שירשור כתבות מהתקשורת

Sanchez

Member
ישנה בעייה חמורה בארץ...
אני קונה במערב אירופה אננס יפהפה (אננס שמיובא לאירופה) במשקל של 1.5 ק"ג ומשלם עליו 2 יורו !!!
בארץ, ישנו מגדל אחד "רציני" ועוד כמה ליצנים, שמוכרים לי משהו שלא דומה לאננס שקניתי באירופה ב 50-80 ש"ח !!!
המדינה מגנה על הליצנים הללו בכך שמטילה מכסים, שלא מאפשרים יבוא במחירים נורמאליים.
&nbsp
מה קיבלנו ?
חבורה של מגדלים ליצנים שלא יודעים לגדל פרי. כן יודעים לתקוע מחירים.
8 מיליון אזרחים שבויים בידי כמה מגדלים ליצנים וממשלה הזויה שנותנת לכל ההצגה הזאת להתקיים !!!
&nbsp
אז מה הקשר למים ? אדמה ? כח עבודה זול ?
&nbsp
דברים דומים ועוד יותר מכעיסים קורים כשאני רואה מוצרים מיצור ישראלי שעולים באירופה חצי עד שליש ממחירם על מדפי ארצנו ?
&nbsp
משתינים עלינו בקשת ומספרים שיורד גשם...
 

mereng

New member
טרם הספקתי לראות את הגמר, אבל ע"ס העונה כולה-

הזכיה מגיעה לעמיחי. בחור יצירתי, מיוחד, שמצליח לבשל בסגנונות מגוונים וביצועים מעוררי התפעלות.
יהודה מבשל יחסית שבלוני, שוב אוכל של בית בוריאציה זו או אחרת, התרפקות על מנות מוכרות וסטנדרטיות שכבר הכינו עשרות פעמים בתוכנית.
 

החתולית

New member
אני מסכימה איתך

ממעט הפרקים בהם צפיתי, גם אני חושבת שהגיע לו לזכות.
&nbsp
אבל קראי מה סמדר שילוני כותבת. מתאים מאד לזכיות הקודמות.
&nbsp
האמת היא שחשבתי שיהוידע סומן לזכיה.
 

Maldini Girl

New member
אני מסכימה לגבי עמיחי אבל גם חושבת שפה הבעיה

עמיחי בלט כל העונה בייחודיות שלו. אבל דווקא היא הכשילה אותו לדעתי. לקראת הגמר, ובעיקר בגמר עצמו, הייתה תחושה שהוא בונה על זה שהמנות שלו כ"כ ייחודיות (ובסוף הן גם טעימות כנראה) שהוא בטוח זוכה והרשה לעצמו לעשות מנות שפשוט לא ראויות למנות גמר.
למשל, צלחת שבה הוגשו 4 פריטים לא קשורים זה לזה (השופטים גם העירו על כך)
למשל קיש גדול, שבטוח היה טעים, ועדיין הוא כולה קיש גדול.
אני חושבת שפה הייתה תחושה שהוא שם דגש על היצירתיות ולא על המהות של המנה. שהמנה סובבת סביב היצירתיות שלה ולאו דווקא סביב הטעם.
&nbsp
עם יהודה יש לי בעיה אחרת. לדעתי ב4 משימות הגמר הוא הגיש את אותה מנה כל פעם. משהו ברוטב חריימה. חלאס, כמה אפשר. מצד שלישי היה את יהוידע שבכלל לא ברור איך הגיע לגמר.
קצת מבאס כי בדר"כ בגמר באמת רואים מנות מרהיבות. הפעם לא ממש קרה.
 

החתולית

New member
נדמה לי שהשנה רמת המנות לא היתה גבוהה כלל

יהוידע הגיע לגמר כי סומן לכך מהתחלה, בגלל הסיפור האישי שלו (בינינו, הוא לא הפסיק להזכיר אותו וסחט אותו מכל כיוון אפשרי, כולל דמעות).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא צפיתי, אבל צפיתי בתוכנית האודישנים האחרונה של בייק אוף

ובקשת כמו בקשת, שוב הצליחו לבאס בסינון מהיר של כל התמודדים שעברו אודישן לנבחרת שלא ברור איך נבחרו אליה. כלומר לא היה אפילו מחנה אימונים או סינון נוסף מול המצלמות, רק שלושת השופטים יושבים ובוחרים את המתמודדים שהרשימו אותם ביותר באודשינים. חבל, כי היו שם לא מעט פרצופים מסקרנים שדווקא קיוויתי לראות שוב
.
&nbsp
כמו כן בתצוגת העוגות היו מעניינות ומרהיבות שלא ראינו את האודישנים שלהן וזה כבר ממש פספוס בעיניי. הייתי שמחה לצפות בשיפוט של כל המנות, לא משנה אם עברו או לא, כי תוכנית אחרי תוכנית רואים את השופטים עוברים לידן, ובסוף כלום?
&nbsp
עד שכבר פרגנתי לפורמט, שוב הצליחו לקלקל אותו במחיר יד
. *אנחה*
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ובפרק ששודר הערב החלו את התחרות, ושוב העריכה של קשת

הצליחה לעצבן כשבשלב הראשון של המשימה לא הראו את השיפוט של כולם אלא רק של חלק מהתמודדים. יכלו לקצץ את כל הקומנטרי המיותר של המתמודדים, מה הם חשבו בכל דקה, הסיפורים על סבתא/אימא/דודה וכו' ובמקום הקשקשת המשעממת להראות שיפוט מקצועי, כי זה מה שמעניין (אותנו). אבל בקשת לא יכולים לוותר על הפן האישי הצהבהב, לא משנה אם הוא משעמם ולא רלוונטי בשיט, לא מצחיק וסתם מורח ת'זמן...
אני שוקלת לוותר, אבל עד ש"משחקי השף" תחזור אני צריכה קצת "אדולן".
 

החתולית

New member
למה שווקי האוכל בתל-אביב ואולי בארץ הם כישלון עסקי?

כתבה בכלכליסט שואלת (ועונה) האם יש היתכנות כלכלית לשוקי אוכל, או שהקריסה של שוק רוטשילד־אלנבי היא סימן לבאות?

יש בכתבה גם התייחסות מעניית לשווקים בכלל. האם גם הם בסכנה? האם עיריות צריכות לקבוע מדיניות שתשמר שווקים פתוחים כמו שוק הכרמל, שוק נתניה, שוק מחנה יהודה וכו'?

https://www.themarker.com/advertising/1.5869241
 
יש שם כמה נקודות נכונות לדעתי

קודם כל, זה אכן מרגיש יותר כמו מתחם הסעדה בקניון מאשר שוק של ממש. שוק שרונה הוא פשוט קומת אוכל משודרגת (אבל לא משודרגת ברמת גלרי לפאייט או כמו ביפן כדי לקרוץ לסוג הזה של חובבי המזון) של הקניון ליד הבית, עם אויסטרים במקום בורגר ראנץ', ודוכן אסייתי עם השם של אהרוני עליו במקום דוכן אסייתי אלמוני. אין באמת אווירת שוק, אפילו לא של שוק משודרג כמו בורו מרקט או לה בוקריה. הכל מצועצע.
ובמקביל, המחירים יקרים מדי. בסופו של דבר אתה יושב בדוכן בקניון, ואוכל מצלחת פלסטיק כשאנשים עוברים לך בטיילת מאחורי הגב - למה לשלם על צלחת מרק כזו 60 שקל? מה גם שבשווקים בחו"ל הכסף שלך קונה יותר.
 

Sanchez

Member
מה כבר יש למכור בשוק מקומי ?
פירות ? ירקות ? גם זה ממש בקושי, יחסית לתוצרת שרואים בשווקי חו"ל.
אם בכלל גדל אצלנו משהו שדומה לחו"ל- הוא כנראה משווק לחו"ל ונמכר במחירי פרימיום.
דגים ? אין לנו מה להציע במיוחד.
פירות ים ? אין לי מה להרחיב...
&nbsp
אז מה נשאר ? גורנישט מיט גורנישט.
 

החתולית

New member
יש בישראל תוצרת מפוארת

פירות, ירקות ועשבים עונתיים;
גבינות ומוצרי חלב;
בשר משובח משחיטה מקומית;
שמן זית ומוצריו;
דבש ומוצריו;
שוקולד;
ריבות;
יין;
בירה;
לחמים;
עוגות ומאפים.
&nbsp
אלה רק חלק מהדברים שמגדלים ומייצרים בארץ, יצרנים גדולים וקטנים.
&nbsp
בהחלט יש מקום לשווקים, אבל שווקים שמתנהלים כמו השוק בנמל תל-אביב ופחות מתחמים כמו שוק הצפון ושוק אלנבי.
&nbsp
בעיה נוספת, היא צימצום וחיסול איטיים של שווקים מסורתיים כמו שוק מחנה יהודה ועוד מעט שוק הכרמל.
 

Sanchez

Member
בואי נראה...
פירות, ירקות. עשבים ? אני לא מזהה כאן שום תוצרת שמתקרבת לשווקים באירופה. פשוט כלום- כולל במקומות אקסקלוסיביים שמבקשים מחירים הזויים על התוצרת. עשבים ? אולי...אין לי מושג.
&nbsp
גבינות ? תוצרת מקומית ? ואם כבר יש משהו ששווה להכניס לפה- מחירו הזוי.
בשר ? יש באמת מעט כזה, רחוק מאיכות שרואים בחו"ל. במחיר הזוי כמובן !
שמן זית ? אמיתי ? לא יודע. האמת שכאן לפחות מחירו סביר (אבל שוב לא יודע מה באמת מכניסים לפה).
דבש ? אמיתי ? לא בטוח ?!
שוקולד ? ישראלי ?
ריבות ? ישראליות ?
יין ? מסכים שישנה סחורה לא רעה. מחירים לא סבירים בדרך כלל.
בירה ? מסכים. מחירים ? הזויים לחלוטין ! לפעמים אני חושב שיש טעות על תוית המחיר.
לחמים ? אין לי כל כך ידע ולכן לא אגיב.
עוגות ומאפים ? בארץ ?
&nbsp
בקיצור, אם יש כבר משהו טוב להכניס לפה- המחיר שלו תמיד יהיה הזוי לחלוטין ופשוט ירחיק/יפחיד את האנשים.
&nbsp
המקום היחיד זה באמת שוק הנמל. אבל הגודל שלו זו באמת בושה והמחירים מנותקים בדרך כלל. 99% מכלל האוכלוסיה לא יכולה להתקרב לשם.
 

Geralt of Rivia

New member
למה סתם להיות שלילי?

אם אתה קונה רק ברשתות הגדולות, כנראה שלא תמצא יותר מדי תוצרת ישראלית איכותית. אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת.

יש בישראל יצרני גבינה נהדרים, למשל ברקנית או שירת רועים, שגם זוכים לפעמים בהכרה בתחרויות בינלאומיות. אפשר למצוא בישראל שמן זית מעולה מתוצרת מקומית וזה אפילו לא קשה מדי. איקה כהן, שוקולטיירית ישראלית, זכתה במדליית הזהב ב"אוסקר של השוקולדים" בפירנצה ואילו דבש ישראלי של מכוורת עין חרוד זכה ב"אוסקר של הדבש" בניו יורק.

אז נכון, בצרפת יש גבינות יותר טובות, באיטליה יש שמן זית יותר טוב, בבלגיה יש שוקולד יותר טוב. אז מה? יש פה מספיק דברים טובים משלנו כדי שיהיה מה למצוא בשווקים. ומי בכלל אמר שהסחורה בשווקים חייבת להיות מתוצרת מקומית בלבד?
 

Sanchez

Member
זו ההתרשמות האישית שלי...
(ולא מקניות בויקטורי)- יחסית למה שרואות עיני באירופה ו/או ארה"ב, שם אני מבקר די הרבה כל שנה.
&nbsp
כמובן שאפשר למצוא בפינצטה (או נכון יותר במיקרוסקופ), כל מיני מגדלים שמייצרים תוצרת מובחרת יותר. אבל איפה למצוא אותם ? כל היום לנסוע ברחבי המדינה ולחפש אותם במושבים/חורים למיניהם ?
&nbsp
מעניין שעל המחירים ההזויים לא כתבת ולו משפט אחד !
 
למעלה