ללימור המקסימה והנה ה-
הבא/ה כבר מגיע/ה...

Ginger L Honey

New member
תשובות

גם אני מקווה שיזדמן לי להגיע לעיר בזמן הקרוב.. בדצמבר בד"כ אני עובדת 12-14 שעות ביום ולא כ"כ חיה

1. נעשתי טבעונית בהדרגה. הייתי צמחונית הרבה מאוד שנים. אבל השינוי הגדול ביותר בא דווקא מבחינה בריאותית.
כאשר הייתי צמחונית אכלתי הרבה מוצרי חלב. בסוכות 2007 חטפתי וירוס קיבה קשה. הרופא אמר לי שבמשך שבועיים אסור לי לאכול מוצרי חלב. אני זוכרת שזה היה סוכות, כי ישבנו בסוכה של חברים והם הזמינו פיצה. זו היתה הפעם הראשונה בה לא נגעתי בפיצה, אך זו גם היתה הפעם האחרונה שהתבאסתי בגלל זה. לאחר השבועיים האלו הרגשתי טוב יותר מכפי שהרגשתי רוב חיי!
הבנתי, שכנראה תמיד הייתי רגישה לחלב ושאף פעם לא ידעתי מזה! הייתי סובלת מאלרגיות חמורות כל חיי ומהתקפי אסטמה.
מהיום בו הפסקתי לצרוך מוצרי חלב האלרגיות פחתו בבערך 80%, והכי חשוב, יכולתי לנשום! התחלתי לרוץ מידי יום והמשאף נזרק לפח.
כאשר החלב יצא מהתפריט שלי חיפשתי מתכונים צמחוניים ללא חלב, ומשם התגלגלתי לטבעונות. באותו הזמן לא ידעתי עד כמה תעשיות החלב והביצים אכזריות. חשבתי שפרות סובלות אם לא חולבים אותן, ושתרנגולות גם ככה מטילות. המידע שיש היום רק התחיל לזלוג לרשתות החברתיות שעוד היו בחיתוליהן. בערך שנה לאחר שהפסקתי עם חלב הפסקתי גם עם ביצים.

2. מה שאני הכי אוהבת במגורים פה הוא התחושה שאני סוף-סוף בבית. כנראה שזה יותר בגלל החיים לצד בילי מאשר המקום עצמו, אך אף פעם לא הרגשתי בבית בעבר. ואני אוהבת כל דבר שקשור בבית שלי. המבנה עצמו, העצים, האדמה, השכונה, האנשים, השפה. אשמח לגור בין הקירות הללו כל חיי

3. מזג-האוויר פה הוא לא מזג האוויר של הארץ. תמיד חשבתי שמזג האוויר בישראל מושלם.

4. בילי ואני התאהבנו ממבט ראשון, אז היום אני מאמינה בזה. בעבר חשבתי שזה BS

5. המצנח שלי, שעלה יותר מהאוטו שלי

6. אני שונאת לשאוב אבק, בגלל שיש לי שואב מאוד כבד ודי הרבה מדרגות בבית.... וגם אני לא אוהבת להשתמש בסחבה האמריקאית. אבל מאז שרכשנו מכשיר לניקוי באדים אני משתמשת בו לשטוף את הרצפה והוא מעולה! גם לא מבזבז הרבה מים (כן מבזבז חשמל), לא מצריך שימוש בחומרי ניקוי וקל לסחוב.

7. הפציעה קרתה בגלל שיקול דעת לקוי ורוחות בלתי צפויות. כאשר הייתי קרובה מאוד לנחיתה, פחות מחמישה מטרים מהקרקע הגיעה רוח מצטלבת שהטיחה את המצנחים שלנו על הקרקע. למרות שזה השאיר לי רק שניה לפעולה, ידעתי שאני צריכה להתגלגל על הקרקע עבור נחיתה בטוחה. ידעתי, ובכל זאת בשניה הזו החלטתי לנסות לנחות על הרגלים, זו היתה הטעות שלי.
כל האחרים התגלגלו ויצאו בלי שריטה. אני עמדתי על הרגלים, ופתאום הבנתי, שאני לא יכולה לעמוד ונפלתי.
המצנח שלי במהלך הנחיתה נטה ימינה במהירות גבוהה, לא היתה לי שום אפשרות להאט אותו, ונחתתי עם כל משקלי רק על רגל ימין... שברתי לשלושה חלקים נפרדים את עצם העקב. סדקתי עצם בקרסול וקרעתי את הסחוס בקרסול. אני עדין לא מבינה איך במשך שבוע חשבתי שזה רק נקע ולא הלכתי לרופא

מה זה BS?

וואו הנפילה נשמעת מפחידה, משום מה לא זכרתי שזה היה קשור לצניחה.
בכל מקרה, מקווה שהכל יסתדר במהרה ושמחה שמרגישה יותר טוב

גם לי יש שאלות אם אפשר

איך הייתה האנגלית שלך כשרק הגעת לארצות הברית? האם את גרה באזור יהודי והאם את מקושרת לישראלים שם?

{כאחת שחיה המון שנים בחו'ל.. החלק הלא פשוט הוא לשמור על הישראליות שבי ועל העברית}

האם הקטע היהודי \ישראלי בכלל חשוב לך?
האם יש לך מבטא ישראלי שאת מדברת אנגלית?

שהייתי באנגליה לביקור בקיץ (תקופה לא פשוטה להיות יהודי בחו'ל) מייד אמרו שיש לי מבטא X (לא ישראלי).. די זרמתי ואפילו הדגשתי את המבטא הזר (לא ישראלי) ..

האמת הייתי מאוד רוצה לחיות (שוב) בחו'ל אבל יותר בכיוון אנגליה\ אירלנד\ סקוטלנד וולס מאשר ארצות הברית

Ginger L Honey

New member
קבלי תמונה עם השיער הטבעי שלי:)

אמנם אין לי עיניים כחולות, אך יש דמיון:)
בחתונה זו היתה הפעם הראשונה, ואולי גם האחרונה, בחיי שהחלקתי את שערי... רציתי שיעבדו עם השיער שלי בלי להחליק אותו, אבל זה היה מאתגר מידי עבור מעצבת השיער...
אף פעם לא צבעתי את השיער, אך כשהחליקו אותו היה ברור יותר מידי שהשיער נשרף והצהיב בשמש

Ginger L Honey

New member
תשובות:)

האנגלית שלי תמיד היתה ברמה גבוהה, אבל בהחלט השתפרה מאז שעברתי לפה.
תמיד הרגישו שיש לי מעט מבטא כלשהו, אך איש מעולם לא זיהה אותו כישראלי, גם לא ישראלים אחרים. יכול להיות שבגלל שאימי ברזילאית. גם העברית שלי מעט שונה ולפעמים אפילו בארץ היו שואלים אותי לגביי המבטא שלי.
היום המבטא שלי מאוד אמריקאי ורק לעיתים רחוקות אנשים שואלים אותי על כך, כאשר רק הגעתי נתקלתי בשאלה הזו לעיתים קרובות.
&nbsp
בהחלט לא פשוט לשמור על הישראליות ועל העברית. לעיתים אני מרגישה שאני שוכחת מילים. אני חושבת ואפילו חולמת כמעט ורק באנגלית. אפילו עם הכלבים ועם החמוס אני מדברת רק אנגלית... וכבר חוששת שאם יהיו לי ילדים הם כנראה לא ידברו עברית כלל.
&nbsp
יהדות או כל דת שהיא אינן חשובות לי בכלל. ישראליות טיפה יותר חשובה לי, כי אינני רוצה לשכוח את המקום ממנו באתי.
הבוס שלי ישראלי והוא מזמין אותנו לפסח ולראש השנה. אני מקווה תמיד לפחות לציין את החגים הללו, אפילו אם יהיה מדובר רק בארוחת ערב הרחוקה מלהיות מסורתית (אפילו לחם בפסח שיהיה, העיקר לציין את החג)
&nbsp
האמת בכלל לא חשבתי על ארה"ב למגורים לפני שהגעתי לפה. התגלגלתי לכאן לגמריי במקרה:)
&nbsp

a wild rose

New member
שואלת גם אני

איפה טיילת בעולם? איפה עוד היית רוצה לטייל?
מה הכי חסר לך מאז שעזבת את הארץ?
מה את הכי אוהבת במקום המגורים הנוכחי שלך (חוץ מבילי
)
כתבת שאת אוהבת לבשל - מה את מבשלת בדרך כלל?
איך התחלת לעסוק בספורט אתגרי?
&nbsp

Ginger L Honey

New member
תשובות:)

בואי נראה.. מנסה לזכור לפי הסדר,
יוון, טורקיה, ארגנטינה, ברזיל, בוליביה, פרו, איטליה, ספרד (הייתי שם רק יום אחד במדריד...), תאילנד, קמבודיה, הודו וארה"ב.
אני מאוד רוצה לבקר בלונדון, איכשהו זה עדין לא קרה. גם רוצה לטוס לניו-זילנד, ולחזור להודו
&nbsp
הכי חסר לי מזג-האוויר של הארץ.
&nbsp
מאוד אוהבת את האי היפהפה הזה. הצבעים של העצים בסתיו, האנשים האדיבים. את הרחובות הראשיים בעיירות הקטנות. את שווקי האיכרים, את העובדה שאני גרה במקום ירוק ושקט שהוא עדין במרחק שעת נסיעה ברכבת ממנהטן.
&nbsp
נדיר מאוד שאני מכינה את אותו מתכון פעמיים! אוכל טבעוני הוא כ"כ עשיר ומגוון, יש לי רשימה של בערך 200 מתכונים שעדין לא הגעתי אלהיים, והיא רק גדלה מיום ליום. אני אוהבת לאפות, להכין תבשילים, להקפיץ בווק, לאדות, להכין סושי ביתי, להכניס ירקות שלמים לתנור העצים בסלון, לקלף מהם את השחור ולשים מעל טחינה או איולי טבעוני ועוד המון:)
&nbsp
ואני חושבת שתמיד נמשכתי לענפי ספורט אתגרי שונים. בחלקם ממש לא הייתי טובה, אבל בכל זאת נהנתי. הייתי הילדה הזו שתמיד מטפסת על דברים. פעם החלטתי להכנס מהסלון לחדר השינה של אחי ע"י טיפוס על מעקה החלון.
זה היה בקומה רביעית...

שאלות גיקיות

1. אז אני יודעת שהקומפניין האהובה עלייך היא דונה (
). איך היית מדרגת אותן מהכי מועדפת להכי פחות? ואיך את הדוקטורים?
2. כבר הספקת לראות את העונה החדשה, ואם כן, מה הרשמים?
3. איזה פרק זכור לך לטובה במיוחד ולמה?
4. מי ה״רע״ המועדף עלייך ולמה?

5. חמשת ספרי הפנטזיה/מד״ב האהובים עלייך?
6. ספר שאת תמיד אוהבת לחזור אליו?

7. איזה כוח על הכי היית רוצה?
8. ואיזה בילי היה הכי רוצה, לדעתך?

נ.ב. - הנה הדאלק שלנו :)

Ginger L Honey

New member
כמה תשובות גיקיות

1.אז דרוג הקומפניונס שלי
דונה
רורי
רוז (אפילו שהיא פריחה בריטית, אני מחבבת אותה יותר מאשר את איימי)
איימי
קלרה
מרת'ה
&nbsp
אינני בטוחה אם להכניס לרשימה דמויות כמו ריבר, קפטן ג'ק, מיקי, אמא של רוז ושאר קומפניינס שהופיעו לזמן קצר, כמו קיילי מינוג וכו'. ואני מתייחסת רק לסדרה החדשה החל מהדוקטור התשיעי
&nbsp
והדוקטורים:
טננט,
אקלסטון
סמית'
לא צפיתי מספיק בעונה החדשה בכדי לגבש דיעה על הדוקטור החדש, אך בטוחה שאני מחבבת אותו יותר מאשר את מת' סמית'.
&nbsp
2. צפיתי רק בשני הפרקים הראשונים. יקח זמן עד שנצפה בעונה במלואה.
&nbsp
3+4. הפרק הכי טוב בסדרה לדעתי הוא "בלינק". פשוט גאוני מכל בחינה. זה גם מוביל לשאלה הבאה, המלאכים הבוכים היו לדעתי אוייבים גאוניים, אבל רק בפרק בלינק. בהמשך הסדרה די הרסו אותם, במיוחד כאשר הראו אותם זזים.
&nbsp
5. כל הסדרה של Ender's Game מאת אורסון סקוט כארד. כאשר לדעתי Ender's shadow ובכלל הסדרה של בין יותר מוצלחת מאשר זו של אנדר, אבל Ender's Game תמיד היה הספר האהוב עליי
פני מועדות לכוכבים/אלפרד באסטר (מתורגם לעברית בהוצאת עם עובד. בד"כ אני מעדיפה לקרוא באנגלית, אבל מאוד נהנת מתרגומים ישנים שיצאו בעם-עובד. לאחרונה קראתי אותו באנגלית)
Good Omens שלי ניל גיימן וטרי פראצ'ט
הקנטוס של היפריון/דן סימונס (רבעית ספרים, קראתי מתורגם לפני יותר מעשור, עדין לא הספקתי לחזור אל הסדרה באנגלית)
Lord of Light /זילאזני
&nbsp
6. הספר שקראתי הכי הרבה פעמים הוא Ender's Game
&nbsp
7 כח על שהכי הייתי רוצה הוא טליקנזיס, אבל כמו שהיו מתייחסים אל זה בקומיקס. שהייתי יכולה להניע כמעט כל דבר באמצעות כח המחשבה.
&nbsp
8. בילי בטח היה רוצה להיות איזה סופר נינג'ה

&nbsp
תודה על השאלות. איזה דאלק מקסים

&nbsp

למעלה