שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
אני לא משווה לאירופה, ארצות הברית, קנדה או דרום אמריקה

אני טוענת שיש בארץ מספיק יצרנים מקומיים שאפשר להכניס לשווקים, ובמחירים הוגנים. כל הרעיון הוא שלא תצטרך לנסוע מושבים וחורים למיניהם, אלא שהם יגיעו אליך.
&nbsp
שוק האיכרים בנמל תל-אביב (שהוא יקר לטעמי) מצליח רק משום שהוא הצליח לרכז מגדלים ויצרנים כאלה.
 

Sanchez

Member
אבל מה לעשות שאנו חיים במאה ה-21 ?!
הטיעון שלך היה טוב ונכון (אולי) ללפני 40 שנה או יותר.
אז, מתי מעט יכלו להרשות לעצמם לטייל ברחבי העולם.
לא היו לנו עשרות ומאות ערוצי תקשורת, כדי להתפעל מפלאי עולם.
אנשים לא ידעו ולא תיארו לעצמם שיש משהו אחר...

היום, לא מעט אנשים במערב כן יכולים להרשות לעצמם לבקר ולהתפעל מאוצרות של אחרים. או אז אנו חוזרים לארצנו הקטנטונת ומגלים שאין לנו כמעט כלום כאן, ומה שכבר כן יש (בקושי)- עליו אנו נדרשים לרוב לשלם הרבה יותר מדי ולא פעם גם מעבר למה שרובנו מסוגלים.
במיוחד אני מתקומם, כשאני רואה תוצרת ישראלית בחו"ל, שנמכרת בפערים משמעותית זולים יותר מבארצנו. זה מוציא אותי פשוט מדעתי.

אני לא מסכים איתך שניתן למכור כאן במחירים הוגנים. אף אחד לא רוצה לעשות את זה וזה אכן זה לא קורה, לא ברור לי למה. זה נושא למחקר כנראה...
 

החתולית

New member
אנשים נוסעים לחו"ל, אבל הם חיים כאן

וגם כאן רוצים לקנות תוצרת איכותית בשווקים.
&nbsp
היות שהנושא הוא כשלון השווקים שהוקדשו לאוכל מוכן, במקום לתוצרת. אני מתייחסת לנושא הזה. אנשים מעדיפים שווקים בהם יש תוצרת מקומית טובה, על פני שווקים שהם כמו פוד קורטס.
 

Sanchez

Member
אמן למשפט הראשון שלך...
מה שווה אם ישנה תוצרת מקומית טובה (לא שאני מסכים עם הקביעה הזאת)- אם ידם של האזרחים אינה משגת ?
גם האוכל המוכן מחירו הזוי.
&nbsp
לכן הכל נכשל.
 

Geralt of Rivia

New member
על המחירים לא כתבתי כי אני מסכים שהם הזויים :)

הם הזויים גם עבור התוצרת האיכותית וגם עבור התוצרת הנחותה. ענף המזון בישראל מנוהל בצורה של קרטל בחסות החוק והצרכנים משלמים את המחיר.

לגבי איפה למצוא את היצרנים המובחרים - מסכים איתך. גם אני לא רוצה לנסוע לכל מיני מושבים ולחפש אותם. אבל אם היה אפשר לרכז את התוצרת שלהם במקום אחד שאוכל פשוט לבוא ולדגום את מה שיש להם להציע, זה היה מצוין והייתי בא בשמחה. יש לי אפילו שם למקום כזה: שוק :)
 

Sanchez

Member
על הכל הסכמנו...
אבל כנראה שמישהו עדיין לא חשב על זה לפנינו.
&nbsp
יכול גם להיות שזה לא יכול להתקיים במדינתנו ?!
למה ?
לא יודע.
 

superman1234

New member
אני בהחלט מסכים שיש בארץ מגוון רחב של מוצרי מזון טריים

מגידול/ייצור מקומי. עד כאן החלק הרציני.
אבל משום מה שכחת לציין שבארץ מייצרים כמויות לא מבוטלות של
שמן צמחי תעשייתי מזוכך , מה שלא קיים בהרבה מקומות בעולם וזה עושה אותנו עוד יותר מיוחדים.
 

superman1234

New member
נו באמת....מותר להרפות קצת...

נושא השמן הצמחי התעשיתי המזוכך נותן הפוגה בריאה ואפילו טעימה....
לא צריך לקחת כל דבר ברצינות תהומית....
נ.ב - אם באמת לא מתאים, נא למחוק.
 
יש להבדיל בין היצע לבין מחירים

מבחינת מחירים, באופן כללי התמחור בארץ של מזון יקר, גם במוצרים פשוטים בסופרמרקט. זו כבר בעיה כללית מעבר לשווקי אוכל.

מבחינת היצע, יש בהחלט. זה לא צרפת, מן הסתם, אבל גם באירופה יש ויש, זו יבשת גדולה ורחוקה מלהיות אחידה.
אני קונה בשנה האחרונה את הפירות והירקות לא מהסופרמרקט אלא מהחקלאים באזור, ויש יופי של דברים ולעתים במחירים טובים, כאלו שמעודדים לקנות גם את הדברים יותר מיוחדים שיש במלאי לצד הרגילים - כרובית סגולה, תפוזי דם (רק היום קניתי שק של 3 קילו ב-10 שקלים), עגבניות שרי מזנים מגוונים, בקצ'וי, גזר בצבעים, זנים מגוונים של צנון ועוד, ובגלל השיווק הישיר התוצרת טרייה ומחזיקה יותר זמן מזו של הסופרמרקט. תכלס, גם קל לגדל פה מגוון רחב של דברים, ורק לפני שבועיים קיבלתי שק של בקצוי, עלי בייבי, חסות, מנגולד, עלי סלק, ועוד עלי תיבול מיוחדים מהעודפים של הגינה של אחותי. גם גבינות יש היצע מוצלח מחוץ למחלבות הראשיות, אם קונים תוצרת של מקומות קטנים, או קונים במקום שמרכז תוצרת של מחלבות כאלו. גם לחמים יש מוצלחים בארץ - יקרים, כי שוב, המחירים בארץ מופרכים, אבל יש (אישית אני אופה לבד, וככה אני גם יודעת מה יש בלחם, גם שמה איזה תוספות שבא לי וזה גם זול בהרבה).
פירות ים ובשר זו באמת בעיה בארץ. הכשרות דופקת את כולנו.

שוק הנמל הוא באמת היחיד שעוד עונה על ההגדרה של שוק אוכל דוגמת מה ששרונה היתה רוצה להיות. לא הייתי, אבל המשפחה בדרום מדווחת שיש באזור שלהם שוק איכרים קטן מדי כמה שבועות עם יופי של דברים, גם אוכל מוכן וגם חומרי גלם, ירקות ופירות, והם חוזרים עם שקיות מלאות וגם אוכלים שם על הדרך.
לדעתי צריך יותר שווקי איכרים, אבל אמיתיים - זה יעזור לחקלאים שלא מרוויחים מספיק בעבודה מול רשתות שיווק גדולות, זה מבטיח לצרכן תוצרת טרייה יותר, ולדעתי אנשים ישמחו לנסות דברים חדשים אם הם יהיו נגישים עבורם (גם במחיר).
 

Sanchez

Member
אם לא נקשור את הסחורה...
(כל סחורה) לתמחור שלה- לא יהיה לנו צורך בשום פורום ובטח שגם לא נתווכח על כלום.
&nbsp
כמובן שאם לא מסתכלים על תמחור- אפשר גם לייבא עצמאית קילו של קויאר בלוגה ולאכול אותו עם מצקת (עמוקה ככל האפשר).
 
לא קראתי את כל הדיון אבל..

אני גר בארה"ב בחצי שנה האחרונה והייתי מוכן לבצע פשעים איומים בשביל שיהיה לי פה פרודוקטים ברמה של ישראל.
&nbsp
לא גרתי באירופה כדי לדעת, אבל הירקות פה בדיחה. הפירות בלתי אכילים. עשבים אין כמעט ואם יש הם לא דומים בשום דבר למה שאנחנו מכירים.
וחלק גדול מהירקות גם יקרים בהרבה פה מאשר בארץ.
&nbsp
אם תוסיף לזה את איכות הבישול במסעדה ממוצעת כאן לעומת בארץ, זה בכלל פער בלתי ניתן לגישור. המסעדה הכי פופולארית באיזור היא מסעדה "ים-תיכונית" של בחור חביב מרמאללה שהייתה מתברגת אולי כקפיטריה הרביעית הכי מוצלחת באוניברסיטת תל אביב.
&nbsp
אז כן, בהשוואה לצרפת או ספרד אולי אין תמיד מה להציע, אבל מול האמריקאים כמעט הכל מוצלח יותר למעט אולי סטייקים, חזיר ופירות ים.
 
רק אדגיש

שזה שהחלבונים בחלקם ברמה גבוהה יותר מבארץ לא אומר שהם יודעים מה לעשות איתם.
איפה שאני נמצא זה בכלל ממלכת ה"קומפורט פוד" שזה תיאור מאוד סקסי לאוכל מבושל יתר-על-המידה עם תועפות סוכר.
&nbsp
יש כמה מקומות סבירים של המבורגרים (זולים בהרבהההה מבארץ) כי לפחות את זה הם למדו כמו שצריך. שאר המטבחים פחות.
 
בממלכת הברביקיו

והמק אנד צ'יז (פסטה מבושלת עד מרקם סמרטוטי מעורבבת עם חצי קילו חמאה וגבינה מעובדת).
&nbsp
צפון קרולינה. לא שזה משנה, טריידר ג'ו למיניהם גם ככה מביאים את כל הירקות ממקסיקו.
&nbsp
אם תוציא מספר ערים מרכזיות (בעיקר ניו יורק, שיקאגו, אל איי, סן פרנסיסקו, וגאס ואם אתה כבר בדרום - צ'רלסטון דרום קרולינה ואולי ניו אורלינס, לא הייתי עדיין) הקולינריה האמריקאית היא מחרידה. לא פלא שמטבח ישראלי כ"כ מצליח פה. הם באמת לא יודעים לבשל.
 

Sanchez

Member
שאלתי איפה בדיוק...
(אם זה לא סוד כמובן).
אתה גר בסטייט ששטחו פי 7 ממדינת ישראל !!!
&nbsp
תסכים איתי שישנם מקומות יותר מרכזיים שם וישנם גם חורים לא קטנים.
אם תגיד לי שאתה גר בשארלוט וזו שממה קולינרית... אז בחרת בסטייט לא נכון.
 
הכל זה שממה קולינרית

ושוב, יש שני נושאים נפרדים. איכות המסעדות ואיכות הפרודוקטים. שניהם על הפנים אם אתה משווה אותם לישראל (להוציא, כאמור, כמה נקודות ספציפיות).

המיקום הספציפי לא נראה לי רלוונטי, לא כי זה סוד, סתם כי זה לא מעניין אף אחד. אני גר באזור ה-triangle. זה לא קשור למרכזיות, זה קשור לתרבות קולינרית. וכאמור, הירקות שרוכשים בסופרים פה מגיעים לרוב ממקסיקו. למעשה, יש לי בעיר שוק איכרים דיי מפורסם (ברמה הלוקאלית). לא מתקרב לקרסוליים של שוק איכרים ישראלי.

תסתכל על התפריט של shaya, המסעדה שזכתה בפרס ג'יימס בירד השנה. http://www.shayarestaurant.com/menu/
חומוס, פלאפל, שקשוקה. זו המסעדה שזכתה בתואר המסעדה החדשה הכי טובה בארה"ב (וג'יימס בירד זה הפרס הקולינרי האמריקאי הכי משמעותי).

אני מאוד לא פטריוטי בערך בכל דבר, אבל אני חושב שלזלזל בקולינריה הישראלית זו טעות. לא שאין לי אינסוף ביקורת על המסעדנות הישראלית, אבל לפחות, בגדול, האוכל טעים. זה משהו שלא מובן מאליו ברוב המוחלט של ארה"ב.
 

Sanchez

Member
תראה, תשמע...
ברשותך, תרשה לי לא להיות כל כך עדין...
אתה גר בירוחם של ישראל !
מה אתה מצפה לקבל שם ?
&nbsp
מזמין אותך בביקור הבא שלך לירוחם ונראה איזה ירקות ועשבים תמצא שם.
&nbsp
שוב אני מתנצל על הבוטות שלי.
 
למעלה