלות, אבל במקביל גם זמן לעבוד ולבנות צעד אחר צעד כל מה שהייתי רוצה להגיע אליו.
וגם להצטרף לאיזו קבוצת שומרי משקל לכל החיים גם אני צריכה. האינטרקציה עם אנשים והמחויבות להם בוודאי ייתנו לי כוחות שאני לא מצליחה לגייס מתוך עצמי כדי לרדת את העלייה במשקל שלי, ולשמור וליהנות מיותר קלילות ויותר יציבות במשקל.
כבר חשבתי על זה הרבה, אבל לא הזזתי את עצמי. עכשיו כבר יוצא לי לדבר על זה עם אנשים, ואני מקווה שהשלב הבא הוא ליישם.
זהו. רק על עצמי לספר ידעתי. צר (מרגיש לי) עולמי...