אני לא מאמין ששבוע הבא נגמר
אז כמה הרבה הגיגים לגבי הפרק, שהיה תענוג של פרק:
חלק ראשון:
הפרק ישר מתחיל בוידוי של קווין מישל מתלוננת שהמטבע של ג'רמי לא שומש
ספיר ממש צפית את זה נכון.
הטראש טוק של ג'רמי וטוני יורדים אחד על השני ועל המקצועות הרג אותי ממשששש, ובכללי הכימיה ביניהם הייתה ממש טובה.
בן פשוט מוכיח שהוא אמנם טרול משעשע אבל שחקן גרוע ואחד המנצחים הכי מזליסטים (ומושחתים) שהיו, ואיכשהו כל עונה מחדש הוא מתחיל טוב ויוצא מגוחך בהמשך ועמצבן את כולם, רק שהעונה אפילו אין לו איזה סיפור אנדרדוג קורע לב של מארין הלום קרב ואם הוא באמת חושב שיש לו סיכוי נגד טוני או שרה הוא פשוט חי בסרט רציני.......
ממשיכים למשימת החסינות ואני מאד התלהבתי מהניצחון של ניק בעיקר כ יהדבר האחרון שרציתי הייתה הדחת פה אחד מעפנה שלו.
ואז הגענו לקטע שלפני ההדחה שבו זה פשוט צעקקקקק שניק ילך עם ג'רמי ומישל וידיח את בן (אני אפילו לא מדבר על טוני, אליו אגיע בהמשך) וזה פשוט כל כך עצבן אותי לצעוק לטלוויזיה ולראות שהוא יצא אידיוט אמיתי.
לאורך כל העונה אני באמת השתדלתי להגן על ניק, שאחרי כמה פרקים נורא חיבבתי וחזרתי לעודד. גם כי אני חושב שבמהות הוא כן שחקן טוב וגם בגלל שהרגיש לי שהוא תמיד ידע להיות הסיידקיק של אנשים כמו טוני בחוכמה אבל שהוא ידע לפחות לבגוד בזמן הנכון. אז אמרתי שגם אם הוא יודח בניסיון לעשות מהלך לפחות הוא יעשה אותו.
כאן כל המצב היה בדיוק לזכותו - הוא היה חסין ככה שלא היה לו חשש מאלילים, היה פיצול קולות הווא היה בדיוק במצב המושלם, מישל וג'רמי באמת סמכו עליו ורצו להדיח את המתמודד שהוא רצה להדיח (שגם מחזיק באליל....) והוא פשוט הדיח סתם את ג'רמי שהוא "איום". מישל שיצאה עליו אחר כך יצאה עליו לגמרי בצדק.
וכמובן היה את השימוש במטבע שהיה כל כך שולי ומגוחך שזה מצחיק לאללה
11-0 לטוני? על כמה אנחנו עומדים עכשיו?
ואז מגיעים לחלק השני של הפרק שנפתח במישל וניק רבים ומחליטים בכל זאת לעבוד ביחד, טוב שנזכרת ניק....
אז קווין מישל זוכה במשימת החסינות מה שהיה ניצחון די נחמד (ומוכיח שעשתה בשכל כשהתגברה על האגו ועזרה לניק), דניס עושה שרירים שהיא תעוף ואני האמת האמנתי שהיא זו שתודח בסוף אבל בסוף ניק משלם את הטעות שעשה בפרק הקודם.
לגבי מישל - נכון שהיא נשארה מחוץ במלא הצבעות בעונה והיא לגמרי לא המנצחת האידיאלית העונה (בטח לא כשפאקינג טוני נמצא בעונה), אבל אישית חייב להגיד שהקייס שלה כמי שלפחות הצליחה לשחק מעמדת האנדרדוג עדיף בעיני על מישהו כמו בן שפשוט משחק בשביל מקום שלישי במקרה הטוב כרגע....
לא חושב שזה מה שיעזור לה לנצח בעונה כזו ובטח לא אם היא עוד תגיע לגמר נגד טוני, אבל היא כן יכולה להרוויח כמה קולות מהמושבעים שזה יותר ממה שבן ואולי אפילו שרה יכניסו נגד טוני....
לגבי דניס, למרות שהיא לא שחקנית המאה עדיין יש- 3 דברים שאפשר להגיד לזכותה שאי אפשר להגיד לגבי האחרים, 1. אני מאמין שיש לה קייס לנצח 2. השיטת משחק שלה הוכיחה את עצמה לגמרי בעונה הקודמת 3. היא לא מתכננת ללכת עם טוני לסוף אבל מבינה (בצדק כנראה) שאם תלך נגדו כרגע היא פשוט תודח
ולגבי שרה אני נאלץ להסכים קצת עם ברייר. היא לצערי משחקת כרגע כסיידקיק של טוני ואם היא לא תדיח אותו בפרק הגמר זה ינטרל אותה מזכייה ראויה מאד. נכון שפארווטי עקפה את ראסל וסופי ניצחה את קואוץ אבל טוני הוא לא ראסל ולא קואוץ. זה קצת מזכיר את טוני וטריש של עונה 28, או בעיקר את טוד ואמנדה של עונה 15. וחבל כי שרה היא לגמרי שחקנית מעולה אבל זה מרגיש שהיא משחקת יותר מדי בנוח וגם הוידוי שלה בפרומו לפרק הבא ("אני רוצה לנצח את הטבוים ביותר" ) קצת מסגיר את זה שהיא לא תתהפך על טוני בכלל. ועדיין זה די מדהים לראות איך למרות שהם הזוג שהכי קל לחשוד ובצדק שעובד ביחד, השם של שניהם לא עלה בכלל הפרק (ושל טוני לא כל העונה), למרות שלא השתמשו באלילים, למרות שאף אחד מהם לא זכה בחסינות, והם היו הקולות המכריעים בפועל ברוב ההצבעות.
אי ההכחדה:
מאד אהבתי שהראו לנו את מה שהלך שם כבר הפרק, קצת כמו ערב שלפני שהמלחמה מתחילה וכל החיילים מתכוננים לזה נפשית ופיזית. זו סוג של סגירת מעגל יפה (כמו כל העונה הזו) עם אנשים שליוו אותנו שנים, ולגמרי היה מרגש לראות וידוי אחרון כנראה של פארווטי או של כמה אנשים אחרים. חבל שסנדרה חסרה שם, גם אם אין ספק שלא הייתה זוכה.
נטלי זה משהו מטורף ונראה לי שאפילו ההפקה לא ציפתה לכמות כזו של מטבעות
אהבתי את זה שקנתה גם לטייסון אלילי מזה שלא היה לה כסף, אהבתי את זה שחסכה אותם (לא כמו פארווטי שבזבזה את כל ה-4 ישר.....) ובכללי זה תענוג לראות אותה על האי ואת נחישות שלה, ובעיקר מראה כמה חבל שדווקא היא הודחה ראשונה. מקווה מאד שהיא תחזור (או פארווטי שיש לה פחות סיכוי אבל כל שניה שלה על האי זה תענוג).
וכל דימויי משחקי הכס שהיו הפרק עם Queen Slayer וטייסון שאמר שנטלי היא חלק מהמקום בכלל היו נהדרים
המודחים של הפרק - טוב, לג'רמי לא באמת היה סיכוי יותר מדי ויאמר לזכותו שהוא כן נלחם מיום ליום, לדעתי הוא פשוט שרף כמה גשרים יותר מדי בתחילת המיזוג וכרגע הוא נתפס כאיום גדול מדי, הוא עדיין אחד השחקנים הטובים אי פעם לדעתי.
לגבי ניק אמרתי את הכל, הוא חמודי אבל הוא הביא את ההדחה שלו על עצמו לצערי.
והדבר האחרון - טוני.
אין מה להגיד, חייב להגיד שהחשש שלי אחרי הפרק האחרון היה שמכאן הוא יצטרך להיעזר רק באלילי חסינות או שרשראות חסינות (לא שזה אומר שהוא לא שחקן טוב, אבל בכל זאת אני הייתי מעדיף לראות אותו מתקשה יותר...), ועדיין גם הפרק כשהוא בלי שום הגנה הוא לא קיבל שום קול ושלט שוב בעניינים. הוידוי שלו על לשבת בכיסא של סנדרה היה מתבקש ומחכה שזה יקרה שבוע הבא
אין ראוי ממנו.
זה קצת מחרפן שיש כל כך הרבה מנצחים שנשארו שלא מסוגלים להרים מהלך נגדו אבל זה רק מוכיח כמה שהוא באמת שחקן טוב.
והנה אנחנו מגיעים לישורת האחרונה שבוע הבא, מדהים איך העונה הזו שמרגיש לי ששנים אנחנו מחכים שתקרה, ושנה שלמה מאז שאנחנו יודעים מי יהיה הקאסט ומה התוכניות ועוד סבלנו את עונה 39 בשבילה, והיא אשכרה טסה לה ומסתיימת (ועוד בתקופה המטורפת שירדה על העולם בחודשים האחרונים).
הסיכומים והריגושים והכל יהיו שבוע הבא אבל אין ספק שלראות את הפרומו, ולראות את הפרצופים של כל האנשים האלה שהם באמת סוג של אלילי טלוויזיה אחד אחד בשבילי, היה מרגש.