המיזוג מתחיל, והמתמודדים מאי ההכחדה מתמודדים. וג'ף לוחץ על בלוטות הרגש כמו רובוארץ. אולי אין התערבות, אולי אין הצבעת קהל כמו בארץ, אולי להישרדות האמריקאית עדיין יש כבוד, אבל ללא ספק מנסים לפנות למכנה משותף יותר נמוך, כמו בארץ. לפחות עדיין לא הגיעו לרמת התחת של מרינה (לעומת התחת של אמנדה, שיכלו להשתמש בו כמו בעבד ובמקום זאת צינזרו אותו). אחרי קרב צמוד, טייסון חוזר, וג'ף מודיע שההפקה בעצם מכשירה עוד מקרה כמו כריס. לא מנקים את הקרקע, חבר המושבעים מכיל את כולם חוץ מסנדרה, בעצם הזכייה של כריס לא נחשבת לדבר שלילי בעיניהם. ועכשיו זה סופי, תיהנו מעונה 41, מתי שתשודר - בלעדיי.
המיזוג מתחיל, ודניס משוויצה במהלכים שלה. גברת, את הסיפורים תשמרי למנגל המשפחתי, אל תספרי אותם על האי! אפילו ג'רמי מיהר להתנער ממנה. וגם מסתבר שכתוצאה מההדחה של יול, לא רק שוונדל וניק לא נשארו בברית עם סופי, וונדל מכוון נגדה. אבל אני מתקשה להאמין שהימים שלה ספורים. כשטוני, דניס וקים עוד במשחק, אני בספק אם תהיה על סופי מטרה גדולה, ומתמודדים כמו טוני ודניס, ומצד שני וונדל ומישל, יסומנו לפניה. ואז יורד גשם, אני שואל את עצמי אם ההפקה נענתה לתלונות על כך שלא מצלמים יותר בעונת הגשמים.
תוך כדי הגשם מגיעים לאתגר, וג'ף מודיע שטירוף האסימונים ממשיך, מה שעלול להוביל למבול יתרונות שיגרום לעונה 37 להיראות כמו עונה ישנה. הגשם עושה את שלו והאתגר הקלאסי הופך לקשה מאוד, ומהר מאוד יש לנו הכרעה, ודווקא דניס הצילה את עצמה, וגם ג'רמי. אחרי זה מסתבר שהשבט הירוק והשבט הכחול פונים זה נגד זה, לא חוזרים למתכונת של השבטים הישנים, והשבט האדום צריך להחליט ביניהם. בסוף כולם פונים נגד השבט הכחול, וונדל מודח, ובואו נראה מה יקרה בפרק הבא.