חששתי שהנסיון שלא להיות שקופה
יעשה אותי שקופה
ולשאלותייך,
אף פעם לא חששתי להגיע למקומות לבדי. לדרוא"מ טסתי לבדי לחמישה חודשים כאשר הייתי בת 20.
ולא הגעתי משגרה נוחה.
עבדתי בארץ העבודה שלא אהבתי. בדיוק חודש לפני שטסתי פרקתי זוגיות של שלוש וחצי שנים, כאשר הבנתי שמעולם לא הייתי מאוהבת בבן-הזוג שלי, ופתאום הייתי צריכה לחפש מקום לגור. (גרנו בבית שהיה שייך למשפחה שלו, אז מן הסתם אני הייתי זו שצריכה לעזוב). הייתי בת 28, עם חסכון קטן של 8000 ש"ח, ששמרתי בצד עבור החלום שהיה לי -לעשות קורס צניחה, שבארץ עולה בערך 12 אלף ש"ח
.
ואז דרך העבודה שלי נתקלתי בהצעה לעבוד בחברה קטנה בארה"ב. השכר שהוצע לא היה גבוה במיוחד, ורכישת כרטיס הטיסה עליי,
אבל זו היתה ההזדמנות לשינוי שהייתי צריכה.
דבר ראשון שבדקתי הוא האם יש מועדוני צניחה בלונג-איילנד, ובכסף שנחסך עבור הקורס רכשתי כרטיס טיסה.
מה שעבר עליי בחצי שנה האחרונה בארץ ובעיקר בחודש שלפני הטיסה הוא סיפור מטורף, כ"כ מטורף שאינני יכולה לחלוק אותו על גביי האינטרנט. כשתגיעי לפה אספר לך אם תרצי לשמוע
העליה למטוס היתה מלווה בעיקר בתחושה של הקלה. לא ציפיתי שאשאר בארה"ב, רציתי רק להתרחק לתקופה קצרה, אז גם החשש שלא אסתדר לא באמת היה שם. מקסימום הייתי חוזרת.
למרות שהוצאתי ויזת תייר שנים לפני כן, זה היה הביקור הראשון שלי בארה"ב, והנחיתה שלי בניו-יורק היתה איומה!
הטיסה אחרה בשעה וחצי, ולאחר שלוש שעות בהן חיכיתי ליד המסוע הבנתי, שהמזוודה שלי לא מגיעה....
לא היה לי טלפון, ומן הסתם האדם שהגיע לאסוף אותי לא חיכה שעות בחוץ.
רכשתי כרטיס טלכארד וניסיתי להתקשר לאדם שאמור היה לאסוף אותי, ואז התברר לי שרשמתי במחברת שלי מספר לא נכון!
בערך שש שעות לאחר הנחיתה מצאתי את עצמי יושבת על המדרכה בטרמינל, סחוטה, עייפה ומנסה (ללא הצלחה מרובה) להחניק דמעות בגרון...
אחרי שכמעט נשברתי אמרתי לעצמי "זה לא יכול להיות יותר גרוע, מפה זה יכול רק להשתפר!"
ובאמת, מאותו הרגע זה השתפר. הצלחתי למצוא דרך ליצור קשר עם הבוס שלי, ובסופו של דבר הסתדרתי
שלושה חודשים לאחר הנחיתה התחלתי את קורס הצניחה, ביום הראשון של הקורס הכרתי את בילי, והשאר הסטוריה.
נכון להיום אינני רואה את עצמי חוזרת לגור בארץ. לא תהיה לנו שם איכות החיים שיש לנו כאן. חזרה לארץ מקושרת עבורי לפרוק מערכת היחסים שלנו, דבר שאני מקווה שלא יקרה עד סוף ימיי.
בראיה לאחור, לא הייתי משנה דבר. הדברים הטובים שעברתי, הדברים הכי גרועים שעברתי והן הטעויות שעשיתי בחיים, כולם הובילו אותי למקום בו אני נמצאת היום, ואינני יכולה, או בכלל רוצה, לדמיין את עצמי בשום מקום אחר.
אני חושבת שיחסית היה לי קל להסתגל. אני מרגלת מאוד מהר למציאות חדשה, והעובדה שמצאתי פה את אהבת חיי בהחלט הפכה הכל לקל יותר.
הייתי רוצה להגיד שבשעות הפנאי אני תמיד צונחת! אבל במציאות אני צונחת רק בין אפריל לאוקטובר, ובד"כ לא יותר מיום בשבוע, לפעמים אפילו יום בשבועיים. בחורף אני מחליפה את המצנח בסנואובורד, תחביב שהתחלתי רק בשנה שעברה, אבל השנה בגלל הפציעה שלי עונת הצניחה הסתיימה עבורי מוקדם ואת עונת הסקי כנראה שלגמרי אפספס...
לצערי, אין לי מספיק שעות פנאי. אני אמנם עובדת מהבית, אך אני על המחשב בין שבע בבוקר לחמש בערב, שישה ימים בשבוע.
שוב אירוניה, אני נהנת מאוד ללכת.. סתם טיול ברגל (אם יש לי במקרה יום חופש ואני לא פצועה) יכול להמשך למעלה מעשר שעות... ובבית אני נהנת לבשל, לקרוא, לצפות בתכניות ובדוקיומנטרים בנטפליקס. ופשוט לשחק עם הכלבים, עם החמוס ועם הבעל
וגם הייתי רוצה להגיד שבזמני הפנוי אני מציירת. אני מאיירת מוכשרת, אם אוכל להעיד כך על עצמי, אך מאז שהגעתי לארה"ב לא היתה לי טיפה של השראה או של חשק...
המשפחה והחברים שלי לא היו מופתעים במיוחד. להם היה ברור שאסתדר פה, אפילו כאשר זה לא היה ברור לי.