אז מה קראנו השבוע? או שמענו? או צפינו?

התחלתי את הסדרה ZOO

על האפשרות שחיות בכל העולם מתקוממות נגד בני האדם.
הסדרה די מזכירה את "מתחת לכיפה" והסדרה עם האלי ברי (שכחתי את שמה), כלומר זו סדרה כיפית להעביר את הזמן, לא משהו לקחת ברצינות. אבל כרגע היא מספיק מעניינת ומותחת.

imitsu

New member
אז אל תתלהב יותר מידי

כי ממש לא בטוח שתהיה עונה שניה...
התחלתי לראות עם אשתי ודווקא אהבנו... ועכשיו מחפשים משהו אחר

imitsu

New member
וואלה חידשת לי!

אחרי הפרק האחרון של העונה הראשונה, חיפשתי ובכל אתר ראיתי ששוקלים
אם לחדש ורוב הסיכויים שלא..

כבר אישרו עונה שניה....

אחת הסיבות שהתחלתי אותה היא בגלל שאישרו לא מזמן שתיהיה עונה נוספת.

is00

New member
זאת סדרת קיץ. איכות זה לא מה שמחפשים בסדרות כאלה.

דווקא היא מתחת לזה...

אחרי שראיתי את סוף העונה. ובכל זאת, אני נהנה לצפות בה כי היא מבצעת את המטלה שלה - אסקפיזם. לחברה שלה לאותה רשת, מתחת לכיפה, לא הייתי כזה סבלני, אבל כל סדרה היא אינדיבידואלית.

The Jabberwock

New member
פתיחה, שמיים שבורים ומועמדי פרס גפן האחרון

פתיחה של סקלזי בהוצאת טרה. נחמד מאד ועושה חשק לקרוא את Lock In שלו.

שמיים שבורים של קרן לנדסמן בהוצאת סיאל. מקבץ סיפורים נחמדים שכבר קראתי ברובם במקומות אחרים והקיבוץ שלהם לספר הוא רעיון מעולה. אה, הוא גם זכה בפרס גפן השנה...

מועמדי פרס גפן 2015 - הזדמנות מצוינת למי שלא קרא במקומות אחרים להוריד את חמשת הסיפורים האלו כספר אלקטרוני (בחינם) ולהנות.

ניימן3

New member
זה רושם מוטעה לגמרי.

כמו טריילר מעולה לסרט גרוע. לוק אין לא מספריו הטובים של סקאלזי.

Bookish

New member
lock in

סיימתי אותו לא מזמן. הוא היה חביב, אבל לא נפלתי מהרגליים. מצד שני, לא נפלתי גם מ"מלחמת האדם הזקן" וredshirts (למרות שמשניהם נהניתי יותר מאשר מlock in).
מה שרציתי להגיד לגבי הספר הזה-כשהייתי כבר לקראת סופו קראתי איפשהו שיש לו גרסת audiobook-אחת עם מספרת אישה ואחת עם מספר גבר, ואז שמתי לב שהספר כולו אכן לא מציין בודאות שהמספר כריס (בגוף ראשון) הוא גבר או אישה. זו בחירה מעניינת, אבל הרגישה לי לא ממש הכרחית. לי לא היה שום ספק, עד אותה נקודה, שמדובר בדמות ראשית גברית, כי מבחינתי השם כריס הוא גברי לחלוטין. הבנתי שלסקלזי יש קטע כזה שהוא משאיר את תאורי הדמויות מעורפלים בכוונה. ואכן, רק בשלב מאוחר בספר מצויין שכריס שחור/ה, למשל. וגם ציון כזה של צבע עור של דמות הוא די יוצא דופן. לי זה די הפריע לחוויית הקריאה, כי אפילו יותר מאשר בספרים האחרים שלו, הספר הזה היה נטול תיאורים כמעט לגמרי. של דמויות, של מקומות, של כל דבר. הוא הורכב כמעט לגמרי מפינג-פונג של שיחות בין דמויות. לא סגנון הכתיבה המועדף עלי.

מיכאל ג

New member
נטול תיאורים *יותר* מהספרים האחרים שלו?

זה בכלל אפשרי פיזית? כשקראתי את רדשירטס אני זוכר שזה הטריף אותי ששום דבר לא מתואר מבחינה ויזואלית. אפילו לא איך חייזרים נראים. זו אחת הסיבות העיקריות שאני לא מוכן לקרוא יותר ספרים שלו.

Bookish

New member
אני כבר לא ממש זוכרת

עד כמה redshirts היה נטול תיאורים, רק שבlock in הרגשתי שזה מפריע לי יותר.

annefan

New member
קראתי עכשיו את חלום האנדרואיד ויש לי תובנה

סקלאזי הוא ארז טל של ספרות המד"ב. הוא עושה דברים ממש יפים, גאוניים ביופי שלהם, אבל ריקים לגמרי מכל תוכן ואמירה.
(ונזכרתי, כי דווקא בספר הזה יש תיאור פיזי של מישהי, בלונדינית).

מיכאל ג

New member
אבל גם בספר הזה, למיטב זכרוני,

יש דמות שאפילו המין שלה לא מתואר - סאם.

annefan

New member
מעניין!

מסתבר שסקאלזי אפילו כתב על זה בבלוג שלו.
קראתי את הספר בעברית, והיה לי די ברור שסאם הוא בן. אני אבדוק בבית האם השלמתי את זה מדמיוני, או שהתרגום מתייחס אליו כזכר. (בהתחשב באיכות התרגום הלא משהו, ובנטיות האישיות שלי, אני מניח שלא המצאתי את זה סתם).

מיכאל ג

New member
בעברית, מן הסתם, אין דרך להסתיר את זה

הפעלים באנגלית לא מג'ונדרים אז זה אפשרי.

annefan

New member
קשה, אבל אפשר.

בכל מקרה, בעברית סאם הוא גבר.
סאם ברלאנט חיכה לו... אמר סאם, סאם חייך וכו'.
צריך מתרגם מתוחכם כדי להחביא את המין שלו (וזה לא שהו\יא מופיע\ה כל כך הרבה בספר. קצת יצירתיות ואפשר להסתדר).
&nbsp
ותודה על ההערה המעניינת הזו.

למעלה