יש להבדיל בין היצע לבין מחירים
מבחינת מחירים, באופן כללי התמחור בארץ של מזון יקר, גם במוצרים פשוטים בסופרמרקט. זו כבר בעיה כללית מעבר לשווקי אוכל.
מבחינת היצע, יש בהחלט. זה לא צרפת, מן הסתם, אבל גם באירופה יש ויש, זו יבשת גדולה ורחוקה מלהיות אחידה.
אני קונה בשנה האחרונה את הפירות והירקות לא מהסופרמרקט אלא מהחקלאים באזור, ויש יופי של דברים ולעתים במחירים טובים, כאלו שמעודדים לקנות גם את הדברים יותר מיוחדים שיש במלאי לצד הרגילים - כרובית סגולה, תפוזי דם (רק היום קניתי שק של 3 קילו ב-10 שקלים), עגבניות שרי מזנים מגוונים, בקצ'וי, גזר בצבעים, זנים מגוונים של צנון ועוד, ובגלל השיווק הישיר התוצרת טרייה ומחזיקה יותר זמן מזו של הסופרמרקט. תכלס, גם קל לגדל פה מגוון רחב של דברים, ורק לפני שבועיים קיבלתי שק של בקצוי, עלי בייבי, חסות, מנגולד, עלי סלק, ועוד עלי תיבול מיוחדים מהעודפים של הגינה של אחותי. גם גבינות יש היצע מוצלח מחוץ למחלבות הראשיות, אם קונים תוצרת של מקומות קטנים, או קונים במקום שמרכז תוצרת של מחלבות כאלו. גם לחמים יש מוצלחים בארץ - יקרים, כי שוב, המחירים בארץ מופרכים, אבל יש (אישית אני אופה לבד, וככה אני גם יודעת מה יש בלחם, גם שמה איזה תוספות שבא לי וזה גם זול בהרבה).
פירות ים ובשר זו באמת בעיה בארץ. הכשרות דופקת את כולנו.
שוק הנמל הוא באמת היחיד שעוד עונה על ההגדרה של שוק אוכל דוגמת מה ששרונה היתה רוצה להיות. לא הייתי, אבל המשפחה בדרום מדווחת שיש באזור שלהם שוק איכרים קטן מדי כמה שבועות עם יופי של דברים, גם אוכל מוכן וגם חומרי גלם, ירקות ופירות, והם חוזרים עם שקיות מלאות וגם אוכלים שם על הדרך.
לדעתי צריך יותר שווקי איכרים, אבל אמיתיים - זה יעזור לחקלאים שלא מרוויחים מספיק בעבודה מול רשתות שיווק גדולות, זה מבטיח לצרכן תוצרת טרייה יותר, ולדעתי אנשים ישמחו לנסות דברים חדשים אם הם יהיו נגישים עבורם (גם במחיר).